Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, March 31, 2009

Layan TAG :)

Download your favourite photo using effects at http://www.photofunia.com/


*Wah frust betul mamat nih tgk saya da kawin...kuikui :p


1. Do you think you are HOT?dulu2 masa study kot sbb ada yg gelarkan "Pamela Anderson" srg da x da kot sbb isi kat tmpt lain tu lagi melambak...

2. Why do you like this picture?Ntahla tapi gambar nih mmg My Favourite Wedding Photo :)

3. When was the last time you ate pizza?Ahad 290309...beli Cheese Meatball je pun pasal teringin...dapnyaaa....

4. The last song you listen to?Lagu apa erk??xingtla sb byk sgt lgu...

5. What are you doing right now besides this?Watching TV...baca paper...

6. What name u prefer besides yours?Ok je Nur Azeani...kira redha je la...mak abah yg kasi...

7. People to tag

a)Zura@LoveyDobbey...hang buat lagi skali!!!...x da ar...saja je...

b)Kak Yan@Chup

c) Kak Aida@My Life Journey

d) Nik@Kunci Bisikan Hati

e)Kechik@ Si Cupu


8. Who is no.1?Zura..mber skol since form 1 until now..bestfren sb weols byk persamaan..sumenyer lebih kurg sm jer..cm 1 jer xsm...saya ni rendah...x cam dia...kan Pn. Zura...????Aku terima je dgn redha...

9 No.3 is having relationship with? Kak Aida...da tentu2 la ngn hubby dia...x kan la hubby saya pulak =)) (ini simbol gelak terlentang tau kat ym)

10. Say something about no.5?Kechik???Dia nih sama2 study kat kolej dulu...n sem2 akhir...kami dok 1 umah sewa yg seramai 10org...baru je selamat jadi bini org 7/3/09 x silap ritu...kawin ngn rakan sekolej kami...skrg ni dia tgh dok mengalami tanda2 preggy...

11. How about no.4? Nik..dia nih kwn sekolej jgk...x rapat ngn dia tapi kenai arr...1kolej kan??Dia ok...sempoi....Kawin ngn rakan sekolej kami jgk...yg pasangannya tuh satu bilik ngn My-EX...(mati kalo hubby baca nih :p)

12. Who is no.2 ? Kak Yan...kenal melalui blog...tapi le ngam ar ngn akak nih...pnh sembang kat phone...friendly orgnya...dia suka sebut 'sayang'...akak sayang azie ke???wah...perasan pulakkk...

13. Other; sape2 jela yg bc blog nie...kalo ada masa free n sudi :)

B4 tgk wayang

Haa...nih la aktiviti b4 kami ber3 tgk wayang kat TimeSquare Ahah malam ritu.Cuci keta kat Kmpg Baru...masa nih lebih kurang kul 9lebih camtu...booking tiket cita Intelligent kul 11mlm(x da cita menarik sgt mlm tu)...so still early lagik time tu kan...Dlm me n my sis dok tgk dorang ni mendobi keta...suka tgk Mat Nepal nih...smart je pakaiannya...baju siap masuk dalam...pakai suar slack pastu kasut mcm keja opis...bebetul menjaga penampilan la...





Tgk tu...1 keta sampai 3org...tapi x pe la kan...cepat sikit siapnya. Kalo part2 CAR WASH nih saya suka pekerja Nepal&yg mai dari India tu...dorang nih buat sungguh2...bersih la keta...ngn wangi suma cukup la...teringat lak basuh keta kat CAR WASH dpn kedai nih...bdk "IND" (faham2 la ek apa maksudnya)...ada ke cuci keta x abis dia le dok sembang ngn kwn2 dia...x sng duduk cek nih...terjenguk2 la cek dr dobi nih...last2 g tanya...ada ke dia le tanya "akak sudah mau balik ka?"...bengong betul!!!Kalo x balik pun x kan 2,3jam nak kasi ko pegang keta aku...bodo betul la (ini ckp dlm hati je la :p)...bole pulak buat keja benti2...yg bengangnya kunci keta ada kat keta...pintu dok ternganga...yg dak tu lak dok best nyembang...ikutkan suh dia parkingkan dpn kedai...last2 saya gi amik n parking seniri...tapi pengajarannya...lenkali x le percaya bagi kunci kat sesapa pun...buatnya dorang duplicate...naya woo...walaupun si hitam itu hanya la Si Wira SE...mati cek kena marah ngn hubby nanti...



