Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, December 2, 2011

Anda Pandai Masak???

Haaaa..kwn2..sila la jwb...hihi... ;p
***selit jap...lindu la sama wa punya hubby...waiting for him right now..hiihii***
^
^
Kalo pada saya...
Nak kata pandai tu biasa ja...
Bukan ada masuk kelas memasak pun...
N sambung belajar dulu pun bukan dlm bidang Culinary ka...masak2 bagai nih...
Cumanya kami adikbradik mmg dah dibiasakan memasak since dr masa sekolah pakai kain kaler biru laut tu lagik...hikhik..
^
^
Mak Abah kan bekerja jadi kena la belajar buat semua tu...hiiihii...
Kalo balik sekolah, kena memasak...kemas umah bagai...
Kalo masa sekolah petang..sebelum pi sekolah...kena memasak suma tu la...hihi...
^
^
Jadi pada kami adikbradik pompuan..mmg x da masalah...
Even kalo kami balik kmpg...
Mak mmg gantung periuk la...
Sbb bab2 masak nih kami akan handle...
Walaupun kami suma x balik kmpg sekali...
Mmg bab masak suma tu masing2 akan pikul...ecewahhhhhh...
^
^
Pendapat saya la kan...
Kalo ada anak pompuan...
Kena ajar dorang utk buat semua tu...
Kalo perlu...rasanya paksaan tu pun x salah sbb bukan perkara yg salah pun kan???...
^
^
Jangan terlalu dimanjakan...
Kata Mak dulu.." kalo ikut style Abah la...hgpa ni suma bukan tau buat apa pun sbb Abah x bagi buat katanya satgi luka la itu la...tapi ikut style Mak...Mak suh jugak buat "...n hasilnya??? Sangat bermanfaat utk diri sendiri jugakkan???hihi...
Kata org...Air tangan isteri tu adalah pengikat kasih sayang suami...chewahhhhhhh...tetiba lak ahkakkkkkk selit psl nih...
Overnya ahkakkkkkkkkk ;p
^
^
Lagipun pada kita anak-anak...
Tak rugi bila pandai buat itu ini...
Kemudian hari...kita yg dapat manfaatnya...
^
^
X la bila ko nak kawin...
Baru la mengelabah terutama dalam bab2 memasak kan???hiihiii...
Kalo ada yg x pandai masak...jgn risau okae...
Masak ni bukan teori tapi lebih kpd praktikal..
Kalo slalu masak...Insyaallah x lama pandai la tu...
Masak nih bukannya susah sgt pun...
Ada jiran lama kat Greenwood...actually kwn Mak saya la...She's an Indian Woman la...ceritanya pada mak saya " Salmah...I dulu..x pandai masak tau...bila da kawin baru I pandai "...
See..masak bukannya susah pun...
Bukan perlu nak panggil Chef Wan ka...juri2 Masterchef ka utk nilai masakan kita...
N satu tips penting bila memasak terutama pada kita yang beragama Islam...
Bila masak tu Bismillah n Selawat...Insyaallah...***cam la org lain x tau kan???hihi***
Masakan kita akan jadi sedap n x kan menyebabkan sakit perut segala bagai...
Tapi kebersihan tetap la mo jaga okae ;p

^
^
Sorry kalo ada yg tersinggung ya..
Bukan maksud nak mendabik dada...
Cuma sekadar memberikan pandangan ja pun...
Kalo ada yg terasa hati...
Saya pohon ampun dan maaf sgt2...

4 comments:

  1. setuju tu abah khalisha...kdg2 amat memalukan bila lelaki lagi pandai memasak berbanding perempuan...hihi

    ReplyDelete
  2. na dlu pon masak lepas kawen...mane dok umah kan..skolah asrama...bile blk nk mkn mak msk....tp A'lillah...bleh la try2..xsdp pon laki mkn..hehhehe..

    ReplyDelete
  3. Nana...ok bha tu na...yg penting ada kesungguhan..sedap ke x sedap...kalo air tangan isteri pasti dapat mengikat perut dan hati suami...percaya lahhhhhh...hihi...apapun...nana bolehhhhhhhhh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...