Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, December 15, 2015

Fesyen Favourite Hijabista


Assalamualaikum... Hai semuanya.... Wahhhh..sangat lama aku x update blog kan???..Kemalasan mengatasi segala2nya...weahooooo....Actually now aku sgt busy dgn biz air BIGCUP aku tu..Thats why la da makin sibuk. Biasa la org niaga sendiri ni..Kalo x keja, mana nak dtg duit. Nak duit lebey...kena la keja berlebih-lebihan...yeahhhaaaa...Ye la ada duit somi bagi tapi x la byk mana pun. Somi aku bukannya berjawatan tinggi so apa yg somi bagi...terima seadanya..Tak la aku demanding mintak itu mintak ini...Its not me!!!..


Ohhh..arini tetiba aku rasa nak bebel2 pasal Fesyen Favourite Hijabista...hehe.. 

Korang perasan tak...skrg ni semakin ramai kan wanita bertudung yang bijak bergaya dan semakin berani mencuba trend fesyen Muslimah terkini. Begitu juga dengan semakin ramai selebriti tanah air yang kini tampil ayu dengan pemakaian hijab seperti Elfira Loy, Neelofa, Uqasha Senrose dan ramai lagi. Ini menunjukkan bahawa fesyen Muslimah semakin diterima baik oleh para penggemar fesyen di Malaysia.

Siapa kata berhijab tak boleh bergaya kan???. Tapi aku terkecuali la..aku x pandai bergaya..hihii..Kalo aku pakai shawl, mmg 1 style je la..Tak berubah2..hahaha...Tgk la segala mak nenek tutorial kat youtube tp tetap jugak x pandai...Sian kan???heheheh... 

Ok la...cakap pasal fesyen Muslimah ni...berbanding dahulu kan...koleksi pakaian Muslimah kini boleh korang temui dalam pelbagai rekaan yang trendy dan unik. Antara   " fesyen hijabista " yang paling popular adalah seperti dalam gambar kat bawah ni haaaa...Omeiiii kannnn...hohoooo..

Ini ialah pemakaian dress Muslimah atau maxi dress. Koleksi dress Muslimah ini boleh digayakan oleh anda untuk menghadiri majlis-majlis istimewa yang formal mahupun ketika melakukan aktiviti kasual di hujung minggu. Koleksi dress ini juga boleh digayakan begitu sahaja atau digayakan bersama pemakaian outerwear dan aksesori tambahan.




Selain pemakaian dress Muslimah yang menjadikan si pemakai kelihatan feminine, pemakaian skirts dan t-shirt juga seperti dalam gambar di atas merupakan pilihan favourite ramai hijabista. Kombinasi ini mungkin lebih sesuai untuk pemakaian bagi aktiviti kasual. Kelihatan sangat santai bila berpakaian mcmni kan...Cool je nampak di penglihatan :)


Fesyen favourite yang seterusnya adalah pemakaian maxi jumpsuits. Jika dahulu, golongan wanita bertudung mungkin agak takut untuk bergaya daring dengan pemakaian koleksi jumpsuits ini. Namun, dengan pemakaian outerwear seperti cardigan seperti berikut, ia boleh menjadikan si pemakai kelihatan sopan dan trendy!. Cuba tgk gambar di atas, wahhhh..shantikkan uolls???.. Nampak stylo sangat tau..Yang penting, aurat terjaga...Nak kelihatan cantik tak semestinya kena pakai seksi-seksi kan???hikkkksss..


Cara kedua pemakaian jumpsuits ini pula adalah dengan memakai t-shirt berlengan panjang pada bahagian dalam seperti gambar ini. Nampak sgt sempoi, bergaya tapi masih dapat menjaga aurat sebagai seorang yg beragama Islam.

Kesimpulannya, sebagai seorang wanita Islam yg berhijab...bergaya lah dlm apa gaya sekali pun tapi jangan lupa mengambil berat soal aurat kerana itu yang sepatutnya kita sebagai wanita Muslimah ambil peduli.

Kita x mo la ada mulut2 yg kata " tgk pompuan tu..pakai je tudung tapi mak aihhhh..ketatnya baju dia sampai nampak dada bagai "...

Not nice la kannnnn kalo ada yg ckp2 cenggitu.. Berhijab jangan kerana fesyen je tau tapi kena ingat yg berhijab tu wajib bagi semua wanita baligh yg beragama Islam.

Ok la korang...nanti la tuan tanah bebel2 lagik...
Babai....
Assalamualaikum...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...