Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, August 30, 2012

Shayang Mummy Nih


Shayang sangat tau makhencik n pakhencik ngn baby tecik nih ;p
Bila tgk dia makin membesar..rasa seronok sangat...
Pastu da pandai buat perangai...
Ada2 time pandai je dia na mo ngn makhencik...
Nak ngn pakhencik je...
So cuteee....
Ermmmm..bestnya la kalo ini budak tecik kami yg punyeeee ;p

Wednesday, August 29, 2012

Mangsa Keadaan

Ermmm...sian tul nengok budak yg umur pun x sampai 2tahun tapi da pakai cat kuku cengini...huhu...
^
^
Kat kuku kaki pun masih ada saki-baki yg terdahulu yang x dicuci sebersihnya...
Siannya la aduhaiiiiii...

Seminggu Sudah

Arini masuk la ari ke7 cik p makhencik sesat x nampak jalan pulang...
^
^
Tapi makhencik mengharapkan moga2 ada keajaiban buat makhencik dan pakhencik...
^
^
Apapun makhencik sentiasa terbuka andai mmg masih belum rezeki kami suami isteri utk jadi Mummy n Daddy....
^
^
Apapun skrg nih makhencik rasa sangat terkilan sbb makhencik telah tertipu...huhu...
Later makhencik story bila mood makhencik dah ok ekkk ;p

Monday, August 27, 2012

Ok Rasanya

Alhamdulillah...
Lega bila hasilnya memberangsangkan...
Ecewahhhhh..hikhik...
Bukan skim cepat kaya la kwn2..hahahah
^
^
Ritu kan ada makhencik cita yang makhencik tukar krim muka ngn pembersih muka...
Jadi selepas makhencik guna Safi Balqis Perfect10....
Alhamdulillah nampak betul2 serasi dgn makhencik n ramai yang tegur kulit muka makhencik da sekata...
Wahhhh...nampak sgt sebelum nih mcm truk kan???kihkihkih...
^
^
Jadi kalo ada yg nak mencuba rasanya ok kot Safi Balqis Perfect 10 nih...hihi
Arga pun ok..mampu milik kata ko...hikhik...
Yang penting sebelum pakai baca selawat sikit mintak2 supaya serasi dgn kulit muka..Insyaallah..Aminnnnnnnnnn....

Picnic Ber2 Ja

Ermmm...besa la hidup ber2 ja...
Jadi bagi nak menghappykan diri kami...
Inilah aktiviti kami...
Picnic ber2 ajeeee...
^
^
Napa ber2 ja???
Jwbnya...ajak kwn susah...asyik je x menjadi...
Jadi kami ikut resmi diri sendiri...
Picnic je la ber2..senang cita...hahaha...
^
^
Menu smlm adalah Ikan Cencaru Bakar + Kicap Pedas Special + Kepak Ayam Panggang + Kuah Daging Masak Suka Hati ;p
Mmg syok layan makan tepi pantai...
Pokoknya adalah rendang jadi panasnya mentari x terasa gitu...
Kalo dilayan mau tertidoq kat situ ohkae.......hikhik
^
^
See my Hubby...sangat layan ok menikmati makan tengahari ;p hakhak...
Air itu adalah air basuh tangan ya kwn2 sbb tu agak keruh airnya...lalalala....
Inilah port favourite makhencik melepak...
Tak jauh sgt dr rumah...
Dlm 5 ke 15minit gitu bergantung pada speed anda bawak keta...haha...
Kalo makhencik jalan mau jatuh lelemak yg ada di badan ;p
^
^
Si hitam kat bawah ni pun pakhencik kasi park kat tempat teduh ;p...
Actually tmpt yg kami lepak nih bukan port org picnic...
Ia adalah kepunyaan SESB...Sabah Electricity Sdn. Bhd
Di situlah kami suka melepak sebab ianya bukan tmpt tumpuan...
Selalu org lepak situ mungkin tunggu sesapa pi byr letrik kat dlm kot...kihkihkih
^
^
Jadi apa aktiviti kwn2 kalo ari minggu atau di kala bosan ekk???...
Ce cita ce cita ;p

