Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, September 30, 2012

Apa Ada Pada Rupa???

Malam nih makhencik nak membebel sikit...hahha
^
^
Sebagai manusia biasa..rasanya x perlu lah ada antara kita yg sibuk nak menilai tentang org lain...
Kalo seseorang tu tak cantik...berbadan gemuk ke hapa...
Tak perlu lah nak comment itu dan ini sgt...
Apa ada pada rupa???...
Ya...mungkin anda berwajah cantik seperti Rozita Che Wan, Neelofa, Anzalna dan sewaktu dgnnya...
Berbadan langsing persis model terkemuka...
Tapi jangan sesekali nak mengutuk orang2 yang berada di sekeliling anda....
^
^
Ingat bahawa kecantikan itu milik Yang Maha Kuasa...
Kecantikan juga x kan kekal selamanya...
Budi bahasa tu yang penting...
Walaupun kita x cantik  tapi kalo kita berperibadi mulia...
Akan nampak cantik di mata sesiapa pun...
^
^
Ya...makhencik tau ada yg kutuk makhencik gemuk la bagai...
Siapa rasa cili..dia yg akan merasa pedasnya...hahah
Tapi makhencik x kisah...
Makhencik x mintak mkn ngn sapa2 pun...
So far makhencik x da masalah kesihatan pun...
Gemuk x semestinya x sihat kan???...
Ramai je org yg berbadan kurus tapi lebih banyak penyakit berbanding dgn org yg gemuk mcm makhencik ;p
^
^
Yang penting pakhencik menerima makhencik seadanya...
Alhamdulillah...since 2002 kami masih bersama sehingga ke hari ini walaupun masih belum dikurniakan zuriat selama hampir 5tahun perkahwinan...
Semoga jodoh kami bersama hingga ke syurga...
Aminnnnnn....



Tunjuk Skill Lagi

Shonoknya la makhencik ☺
Arini pakhencik nak tjk skill lgk
Makanya makhencik suka ati sambil lompat bintang la
Jgn coba membayangkn rupa makhencik dlm keadaan cmtu ekk..hehe...
^
^
Alhamdulillah, kenyang da makhencik laki bini
Skrg kami nak pi mancing udang galah pulak
Gini la org x da anak
Mengisi ruang kekosongan yg ada
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jom Layan

Saat dan tika ini...
Melayan la makhencik drama Mr.Os kt tv3 ni...
Kwn2 buat apa la tu?
Harap semuanya dlm keadaan baik2 hendaknya ☻
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Simptom Demam

Demam adalah simptom makhencik tiap bulan menjelang nak peod... Kita tunggu dan lihat ja la mcmana awal bulan nih... Kalo ada rezeki Alhamdulillah... Kalo belum jugak...wait n see ja la bilakah waktunya kan tiba... ^ ^ Ok la..makhencik nak pi antar order kopok lekor nih... Plus nak pi beli brg dapur sikit... Later2 makhencik kasi update ini diari online makhencik okae...hikhik

Saturday, September 29, 2012

Pelangi Senja Makhencik

Disebabkn baju makhencik warna-warni
Pakhencik kata makhencik mcm pelangi..haha
Actually ini baju yg lama da beli tp baru arini makhencik pakai
Hahahaha ☺
^
^
Tp makhencik siap bwk bj spare
Gamak kalo rasa malu2 kang makhencik tkr la..hahah
^
Ermmm...
Da stgh hari da pun makhencik..x da maknanya nak tkr bagai..hikhik
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sedap Kalo Dapat Tido

Adoimakkkk...
Sedapnya la kalo dpt tido..huhu
Ngantuk bangat nihhh...
Lagi 2jam baru abis kelas pakhencik maaaa
^
^
Tidak mengapa...
Demi suami ku trcinta
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Driver Yang Stupido

