Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, December 31, 2012

Epy New Year U Allz

Arini nan hado mood makhencik nak update belog nih…
Gni la kan kalo nan hado idea…
Ce kalo idea melambak?
Diri seniri pun rasa nak muntah tgk entry seniri..hahah

Ok la kwn2…
Apapun makhencik nak ucapkn epy new year kpd semua yg singgah di sini…**Ada ke?hahah
Semoga taun baru ni, hidup kita semua akan lebey brmakna…
Juga semoga apa yg diimpikan akan bisa menjadi kenyataan hendaknya…Aminnn

Epy New Yearrrrr ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, December 29, 2012

Makan2 Sempena 5th Anniversary

Ini je la sempena 5th wedding anni…
Suma ni x dirancang pun…
Pulak tu pakhencik bkn jenis yg suka nak celebrate bagai nih…haha
So within 1week sehingga arini, kuar je mkn we all consider for our anni la…hehe
N napa Pizza Hut pilihan kami?
Itu adalah kegemaran ku…lalalalala
Pakhencik jenis layan je makhencik ni…kihkihkih :)

Ok la..da byk sgt mkn this week
So mendiet la pasnih…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

So Sweet Kan???

Hahah…sweet la sgt makhencik!
Anyway just a simple celebration utk 5th anniversary kami Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

Igt nak masak carbonara spagetthi tp disebabkn within this week da mkn pizza 2times so makhencik btlkn niat tu
Lagipun smlm br je mkn pizza kan?
2times having pizza tu consider our celebration la…

Apapun, semoga jodoh kami brkekalan till jannah…Aminnnn

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Arini Adalah 5th Wedding Anniversary Makhencik :)

2002-2006 zaman brcintan-cintun, 2006-2007 zaman brtunang,
Arini 29/12 di taun 2012, sudah 5taun kami brgelar suami isteri.

Suka duka, badai sgala bagai dlm rumahtangga semuanya da kami lalui & kami juga diuji dgn tiadanya zuriat...

Alhamdulillah,masih kekal brsama sehingga ke hari ini.

Semoga jodoh kami brkekalan hingga ke syurga hendaknya. Aminnnn

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, December 28, 2012

Jalan2 Keningau

Makhencik laki bini nak p jalan Keningau ni…
Later makhencik update apa yg ptt k u allz

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, December 27, 2012

Dpt Ke Idak Ikan Keli???

Smlm pakhencik n kwn2nya pasang bubu kt blakang umah rakan setugas dorang…
Ntah ada hasil ke idak…haha

Pakhencik keja sampai 7mlm ni so x g check pun lg…
Harap2 ada la hasilnya coz da lama x mkn ikan keli nih…

Kalo salai/bakar pastu buat kuah msk lemak cili api pekat2…
Yumyum…mmg nikmat x trkira ohkae
Atau goreng brcili favourite pakhencik…
Mmg menjilat jari gtu…
Buat kari pun shedap jgk...lalalala

Stop la drpd anganan mu itu makhencik…
Kang x da hasil br ko tau..hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sabar Ja La Makhencik

Sedangkan lidah lagi trgigit…
Inikan pula suami isteri kan???
Jadi sabar tu penting dlm rumahtangga(•͡.̮ •͡ )
Kalo sorang api, yg sorang tu cuba la menjadi air walaupun kdg2 salah tu bukan dtg drpd diri kita…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Air Illek

Huhu...
Inilah yg plg makhenchik x gemar bila ari2 air illek…
Bila x da air, susah nak masak bagai
Kdg2 nak bsh baju pun susah..hukhuk

Mcm pagi ni...bgn pagi je tgk x da air
Trus nak msk bekpas x da mood
Kepala pulak pusing ni so tggu makcik nasi lemak lalu la japgi..hahah

Mmg kt umah ni ada air tangki tp tangki tu kt luar umah jadi kalo nak guna kena pasang getah paip n tarik bwk masuk dlm umah…
Itu mmg makhencik mls ya amat tapi kalo spjg hari x da air, mmg no choice la kan?…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, December 26, 2012

Makan Sambil Tgk Tv

** gmbr x da kena-mengena ek..hehe

Erm…Padan muka makhencik
Sapa suh makan sambil tgk tv
Kan da trgigit cili..hahah
Gelak syaitannirojim sikit..hahahaha

Apa kes seniri kena, seniri gelak?
Makhencik…makhencik…
Kan da meleleh ayaq mata d pipi mu…heheh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mood Ngantuk Sgt

