Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, January 18, 2013

Dania ngn Papa Daus

Sejak Dania hadir blk dlm hdp kami, seriusly kami laki bini sgt epy…
Permata yg pnh hilang dlm hdp kami ada semula di dpn mata gtu…
Apalagik Dania ni jenis byk brckp dan pandai mengambil hati kami sejak da besar ni...
Pandai pulak tu menyakat makhencik trutamanya…

Kalo kena dia makhencik ngasuh shift mlm, bole je dia main2 rampas amik bantal makhencik lg tu…
Makhencik pun geletek la sampai trjerit2 si Dania tu dibuatnya…
"Mummyyyy……" jerit Dania sambil gelak…hahah
Sampai pakhencik kata bising btl kami br2…heheh

Kalo byk gmbr Dania publish d blog makhencik ni…ada yg kami bawa brjalan bkn la brmaksud kami pilih kasih brbanding anak2 asuhan yg lain…
Tapi kalo ngasuh time 4org skali dlm satu masa mmg x brdaya nak bwk kuar skali gus sb 2org kan baby jadi mcmana nak pegang 2baby skali masa pakhencik/makhencik drivekan?
Bknnya ada baby car seat pun…

Lagipun ngasuh anak org ni lain sb nak kena jaga time mkn, mandi bagai n makhencik akan make sure anak2 blk dlm keadaan bersih means tanpa pampers penuh melendut@berak semua tu…
Taknak dorang blk dlm keadaan serabut sb itu melambangkan diri kita sendiri…
Ngasuh anak org kan so nak la kena jaga semua tu…
Supaya upah yg kita terima tu berkat gtu

Ikut pandangan makhencik la kalo ngasuh anak org ni…
N kalo ada anak seniri pun nak kena jugak jaga btl2…
Kdg2 ada tu tgk anak yg hingus dok meleleh, pampers dok penuh, rambut x trurus tp mak pak buat x heran je…
Sian kdg tgk anak2 yg cmtu…
Makhencik seniri ada pengalaman, penjaga hantar anak..anak dgn hingus x brlap..pastu dgn rambut mak aih serabai...x terurus sgt2..padahal mak tu rugged sakan..huhu…

Ye, makhencik tau mesti ada yg marah dgn entry makhencik nih kan?
Makhencik skadar nak share bahawasanya bkn mudah nak jadi babysitter ni…
Kdg2 nak p mana pun susah sampai kwn2 ckp "ala, bwk je la anak2 tu "
Seolah2 pandangan dorang tu mcm kununnya da ngasuh bdk2 tu x le nak gerak mana..
Ye la, dorang ada anak kan?

Jaga anak org x sama sb anak org ni ada time, mak pak nak dtg amik…
Kita jgk yg nak brkejar sana-sini kan?
Pulak tu anak2 tu blk lain2 masa..igt sng?

Kdg2 nyampah ngn org2 cmtu tau…
Ckp mcm pandai sgt padahal anak2 seniri tak terurus…
Tak payah la nak brpersatuan sgt sdgkn anak2 trbiar pastu suami blk keja kena masak seniri..apa kes?
Pastu dok sibuk kata ngasuh kena p daftar la…
Makhencik tau la tu semua tp mls je sb makhencik bkn ngasuh ramai2 sgt pun…
Sekadar utk duit poket jek…
Sbnrnya jeles la tewww makhencik ada duit seniri kan?hahah

Eh ok la...pjg pulak membebel arini…hahah
Mcmana la trcita itu ini nih..haha..tp da taip penat2..publish je la kan?
Skaliskala teremo skt…
Makhencik pun manusia jgk,ada gak rasa mrh tp kdg mls nak luahkn sb kita kan da dewasa…
Da remaja purba gtu jd be profesional la kan…
N kdg tu diam lebey baik…

Korang layan je la k entry ni…
Hehe
Kalo ada yg trgigit cili, I'm sorry k ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...