Inilh kenderaan yg hampir2 menyebabkn makhencik laki bini kemalangan tadi pagi
Makhencik yg tgh tdo bole trsedar masa insiden ni okae
Mengang makhencik tau!!!
^
^
Bayangkanlah..kami da kt lane memotong tu..skali si mangkuk hayun spt gmbr d atas tetiba masuk mengejut
Nasib la time tu x speed sgt n x da kenderaan lain blakang kami..
Tidak naya dpn blakang si itam kami tu tau
^
^
Pastu kami follow je mangkuk hayun tu
Bila kami selisih..
Satu jelingan tajam makhencik kasi ke dia..hahah
^
^
Apapun kengkwn, hati2 eh d jalan raya
Walaupun kita da hati2 tp kdg2 ada pemandu lain yg x pandai nak ikut undang2 jalan raya
Nasib jgk da jd kebiasaan makhencik baca ayat2 yg patut bila nak memulakan prjalanan
Sesungguhnya Allah telah melindungi perjalanan kami suami isteri
Alhamdulillah ☺
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bawak Bekal

Arini makhencik pakhencik jln jauh
Jadi makhencik bwk la bekal utk bekpas...
Biar pun simple janji ada kn?hehe
^
^
Japgi pas pakhencik abis kelas
Nak p mkn Big Mac Mcd la..hehe
Haha..almaklumlah..
Sipitang mana nak ada Mcd, Pizza Hut bagai
Yang ada pun KFC sajorkkk
Itu yg kalo ke KK..itu la mkn makhencik
^
^
Kalo takat nasi, seafood bagai tu makhencik x heran pun sb da slalu mkn..hehe
Mana bdn x debab..hahah
^
^
X pa la, skaliskala ja pun kan?heheh
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Menemani Pakhencikku

Skrg da 620pagi kami sudah brgerak menuju ke KK
Kira2 dlm 2jam setengah jaraknya dr Sipitang...
Kelas pakhencik mula jam 8 mcmtu..hahah
Nampaknya mungkin akan trlewat sikit la arini
Apapun, semoga selamat perjalanan kami pegi & balik. Amin ☺
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, September 28, 2012

Acam2 Ar Baby

Bila umur 3bln da ni
Da mula nak tjk ragam..hehe
Tp makhencik suka sb comei ragamnya
^
^
Kuat menjerit pun ya jgk
Shomei tau bila si tecik ni brshakap2 bahasa baby dia..hehe
Pastu kalo time dia tdo pastu dia nangis
Erm..cute bunyi tangisan tu..hehe
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

X Da Yang Best

Bosannya x da cita menarik yg nak d tgk...
Tau ja la Astro...
Kebanyakan cita d ulang tayang
Pulak tu makhencik hanya amik Family n Warna ja...
Nak amik suma channel mati la makhencik kan?hehe
Best bila igt2 blk kenangan keja kt Astro taun 2005
Bygkn best ke x..staff dpt 3Astro..1 suma channel dpt, free lak tu x yah byr
Yang 2 lg tu suma channel dpt jgk tp each kena byr 50% je..
Ce la bygkn..hikhik
Tp itu dulu la, x tau pulak skrg ☺
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Syorga Tu

Syorga bila mkn tembikai cmni gayanya
Ini kes mlm smlm air x da jd mls nak potong slice2..hahah
N kalo nak tau kt Sabah ni dorang x panggil tembikai..
Tembikai dsebut SIKOI
Harap maklum..hehe
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, September 27, 2012

Untung Makhencik

*** Layan dulu gmbr pakhencik n masakan pakhencik Ikan Kerapu& Ikan Kembung Sweet Sour brsama Sayuran ***
^
^
Kesinambungan drpd entry sblm ni..
Ala, entry yg pakhencik ai msk tomyam tu..hehe
Yup, pakhencik mmg bole memsk
Kan sblm ni pernah hdp membujang dan merantau alkisahnya
Mesti la kena tau memsk
Tak kan nak mkn luar ja kan walaupun bujang time tu
^
^
Da tu adikbradik pakhencik sumanya lelaki..mak pak sibuk keja jd drpd situ la blajar brdikari..hehe
^
^
Walaupun tau pakhencik le msk tp x la pakhencik dkerahkn memasak dlm rumahtangga kami
Bila2 time yg perlu ja baru makhencik izinkn pakhencik memasak..hahah
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Hubby Ai Masak

