Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, June 29, 2009

Luvaqsha ngidam pulak

Siang tadi pas Luvaqsha balik dr keja...dia singgah umah...umah kitaorg kan dekat je...Lepak2 jap pastu dia ajak gi KFC...dia ngidam nak mkn pulak sbb dok terigt lunch KFC ari Sabtu ritu...Sblm Maghrib...Luvaqsha balik umah dia dulu...Dlm kul 8 camtu kitaorg kuar dr umah...
Ni posing masa dok tunggu lif...Saya pakai baju tido je pun...Luvaqsha da cun dah ngn blouse dia...
Beli KFC,Klang Lama drive-thru je pun...tapi x sedap la cam kat Pavillion punya KFC...Saya x beli KFC...curik2 Luvaqsha punya sikit je pun... :P

Pas da sampai Desa Petaling...saya singgah beli burger kat tepi ABC Corner.Saya ngn hubby slalu beli burger kat sini...Sedap jugak burger abg nih...ala2 mcm kat umah mak abah saya kt Gombak tue...Yg bestnya abg tue siap bagi kata nasihat lagik kat saya... :)
"Dik...jgn dok depan sgt"...siap sengih lak tu abg2 tue...
Nak tau napa abg tue ckp camtu?
Kisahnya camnih....
Saya kalo drive...seat mmg kena ke depan...almaklumlah kaki x brapa nak panjang...Mmg bahaya sbnrnya tapi nak buat camne...kalo x camtu...saya x nampak bahagian depan...rasa x selesa nak drive
Org kata kalo dok ke depan sgt...dekat ngn stereng...kalo accident leh tersepit...tapi mintak2 x jadi la perkara2 yg x elok camtu...Aminnnnnnnnnn

My Lovely Mum n Dad :)

Ari Jumaat ritu 260609...Mak Abah saya balik kejap KL coz nak ngantar adik saya Arina tue register kat UNITEN,Kuantan,Pahang esoknya tu ari Sabtu.Adik saya amik Foundation in Accounting...setahun je course tu...jimat masa coz nanti trus sambung degree je...kalo amik diploma dulu...mau 2 atau 3 tahun.Da dpt amik foundation trus...baik on je kan???...Jumaat malam saya ngn hubby tido kat umah Mak Abah kat Gombak.Saya x dapat nak follow atas sbb2 yg x dpt dielakkan...Cedehnya...Yg pegi ngantar...Mak Abah,adik saya yg bongsu,Kakak saya with hubby...Tisya of coz la...Mak Mertua kakak...Dorang plan nak tido sana tapi x jadi lak...Malam tue dorang sampai KL balik...bermalam kat umah kakak sulung saya kat Selayang...mlm tu jgk saya ajak hubby saya tido sana...
My Mum
My Abah...
Gambar2 ni captured tghari Ahad...masa Mak Abah ngn adik bongsu saya nak tolak balik Tepeng...Saya x mau bergambar masa nih...Almaklumlah da tghari terik tue...x mandi2 lagik...Pas je Mak Abah bertolak balik...trus saya ngn hubby balik umah kami kat Sg.Besi...anak buah saya follow balik....Balik je saya trus masak simple menu...Gulai Ayam,kobis goreng ngn telur mata kerbau...Yg ado je la sbb lum lagik gi pasar.Ptg sikit kakak saya,abg ipar ngn anak buah sorang lagik tu...si Danish sampai kat umah kami after kakak saya gi pregnancy check-up kat klinik.Kakak saya ngajak kami husband n wife gi umah kakak saya kat Banting...jenguk si Tisya :)...x da gambar captured kat umah saya n kat Banting coz saya rasa ngantuk ya amat...x da mood nak amik gmbr...

Kakak saya nih mmg suka sgt bergambar...