Cili Padi ku

Ok la..asyik cita psl raya je kan???...
Nih makhencik nak share cita psl pokok cili padi makhencik pulekkkk...
Alhamdulillah...4pokok cili padi makhencik dah pun membuahkan hasilnya ;p...
^
^
Jiran2 pun dah sound...kata dorang...kalo dorang nak nanti dorang amik kat umah makhencik ;)
Makhencik ok ja...
Rezeki sama dikongsi...
Bukan kena kuar duit pun kan???...lallala
Free2 je makhencik n pakhencik dpt pahala ohkaeeeeeeeeeeeeeee ;)
Happy bila tgk hasil tanaman membuahkan hasil ;p

2month

19hb ritu kan kita raya???
19hb ritu juga makanya si Baby nih da berusia 2bulan...
Kejap je kan masa berlalu???...
Dulu masa makhencik jaga masa usianya 7hari..berat pun baru 2.5kg cmtu...
Skrg rasanya da over 3kg kot...
Mummynya kata 27hb nanti baru check-up Baby...
^
^
Da mcm2 peel si Baby nih...
Kalo time dia ngamuk@bad mood...kecut je badan jadinya...
Tapi kalo moodnya bagus...amboihhhhhhh...gebu sungguh  jadinya...
Gambar2 nih kira masa mood ok la si Baby nih...hakhak...
^
^
Yang kat pipi kanan tu jangan pula disangka tahi lalat...
Itu adalah kesan kuku si tecik nih tapi masa tu bukan bwh jagaan makhencik okae........lalallala...
^
^
^
^
Kalo nak tau...kuku Baby pun makhencik yg selalu potong sbb dorang x brani nak potong...hikhik...
Terkagum2 pulak makhencik dgn diri sendiri...hikhik...
Mummy si Baby kalo panjang kuku si Baby nih mmg dia suh makhencik yg potong...
Hebatkan makhencik???
^
^
Kdg2 makhencik hangin gak ngn budak tecik nih...
Bila time dia ngamuk tu...
Kdg ngn makhencik pun dia x mau tau...
Dia nak ngn pakhencik je...
Gewammmmmm makhencik k ;p
^
^
Pastu kdg bila si Baby tido lena...
Ngam pakhencik balik je keja...pandai lak dia le bangun tido...
Macam tau2 ja daddy dia da balik..kihkihkih


Raya ke 5 as Husband N Wife

Alhamdulillah..tahun nih masih berpeluang beraya as Husband n Wife...
Walaupun masih beraya berdua tapi kami redha ja...
Buat masa nih maybe ini yg terbaik untuk kami kan???...
Siapa kita utk melawan takdir-Nya...
^
^
Tahun nih seperti tahun lepas...beraya la kami di Sabah nih...
Tapi tahun nih agak meriah sikit la berbanding tahun lepas...
Kira ari kami buat open house tu mmg x henti dtg la tetamu di rumah...
Pastu ada saja rakan setugas Hubby yg menjemput ke open house mereka...
Bila da dijemput...sudah pasti la akan dipenuhi kan undangannya???...
Tak baik pulak kalo org da jemput tapi x pegi pulak...
Walaupun perut da penuh tapi tetap dtg bagi menjaga hati...
^
^
Skrg u all suma layan dulu gmbr raya makhencik bersama pakhencik tercinta ekk...hikhikhik
Terpaksa guna self-timer nak bergmbr sbb nan hado photographer okaeeeee ;p
Sedeyyyyyyyy tapi x pe la...
Masih ada gmbr berdua raya tahun nih...
Moga2 ber3 la tahun depan...
Atau ber4 kalo ada rezeki dpt anak kembar...hahhaha...
Aminnnnnnn....semoga masin mulut makhencik ye tawan-tawannnnnnnnnn...lalalala....





