Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, March 21, 2014

Rezeki Tanpa Disedari

Sbnrnya..aku sendiri pun x tau mcmana nak share kisah kehadiran Qaseh Nur Ariana aku nih tapi yg pasti aku n hubby pun x sedar akan kehamilan aku tu. Tau2 aku sakit nak beranak...itupun baby lahir at 35weeks, berat baby pun 1.7kg je sblum drop pi 1.6kg n baby dimasukkan ke dlm inkubator. Berkampung la aku n baby dlm ward NICU beberapa hari sblm ditransferkan ke ward lain...Bila berat baby cecah 1.8kg, hiphiphoreyyyy la omaknyaaaaa nih sbb kami da bole discharge!!!. Gila ke hapekan..mana la ada org suka dok dlm sepital...mau x happy ken  ken....hohohooo..

Pastu yg menyampah masa dlm ward, tab n duit aku kena songlap oleh mak baby lain...Report polis sudah pasti lah  kan. Igt aku nak diam..sorry la cik adik!!!...n syukurrrr sgt akhirnya si pjg tangan akhirnya berjaya ditangkap polis...Disebabkan aku dpt tab aku da makanya idok la aku teruskan kes tu. Nak teruskan kes pun mls sbb aku beranak kat Semenanjung, aku lak dok kt Sabah...Susah nak turun naik mahkamah. Yang bestkan korang, da la si pendtg asing..sah2 mmencuri..pastu ada pulak NGO sedia lawyer nak bela konon...Macam2 kan???..btw, dlm tab aku ni still ada gmbr si pencurik itu..Geram je aku tgk muka dia tau!!!.

Haaaa kan...kan mcm da merapu cita aku nih..nak cita pasal beranak konon..pi masuk bab curi mencurik nih tapi apa pun mmg pengalaman yang sgt brrmakna utk aku..Pengalaman pahit manis dalam satu masa gitu kekdahnya..Ko hade??? Takda kan???hikkksss...Tapi best la bila berkampung dlm ward ngn ibu2 yg senasib iaitu yg baby prem nih...Jadi best friend gitu sampai skrg berhubung via wasap share psl anak2...Itu je la yg best tapi kalo bole, da x mo la warded nih...Stress kot dok sepital lelama nih..ohoiiiiiiii..

Ok la..rasanya cukuplah cita pasal kehadiran yg x disangka2 Qaseh Nur Ariana aku nih ekk... Syukur Alhamdulillah...Sujud syukur gitu...hihi

image

image

image

image

image

2 comments:

  1. subahanallah..besarnya kuasa Allah. Im speechless....
    tahniah taw....

    ReplyDelete
  2. bukan qaseh ni u adopt ke
    apa pun kasih sayang ibu semua sama tak kira ibu angkat ke ibu kandung
    cuma janganla menipu readers

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...