Sunday, June 28, 2009

Ngn Luvaqsha

Ni cita ari Sabtu 270609...gi my x-opis coz ada hal yg nak disettlekan...pastu sementara tunggu hubby abis keja...saya ngn Luvaqsha lepak la kat Pavillion coz x jauh dr opis hubby@x-opis saya jgk :P...Banyak jugak la barang yg Luvaqsha shopping...kalo nak tau apa yg dishoppingkan si Luvaqsha...nanti intai2 la kat blog dia...sah2 dia updatenya nanti...
Jangan marah haa...time ni muka hang nampak sikit je Luvaqsha :)

Ni lak aku bagi hg chance expose sikit Luvaqsha...

Gadis2 yg perasan.........ceh...x sedar diri tul kan????gadis konon.........

Tembamnya muka aku time nih...almaklumlah...x penah nak ada inisiatif kuruskan badan...

Ini la alas perut kami ber2....Alas perut mkn nih???mmg x patut kan kwn2....??? :) Ini melantak namanya tapi x da la tahap melampau kan???Share 2 org tau nih...Ok la tue ekk...

Friday, June 26, 2009

Wimax pulak


Disebabkan teramat la bengang ngn Streamyx...kami husband n wife terus je melanggan Wimax...nak pindahkan pun jadik masalah...x da cable la...da lama sgt da tunggu...da la kena charge RM50!!!Guna Wimax je la sng...kalo nak pindah next time...x da masalah...x payah nak buat pemindahan segala mcm...Ok jgk guna Wimax nih...Mati kutu dibuatnya x dpt nak on9...salah 1 aktiviti wajib...of coz la update blog...wakaka...semestinyaaaaaa kan kwn2???....biz on9...cr keja...mcm2 la boleh buat kalo ada internet nih...

Da tgk da pun...

Rabu lepas pas gi klinik hubby ajak gi tgk Transformers...apa lagik....berdesup kami menuju ke Galaxy Ampang je pun...jimat parking :)...Ramai jgk yg dtg menonton sampaikan dorang sediakan kaunter khas utk yg nak tgk Transformers...betul2 mendapat sambutan la cita nih...sana-sini semua dok sembang pasal Transformers...Apapun cita nih mmg best...sedey pun ada...tapi berakhir ngn happy ending la...apalagik kwn2...cpt gi panggung...Hubby lak sibuk nak dptkan DVD...dia la yg excited gila nak tgk movie nih drpd last week...saya sentiasa on je...almaklumlah...hubby saya tu hantu wayang...itu salah 1 aktiviti kami nak mengisi kesunyian....Kpd LoveAqsha...gi la tgk cpt...bwk skali pak mertua hg :) cian dia tinggal umah sengsorang...


Thursday, June 25, 2009

Belum terlambat lagik kan???

Rasanya belum terlambat utk saya wish Selamat Hari Bapa kepada Abah saya yg tersayang,En.Kamarudin Che Rose...
"Semoga Abah panjang umur,murah rezeki dan diberikan kesihatan yg baik serta dilindungi drpd sebarang malapetaka...Sayang Abahhhhhhhhhh"
X lupa juga kepada Ayah Mertua saya En.Ghazali...
"Mcmana Azie kasih dan sayang pada Mak Abah Azie...mcmtu jugak Azie kasih dan sayang pada Ayah dan Mama"..."Apa yg Azie doakan utk Mak Abah Azie...itu jugak yang Azie doakan utk Ayah dan Mama"


Abah saya disaat nak menikahkan saya...masa nih tgh dok baca something...bukan tido ekk...

Yg belakang hubby saya tue...yg kecik molek tu...itu la Ayah Mertua saya...

Anyway...dikesempatan yg ada nih...saya harap sgt anda2 diluar sana x membezakan antara kasih sayang kepada Mak dengan kasih sayang terhadap Bapa...walaupun Bapa x mengandungkan kita tapi setiap jasa,pengorbanan,titik peluh mereka setanding dengan mereka yg bergelar Mak/Mama/Ibu/Umi/Mummy....