1st day raya tu makhencik ada la buat open house secara kecil-kecilan gitu
Menu adalah Nasi Tomato + Ayam Masak Merah + Jelatah + Rendang Pedas Daging + Lemang
Air ada la air gas sponsored...hihi...
Kalo makan Nasi Tomato mesti nak kena ada Jelatah..
Baru shedap meihhhhhh....hihi...
Tapi makhencik x hiris cili hidup sbb nan hado dalam freezer makhencik....
Rendang Pedas Daging utk dimakan bersama lemang...
Mkn dgn Nasi Tomato pun sodapppp jugak ye tawan2...

Ini je la kuih raya makhencik....
Yang makhencik buat hanyalah biskut choc chip...
Rupa pun ala2 chipsmore gitu...lallalala...
Cornflakes Madu makhencik...makhencik tak buh time nih...kihkihkih
Sbb 2nd time makhencik buat tu makhencik rasa sikit kecewa dgn hasilnya....
Jam 6am cmtu juadah da pun tersedia utk tetamu2 yg bakal dtg...
Awalkan makhencik siapkan juadah makhencik???...lllalalala
Ini rakan setugas Hubby...Orang Melaka...
N awekkkkknya adalah org Sabah nih...
Yang nih bukan rakan setugas Hubby...
Tapi ini budak2 Sipitang...
Takkan nak kawan ngn polis2 je kan???...
Bergaul tu penting maaaaaa....
Dak yang tengah tu...mmg peminat fanatik Nasi Lemak makhencik masa makhencik meniaga dulu...
Katanya rindu kat Nasi Lemak makhencik...
Malu makhencik tauuuuuuuuu ;p

Ini akak jiran sebelah merangkap Mummy si Baby Ann...
Sangat2 baik tau ngn makhencik...
Biskut2 makhencik n air gas 12botol F&N...akak nih la yg sponsor...
Makhencik buat rambut pun kat saloon akak nih adalah sponsored gitu...
Pastu siap bagi cream utk steam rambut lagik...
Adoyaiiiii..sangat terharu makhencik okae...
Katanya dia anggap makhencik mcm adik dia seniri...
Alhamdulillahhhhhhhhhh.....
Ni pulak gmbr betul2 pagi raya tu...
Kuar nak pi beli ais tapi sekali Hubby bawak singgah balai...
Adoiyaiiiiii...segan makhencik tau berada dlm golongan dorang...
^
^
Yang awek pakai tudung tu Inspector tau..sekali ngn yang berbaju Melayu oren tu...
Pegawai baru la kat Balai Sipitang nih...
Da la muda2 dr makhencik...
Bestnya la kan muda2 da jadi pegawai???...
Gitu la beruntungnya kalo ada kelayakan...
Jadi kalo sesiapa ada degree...kalo ada intake polis...apply la ekk...
Tapi kena betul2 minat la...
Sbb bukan sng sbnrnya nak jadi polis lagi2 kalo Inspector...
Beban tugas tu lagi berat la bila da ada pangkat nih...
Tapi gaji amat berbaloi kot...hikhik...
Even Konstabel mcm pakhencik pun masuk elaun bagai ada la 2k lebih....


Ini pulak tetamu yang 1st datang beraya on that day...
Alya dgn Umi n Papanya...
Sangat anggun gitu Alya bertudung...
Insaf sekejap makhencik tauuuuuu....heheh
Ini rakan2 setugas Hubby...
Masa nih dorang da bersantai kat luar rumah...
Besa la org laki kan???...
Merokok bagai la kat luar tu...hikhikhik...
^
^
Sumanya budak2 Semenanjung ;p
Siankan x dpt balik raya???...
Apa le buat...
Kalo sumanya polis nak cuti...ate cane tu???
Abis la meningkat jenayah kat Malaysia nih...
See...betapa besarnya tugas anggota polis...
Tu pun x semua yang hargai malah kata yg bukan2 pasal polis...
1st day raya tu siangnya dorang cuma dpt pelepasan je kejap...
Malam suma naik keja....
Dak yg baju cream tu siap kena keja 12jam lagik time raya...stress dia..hahahahaaaa...
Nasib la pakhencik masa raya pertama tu keja jam 11malam-7pagi...
Pastu 2nd day tu kebetulan pakhencik off...

