Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, January 22, 2009

Weekend 180109 at Banting

Dlm kul10 pagi camtu...hubby...myself n my sis...ina...keluar KL jap coz ada nak cari something...then dr KL kitaorg trus gi umah kakak kat Banting...actually kakak dok ngn mak mertua dia...Mak mertua kakak mmg sempoi n da besa ngn kitaorg so x da la segan...sampai sana dlm kul 2 camtu ar...perut mmg lapar...my kakak pun da siap masak...mmg da ckp kat kakak nak lunch kt sana pun...alhamdulillah...Rajin lak kitaorg ke banting beberapa minggu ni...nasib hubby ok je...ikut je kalo ajak ke mana pun...lagipun le jumpa ticha yg tersayang......"muahhhh"...camtu la si ticha akan bunyikan setiap kali bila cium sesiapa pun....so cute... :p kalo kita sampai umah...dia la org pertama yg akan sambut kita kt dpn pintu umah...akan terdgr la dia sebut "njang"...gelaran i la tu...maknjang...hehe...


Hubby ngn anak kpd adik ipar kakak...brapa bulan tah si ayip nih....?lupa nak tanya...yg pasti lum cukup setahun lagi la...cian hubby...bila la kita nak ada baby seniri kan b...?

Walaupun rupa mu tdk ku kenang tetapi lubang hidungmu tetap menjadi pujaan hatikuuu....

Ayip yg gebu...

Geram tul si Ticha ngn sepupunya si ayip ni...camne la kalo ada adik nanti?tp bila si ticha ni tgk baby kat memanapun...dlm tv sekalipun...sumanya ayip pd dia...syg tul dia kt ayip... yg geramnya...bila nak capture je gmbr dia...le lak dia lari lintang-pukang...adoi ticha...rindu pulak kat ticha ni...x sempat nak cium dia ahad ritu sebelum balik....

Wednesday, January 21, 2009

Kenapa dengan tiba2 hatiku rasa sayu....

Bila dapat tau kwn2/kenalan alam maya peknan...tetiba hati jadi sayu...bukan aku cemburukan akan mereka tp sedih mengenangkan nasib diri...macam2 aku da buat...sampai masa ni...aku bulatkan kata hati...aku x mau da mkn ubat ke apa ke...letih da ngn ubat-ubatan ni...skrg ni aku hanya berserah pada Allah Yang Maha Esa...aku hanya mampu berdoa...berusaha suami isteri...that's all...tawakal jalan terakhir aku...cuma skrg aku sedapkan ati aku seniri...maybe Allah sedang mengatur sesuatu yg lebih baik utk aku n hubby...

Saturday, January 17, 2009

Cute's Blogger Award-Thanx to Kak Yandarwisy

Ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda
Kak Yandarwisy
Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya
1. Macam Kak Yan jgk...Dak2 kolej dulu igt aku ni sombong tapi bila da kenal...baru tau...

2. Penyayang dan sgt setia....x caya tanyala sesapa pun yg penah bercinta dgn aku termasuk la hubby ku yg sama chubby cam aku skrg ni....syg mak abah...adik-bradik...anak2 buah jgk...

3. Sambil cerita...sambil gelak...camne tu?...Org yg nak dgr pun le sama tergelak...(semalam jihan raja lawak 3 tu ngata aku ar tu...nak kena dia tu...)

4. Sensitif bangat....dulu2 kalo kena marah ngn mak abah...mesti merajuk masuk bilik...kini x lagi...aku telah dewasa...merajuk ngn hubby je skrg ni itupun slalunya pujuk hati seniri...mmg x romantik langsung...

5. Lembut hati...aku salah sure aku ngalah...aku x salah pun aku jgk yg ngalah...apa kes?

6. Suke kaco nenen hubby...sbb hubby geli part tu...mo geli terbahak2 hubby kalo aku kaco dia part ni...kdg sampai tersigung aku...punya x tahan geli...padan muka aku...

7. Suka nyanyi tp nak masuk AF...x pandai menari...ee...maluuuu....tp baru je ritu hubby puji...dia kata aku nyanyi sedap... :) pastu dia sambung lagi...dia kata...tp aku tembam sikit...dia bantai gelak...ada ke patut?