Lately ni rajin jgk la pakhencik offer nak msk apalagi skrg di saat makhencik x brapa sihat ni...
Arini pakhencik msk Tomyam Kung dgn Telur Dadar
Apapun brsyukur krn punya hubby yg boleh memasak..Alhamdulillah
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tadi Dinner Skrg Bekpas

Kalo tadi shakap psl dinner smlm
Skrg ni shakap pasal bekpas pulak..hikhik
Pagi ni makhencik bekpas Cucur Jagung ngn Kuah Kacang
Walaupun simple tp cukup mengenyangkan..hehe
Apapun Alhamdulillah dgn rezeki hari ini
Skrg tgh memikior apa nak msk tghari ni
Gitu la kalo da namanya Surirumah :p
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Dinner Burger

Mlm smlm u allz dinner apa ekk?
Makhencik ni ngada2 cikit makanya mengajak pakhencik ke kedai membeli burger
Sesi menternak lemak d bdn yg sedia debab..hahah
^
^
Jadi Oblong Daging utk makhencik
Burger Daging utk pakhencik
Tapau n mkn d tepi laut pastu cecepat blk umah pasal pakhencik keja jam 10mlm..hehe
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, September 26, 2012

Jari Kaki Ku Sakit

^
^
Dlm bulan ni kira2 cm awal bln ritu..
Time nak kuar dr bilik tdo..
Bukak2 pintu tu trkena la kaki kiri makhencik...
OMG..sakitnya hanya Allah ja yg tau
^
^
Pastu besa la, bila da skt tu ada ja yg nak tersepak...
Menambahkn lg kesakitan yg sedia ada..hahah
Dan d sbbkn skt tu la makhencik x le nak pakai kasut brsarung da..
Nyampah tul la!!!
Asal kuar jalan bole pakai pun sandal biasa yg x brtutup ja pun
^
^
Tapi skrg rasanya da ok kot sbbnya makhencik da try picit2 itu jari kelingking
N rasanya da x skt lgk..hehe
Jadi nanti da bole la pakai sandal brsarung bila kuar brjalan2
Yippieeee :p
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Telur Mata Kerbau Masak Kicap

^
^
Arini, ini ja la menunya
Makhencik masih x sihat lg
Ini la menu cepat lg ringkas..haha..
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Da Meniarap

^
^
Ini masa 99% baru si tecik ni bole meniarap..hahah
^
^
Hah, tgk saja la kekepocian si tecik nih..hehe
Gitu la kalo makhencik guna lappy pun..heheh
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, September 25, 2012

Apam Polkadot Makhencik

^
^
Apam polkadot makhencik nih beratnya da 5.5kg at age 3months
Kejap ja masa brlalu
X sabar mummy n daddy nak tggu baby boleh brlari-larian..hahah
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Apa Kena???

^
^
Buat hal lgk lak blogger ni..
Lagi2 x le update blog yg brgmbr via bb
Nak kata prob ngn maxis rasanya x kot pasal status SENT..
Slalunya kalo da update kat blog, cmtu la statusnya which is means DELIVERED
Apa kena la ni???
Nyampah tul la..huhu
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

BB Nan Hado Instagram

^
^
Layan ja la...
Kalo ada yg x LIKE...
Sila tutup itu mata loo..hehe
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Baru OK

Hah,baru la makhencik rasa semangat nak update blog via bb...
Tadi makhencik testing nampaknya da hokay...
Harap2 pasni da x da masalah mcm sblm ni...Amin
^
^
^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, September 24, 2012

Ke Mari Lah

Ohoiiiiiiiiiiii....
Hahah..makhencik da mcm nak merapu la pulak...
^
^
Adoimakkkkkkkkkk...ke mari lah semangat berblogging makhencik...
Ke mana la dikau menghilang wahai semangat ku???...
Sampaikan NUFFNANG pun turut menghilang...hahah....
^
^
Ini suma henpon BB punya hal la...
Update  sekali gmbr ke blog tapi x muncul di blog...
Mana x hangin makhencik kan???
Igt bole update blog sampai lebam dgn adanya bb tapi nampaknya nan hadoooooo...
Nyampah makkkkkkkkkkkkkhencik...hahahah
^
^
Ok la..makhencik x brapa sihat nih...
Tima kasih kalo ada yang masih menjenguk ke blog makhencik nih...hahah...
Ada ke???..lallalalala...