^
^
Igt polis keja time public holiday ke hapa dpt bayaran double triple ke???...
Ada la kwn makhencik dtg umah...pastu Hubby ckp la dia keja arini...
Kawan makhencik kata.. "x pe la..dpt double  "...cengitu la ayatnya...
Jadi  makhencik cita la kat dia...
Baru dia tau n a bit terkezuttttttttt....kihkih
^
^
Apapun rasa happy sbb baru2 nih PM ada announce Kad Privilleage Utk Polis dan Tentera bagi menghargai pengorbanan anggota Polis dan Tentera
Ringan la beban sikit kan???...
Almaklumlah kebanyakan bini2 polis nih adalah tidak bekerja...
Bini Tentera ok lagik kot sbb dorang ada dpt elaun melalui gaji Incik Hubby mereka ;p
^
^
Ini la pegawai baru tu...Puan Aiza namanya...Umur 26
Org Setiawangsa...
X silap bulan 9 nih da nak kawin ;p...
Amik berkat susukan Baby Ann lagik...hikhik
Yang dak lelaki tu bukan tunangan Puan Aiza tu ekk...
Itu polis juga..budak Melaka ke Pahang ntah...hihi
^
^
Ohhh...Baby Ann genap umur 2bulan masa raya pertama tu ;p
Ini pegawai yang lagi sorang tu...
Tuan Rashid namanya...
Umur 28...masih bujang trangtangtang...
Tapi x tau la available ke x ekk...hihi
Org Perak juga sama makhencik n pakhencik...
^
^
Ok la...rasanya sekian saja kot cita raya makhencik taun nih...
Tak da apa sgt pun nak dicitakan...hihi...
Apapun..Selamat Hari Raya ye kwn2...
Maaf Zahir dan Batin ;p

Saturday, August 25, 2012

Kejap Je Naik Balik

Aik...napa nampak tembam pulak  makhencik ekk???
Baru je ramai yg tegur badan da susut sikit...hakhak...
Ini baru raya day6 da gemuksssss balik...hahahha...
^
^
Takpe..next week da start mengasuh 3org budak tecik...
Mungkin la bole susut balik kot badan nih...kihkihkih...
^
^
Masa nih nak gi open house umah rakan setugas pakhencik...
Memandangkan time ni da start ngasuh ini budak tecik jadi kami bwk la sekali si Baby nih...
Berangan la mcm ada anak seniri kata ko kan...lalallaa...
Kesian makhencikkkkkkkkkkk ;p

Tuesday, August 21, 2012

Salam Aidilfitri U Allzzz

*** Ini entry sticky post cap gajah duduk sempena Aidilfitri. Sila scroll ke bwh utk latest entry. Terima kasih ;p ***...
^
^
Lupa lak nak wish kat rakan2 blogger...
Salam Aidilfitri ya kwn2 semuanya...
Semoga lebaran kali ni lebaran yg terindah buat kita semua....Aminnnnn
^
^
Walaupun raya taun nih pun makhencik pakhencik x dpt balik raya...
Hanya beraya di Negeri DiBawah Bayu ber2 ja...
Hidup mesti diteruskannn...
Chewahhhh...hikhik ;p
^
^
Nasib la 1st raya tu pakhencik keja jam 11mlm...
Lega makhencik okae...
Kalo x...beraya sorang2 la makhencik pagi raya tu ;(

