Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, February 18, 2013

Sambal Tak Da Ikan Bilis?

Biasa lah kalo meniaga ni kan…
Complaint tu x bole lari la…
Mana yg bole diterima dek akal, terima…
Mana yg x bole, abaikan je…haha

Sambal makhencik mmg quite pedas tp ada pedas, ada manis gitu…
Bkn yg pedas sesaja tu…hehe
Even org Sabah ni tak mkn pedas tp ada yg mkn bukan sebungkus sorang gtu tau…
Alhamdulillah, penerimaan sgt menggalakkan so far…
Kdg lambat antar kt kedai, siap ada yg booking…
Ada yg bila dtg kedai, Nasi Lemak da abis mmg pulang dgn kehampaan gtu…hehe *yoyo oo je makhencik tu tau…hikhik ☺

Tapi bila ada makhencik dpt komen katanya x da ikan bilis, bknlah x nak terima komen tu…
Yup, mmg x bubuh byk pun ikan bilis dlm sambal n slalunya makhencik bubuh skali hirisan bwg cengitu je…
Sebungkus pun RM1.50 je, itupun tolak kt kedai sebungkus RM1.30…
Mcmana la nak expect ada ikan bilis byk kan?
Itupun brnasib baik tau ada jgk ikan bilis skt2…huhu
Kalo kena yg dpt ikan bilis trlebey suda tu…syukurlah nakkk…hehe *itu biasanya yg hujung2 packing la sb da last2 sambal tu ada byk pulak ikan bilisnya…haha
Kalo kena yg x dpt ikan bilis tu redha je la…hahah…yg penting sambal tu nyaman kan? *haha perasan ☺
Itu kata kwn makhencik org Sarawak ttg sambal makhencik *winkwink hehe
Slalunya makhencik biasa beli kt kedai pun, sambal kosong je tau…hukhuk
Tak pulak makhencik demanding sb faham RM1.50 je pun Nasi Lemak tu kan?hahah

Buat Nasi Lemak ni pakai beras, santan, bwg, cili kering, gula, garam, ikan bilis, letrik, air, minyak, gas, telur, timun, tenaga diri sendiri…haha…mcm2 lgk yg brkaitan…
Gi antar kt kedai pakai keta/motor guna minyak petrol
Pendek kata sumanya pakai kos so mana yg bole minimize diminimize kan la…
Kalo tak, cmana la nak untung kan?
Mana ada org meniaga x mau untungkan? Hehe

Ok la, sekian saja luahan hati si penjual Nasi Lemak…hehe
Lega bila dpt meluahkan perasaan yg trpendam ini…chewahhhh…hahah ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...