Friday, September 21, 2012

Bersawang

Blog da bersawang...
Ni sbb makhencik bengang ngn bb makhencik...
Ya ya je makhencik update pakai bb sekali nan hadoooo
Frust makhencik tau
Trus x da mood nak update blog...
Tunggu la bila mood da ok baru layannnnnnnnnnn balik berblogging...

Thursday, September 20, 2012

Makhencik Da 29tahun Arini




Alhamdulillah...
Makhencik masih bernafas sehingga ke hari ini...
Arini makanya Makhencik da pun masuk umur 29tahun....
Semoga makhencik trus dimurahkan rezeki, dipanjang umur dan diberikan kesihatan yang baik selalu...Aminnnnn
^
^
Moga2 diusia 30tahun di tahun hadapan makhencik da pun ada zuriat seniri...Aminnnn....
^
^
^
Itupun kalo la time tu makhencik masih dipanjangkan umur ...huhu...
^
^
Apapun...Jutaan terima kasih buat Mak Abah yang melahirkan, membesarkan dan mendidik makhencik selama ini...
Walaupun sebenarnya agak kesal dgn diri sendiri sbb x dapat nak menyenangkan dan membahagiakan mereka selayaknya sebagai Mak dan Abah...
Semoga Mak Abah dipanjangkan umur, diberikan kesihatan yang baik...dimurahkan rezeki hendaknya...Aminnnnn...
Tanpa Mak Abah mmg makhencik pasti x wujud di dunia ini...
Terima Kasih segalanya buat Mak Abah tersayang yang jauh di mata tapi sentiasa dekat di hati... 

Wednesday, September 19, 2012

3bulan

Jgn u allz suma terkejut eihhh...
Bukanlah makhencik nih da preggy 3bulan...
Tapi saja je makhencik nak share yang arini bertarikh 19/9 makanya genap la si tecik Baby Ann nih berusia 3bulan...
Terharunya makhencik tgk si tecik yang makhencik asuh sejak usianya 7hari da pun besar...
Da la da pandai bising2...
Kira kalo kita cakap2 ngn dia...amboihhhhhhh...bising ya amat mulutnya...hihi...
^
^
Terhibur makhencik suami isteri sejak ada si tecik nih....
Kadang x tgk sehari da rasa rindu ya amat kat dia...
Si tecik nih pun pandai...
Kalo makhencik x ngasuh dia...esok2 dia dtg tu..mcm merajuk je...hihi...
^
^
Apapun kengkwn...
Doakan makhencik ya...
Semoga makhencik  n pakhencik diberikan rezeki zuriat drpd darah daging seniri dalam masa terdekat nih...
Aminnnn Aminnn Aminnn Yarabbal Alamin ;p

Tuesday, September 18, 2012

Intan Payung Kami

Buat masa nih...inilah intan payung makhencik suami isteri...
Walaupun makhencik sedar Baby nih bukan darah daging kami...
Rasanya tak salah kami nak mencurahkan rasa kasih dan sayang kami terhadap si kecik nih...
Allah ja yang tau mcmana perasaan kami terhadap si kecik yang kami asuh sejak umurnya 7hari lagik...
^
^
Apapun...susah ekk amik gmbr pakai Samsung Galaxy Note kalo x da sesiapa yang tolong amikkan gmbr???
Maka...beginilah hasil tangkapannya...
Ditambah dgn Baby yg x mo bagi kerjasama....kihkihkih

Kalo kengkwn nak tau...si Baby nih kalo tgh tido...tau ja dia kalo Daddy Daus nya baru balik keja...
Bole2 je dia bangun dr tido...hihi...
^
^
Dia tau Daddy Daus akan bwk dia jenjalan...
Nama pun kaki jalan si kecik nih walaupun belum boleh berjalan...hihihi....

