Friday, August 17, 2012

Mcm Nak Pitam

Tetiba mcm nak pitam je nih...
Tapi makhencik cuba kuatkan semangat sbb makhencik masih mengasuh baby kecik arini...(tgh tunggu baby lum sampai lagik)
Yang lagi 2org cuti sekolah...
Kira lega sikit la...hehe...
^
^
Gmbr nih gmbr semalam...
Ngamuk sikit si baby nih pasal demam...
Tido pun x mau kat bwh...
Nak tido atas badan Mummy je...hikhik...
Badan Mummy cam tilam Vono ehh sayang???hahaha....
^
^
Tapi Mummy hebat pasal dia le on9 sambil ngasuh baby...kihkihkih ;p



Anyway...begitulah mencabarnya jadi baby-sitter nih...
Even sakit pun kena gak mengasuh demi menambahkan income kuarga ;p (utk diri seniri la...hihi...pakhencik x kacau duit makhencik...hikhik)
^
^
Kalo raya nih 19hb makanya raya pertama itu...umur si baby da pun 2bulan...
Kejap je masa berlalu...
Kan best kalo anak seniri...lalalala...
Apapun makhencik rasa sgt bangga sbb makhencik ngasuh si baby nih masa umurnya baru 7hari n beratnya time tu hanya 2.5kg mcmtu...
Terkagum2 dgn diri sendiri pasal pada awalnya makhencik rasa cuak jugak nak ngasuh baby yg sgt2 tecik...
^
^
Seronok tgk baby membesar ;p
Moga2 diberi kesempatan utk menjadi Mummy yg sebenar begitu juga dgn pakhencik...
Aminnnnnn

Thursday, August 16, 2012

Rezeki Ramadhan

Alhamdulillah...murah rezeki makhencik di bulan puasa nih...
Air n kuih2 seperti dalam gmbr nih adalah pemberian Mummy si Baby Ann ;p...
See...walaupun kita berlainan bangsa...tapi kita 1 Malaysia meihhhhhh...
^
^
Ohh...pastu aritu ada dpt sponsor 12botol air gas juga sempena raya nih...
Makanya skrg da ada 24botol air gas...
Jadi masa raya nih x yah la makhencik bersusah payah nak buat air lagik kan???...kihkih... 
Tapi kalo awal pagi org dtg beraya..sah2 la kena gak buat air panas...
Takkan awal pagi nak jamu air sejuk lak kan???hehehehhhhhhhh
^
^
Ohh...ritu masa di KK makhencik kunun2 nak buat rambut curl tapi mcm x ngam ja ngn makhencik sampai makhencik rasa cam malu je nak kuar umah...overkan???
Pastu Mummy si Baby sponsor makhencik buat rebonding almaklumlah Mummynya ada saloon seniri...
Alhamdulillah..syukur sgt2...
Arga rebond adalah RM120 pastu Mummynya sponsor RM60...
Ok la tu kan...
Kalo free makhencik pun x sampai hati sgt coz org meniaga...
Makhencik pun besa meniaga jadi makhencik faham mcmana situasi org meniaga...
^
^
Tapi skrg rambut makhencik x la lurus sgt...
Acane nak lurus sgt kalo baru 3 ari curl pastu rebond pulak
Da sah2 hasilnya adalah rambut rosak...kihkihkih...
Tak pe la..yang penting x mcm hantu kak limah da...hakhakhakkkkkkk ;p

Wednesday, August 15, 2012

Susut Sikit

Banyak cita makhencik nak share tapi keadaan x mengizinkan...
Ntah la...makhencik rasa mcm malas sgt...
Bila online pun selalunya makhencik hanya BW je ke blog kwn2 n pretend to be a silent reader je pun...hukhuk
^
^
Ohhh...tadi siang makhencik saja test baju raya makhencik n suprisingly...baju makhencik mcm ada longgar sikit daaaa....hikhik...
Ritu masa baju tu siap tempah...mcm ngam2 ja bila sarung kat badan nih...
Apakah tandanya itu????...heheh....
Ke makhencik yg perasan seniri nih????kihkihkih...
Tapi makhencik mcm da kurang mkn sikit...
Mcm x da selera gitu...
Tadi berbuka pun makhencik hanya makan kopok lekor je pun...
Ada makhencik masak nasi tapi makhencik x lalu la nak mkn...huhuuh
^
^
Apapun makhencik sila berigt ekkk...
Raya x berapa ari je lagik...
Jangan baju tu jadi ngam2 je balik sudah la...x pun lagi ketat...hakhakhak
Ate pakai baju kelawar je la nanti jwbnya makhencik ;)