Kisah Saya,

Monday, March 30, 2009

Thanx 4 d AWARD :p


The rules for the award:
Add the logo of the award to your blog. Done
Add a link to the person who awarded it to you. Done
Thanx Kak Aida...really appreciate it... :)

Nominate at least 7 other blogs.
Zura
Kak Yan
Kak Rafflesia Merah
Mama Aqilah

Kak Aieda
Kechik
Hasnani



Add link to those blogs on your blog. Done
Leave a message for your nominees on their blog. Done


Yours Truly,

Sunday, March 29, 2009

Mcmana la rupa???Pernah x anda terfikir???


My Hubby...


Ini la aksi hubby saya yg baru pas balik berjogging...n...after having our lunch


Kpd blogger yg belum ada baby....Pernah x anda terfikir mcmana la rupa baby anda nanti???Kdg2 saya terbayang2 seniri mcmana la rupa baby saya ngn hubby nanti. Gabung muka saya ngn hubby....hish :) ...x sbr rasanya nak tgk baby seniri...tiba2 hati jadi sayu pulak...balik jogging tadi hubby cita...kat Titiwangsa tadi byk baby...(muka hubby sayu je)...Mcmtu la hubby saya...kdg tu tgh baring mesti hubby letak tangan kat perut saya pastu hubby mesti cakap "bila la perut nih nak ada baby"... sedeykan???


Kisah Saya,

Makan2 Lagik

To Kak @_da...jgn teringin lagi ye... :)
Arini kami makan ber3 saja,ajak Bro In Law tapi dia ada hal.Tadi hubby ajak gi jogging tapi sbb since mlm smlm saya sakit kepala...x dpt la saya pegi...telan panadol tapi still sama jek...mata pun cam kelabu...hubby pun pegi jogging bkn psl apa...sejak 2 menjak nih hubby pun asyik x sihat...tu yg hubby nak gi kuarkan peluh........K la...jemput mkn semua...

Ikan Cencaru Goreng Sumbat Cili- Cicah ngn Kicap Pedas


Ayam Masak Merah


Sayur Campur


Kisah Saya,

Friday, March 27, 2009

Malam2 Cari Makan...

Malam nih kami ber2 mkn Chicken Chop selepas the whole day kami mkn roti je :) Ari2 mkn nasik..sesekali nak la tukar selera jgk kan? Hubby lum balik keja at this time...so kami ber2 je la...bukan g mana pun...sekadar gi kedai berhampiran je...Malas nak gi tmpt lain...nanti balik susah nak dpt parking depan kedai :0


Looks nice kan?...but x tau la knapa kali nih mkn kat sini...black paper sauce nya masyammm...tapi sbb lapar...kami telan je la...

Mushroom Soup ngn Garlic Bread menu yg semestinya ada kalo makan Western Food...x sah kalo x da...

Tgk la saya yg semakin chubby...muka pun da makin petak dan bulat...camne tu???kalo makin tembam...ada isi...x pe jgk... :)

Tgk la adik saya tu...kusyuk tul dia makan...apapun kami kenyang sgt2...tp terkilan jgk sbb black paper sauce nya tue........kalo hubby ada nih mesti dia marah saya sbb byk complaint...hahaha...


Kisah Saya,

Just Simple Meal

Arini simple breakfast je...Sandwich Sardin(sardin tu mix ngn mayonis baru beshhhh...onion...cili api lagik...masyukkkkkk)breakfast ringan2 jek pagi nih...1ari ni mkn roti je la :) sbb igt pas ttp kedai mlm kang nak gi makan Chicken Chop kat kedai near by je...jom Zura Lovey Dobbey...kita lepak Beseri Western mlm kang...

Kisah Saya,

Thursday, March 26, 2009

Nasi Lemak Sambal Sotong

Menu Of The Day...Nasi Lemak...




Alhamdulillah...kenyang da pagi nih...arini saya msk Nasi Lemak Sambal Sotong....so nampaknya the whole day nih mkn la kami 3org menu yg sama...tp x cukup syarat la coz timun ellekkkkkk...malas nak gi kedai...Kpd Pn LoveyDobbey...jemput makan...:) jgn marah k...x da cerita menarik yg nak dikongsikan dgn semua melainkan menu makanan...Menu makanan menarik ke?Apa2 aje la kan???!!!


Wajah hubby yg da kekenyangan...makan bertambah lagi :) Macam nak tido je hubby nih...jgn B....wake up...wake up...go to work now....

