Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, September 7, 2012

Picnic Sekali-Sekala

Sila abaikan gambar makhencik itu okae....gemukssssss betul nampaknya..ni yg x best nih kalo dok kat bahagian depan sekali...hukhuk...

Hari2 adalah makan berdua ja jadi sesekali tu best jugak kalo picnic beramai2...
Ngam pulak time nih Hubby n kwnnya off...n yg lagi dua org tu malam baru naik tugas...
Makanya berpicnic la kami di tempat yg hanya 10-15minit ja dari rumah kami laki bini...
Rumah dorang2 nih takat 5minit je jaraknya...
Best kan???hihii...
^
^
Actually x jauh mana pun kami berpicnic nih...
Jadi la kan...
Drpd x da biarlah ada kata koooooooo...kihkihkih
^
^
Kalo nak tau..dorang2 suma nih muda2 belaka drpd makhencik n pakhencik...
Sumanya pun da beranak-pinak...
Apa le buat kan???...
Lum jugak rezeki kami
^
^
Ok ok..na mo sedey2...
Makhencik sambung cita ehhh...hihi
^
^
Bila berpicnic nih...sudah pasti la berBBQ adalah perkara wajib kan???hihi...
That day makhencik sponsor kepak ayam...x banyak la cuma dlm RM25 cmtu je...
Sekali-sekala kan???...
^
^





Da ayam makhencik yg sponsor jadik makhencik jugak la yg perap...
Makhencik nih kalo perap x suka perap garam kunyit je...
Bahan2 perapan makhencik adalah sos cili, kicap, sos tiram, madu, rempah daging n rempah ikan sikit, kisaran serai n bawang n garam secukup rasa...
Makhencik bwk sekali kicap pedas sebagai pencicahnya...
Cara nak buat kicap tu adalah blend kicap dgn cili padi, bwg merah, bwg putih pastu buh gula garam n cuka sikit...
Hahah...itu pun nak share kan makhencik nih???...
Ala...sharing is caring what...hihi 
Dan yang memanggang adalah pakhencik ai la sapa lagik kan???lalalala
^
^
Pastu makhencik bwk nasi je...
Ada la si ibu usia awal 20an bwk Masak Lemak Rebung...
Yang lain air2..kopok bagai...
^
^
^
Actually masa picnic tu makhencik mcm x brapa nak sihat sikit...
Maybe skrg itulah petanda kalo makhencik  nak dtg bulan...
Esoknya tu 2hb peod makhencik dtg tanpa segan-silu sangattttt...
lalalalala
Pakhencik ai dgn anak kwnnya...
Comei kan dia???...
Makhencik gelarkan dia jumping baby pasal dia suka lompat2...
Umur baru 5bulan tapi badan sangat tegap, padat n sedap dibuat bantal peluk gitu...hikhikhik
^
^
^
Apapun...mmg meriah bila makan beramai2...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...