Makhencik sgt ngantuk n nak update blog nampaknya mcm ke laut je la arini…
Skrg ni makhencik tgh blogwalking je sambil mata da mcm nak terpejam…huhhh
Thanx kalo ada yg masih sudi singgah di blog makhencik ni ekkk…
Papaiiii

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sepetang Di Tepi Pantai

Gmbr smlm kt tepi pantai sblm Maghrib gitu…
Pakhencik le tew ajak lepak sana
Bosan kata ko kan?…hehe

Anyway, makhencik x da mood la nak update blog..huhu
K la..jumpa lg nanti ekk

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, December 25, 2012

Lapar Ya Amat

Laparnya perut tp x da biskut2…
Nak msk maggie tp mls…
Jadik duduk diam2 amik mood utk tido jek la...
Anyway…gudnite u allz (•͡.̮ •͡ )

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Da Gaharu Cendana Pula, Da Tahu Bertanya Pula


Ada ke tadi makhencik update status kat FB pasal outdoor photography kawin makhencik dulu sekali gambar yang kat sebelah ni...
##Rasanya banyak kali gak penah upload gambar ni kat FB sbb ini adalah salah satu favourite gambar makhencik laki bini##

Ok sambung ekkk...
Then this girl yang mmg selim-melim orgnya...
Girl tu comment kat gambar makhencik tu...
lebey kurang cam " akak memang berisi dari bujang ekk.."

For me yg mmg sensitip nih mmg ada sikit mcm terkedu jugak la...
Rasanya kalo da dia tgk gmbr da nampak mcmtu...
Tak perlu kot nak bertanya mcmtu kan???...

Ntah la..x faham la dgn sesetengah org ni....
Tak fikir langsung sensitiviti orang lain....
Rasanya banyak benda lain lagi kot bole tanya...
Nak tanya tu biarlah berpada2 kan???...huhu
Sedey makhencik tau....hukhukhuk...

FirZie83@5th Wedding Anniversary Bukan Arini

Anniversary makhencik n pakhencik yg ke 5taun sebetulnya adalah pd ari Sabtu ni 29122012…
Tapi da alang2 ke K.Kinabalu smlm, apalagik kan?
KK ngn Sipitang bkn dkt lagik2 pulak mmg tekak nak mkn Cheezy7 kt PizzaHut tu…

Tapi sedeyyy makhencik tau!!!
Pegik dua branch tp nan hado..huhu..
Mmg hampeh la Pizza Hut kt CentrePoint n Putatan tu..hukhuk

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

My New Baby

My new Maxis Broadband 8gb rm68 permonth…bole share wifi 10station n bole guna kt dlm keta jgk..

5month awal ni hanya rm58 permonth..hahah..

I like..bole bukak CC cmni...hehe

Actually trpaksa beli yg baru sb modem lama da rosak so nak beli modem baru kan mahal jgk tu..kata pun da tamat TNC..hehe

Yang baru ni sama je mcm yg makhencik guna sblm ni rm68permonth tp 4gb je…
Yang skrg ni adalah 8gb..
Ok la tu kan?…pastu da byk functionnya brbanding dulu…

Makanya makhencik sejuta like gtu…hahah

Yup makhencik mmg da ada tenet kt blackberry ni rm20 sbulan tapi yg baru beli ni penting sb hubbykan PJJ so da jadi keperluan gitu…heheh
Lagipun x puas jgk online guna henpon ni..

Memandangkn da ada wifi..makhencik le guna kt lappy, pakhencik kt note dia je kalo takat nak online bkn utk PJJ tu..

Walaubagaimanapun, kt blackberry ni mesti ada sentiasa sb le guna d mana saja berada..hehe
Kalo x, baik guna henpon biasa je kan?

Lalalalala…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bekpas Tadik Pagi

Pagi tadi kami bekpas lebihan Pizza dinner smlm kunun2 sempena 5th wedding anniversary utk 29/12 Sabtu ni n tapau burger bakar ni kt Putatan sb nak rasa sedap ke idok...hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ada Ke???





# Gambar adalah hasil menggoogle ohkae....hihihi


Ada ke Christian viewer yang singgah blog makhencik nih???

Ermmm...ada ke x da...
Makhencik x kisah...
Tetap nak wish Merry Christmas to all Christian friend...
Have a great dayyyyyy guys ;p




Monday, December 24, 2012

Ke Kota Kinabalu

Jalan g KK jap walaupun da ptg...bosan tahap gaban kami laki bini ni Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡ huhu

Walaupun jauhnya 2jam setengah dr Sipitang ni tapi layan kan aje sb mmg kami bosan ya amat..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Napa Dia Reject Makhencik???