Kisah Saya,

Tuesday, March 24, 2009

Nasib Baik

Semestinya 'Si Hitam' kesayangan kami nih berada di dpn kedai kami :) kalo x...mmg x sng duduk...resah-gelisah je saya dibuatnya...x tau la napa walaupun 'Si Hitam' kami nih bukan la BMW, Mercedes, Honda...bla bla bla....akan ku usahakan jgk supaya ia sentiasa berada di dpn mata kuuuuuuuu....
(sila abaikan plat no keta kami ek :p...)

Smlm mmg bernasib baik la sgt2...nasib buh tiket parking...kalo x...mau kena saman.!!!..lega Alhamdulillah...itupun nasib hubby cpt gi ltk tiket parking pas kitaorg nampak penguatkuasa MPS lalu dgn van.Selama nih mmg x pnh buh pun...cuma masa awal2 MPS pasang mesin tu awal bln11 taun lepas saya buh tiket parking...start x buh tu pun bkn psl apa...sbb bengang ngn mesin tu arr...kita buh duit tp x kuar tiket...dok complaint pun still sama jgk....tp arini da start da buh tiket parking...lebih baik mengelak...kang kena saman x pasal plk duit melayang... :)

Kisah saya,

Monday, March 23, 2009

Kisah Di Sebalik Baby Stroller

Sweetkan Pinky Stroller nih?Mmg cute sgt2 utk baby gurl :p yg nih used item but still in good condition...selling at RM250...
Agak pelik utk saya berbicara ttg 'Stroller'...mau x peliknya...x da baby tp bercakap soal benda nih...Actually mcm ni kisahnya....hubby mmg suka dok tgk kat mudah.com...tah apa yg hubby cari pun x tau la...tp yg perasan sgt hubby suka dok tgk baby stroller...kdg tu siap hubby ckp nak beli lagik tu...kdg tu jadi keja pulak kami 2 dok ngadap kat mudah.com tgk mana yg berkenan di hati...saja je suka2 :)...so kat post nih ada 2jenis stroller yg kami agak berkenan la :p Hope ada rezeki preggy dlm masa2 terdekat nih...Aminnnnnn.....
Yg nih...blue colour...blue colour kan sinonim utk baby boy tp baby gurl pun bole jgk apa???Selling at RM480...haa...yg nih new item coz yg owner tu dpt extra gift...

Kisah saya,

Zoom In sikit....

Ada yg dok tanya napa x update blog so ini saja yg dpt diupdatekan arini...sbnrnya x da benda menarik pun yg nak diceritakan...cerita pasal peti ais bole???so kengkwn...Inilah peti ais saya :) selepas membeli-belah di Pasar Borong Selayang smlm...byk jgk la sayur2 yg dibeli antaranya kangkung,kacang pjg,tomato,baby sawi,carrot...ish...mcm2 ada la...ikan cencaru,ikan siakap,ikan selar...ayam...kan da kata mcm2 ada :p ...bila membeli-belah kat pasar nih...byk la yg kita dpt jimatkan...dpt jgk savekan perbelanjaan seharian...x payah nak menjengah kedai2 mkn berhampiran...tp arini x msk pun...nasi smlm ada lebih so pagi tadi adik da buat nasi goreng...tomyam smlm pun ada lebih skt...so x yah la nak msk arini...membazir pulak karang...membazir tu kan amalan syaitan...


Utk makluman...
Peti Ais ni adiah drpd my lovely mum...+ ngan RM yg company hubby kasik masa wedding kami dulu....mmg 1 of my sentimental value item...

Sunday, March 22, 2009

Kenyang daa....

Ini lah menu kami hujung minggu nih...seperti yg saya idam-idamkan smlm :p...mkn ber4...me with hubby,my sis...my bro-in law...

Ikan Siakap Sweet Sour

Lala Masak Sos Tiram

TomYam Campur (masa nih tgh dok mengelegak atas api)

Buah Mangga as our dessert (Esok2 nak buat puding karamel la...da lama x buat :) weeeee)
Kenyang sungguh after having lunch...La ni mata da rasa teramatlah beratnya...Da nak terpejam sgt2 da nih tp...cannot...cannot...x elok utk kesihatan :) kang lagi la bertambah2 chubby...pulak tu...da dkt kul4ptg nih...still belum mandi...terukkannnnnn???Nak buat camne...lubang bilik air sumbat...tu hubby still tgh dok godek2 apa yg patut...nanti pas mandi...byk tmpt sbnrnya ni nak dituju...ada je yg nak disettlekan...tadi masa tgh dok mkn...hubby ada ajak gi mandi sungai tp disebabkan da kenyang2 sgt nih...dgn cuaca pun agak mendung tatkala ini...chewahhhhh....x mau laaaaaaaaaa....walaupun mandi sungai semmgnya favourite sayaaaaaaa.... :)

Saturday, March 21, 2009

Thanx to my hubby :)


Sedapnya...Hubby baru je blk keja :) ...dia belikan McFlurry Oreo yg saya pesan tadi...tapi pisang goreng x da la...mana nak ada kalo da memalam kan?...x pe...esok nak jgk pegi beli goreng pisang tu...tmpt lain mmg x mo...nak beli kat situ jgk...mmg ngalahkan org peknan saya nih kan???...ada saja yg teringin nak ditelan...mana la x makin chubby... :p

Nak Pisang.....