 


Kalo da ada gmbr ngn Daddy...mestilah ngn Mummy pun kena ada...
Mana bole x da Mummy dalam ini entry...
Kata Mummy yang punya blog kan???hihi....
^
^
Time nih si Baby x sabar nak pi jalan...
Tu yang muka masam je tu..hihi...
Tak sabar kata ko...llalalala

























Hahahh...Baby mmg da malas nak layan nak amik gmbr...
Nampak sgt yang dia x mo sgt nak layan..hihi...
Muka ngantuk pun hadooo tu...
Ondway ke KK selama 2jam lebey tu..kira separuh jalan yang terawal tu mmg dia tido tanpa sedar la...hahah...
Tapi time ondway balik tetiba je si tecik nih meragam...
Saja je tu nak menguji  Mummy n Daddy nih kan???...hihi
Tapi x pe..Mummy n Daddy ok je melayan...
Org x da anak la katakan...hahahahah

Sunday, September 16, 2012

Kan Da Kata

See...
Tah apa penyakit
Kalo buh gmbr, blog yg update via bb x kuar smlm & arini
Padahal sblm ni ok ja
Mmg x masuk dek akal btl
Bencik makhencik tau!!!


FirZie83
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Apahal La Pulak???

Da happy le update blog via bb
Tapi tah apahal
Smlm n arini x kuar kt blog
Tension tul!!!
Ni pun try upload tanpa gmbr
Kalo kuar kt blog pun maybe sb x da gmbr...huhu
Jadi tunggu & lihat


FirZie83
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, September 15, 2012

Da Mandi???

Ermmm...
Korang da mandi malam belum nih???
Kalo belum mandi...better tak yah la sbb da lewat sangat nih
^
^
Bukan apa...org2 tua kata x elok mandi tengah malam...
Nanti cepat reput tulang...
Wallah hualam....hihi...
^
^
Makhencik awal lagik da mandi...
Pas sampai umah dr KK...gi buat delivery pulak utk customer yang order keropok lekor...
Lepas da settle semua baru la mandi...
N skrg makhencik da segar gitu...hihi...
Tak caya tgk gmbr sebelah...lallala...
Pas siap2 trus amik gmbr tapi makhencik lum masuk kategori sawan kamera lagik tau...hehhe 
^
^
Ok la...makhencik tido dulu la ekk...
Kepala pun da pening...
Pakhencik pi keja jam 10mlm tadik...
Jam 4am japgi baru pakhencik balik keja...
Jadi tak la makhencik tunggu pakhencik...
^
^
Anyway...selamat malam ya kwn2 suma...
Semoga mimpi yang indah2 ;p

Friday, September 14, 2012

Janganlah

Hujan sgt lebat saat ni...
Dengan angin yg kuat amat merisaukn makhencik...
Bunyi guruh dilangit juga x kurang hebatnya...
Slalunya kalo keadaan cmni mesti akan blackout
Ermmm...
Harap2 la x blackout..
Da la makhencik sorang2 ni


FirZie⁸³

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bosan Makhencik

Adoimak..bosannya makhencik...
Japgi pakhencik p keja maka berseorangan la makhencik drumah...
Nak p jln umah kwn mls pulak..huhu
Ermmm..beginilah nasib bdn
^
^
Anyway skrg makhencik da bole update blog via henpon bb makhencik
Sukanya hati makhencik..lalala ☺ 




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Makin Sayang

Hari makin hari...
Makin sayang makhencik laki bini sama ini Baby Angelina Angie...
Kata pun ngasuh dr umurnya 7hari kan???hehe...
N 19hb nih Baby Ann akan genap umurnya 3bulan...
Kejap ja masa berlalu...
^
^
^
Tak sabar nak tunggu dia boleh berlari-larian...
Itu pun kalo sampai ke besar la makhencik ngasuhnya...
Kalo tak..nan hadoooooo...
Anak orang kan???...hihi
Bukan anak seniri ;p