Saturday, August 11, 2012

Air Mata Syawal

Skrg mood makhencik ada lah melayan lagu Dato CT...Air Mata Syawal nih...
Untunglah kengkwn yg dpt beraya bersama family tercinta...
Masuk taun ni da 2x makhencik tak dapat raya bersama family...
Pakhencik lagi kesian..3taun da x dpt raya ngn family...
Yang best masa taun pertama pakhencik join PDRM...kami husband n wife terpaksa raya berjauhan...
Sedeyyyyyyyy meihhhhhh...huhuh...
^
^
Makhencik kalo layan lagu nih meleleh tau ayaq mata makhencik...
Sedey sgt...
Mmg lagu ni kena sgt la ngn makhencik dan pakhencik...
^
^
Sedey Allah ja yang tau mcmana rasa hati nih tapi apa le buatkan...
Tempat si isteri adalah di sisi suami...

Thursday, August 9, 2012

Nampak Muda

*** Maaf ye korang2 suma..entry ini bukan utk riak bagai..saja je nak share pun kalo korang sudi ***
^
^
Hahah...
Semalam masa buat rambut di Salon budak tu siap tanya...pakhencik tu laki kita???...
Kalo nak tau..org Sabah nih bahasakan husband n wife nih laki bini k ;p
Makhencik pun ckp la ya n makhencik tanya napa???...(dlm hati berkata...nak ngorat laki aku ke???hahahah)
Dak tu kata nampak mcm adikbradik...
Hahah...lawak lak tapi mmg dulu masa meniaga burger pun ada sorang lelaki tanya cmtu jugak...kihkihkih
^
^
Tapi mcm x logik la dak tu tanya cengitu...
Mana ada abg nak teman adik pi buat rambut...da tu siap pakai baju sedondon lagik...hahah...
Adakah dak tu nak ngorat pakhencik aiii???...kihkihkih ;p
^
^
Pastu da siap rambut x puas hati dgn rambut...
Pakhencik bawa pi kat kedai lain pulak utk gunting rambut...
Dak kat situ berakak2 lagi dgn makhencikkkkkk...
Sembang punya sembang umur dak tu baru 26...
Bila da tau umur makhencik 29...dak tu terkejut lak dia kata muka makhencik mcm budak kecik...hahah...
Mcm lawak je kan???...
Tak la nampak mcm budak kecik sangat...nampak muda sikit ada la kot...hahah...
^
^
Apapun makhencik bersyukur dgn kurnian Illahi ini...
Alhamdulillah ;p

Mcm Hantu Kak Limah Pun Ada

Semalam makhencik bertolak ke K.Kinabalu menemani pakhencik exam pagi nih jam 830am...
Check in di One Hotel juga tapi bilik yg arga RM80 coz yg RM68 dah full...hukhuk...
Ok la na mo cita pasal check-in...
Later makhencik cita ekk...
Skrg nih makhencik nak cita pasal rambut makhencik...
^
^
Semalam makhencik dgn semangatnya nak buat rambut baru la ala2 perm gitu tapi na mo yg kinting2 tu...
Tapi yg jadi adalah yg kinting2 tu...
Makhencik sgt frust okae...
Sbb apa yg makhencik nak bukan spt yg makhencik idamkan selama nih...
^
^
Jadi arini pepagi lagik makhencik da basuh rambut...
Lantak la!!!...Hapa nak jadi da dgn rambut makhencik
Punah hancur lebur impian makhencik tau....
^
^
Nanti balik Sipitang nak suh Mummy si Baby Ann buatkan rebonding balik la...
Biar la rambut leper ke hapa janji x mcm hantu kak limah...
^
^
Pakhencik siap cakap semalam...
Balik nanti buat lain la..sanggup dia kuar duit lagik katanya...
Ok la..sekian saja cita makhencik yg duka lara ini...hukhuk 
^
^
Kalo korang tgk face to face makhencik saat nih...
Sure korang suma lari bertempiran tau..huhu