Jangan sebab "Syurga di Bawah Telapak Kaki Ibu"...ramai yg menganggap Bapa tu x penting...& x perlu dihormati...dikasih dan disayangi...dan ada sesetengah tu pula sanggup bermusuh dengan Bapa sendiri!!!!Apa nak jadi dengan dunia skrg???Byk da kes2 anak pukul Bapa...tumbuk la...bunuh la...MasyaAllah...

Ok la...panjang jugak melalut nih kang :)....Apapun...sayangi lah Mak dan Abah anda...


Monday, June 22, 2009

Si Embam Nuril Iman




Inilah anak kpd my best friend…Linda…
Ala……….
Kalo perasan previous n3…yg kat Pizza Hut tue…
Iman nih baru 1tahun 5bulan camtu…
Kalo suma nak tau…dulu2 kan…Iman nih mana besa tgk saya…
Si Embam nih bukan nak kat saya…
Siap dia cubit saya lagik…Ada ke patut???
Tapi skrg si Iman nih da suka kat saya tau….kira da serasi loooooooo =))
Suka tgk gelagat Iman…sama je keletahnya cam anak buah kesayangan saya si Tisya tue…Aktif x hingat tapi bukan hiperaktif ye kwn2…. 



Happy+Sedey looooo



19/05/09 saya dpt berita gembira yg kakak saya tgh preggy 3rd baby…baru dlm 5weeks camtu…due jangka dlm 15/01/2010…
Saya tau…
Kakak ngn abg ipar saya nih dok idamkan baby gurl…
Buat la dpt baby boy…mau frust dibuatnya…
Tapi apa jantina pun…
Terima je la kan???…
Drpd x da…biar la ada…
Si Danny da x le jadi adik da pas nih…
Yg bestnya…
Belum apa2 dia da ckp nak bwk adik gi Jusco…
Jgn esok dpt adik…lepuk adik da la…
Of coz saya happy dgn berita nih tapi dlm masa yg sama…
Saya sedey laaaaaaaaaaaa……
Mana x nya…
Berita yg ditunggu2 utk diri sendiri…
X jgk kunjung tiba….
Kakak saya yg kat Banting pun skrg nih tgh berusaha keras nak dptkan 2nd baby….
Tapi kakak saya yg tgh preggy nih…mmg btl2 luck la…
Baru je sebulan 2 bukak implant da lekat…
Alhamdulillah la….
Kalo la pasni dapat berita gembira drpd kakak saya yg tue pulak….
Adoiyaiiiii…
Harap2 masin la mulut kakak saya sblm nih…
Kami ber 3…preggy sesame…
Insyaallah….Aminnnnnn


Simple je umah kami :)

Actually kami husband n wife baru je pindah dok kat Sg.Besi...1blok ngn si LoveyDobbey :)...Layan je la gmbr2 ye kalo sudi....

Pakai tikar getah je pun...umah sewa la katakan...





Style Jepun je pun...kan da jual set bilik tido sebelum nih... :) nanti da ada umah seniri baru beli brg2..susah selagi x da umah seniri...penat nak ngangkut brg kalo pindah2 nih...





Lama x update

Lama x berupdate blog nih...streamyx&phone line lum lagik dipindahkan ke rumah sewa baru kami...Bosannyaaaaa...lagik2 x da kesempatan nak update blog gak sbb da start keja kat opis hubby on 15/06/09 ritu...
Ok la...x mo ckp byk...kita mulakan new update ngan gmbr2 nih ye...


Masa nih kami gi tgk my best frenz,BB...bersalin 2nd baby...waaaaaaa...dia da 2nd baby...kita nih dok x dak jugak...Nak baby...nak babyyyyyyyyyy :(

With mummy BB...

Baby Waqif...x dapat nak tgk anak BB yg sulung time nih coz ada kat umah mak mertua dia kat Kuang...x pnh tgk langsung anak dia yg sulung tu...ada ke patut???


Auntie Azie yg poyo2 excited...kaco baby Waqif...asyik tido je sapa suruh kan???


"Bila la nak timang baby seniri nih???waaaaaaaaaaaaaaaaa"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...