Asyik Lapar

Beberapa ari ni asyik je makhencik lapar...
Sabar je la...
Da makan pastu lapar lagi tapi makhencik x layan sgt...
Sbb makhencik sedar makhencik da gumukssss sangat...
Tahan2 je perut nih..
Alhamdulillah..so far berjaya menahannya...
^
^
Tapi makhencik x ngandung tau...
Janganlah korang suma salah faham k...
Da sah2 ni dalam tempoh nak menanti hari subur kata ko...hikhikhik...
Jadi korang suma doakanlah makhencik moga2 usaha kali ni berhasil hendaknya okae???... 
^
^
Gambar kat sebelah ni gambar lama...
Pernah gak publish kat entry...
Memandangkan x da gmbr baru jadik kasi upload ja la....
^
^
Mcmnih la debabnya makhencik...
Ke makin debab lagik???...hahaha

Air Mangga


Air buah mangga mmg favourite makhencik...
Semestinya buah mangga yg diblend kaw2 x mo yg cair2 atau seperti kurang buah gitu...
Kalo  jus yg selalu dlm botol tu makhencik x suka...
^
^
Haha...apa kes makhencik cita kat korang pasal air favourite makhencik nih???...
Ermmmmm....
Sebenarnya makhencik x da idea meihhhhhhh mo update blog...
Jadi korang layan je la entry yg nan hadooooooooo ni k...lallallaa 
^
^
Ce korang share apa air favourite korang...hahha...
Ne tau kalo korang dtg Sipitang nih makhencik nak belanja korang...hhahaha

Thursday, September 13, 2012

Asal Dapat Duit

Kalo u all suma nak tau...
Sambil makhencik amik upah mengasuh...
Makhencik laki bini jugak ada jual Keropok Lekor Terengganu...
Bukanlah diterbangkan jauh dr Terengganu ke Sabah nih...
Cumanya kami ada deal ngn sorang lelaki yg sememangnya org Terengganu tetapi bekerja di Sabah ni..
Abg tu kerja kerajaan tapi ari minggu dia meniaga keropok lekor  yg dia buat seniri...
^
^
^
^
^
Jadi bila da rasa kena dgn tekak...
Kami laki bini sepakat utk jual kopok lekor tu...
Ermmm..actually sblm nih pun kami jual juga tapi ambik dr supplier lain...
Tapi...arga tu agak mahal sikit la...huhu...
Ambik da tinggi arga nya makanya brapa sgt la untung yg le dptkan???hihi...
^
^
Yang supplier baru ni pun x la kami untung sgt cuma murah la sikit tapi rasanya mmg sedap...
Dijamin puas hati...
Sbb sblm nih kami ada jugak cari supplier lain...kunun dlm iklan katanya Cuba Sekali Nak Lagi tapi bila da rasa...
Omakaihhhhhhhh..mcm banyak sgt tepung dr isi ikannya...
Apa kes cmtu kan???...
Bila x kena di tekak kami...maka kami reject la alkisahnya..hihihi
^
^
Kami cerewet???
Tak la kami cerewet cumanya kami kalo bole nak la jual  benda yg mmg betul2 sedap...
Baru la customer puas hati n repeat order kan???hihi...
Yang penting harga tu harga mampu milik dan sedappppppp...hahahahah

Apa Pun Tak Boleh

Bila da ada henpon Blackberry nih...
Excited la kan nak BBM bagai nih...
Tapi nampaknya setelah 3hari...
Masih x dpt makhencik nak gunakan service tu...
^
^
Bila makhencik call Hotlink...kata dorang skrg mmg tgh ada prob ngn Blackberry service...
Hampeh betul la...
Hilang mood makhencik tau...
^
^
Harap2 arini da bole guna service tu...
Kalo x..apa guna pakai Blackberry kan???

