Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, March 9, 2015

♥♥ Kesayanganku ♥♥


Kesayangan mummy babah dunia akhirat. Harta yg x ternilai buat mummy dan babah. Alhamdulillah, syukur kepadaMu Ya Allah.

Btw, arini aku nak bebel2 sikit psl baby aku nih...haha..Dulu masa dia baby yg lum boley bergerak, time solat tu kalo babahnya keja, x da sapa nak tgkkan baby aku..le la aku letak dia dlm bouncer/walker..so dia perati je mummy solat tapi bila da besar sikit..da boley bergerak ke sana ke sini..walaupun belum boley jalan..hehe..mmg jangan mimpi la nak letak dlm bouncer/walker khennn..Letak la cuba..mau meraung sepanjang aku solat..huhuu..

So skrg mmg kalo solat tu..biarkan je la dia..What to do kan?. Pasrah je la..haha...Biasanya time nak solat..time tu la dia buat aksi gimnastik akrobatik bagai...Sabar je la..tapi kdg dia pandai tau..bila time aku nak sujud..pandai plak dia ke tepi...hahah..Ritu skali masa aku solat Isyak, hah..tersembam 2x tepi aku..Nasib dia x nangis..Tak nangis tu kira x sakit la..haha..So aku kusyukkan diri tapi kusyuk ke kalo boley perasan anak tersembam kat tepi 2x???haha..

Tapi nak buat camana kan..x mo la tinggal solat..Kalo nak tggu baby tido, pukul brapa dia nak tido?..Kang nak nunggu baby tido punya psl..da terlepas pulak waktu solat..huhuu..Takpe la..baru setahun sebulan pun baby aku. Nanti kalo da besar sikit, faham la dia..tak gitu korang? hihiii...Kalo da besar sikit, x faham..siap la mummy babap montot..hikkksss..

Btw, baby aku suka dgr azan tau korang..pandai dia diam kalo azan berkumandang..kdg tu dia pun ikut azan jugak..cara dia baby la..hehe...Mmg kalo dgr azan, mmg dia excited betul..Alhamdulillah..pastu kalo tgk Indahnya Iman kat Astro Oasis pun dia suka..diam je dia kalo tgk..kalo dia bising..aku suh dia shhhhh means suh senyap...hahahaa..tapi slalunya dia diam almost the time..n bila time Indahnya Iman..mmg betul2 dpn tv dia tggu tgk..hehe...Alhamdulillah...

Buat masa ni, kalo cita kartun..dia x layan sgt..Kalo aku bukak bagi dia tgk, mcm aku je yg layan..Acane tu???hahaah..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...