Gambar ni amik dr yahoo.com (sekadar hiasan)

Teringin pulak nak makan goreng pisang yg pisang emas...sedapppp....kat dlm kwsn umah mak ada jual...igt nak pegi beli ptg nih tp terlupa pulak yg hubby gi keja naik keta tadi...x kan nak jalan kaki pulak...bknnya dkt...tp tadi da sms kat hubby suh belikan yg kt situ...x tau la sempat ke x beli...itu pun kalo hubby balik keja kul5 ptg nih...insyaallah la sempat...berserah je la.....chewahhhh...cam apa2 je...siap berserah bagai....ini gara2 tgk blog sorang kakak lah nih...kan da teringin...

Nyampah Betul!!!

X abis2 ngn SORRY NOTE-POS LAJU nih



Bengang betul!!! Da brapa ari ni receive parcel mesti dpt SORRY NOTE...da nak kena gi collect seniri/request 2nd delivery...mmg la bdk posmen tu bagus kejanya...menjalankan tugas seperti yg dikehendaki tp POS sepatutnya take note la skt...ini kedai...kedai dobi cam aku mana la bukak pkl 7/8 pagi...nak keja senang je!!!Lain la kalo antar kt umah....adoiiiiii...mana la tau kot surat tu very2 urgent...nampak gayanya esok nak kena gi collect la kt POS,Jalan Tun Sambanthan...nasib weekend pun dorang keja....

Jemput Makan





Menu tghari nih tlh pun siap pd pkl lbh kurang 10.00pagi...very2 simple...sambal sardin,sayur kucai+tauge masak sos tiram ngn telur masin je...mkn lewat sikit la...kenyang da bekfas sandwich telur tadi...sandwich tu pun still berbaki lagi...Sbnrnya drpd semalam menu yg bermain di fikiran adalah tomyam campur ngn ikan siakap sweet sour...tp mmg plan nak masak esok pun menu tu...esok kan hari minggu???...besok pulak lum ada plan nak g mana2...apalagi esok morning2 nak gi Pasar Borong Selayang...nak beli stock lauk tp tu pun x brapa sure lagik...plan ni sentiasa berubah2...apalagi tgh2 bulan nih...fulus pun kureng...maybe tmpt yg dihala adalah Giant/NSK...CC la jwbnya :)

Thursday, March 19, 2009

TAG utk semua

Firstly...sediakan pen ngn kertas dulu ek....
* Lagu yg paling anda suka?
* Baris mana dalam lagu tu yg anda suka sgt?
* Kenapa suka lagu tu?
* Anda suka lagu itu/penyanyinya?
* Kalau diberi pilihan...anda nak jadi penyanyi/pelakon?
* Movie terakhir yg anda tgk?
* Ada tgk x movie Geng Pengembaraan Upin&Ipin?

My Favourite Artist

Da la tu kakak2,adik2...buang masa je layan tag nih...baik gi buat keja...kang kena buang keja...baru tau....akakkkkkkkk jgk yg salah(dalam nada Ogy Ahmad Daud ye)

Anyway TO ALL...I'M SORRY (cam Amir-Raja Lawak3 pulak kan???...ee...nyampah lak igt budak tu...x lawak langsung!!!Lawak lagi si Mr.Bean tuh)

Baby saya nih...

Ini la keja baby saya ari2...melangut...mengadap saya dpn PC nih...comei sgt la baby saya nih...bila tgk je baby saya tuh...mesti saya akan tersenyum...bole ke camtu?Mmg parah betul la saya ni kan?





Baru je bape ari tapi tabung baby saya nih dah pun agak berat...mana x nya...saya amik duit tabung hubby saya skali buh dlm nih...ada ke patut???...tp hubby saya x marah sbb duit hubby...duit saya jgkkkkkkkkkk.... :) lagipun da ckp ngn hubby duit yg buh dlm tabung nih nak simpan utk bakal baby...(x tau la bila nak dpt baby...kwn2 tlg doakan sy cpt2 dpt baby ek :p)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...