Geram tau makhencik!!!
Da 3bln makhencik claim nuffnang tapi nuffnang asyik reject claim makhencik tu…
Apa salah makhencik???huhu
*sambilhantukkepalakedindinghahaha*
Sedey tau…hukhukhuk…

Tak dapat2 makhencik nak buktikan kt pakhencik bahawa perempuan cantik pun bole masak…haha
Tak pasal2 pulak ayat cik lah menyibuk kt sini Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡
Bkn la…cmni sbnrnya…heheh
Pakhencik x caya yg berblog ni bole dpt income so makhencik mmg tringin sgt nak buktikan kt pakhencik tau (•͡.̮ •͡ )
Sebabkan…pakhencik slalu ckp yg makhencik ni kalo on9 x abis2 ngn blog…haha

Nampaknya mission makhencik masih blum trlaksana gtu (•͡˘˛˘ •͡)

Nuffnang…makhencik sgt marah ngn u all!!! Na mo kwn…huhhh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Dania Datang

Japgi jam 1lebey makhencik ngasuh Dania pula sampai jam10mlm..
Baby Angie makhencik x ngasuh sb dorang sambut Krismas kt kmpg..
So minggu ni ngasuh Dania je…

Insyaallah start taun baru ni mengasuh si Dania, Baby Angie, Bb n baby girl yg br umur 3bln
Moga2 sgalanya dipermudahkan…
Aminnn…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Modem Rosak

Modem rosak…bengang makhencik tau
Nasib la blackberry makhencik ni ada tenet…
Kalo tak…mati kutu makhencik Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Baby Baru

Akak makhencik yg sorang ni apa cita ek?Mcm diam je..

Due 7/1 tp da ada tanda2 kot nak brsalin awal ke?

Hopefully, proses brsalin 3rd baby brjalan lancar hendaknya…Aminnnnn…

Nampaknya x dpt la maknjangnya ni nak jumpa LIVE ngn anak buah yg ke7 itew nanti...

Tgk di FB je la nampaknya..hahah
Apa le buatkn???

Kita trpisah oleh Laut China Selatan

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, December 22, 2012

Napa Ekk Korang???

Entry ni agak x sesuai ngn org yg bkn brTTC...(trying to conceive)
Mungkin ada yg x suka, makhencik mintak hampun ya..

Ok la..saja makhencik nak share n mintak pendapat pada yg pernah mengalaminya..
Last makhencik peod adalah 2/9-5/9
Smlm ptg tetiba ja ada spotting brownish tp x da ketul atau yg lain sewaktu dgnnya…
Ptg tu masa makhencik drive mmg ada trhentak skt la masa lalu kt jalan x rata…
Makhencik trkejut masa nak mandi sblm Maghrib tu sb x da pun makhencik rasa sakit apa2/senggugut bagai…hukhuk

Adakah sb trhentak tu adalah penyebab spotting???
ATAU
Adakah peod da nak dtg???

Stakat pukul 1105pagi ni x da apa2 spotting atau senggugut suma tu…

Skrg ni tggu dan lihat ja la mcmana…
Kalo ada rezeki, pasti tak akan ke mana kan?

Kwn2 tlg doakan moga2 ada rezeki makhencik kali ni ye...huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, December 21, 2012

Sama Tapi Tak Serupa

Cutting bentuk muka tu cam sama kan???
Rupa nampak mcm sama tapi x serupa…
Tang mata si baby yg membezakan…
Tapi suka dgn picca ni…
Nampak sgt sweet gtu ☺…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bukan Gangnam Style Tapi Tudung Style La

Makhencik masih x pandai sgt nak brstyle2 bila brtudung ni…
Perlukan masa utk dpt style yg sesuai…
Pastu makhencik x brapa suka sgt tudung yg main sarung tu jek..
Nampak cm x brapa serasi dgn makhencik…hehe

Walaupun lilit2 ni merumitkn dan melambatkn pada makhencik yg x pro ni..makhencik ok ja..hahaha

Tapi makhencik lilit2 yg simple je
Tak la yg hover2 gtu..
Cukup la dgn gaya yg besederhana