Wednesday, September 12, 2012

Gelak Sama-Sama

Haha...
Gini la kami laki bini...
Da lama kan pakai henpon cap ayam...
Jadik bila tukar ke henpon android..smartphone bagai nih mmg terkial2 sikit la...hahha...
^
^
Jap makhencik tanya pakhencik...cmna nih...
Jap pakhencik lak tanya makhencik...
Sudahnya gelak sama2 la kami laki bini...kihkihkih
^
^
Pakhencik kata guna henpon besa lagik senang...hahha...
^
^
Ermm..besa la kan baru2 guna nih...
Esok2 mesti hebattttttttt...percaya lah sayang....hahahha

Kesian Makhencik

Hahah..gini la kalo blog suam2 kuku...
Sedey makhencik nengok blog makhencik x dak iklan Nuffnang...
Nampak sgt blog makhencik x hot mcm blog korang kan???hehehe...
^
^
Ntah la..makhencik rasa sgt malas nak update blog...
Malas ada...x da idea pun ada jugak tu yg langsung malas jadinya
Pastu bila Nuffnang makhencik x naik2...makhencik rasa sedeyyyyyyyy...
Hahah..x la sedey mana pun...
Saja ja nak propaganza sikit..hihi...
^
^
Seriusly x tau napa..mood nak berblog adalah ke laut sangat...
Apakah sbb tmpt makhencik ni dkt laut makhencik jadi camnih???
Ahhhhhhh...sblm makhencik merapu meraban...better makhencik out dulu...daaaa

Tuesday, September 11, 2012

Pikiaq Punya Pikiaq

Akhirnya tanggal 09092012...
Makhencik suami isteri telah pun membeli henpon baru...
Wahhh..agak skema kan ayat makhencik ini???lalallaa...
^
^
Kalo nak tau..henpon Pakhencik punya adalah Samsung Galaxy Note White yg diidamkan selama ini..
Makhencik punya hanyalah Blackberry Curve 9380 itew...
Jadik...sapa2 yg ada Blackberry..nanti kasi makhencik pin BBM ehh...hihi
^
^
Tapikan...sampai skrg makhencik nak subscribe BIS Plan tu masih x dpt2 lagik...
Stress ya amat okaeeeeee....
Bila call Hotlink katanya skrg dorang mmg ada problem ngn Blackberry tu...
Sabar ja la la...huhuhuhu....
^
^
Actually beli henpon nih pun bukanlah suka2...
Henpon makhencik dan pakhencik adalah da truk sgt...
Tu yang beli jugak...
Kalo masih elok mmg x beli walaupun sblm ni henpon adalah jenis cap ayam jer...hihi


Monday, September 10, 2012

Henpon Baru

Semalam makhencik n pakhencik ada beli henpon baru...
Tu pun pas fikir 2000kali baru la buat keputusan nak beli okae...
Korang x pe la...korang manyak luittttttttt....bole main beli jek...
^
^
Nanti makhencik share ek henpon apa yg both of us beli...llaallaaala

Saturday, September 8, 2012

Pakhencik Masak

Arini kasi chance pakhencik masak
Menu adalah Kerapu Sweet Sour Berpetai ;p
Dan arini makhencik hanya jadi Assistant for the CHEF...kihkihkih
^
^
Kalo nak tau pakhencik ai bole masak jugak....
Kira boleh la diharapkan kalo makhencik sakit ke hapa...hikhik
^
^
^
FYI, Masakan pakhencik pun sedap jugak...
Besa la org adikbradik suma lelaki n parents sibuk keja...
Kena la belajar independent kata ko...lallalaala
Da tu pulak besa dok bujang di perantauan...
Tak kan asyik nak mkn luar je kan???hihi...



Friday, September 7, 2012

Biasa2 Aje

Inilah pizza buatan makhencik....

