Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, September 3, 2012

Tersentuh Makhencik

Since 31Ogos2012 makhencik  adalah x mengasuh si baby tecik...
Kalo yang dua org lagi tu sah2 x ngasuh psl sorang anak cikgu n sorang lagik anak staff kantin sekolah...
Si baby tecik tu makhencik x ngasuh psl ramai sedara dia dtg kat rumah...
Besa la kalo si baby namanya pasti la menjadi kesukaan kan???hikhik
^
^
Pagi tadi masa makhencik sibuk siapkan keja rumah+masak bagai...
Pastu makhencik keluar rumah sbb nak jemur biji cili ngn terung yg da buruk utk dibuat benih...
Makhencik terdengar la si baby tu menangis punya la kuatnya x henti2...
Pastu makhencik pi la dapur tgk cili yg makhencik tumis...
Makin lama dgr tangisan si baby makin kuat...
Rupanya da dtg da baby...n masa tu baby adalah di sisi pakhencik...
Bila je pakhencik pass pada makhencik si tecik tu trus baby tu diam...
Ermmm...maybe baby rindukan Mummy kot psl 3hari x jumpa ;p
Terharunya makhencik tau...sebak rasa hati n auto bukan manual tau mata makhencik berkaca...
Sampai basah bahu kanan makhencik dek air liur baby tau punya la dia diam2 bila da di sisi makhencik...
^
^
Bila makhencik ckp ngn dia...
Baby rindu Mummy ye???(baby tenung je makhencik mata bulat2 walaupun kenyataan matanya sepet sambil senyum2)...apa la dorang nih x faham baby rindu Mummy kan???...
Cenggitu la makhencik ckp ngn si baby tu...
Baby uk ek uk ek ckp seolah mengiyakan apa yang makhencik cakap sambil senyum..
Uwaaaa...sebak makhencik tau...
Kan best kalo baby itew milik kami ;)

2 comments:

  1. makhencik ni mmg ada sifat keibuan, tu bby suka, x pe, kite usaha sama2 yer, moga akan ada rezeki kite menimang cahaya mata...x mo stress2 yer..

    ReplyDelete
  2. hihi..ok kak erienz...sama2 kita chaiyok chaiyok semoga usaha kita berhasil pasnih ek...aminnnnnnnn

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...