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Nasi Claypot Konon

Arini makhencik buat Nasi Claypot versi makhencik..haha
Menu yang simple tp yummy gtu..
Dalam 30minit da siap (proses potong bwg bagai skali menumis)
Pastu letak dlm rice cooker tggu masak je
Tapi makhencik malu nak share resepi sb makhencik punya resepi ni main campak2 je..hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, December 20, 2012

Tetiba Rasa Sedey

Ntah la, tetiba makhencik rasa sedey gtu…
Besa la hidup di perantauan kan
Hidup pun br2 ja…hukhuk

N bila pakhencik sakit cmni
Makhencik rasa sgt sedey n susah hati
Sangat x syok bila tgk pakhencik x sihat
Tapi apa le buatkan?
Pakhencik pun manusia biasa jugak..huhu

N of coz di saat begini kita akan tau siapa kwn atau lwn...
Ya...we also realized about that!

Ermmm…nasib la makhencik ni ada lesen keta n able to drive…
So x la nyusahkn sesapa ☺
Credit utk diri sendiri..yeeehaaa

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kesian Pakhencik

Kesian kt pakhencik, sakit masih blum hilang...
Pastu demam on n off gtu
Mlm ni da naik tugas
Makhencik suh pakhencik call OCS utk smbg cuti tp pakhencik x mo..huhu

Apapun, hopefully pakhencik bransur sembuh...Amin

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

UPT Hasil Google

Adoimak, makhencik lupa la nak mention tadik yg upt itew adalah hasil google…
Walaumcmanapun, makhencik harap kwn2 semua mendoakan moga2 ada rezeki makhencik n pakhencik kali ni…

By the way, tq ek kwn2 sb concern trhdp makhencik ☺
Tak brmaksud utk tidak brpijak dibumi yg nyata…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Hamil Atau Tidak

Wallah Hualam....
Masih menjadi tanda-tanya dalam hidup makhencik nih....


Until now mmg peod makhencik belum dtg2 lagik...
Last peod makhencik adalah 2/9-5/9 gitu...
Kalo check UPT tu mmg masih hampa la...hukhuk...
N bila pegi berurut so far 3x da dgn org yang berlainan....
Sumanya cakap benda yang sama...
Katanya mmg beisi...da kembang sgt peranakan makhencik...huhu...

Ntah la...x tau nak comment apa...
So far...makhencik x da pun sakit2 apa yang meragukan kot2 la ada sakit lain kan???...
Yang ada pun sakit2 belakang n yang bahagian belakang pinggul kiri...
Itupun kdgkala bukan selalu...
Ada rasa mcm nak muntah kadangkala tapi makhencik cuba mengawal emosi diri sendiri...hukhuk

Ermmm..tunggu dan lihat je la mcmana...
Moga makhencik dijauhkan drpd segala penyakit yang tak diingini...Aminnnnn...


Mee Goreng Udang Jek

Assalamualaikum n good morning…

Mee Goreng Udang dgn Telur Mata Kerbau je for breakfast pagi ni

Jemput mkn semua ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, December 19, 2012

Berurut Dapat Durian

Bwk hubby p brurut di Pantai lagik…
So far dgn pakcik ni da 2x pakhencik brurut…
Dgn izin Allah, nampak serasi ngn urutan pakcik ni
Ada perubahan positif la kt pakhencik
Alhamdulillah…
Oh…makhencik pun urut peranakan tadi dgn pakcik tu
Tapi dpn2 pakhencik, wife pakcik tu la
Tak da bukak2 bj bagai la..
Bersangka baik ok..hehe
Urutan pakcik tu pun lain..mcm ala2 akupuntur gtu tp x da la cucuk jarum bagai tu…

Pastu tadik kan…wife pakcik tu siap tapaukan lagi durian dan makcik tu brkata " Dang, nanti ke mari lg ya..ada 30bijik lg atas pokok "dgn bahasa kedayannya…

Apapun, Alhamdulillah, rezeki arini..x jadi nak beli durian kt tamu ☺ hahah

Rezeki jgn ditolak, musuh jgn dicari…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sabar Ja Makhencik

Bkn sng menjaga org sakit ni
Susah payah tu besa la kan tapi emosi org yg sakit tu…
Asyik je la nak hangin kt makhencik

Sabar ja la..huhu
Tahan hati je makhencik ni ☺
Org sakit kan???