8. Banyak cakap...kdg2 hubby tanya.."x penat ke x henti2 cakap?...apalagi...aku jwb ar...tu la b silap...dulu...patutnya b cari bini bisu....patut x explanation ku itu?

9. Terlalu byk berfikir...sampai migrain dibuatnya...

10. Terlalu merendah diri...da mmg rendah...huahuahua...


Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda :-

1. Yandarwisy (sbb asyik nak tergelak je baca blog kak yan...kata2 kak yan tu...sungguh lawak...
taun depan akak masuk raja lawak 4 ek :p )
2. Rafflesia Merah (best baca cerita2 kak awiena ni....)
3. Si Cupu (sahabat yg tgh menantikan hari bahagia)
4. firzie_roses83closet (blog aku jgk...le ke ni?)
5. Kunci Bisikan Hati (blog kwnku yg dulu agak kasar orgnya...kini...da bergelar mummy...so
sweet...)
6. x tau sapa lagi sbb itu je yg ada dlm senarai blog list...

Wednesday, January 14, 2009

Wajah-wajah Kesayangan Hamba






Inilah wajah2 kesayangan hamba...Nur Batrisyia Balkis...1 n only...my lovely niece :) suka sgt ngn Ticha ni...selalu ngasuh si kenit ni...maybe sbb blum ada baby lagi...rasa geram je ngn dia...ahad ritu dtg...mmg geli hati tgk gelagat dia...cerdik...lincah memanjang apalagi kalo bertemu ngn anak buah yg 2org lagi tu....gmbr2 ni capture masa nak kuar berkaraoke ngn ipar duai...bukan kat mana pun...kat dobi la....mana lagi...
Ini la hero2 kakak aku....Danish Azriel ngan Danny Hakim...ramai igt dorang ni kembar...tiga2 sekali naik keta ngn aku laki bini...da mama papa dorang jadi orang bujang sekejap...Mana x nya...tanya nak ikut papa mama gi jusco ke nak ikut maknjang?...ikut maknjang jwb dorang...apa nak di kata...?
Ini pulak sesi...pandai buat sampah...pandai la kemas seniri...takut maknjang marah punya pasal...tgk tu...pandai pulak cari plastik nak buh sampah...time ni nasib si kenit ticha tu tido...kalo x...mau lagi haru-biru dibuatnya...

Thursday, January 8, 2009

Newborn Baby-January 2009



Ini gmbr semalam...hubby balik kmpg coz mak kepada biras aku meninggal dunia awal pagi semalam. Kami agak terkejut apabila mendpt call drpd angah iaitu abg kpd hubby...pd pkl 6pagi semalam...Sedih rasa hati aku apalagi apabila mengenangkan tentang biras aku yg sdg dlm pantang terpaksa menerima berita sedih ini...namun ini semua kehendak Illahi...Allah lebih menyayanginya...Al-Fatihah ke atas roh Arwahyarhamah Mak Kiah....Semoga di tempatkan di dalam golongan org2 yg beriman...aminnnn...Sebenarnya aku agak terkilan kerana tidak dpt pulang bersama-sama hubby semalam tp apakan daya...keadaan x mengizinkan dan sememangnya x dpt aku elakkan...."I'm so sorry Kak Ella"

Wednesday, January 7, 2009

Tahniah....Anda Hamil...




"Tahniah,anda hamil"...
ALHAMDULILLAH...akhirnyaaaaa...
bila la aku nak dgr perkataan tu....teringin nak pakai baju peknan...rasa morning sickness...bila dgr je org lain peknan...berkaca mata...bukan cemburu ek tp tumpang gembira...masa sehati berdansa ritu...bila dorang announce yg rosma peknan...berguguran air mata mengalir di pipi...sampai teresak2 jadinya....ALLAH saja yg tahu mcmana perasaan aku...aku tau hubby aku mengharapkan kehadiran cahayamata tp hubby x pnh mendesak malah dia la yg sering menenangkan perasaan aku..."bukan kerja kita...ni suma kuasa Allah s.w.t"...itula kata-kata yg acap kali aku dgr...kata2 yg jujur lahir drpd hati nurani hubby ku...thanx abg...insyaallah...ada rezeki kami cuma cpt/lambat...sebagai manusia biasa...kita hanya mampu merancang....berusaha...tp semua terletak di tangan-Nya...Allah Yang Maha Kuasa... Mesti ada kengkwn blogger tertanya2 gak...napa gmbr kat atas tu ada 2 line....???...jawapannya...aku yg tanda seniri kat UPT tu...hahaha...geram betul...asyik2 1 je line yg timbul...hope satu ari...aku dpt tgk 2line timbul...sure gembira gila kan?...k la...x mo ar sedey2...hope kwn2 mendoakan semoga kami cpt2 punya rezeki timang cahayamata seniri...aminnnn...