Wednesday, August 8, 2012

Kuih Takat Nih

Hahah..raya dah nak dekat...
Ini ja kuih makhencik takat nih...
Kuih??? Ehh...Cornflakes Madu consider  kuih ke?...hahahaha...
Pedulik la kan???...
Janji adooooooooooo....kihkihkih ;p
^
^
Actually ini la yg menjadi favourite makhencik kalo beraya di rumah sesiapapun...
Kuih lain mmg x pandang kalo ada hat nih...lalalala...
Pernah makhencik beraya umah sedara...sampai habis makhencik sental Cornflakes Madu...
Hahah...sangat buruk peel makhencik kan???...
^
^
Sbnrnya kalo ikut hati..mcm2 kuih makhencik nak buat tau...
Tapi bila siang penat mengasuh...malam badan da rasa letey sgt...
Smlm tu pun makhencik gagahkan diri je tu...heheh...
^
^
Apapun weekend nih Insyaallah makhencik nak buat biskut Choc Chip
Sebelum nih makhencik ada buat tapi x jadi...
Susah jugak kalo amik resepi online nih..bukan sumanya boleh pakai...hukhukhuk...
Terus down makhencik aritu tau sbb tak jadi...Stress!!!
Makhencik dah dpt resepi dr akak makhencik jadi Insyaallah akan makhencik buat jugak weekend nih...lalalalala...
Kwn2..da brapa jenis ekk kuih raya kwn2???....

Monday, August 6, 2012

Amboi Besaqnya

Ermmm..da sebulan lebey nih Baby mmg la da besar kan???...
Yang makhencik herannya injection utk baby yg sebulan tu...
Besaq sungguh kan???...
BCG makhencik rupa langsung x dak..leper je...hahahaah
^
^
See makhencik punya bantal Strawberry tu...
Da jadi pemilik tegar da si baby tecik nih...heheh...
^
^
Napa Baby x berbaju???
Time nih Mummy si Baby lupa bawak beg baju...
Da tu Baby muak sampai terkena baju jadi terpaksa la makhencik togelkan si Baby nih...haha
Ngam pulak sini mmg panas cuacanya skrg...
Tau je la panas laut ni camanakan???hihi... 
Sangat lena tido x berbaju cengini...
^
^
Kalo kwn2 nak tau si Baby nih suka tido dalam aircond...
Kalo naik keta tu pegi dan balik tido je sepanjang jalan...
Ce kalo kat umah...kejap2 bangun ;p...
Nada2 kan???hikssssssss 
Selalu kalo da jam 2ptg ke bawah tu cuaca panas sgt mmg makhencik angkut si Baby tecik nih tido dalam bilik makhencik yg ada aircond itew ...
Mmg lena la dia kalo da dlm aircond tu...kihkih...
Saja je kan nak mencanak kan aircond Mummy...lallalaala...