Aritu bila pakhencik request suh makhencik buat pizza...
Maka makhencik pun buat la seperti yg diminta pakhencik tercinta...
Biasa la zaman skrg nih...sumanya kita nak share kat fb la tweeter la...whatsup la...whateverrrrrrrrrr...hihi
^
^
Jadi makhencik pun upload la ini gmbr pizza kat FB makhencik...
Ramai la juga yang memuji makhencik nih pandai memasak la hapa...
Tapi suka la makhencik nyatakan di sini...
Bab2 western food nih idakla makhencik pandai pun...
Macam doh pizza nih pun makhencik main google je resepi kat tenet...
Zaman teknologi kata ko kan???hikhik...
Ini pulak semestinya dr Pizza Hut
^
^
Kalo nak tau...kat Sipitang nih mana la nak ada Pizza Hut jadi kalo rasa nak mkn tu kena la buat seniri...
Ataupun kalo ke KK...terjah la ke Pizza Hut...
Mcm kat gmbr sebelah  ni pun...makhencik dpt Pizza Hut atas pemberian pegawai kat balai Hubby ;p...lallalaa... 
^
^
Kalo la makhencik nih jutawan...
Makhencik nak bukak Pizza Hut, MCD, Kenny Rogers...suma la kat Sipitang nih...heheheh

Picnic Sekali-Sekala

Sila abaikan gambar makhencik itu okae....gemukssssss betul nampaknya..ni yg x best nih kalo dok kat bahagian depan sekali...hukhuk...

Hari2 adalah makan berdua ja jadi sesekali tu best jugak kalo picnic beramai2...
Ngam pulak time nih Hubby n kwnnya off...n yg lagi dua org tu malam baru naik tugas...
Makanya berpicnic la kami di tempat yg hanya 10-15minit ja dari rumah kami laki bini...
Rumah dorang2 nih takat 5minit je jaraknya...
Best kan???hihii...
^
^
Actually x jauh mana pun kami berpicnic nih...
Jadi la kan...
Drpd x da biarlah ada kata koooooooo...kihkihkih
^
^
Kalo nak tau..dorang2 suma nih muda2 belaka drpd makhencik n pakhencik...
Sumanya pun da beranak-pinak...
Apa le buat kan???...
Lum jugak rezeki kami
^
^
Ok ok..na mo sedey2...
Makhencik sambung cita ehhh...hihi
^
^
Bila berpicnic nih...sudah pasti la berBBQ adalah perkara wajib kan???hihi...
That day makhencik sponsor kepak ayam...x banyak la cuma dlm RM25 cmtu je...
Sekali-sekala kan???...
^
^





Da ayam makhencik yg sponsor jadik makhencik jugak la yg perap...
Makhencik nih kalo perap x suka perap garam kunyit je...
Bahan2 perapan makhencik adalah sos cili, kicap, sos tiram, madu, rempah daging n rempah ikan sikit, kisaran serai n bawang n garam secukup rasa...
Makhencik bwk sekali kicap pedas sebagai pencicahnya...
Cara nak buat kicap tu adalah blend kicap dgn cili padi, bwg merah, bwg putih pastu buh gula garam n cuka sikit...
Hahah...itu pun nak share kan makhencik nih???...
Ala...sharing is caring what...hihi 
Dan yang memanggang adalah pakhencik ai la sapa lagik kan???lalalala
^
^
Pastu makhencik bwk nasi je...
Ada la si ibu usia awal 20an bwk Masak Lemak Rebung...
Yang lain air2..kopok bagai...
^
^
^
Actually masa picnic tu makhencik mcm x brapa nak sihat sikit...
Maybe skrg itulah petanda kalo makhencik  nak dtg bulan...
Esoknya tu 2hb peod makhencik dtg tanpa segan-silu sangattttt...
lalalalala
Pakhencik ai dgn anak kwnnya...
Comei kan dia???...
Makhencik gelarkan dia jumping baby pasal dia suka lompat2...
Umur baru 5bulan tapi badan sangat tegap, padat n sedap dibuat bantal peluk gitu...hikhikhik
^
^
^
Apapun...mmg meriah bila makan beramai2...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...