Friday, January 2, 2009

Rezeki Tahun Baru 2009

Mesti ada kengkwn blogger yg terkejut bila baca post aku yg ni kan?...Alhamdulilah...rezeki di tahun baru ni...aku dpt hadiah rm2000...n...aku la salah sorang shareholder Lapangan Terbang Ipoh....n hasil usaha aku...aku berjaya juga menjadi shareholder MSC...NTV...Petronas Twin Towers....tp...hehe...cuma dlm permainan MILLIONAIRE....jgn marah ha...actually ini la permainan masa lapang...bila free...x dak keja...aku ngn adik aku main permainan ni la...

rm2000 yg aku dpt sebagai adiah saguhati...nak beli apa dgn duit ni ntah?....

Thursday, January 1, 2009

Pizza vs Ikan Keli...check it out

Yumyum...sedapnya...mcm2 yg aku teringin sgt nak mkn sejak 2 menjak ni tp x peknan pun...hehe, kalah org ngidam kan?...Di saat ini...mmg aku terasa nak...sgt mkn pizza hut...lasagna...tp nampaknya cam x jadi arini coz baru je mkn nasi...mulanya mmg plan x mau masak arini tp sbb asyik sgt dok tgk tv...surf internet...last2...rasa malas nak kuar pulak...niat pd awal nak mkn pizza...akhirnyaaaaaaa...cek mkn nasi ngn ikan keli msk cabai....x abis2 lauk tu....bukan apa...masak cabai ke...sambal ke apa ke...semmgnya kegemaranku...hubby aku x pe...dia layan je...apa aku msk...itula yg dia mkn...lagipun rasa x lalu nak mkn yg berkuah mcm gulai ke...masak lemak cili api ke...lagipun x da santan...malas pulak nak gi kedai...kita msk je la apa yg ada ye...lagipun sejak mak abah buat ternakan ikan keli ni...mmg x pnh da nak beli ikan keli ni...setiap kali mak abah balik KL...mmg byk stock ikan keli dorang bwk balik...siap pesiang tu...sapa lagi yg pesiang kalo x adik laki aku yg 2org tu...tima kasih mak abah n adik2...

* My adik with ikan keli...dia yg tlg mak abah uruskan 40kolam kanvas ikan keli....

Hubby lum mkn lagi saat ni...tgh dok msk tadi agaknya dia da terlena...manataknya...dkt subuh gak balik keja...mcmtu la hubby aku bila ujung2 bulan ni...almaklumlah cari mkn...mesti ada kengkwn yg view blog ni tertanya2...keja apa laki dia ni...balik dkt2 subuh ni???? tul x...yg pasti hubby aku keja halal...da lama da hubby keja kt situ...aku yg paksa dia apply keja kt situ 5,6taun dulu...teman gi interview...wahwahwah...walaupun bkn berjawatan tinggi tp dgn keja tu la hubby aku kumpul duit beli keta proton wira se warna itam tu....keta tu la yg aku bwk ke hulu ke hilir...OK la...lets view gmbr2 kat bwh ni...

2ekor angsa yg mengawal kawasan kolam ternakan ikan keli


garang woo...kepada org yg x dikenali...n...yg berniat jahat...







Sapa2 yg meniaga ikan keli...pemborong la kiranya...area Taiping,Perak...n kwsn2 yg sewaktu dgnnya...le ctc my abah...En.Kamarudin 012 380 8396 atau my mum Pn.Salmah 019 301 3852 utk dptkan bekalan ikan keli...1kg rm3 x silap...adik2 dok bwk gi meniaga rm5.50 1kg...rasanya...ee...betul ke ni...yg pasti...pasaran kt sana mmg tinggi...n...mmg rate kt sana rm5.50-rm6 utk 1 kg....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...