Tukar Lagi

Dulu guna produk Syahirah...
Skrg guna Safi Balqis pula...
Ohhh..sebelum ni guna produk Sabun Beras Thailand tu ;p..hihi
Sabun beras n the geng tu best tapi x tahan  lama la ngn makhencik...
Ke makhencik yg terlalu rakus menggunakannya sampai cepat benor habisnya???hahah...
^
^
Skrg da beberapa hari gunakan produk Safi Balqis nih...
Nampak mcm serasi gitu...
Tapi x tau la esok lusa camana kan???...
Apapun masa pakai mmg makhencik selawat bagai la moga2 produk nih serasi ngn makhencik n makhencik akan jadi cantik mcm Rozita Che Wan tu...hahahahah...tetiba je kan???
Mmg ayat x boleh belah gitu...hikhiksssss....
^
^
Pastu makhencik beli pulak Vitamin C nih...
Cebabnya kan...makhencik nih selalu selsema x tentu masa...
Stock tisu mmg selalu kena ada ngn makhencik la sbb makhencik x tau time bila makhencik akan kena selsema..hihi
Nampak je badan cam sihat kan???..tapi x sihat sgt la...lalallaala...
Apapun semoga pasnih makhencik da x kena selsema dah...Aminnnnnn....
Tapi makhencik bukan robot kan??? jadi x pe la sekali-sekala kalo selsema nak mai...sila la dtg sbb kan sakit tu kan penghapus dosa2 kecik gitu...hihhihi....
^
^
Semoga kwn2 suma sihat juga hendaknya ya..Aminnnnn...
Dalam hati makhencik mendoakan semoga pakhencik, mak abah n semua org2 yg makhencik sayang diberikan kesihatan yang baik selalu...Aminnnnn...

Rezeki Lagi

Alhamdulillah...
Di bulan posa nih rezeki dtg drpd pelbagai sudut...
Berkat doa mak dan abah di kampung juga ;)
Semoga dpt terus berbakti pada Mak Abah selagi ada hayat mereka...Aminnnnn...
^
^
Setakat nih masih ada tempahan felt
Alhamdulillah...
Berkat di bulan Ramadhan juga...ada 3customer order 26set brooch Sabah...
Dan ada kwn Hubby order Rendang Pedas Ayam di pagi raya...
Alhamdulillah...
Syukur pada Illahi kerana memurahkan rezeki makhencik dan semoga makhencik terus dimurahkan rezeki agar dpt berbakti pada Mak Abah di kampung....
Aminnnnnnnn....


Sunday, August 5, 2012

Rendang Pedas Berbuka Nanti

Main dish makhencik utk arini adalah Rendang Pedas Hati dan Pedal ;p...
Side dish yg lain later on makhencik fikir...
Makhencik dan Pakhencik adalah ala-kadar orgnya...
Asal ada yg nak dimakan jadi lah...
Tak la kami nih menghebat sgt bab2 makan nih...
Yang penting perut kenyang...Alhamdulillah la..hihi
^
^
Apapun...makhencik syukur sgt2 sbb di bulan posa nih rezeki makhencik murah sgt...
Ada org order felt, order brooch yg diluar jangkaan...n baru tadi kwn Hubby order Rendang Pedas utk raya nih...
Alhamdulillah...berkat doa Mak dan Abah di kampung...
Moga dpt terus berbakti pada Mak Abah selagi ada hayat mereka...Aminnnnnnnnn...

Friday, August 3, 2012

Berbuka Semalam

Semalam sebelum bertolak balik ke Sipitang...kami berbuka posa dulu di KK...
Jam 5ptg cmtu kami da melepek kat gerai nih coz da keletihan sangat2 bershopping raya sikit...
Kiranya kami la 1st customer kat gerai nih...hakhakhak ;p
^
^
Awal2 da order siap2 utk menu berbuka tapi kami x berbuka dgn maha dasyatnya coz makhencik nih nampak je gebu sangat tapi tidak la mamam banyak2...hihi ;p
Menu berbuka makhencik dan pakhencik semalam hanyalah
Ikan Kerapu Sweet Sour + Kangkung Belacan + Sotong Goreng Tepung + Air Mangga Mug Besar share ber2...
Total RM34...Rasanya x la mahal sgt kan???heheh ;p
^
^
Masakan nak kata sedap tu  sedap lagik masakan makhencik gitu...hahah...
Maaf ekk makhencik terangkat bakul seniri...kihkihkih ;)
Tapi ok la boleh la layan jugakkkk ;p
^
^
Skrg nih makhencik tgh memikirkan apa yg nak dimasak utk berbuka nanti....
Kawan2 plan nak masak apa ekk???
Manatau makhencik le dpt idea...lalallaala
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...