Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, November 27, 2012

Shikin Buat Permintaan

1st of all...makhencik rasa amat terharu sbb x sangka ada jugak reader yg suka blog picisan makhencik nih...walaupun apa2 aje kan blog makhencik nih...terima kasih yang tak terhingga kpd kamu2 yg sudi jadi reader blog Dalam Suka Ada Duka Begitulah Namanya Kehidupan ini...amatlah makhencik menghargainya ohkae...
*** cebayangkanwajahmakhencikyangsenyumlebarsampaiketelinga.shomeix???heheheh ***

Anyway dalam entry Duit Extra...ada silent reader makhencik iaitu Shikin request utk makhencik share apa tempat2 menarik yang ada kat Sipitang nih. Bagi menunaikan permintaan Shikin...haruslah makhencik x mengecewakan Shikin ;p

Sebagai pengenalan kan Shikin...Sipitang adalah sebuah bandar yang juga merupakan kawasan parlimen yang terletak di Bahagian Negeri Sabah. Ia adalah bandar yang paling dekat dengan sempadan Sabah-Sarawak, terletak 44 kilometer selatan Beaufort dan 144 kilometer selatan Kota Kinabalu.

Kalo Shikin nak tau...tempat makhencik nih kalo nak ke K.Kinabalu adalah lebey kurang dalam 2jam setengah cmtu la tapi makhencik kalo ke KK tu pegi balik sehari je sbb da jadi kebiasaan. Sini x mcm kat Semenanjung...jalan masih 1lane n x da tol..heheh....Pastu dr Sipitang nih kalo ke Lawas iaitu sempadan Sarawak ada lebey kurang sejam cmtu la kalo bawak keta laju2...hihi..tapi kalo bawak 40/60...mau berjam2 kot jadinya...hakhakkk....n...kalo nak ke Labuan tu naik speedboat dalam 45minit je tapi kalo naik time amaran tsunami ke hapa...mmg nak termuntah dibuatnya..hahah...itu mmg da 2x la experienced makhencik alami...hihi
*** pelikjgksbbasalmakhenciknaikspeedboatpilabuanjatimetulaamarantsunamisedeyyyyyyyy ***

Hahah...rasa ada kena-mengena x bebelan makhencik tadik dgn permintaan Shikin???...apapun..layan  ekk koranggggg....hahha...Ok...sambung cita k...hihi

Kat Sipitang nih makanan paling famous adalah Satey...mmg kebanyakan penjual adalah meniaga Satey...kalo bab sedap makhencik x le nak comment tau sbb tekak makhencik nih ngada2 sikit...nanti kalo korang dtg Sipitang nih...korang cubalah suma satey yg jual kat sini..bole??? hahahaha ;p

Ok ok...
Rasa makhencik, Sipitang nih x da la tempat yang menarik di lawati sgt cuma mungkin suasana tu best sbb ada laut gitu...pastu kalo malam tu selalu kalo da jam 8lebey cmtu, org pun da kurang kat pekan nun...Sabah kan kul6am cmtu da terang jadi mungkin org sini tido awal kot...hihii...

Kat sini ada Taman Negara cuma sedey kalo korang tgk tmpt tu...
*** mmgramaipuncommentcmtuwhathihihi ***

Apa lagik ekk tempat menarik??? huhu... 
Aaaa...Long Pasia....makhencik dgr tmpt ni best tapi makhencik pun lum pernah pergi lagik...huhuu...
*** makhenciknihlangsungxmembantutauhukhuk ***
Kalo Shikin nak tau info pasal tmpt nih, bole ke link Long Pasia nih ekkk...

Shikin...makhencik nak say sorry la...mcm x tau nak share apa pasal Sipitang nih...better kalo Shikin dtg Sipitang nih...Shikin dtg jumpa makhencik...nanti kita plan apa2 aktiviti nak pi mana ke apa ekk???...hihi...itu suma biasa diatur yang penting Shikin gtau awal2 kat makhencik...hahah

Rasanya sampai sini ja kot....Sorry ekk Shikin sbb makhencik mcm x membantu jekkkkk...hukhuk...
Sedeyyyyyyyyyyyy....

* Alamak..da x bole nak upload gmbr la...mcmana nak upgrade tapi x perlu bayar ekk????...huhu *

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...