Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, May 23, 2016

7Bulan Dah









Alhamdulillah...
Dah 7bulan biz kecik aku yang diberi nama ShakeShake BIGCUP berada di pasaran Sipitang. 2bulan beroperasi secara COD dan pada bulan 1 aritu aku mula beroperasi di sebuah kedai kecik tepi jalan. Lega hati bila dpt beroperasi di sebuah kedai kecik. Penat ok bila buat COD lagi2 aku kan ada anak kecik. Sorang2 menyetelkan order drpd pagi...urusan rumahtangga lagi...pas Zohor out for delivery..ohhhh..Allah je yg tau betapa penatnya badan. Mmg mampu la bernafas dengan lega bila x perlu lagi nak COD mcm dulu kala tapi kdg2 bila ada customer yg request delivery, aku cuba utk tidak menolak rezeki....hihiiii...


Bercerita psl biz nih...kalo dulu aku yg mula2 berada di pasaran Sipitang tapi kini tidak lagi. Biz nih da mcm cendawan tumbuh. Biasa la kan..biz mmg la cenggitu yg penting kita keep moving dan jangan mudah patah semangat sebaliknya cuba memberikan yg terbaik kpd customer n Alhamdulillah, it's a good feedback drpd customer. Ckp psl sales..Alhamdulillah...x la tergugat sgt so far melainkan faktor cuaca sometimes yg buat sales down sikit. Ye la...kalo ujan tu..x la ramai nawnaw nak minum bigcup pun...hihihii..Biasa la tu kan...berniaga..ada up n down...Percaya pada rezeki Allah...itu yg penting...x gitu???









Aku dan my two assistant..
Kembo tau dorang nih...
Muda lagi baru 18taun...hihiiii

Ok la..nanti kalo aku rasa rajin, aku update lagi ye belog aku yg suam2 kuku nih..hihi...

Sampai jumpa lagi...
Daaaaa....












3 comments:

  1. semoga terus maju bisness anda...

    ReplyDelete
  2. good luck kak..moga makin sukses...aminnn...

    ReplyDelete
  3. Tq ayunidati....tq eamy..aamiin...hihiiii

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...