Walaupun d saat ini diri semcm x sihat
Tapi haruslah makhencik kuat demi pakhencik…
Semoga makhencik d berikan kesabaran yg tinggi dan kesihatan yg baik...Aminnn

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, December 18, 2012

Motor Terjun Parit

Inilah rupa paras motor pakhencik yg terjun parit masa accident ritu…
Skrg motor ni antar sepital…
Kalo da kuar ward pun, makhencik suh peram dulu simpan kt umah motor ni…huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Berurut Lagi

Arini bwk pakhencik brurut lagi..
Hopefully hubby bransur sembuh..
Sangat x best bila hubby dlm keadaan mcmni..huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, December 17, 2012

Makhencik Terover

Layan je la lauk Kurma Ayam makhencik tu dulu walaupun x ada kena-mengena kan?…hehe

Anyway, maaf la sb entry makhencik tadi mcm trover pulak..huhu
Rasa mcm x ptt pulak nak emo2 kt blog
Cuma makhencik igtkan kt kwn2 suma..
Kalo korang amik anak angkat, sila la jgn trlalu sgt nak brharap pada pengasuh…
Nak anak kecik@baby tp time korang nak brjalan ke hapa..korang tglkan…

Makhencik mintak baby tu tp x mau kasi…huhhh
Kan da ter emo lagik ☺ hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Fedup Makhencik

Kdg2 makhencik da naik fedup jadi pengasuh…
Fedup bila ada yg trlampau ambil kesempatan dan x memahami keadaan pakhencik yg br pas accident…huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, December 16, 2012

Selesa Bila Da Brtudung

Alhamdulillah, dkt sebulan da makhencik brtudung…
Insyaallah akan brterusan brtudung slamanya…
Mmg x mo la kejap pakai kejap x
Tak elok kan kalo mcmtu???
Lagipun makhencik mmg da nekad utk brtudung…
Kalo nak tggu seru, ntah bila masanya
Umur pun belum tentu pjg lagi kan?…hehe

Walaupun pada mulanya mmg makhencik akui, ia bkn totally atas kehendak diri sendiri ☺
Alhamdulillah, makhencik selesa dgn makhencik yg skrg…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, December 15, 2012

No Camera Please

Wah, mcm artis gtu kan pakhencik ai???
Siap cover muka lgk tu..hehe

Actually, ini gmbr tadi masa kami d Beaufort kt kedai mkn…
Time ni kami sdg tunggu auntie si dania n tunangnya bwk kami p brurut somewhere d Beaufort…hehe

Pasni le la pegi seniri sb da tau mana tmptnya ☺

Apapun, tq kpd Ema n tunangnya **mcmladorangbacablognikanhehe**
Smlm pun dorang yg bwk makhencik p amik pakhencik d Hospital Papar memandangkan makhencik pening kepala since ari yg sblmnya so mmg x yakin nak drive..huhu
Walaupun pd mulanya da nekad nak p seniri tp apabila Ema da offerkan diri...
Mmg syukur sgt2 makhencik ohkae…

Alhamdulillah, makhencik laki bini dikelilingi dgn org2 yg baik2 ☺
Ohh..dorang nak kawin bln 1 nanti...
Semoga sgala urusan dorang dpermudahkan…Aminnn

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Berurut Pakhencik

Arini bwk pakhencik brurut kesan dr accident smlm…
Luka pakhencik hanya skt2 ja tp mungkin urat2 tu brlari-larian kot tu yg nak jalan suma susah…
Urat2 ketat gtu..darah beku kt dlm bdn..
Kalo baring atau duduk pastu nak bgn memang azab skt la…huhu

Apapun, moga2 hubby ku cpt sembuh...aminnn…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, December 14, 2012

Hubby Makhencik Accident

Berdegup kencang  jantung makhencik bila dpt call drpd Hubby tadi pagi dia accident on his way utk amik exam di OUM, KK...
Igtkan Hubby call sbb da sampai di OUM tapi rupanya dia gtau dia accident...
Ce la korang bygkan mcmana perasaan makhencik time tu...huhu

Apapun..syukur sangat pakhencik hanya mengalami luka ringan...
Alhamdulillah kehadrat Illahi

Thursday, December 13, 2012

Umurnya 90taun

Kalo nak tau…
Slalu dgn nenek ni la makhencik brurut kalo kt Sabah ni
Best urut dgn nenek ni…

Bkn apa, kalo brurut dgn org lain mesti tgl kesan skt seminggu dua
Tapi dgn nenek ni x walaupun masa brurut ada la jgk rasa sakit sikit2 tu

Nenek ni anak dia 13 ke 14org..
Lupa da makhencik tp ramai kan?hehe
Igt nak p urut smlm tp mls la dulu
Tggu dan lihat dulu mcmana…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...