Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, August 27, 2012

Raya ke 5 as Husband N Wife

Alhamdulillah..tahun nih masih berpeluang beraya as Husband n Wife...
Walaupun masih beraya berdua tapi kami redha ja...
Buat masa nih maybe ini yg terbaik untuk kami kan???...
Siapa kita utk melawan takdir-Nya...
^
^
Tahun nih seperti tahun lepas...beraya la kami di Sabah nih...
Tapi tahun nih agak meriah sikit la berbanding tahun lepas...
Kira ari kami buat open house tu mmg x henti dtg la tetamu di rumah...
Pastu ada saja rakan setugas Hubby yg menjemput ke open house mereka...
Bila da dijemput...sudah pasti la akan dipenuhi kan undangannya???...
Tak baik pulak kalo org da jemput tapi x pegi pulak...
Walaupun perut da penuh tapi tetap dtg bagi menjaga hati...
^
^
Skrg u all suma layan dulu gmbr raya makhencik bersama pakhencik tercinta ekk...hikhikhik
Terpaksa guna self-timer nak bergmbr sbb nan hado photographer okaeeeee ;p
Sedeyyyyyyyy tapi x pe la...
Masih ada gmbr berdua raya tahun nih...
Moga2 ber3 la tahun depan...
Atau ber4 kalo ada rezeki dpt anak kembar...hahhaha...
Aminnnnnnn....semoga masin mulut makhencik ye tawan-tawannnnnnnnnn...lalalala....





1st day raya tu makhencik ada la buat open house secara kecil-kecilan gitu
Menu adalah Nasi Tomato + Ayam Masak Merah + Jelatah + Rendang Pedas Daging + Lemang
Air ada la air gas sponsored...hihi...
Kalo makan Nasi Tomato mesti nak kena ada Jelatah..
Baru shedap meihhhhhh....hihi...
Tapi makhencik x hiris cili hidup sbb nan hado dalam freezer makhencik....
Rendang Pedas Daging utk dimakan bersama lemang...
Mkn dgn Nasi Tomato pun sodapppp jugak ye tawan2...

Ini je la kuih raya makhencik....
Yang makhencik buat hanyalah biskut choc chip...
Rupa pun ala2 chipsmore gitu...lallalala...
Cornflakes Madu makhencik...makhencik tak buh time nih...kihkihkih
Sbb 2nd time makhencik buat tu makhencik rasa sikit kecewa dgn hasilnya....
Jam 6am cmtu juadah da pun tersedia utk tetamu2 yg bakal dtg...
Awalkan makhencik siapkan juadah makhencik???...lllalalala
Ini rakan setugas Hubby...Orang Melaka...
N awekkkkknya adalah org Sabah nih...
Yang nih bukan rakan setugas Hubby...
Tapi ini budak2 Sipitang...
Takkan nak kawan ngn polis2 je kan???...
Bergaul tu penting maaaaaa....
Dak yang tengah tu...mmg peminat fanatik Nasi Lemak makhencik masa makhencik meniaga dulu...
Katanya rindu kat Nasi Lemak makhencik...
Malu makhencik tauuuuuuuuu ;p

Ini akak jiran sebelah merangkap Mummy si Baby Ann...
Sangat2 baik tau ngn makhencik...
Biskut2 makhencik n air gas 12botol F&N...akak nih la yg sponsor...
Makhencik buat rambut pun kat saloon akak nih adalah sponsored gitu...
Pastu siap bagi cream utk steam rambut lagik...
Adoyaiiiii..sangat terharu makhencik okae...
Katanya dia anggap makhencik mcm adik dia seniri...
Alhamdulillahhhhhhhhhh.....
Ni pulak gmbr betul2 pagi raya tu...
Kuar nak pi beli ais tapi sekali Hubby bawak singgah balai...
Adoiyaiiiiii...segan makhencik tau berada dlm golongan dorang...
^
^
Yang awek pakai tudung tu Inspector tau..sekali ngn yang berbaju Melayu oren tu...
Pegawai baru la kat Balai Sipitang nih...
Da la muda2 dr makhencik...
Bestnya la kan muda2 da jadi pegawai???...
Gitu la beruntungnya kalo ada kelayakan...
Jadi kalo sesiapa ada degree...kalo ada intake polis...apply la ekk...
Tapi kena betul2 minat la...
Sbb bukan sng sbnrnya nak jadi polis lagi2 kalo Inspector...
Beban tugas tu lagi berat la bila da ada pangkat nih...
Tapi gaji amat berbaloi kot...hikhik...
Even Konstabel mcm pakhencik pun masuk elaun bagai ada la 2k lebih....


Ini pulak tetamu yang 1st datang beraya on that day...
Alya dgn Umi n Papanya...
Sangat anggun gitu Alya bertudung...
Insaf sekejap makhencik tauuuuuu....heheh
Ini rakan2 setugas Hubby...
Masa nih dorang da bersantai kat luar rumah...
Besa la org laki kan???...
Merokok bagai la kat luar tu...hikhikhik...
^
^
Sumanya budak2 Semenanjung ;p
Siankan x dpt balik raya???...
Apa le buat...
Kalo sumanya polis nak cuti...ate cane tu???
Abis la meningkat jenayah kat Malaysia nih...
See...betapa besarnya tugas anggota polis...
Tu pun x semua yang hargai malah kata yg bukan2 pasal polis...
1st day raya tu siangnya dorang cuma dpt pelepasan je kejap...
Malam suma naik keja....
Dak yg baju cream tu siap kena keja 12jam lagik time raya...stress dia..hahahahaaaa...
Nasib la pakhencik masa raya pertama tu keja jam 11malam-7pagi...
Pastu 2nd day tu kebetulan pakhencik off...

^
^
Igt polis keja time public holiday ke hapa dpt bayaran double triple ke???...
Ada la kwn makhencik dtg umah...pastu Hubby ckp la dia keja arini...
Kawan makhencik kata.. "x pe la..dpt double  "...cengitu la ayatnya...
Jadi  makhencik cita la kat dia...
Baru dia tau n a bit terkezuttttttttt....kihkih
^
^
Apapun rasa happy sbb baru2 nih PM ada announce Kad Privilleage Utk Polis dan Tentera bagi menghargai pengorbanan anggota Polis dan Tentera
Ringan la beban sikit kan???...
Almaklumlah kebanyakan bini2 polis nih adalah tidak bekerja...
Bini Tentera ok lagik kot sbb dorang ada dpt elaun melalui gaji Incik Hubby mereka ;p
^
^
Ini la pegawai baru tu...Puan Aiza namanya...Umur 26
Org Setiawangsa...
X silap bulan 9 nih da nak kawin ;p...
Amik berkat susukan Baby Ann lagik...hikhik
Yang dak lelaki tu bukan tunangan Puan Aiza tu ekk...
Itu polis juga..budak Melaka ke Pahang ntah...hihi
^
^
Ohhh...Baby Ann genap umur 2bulan masa raya pertama tu ;p
Ini pegawai yang lagi sorang tu...
Tuan Rashid namanya...
Umur 28...masih bujang trangtangtang...
Tapi x tau la available ke x ekk...hihi
Org Perak juga sama makhencik n pakhencik...
^
^
Ok la...rasanya sekian saja kot cita raya makhencik taun nih...
Tak da apa sgt pun nak dicitakan...hihi...
Apapun..Selamat Hari Raya ye kwn2...
Maaf Zahir dan Batin ;p

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...