Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, September 6, 2015

Saya Pakai, Saya Jual Babies Blink



Aku mmg da banyak bulan guna Babies Blink..Aku suka sangat sbb Babies Blink ni boley hilangkan parut2 jerawat. Muka aku ni kalo ada jerawat, mmg aku kena picit kuarkan nanah n sampai la kuar darah..Kalo x buat cenggitu, hah dok bertapa la dia kat situ x hilang2..Makanya mmg slalu la aku picit jerawat aku..hehee..

Tapi x la magic dlm 24jam parut jerawat yg hitam tu hilang serta-merta. Kalo cenggitu, ohhhh merbahayaaaaaa...Nampak sgt sesuatu produk yg cpt sgt hasilnya tu mengandungi bahan chemical. So biar la kita guna kan produk yg selamat...Pulak tu Babies Blink ni produk bumiputera so confirm2 HALAL dan selamat digunakan.

Set Babies Blink mengandungi 5item di dalam setiap set :-
◆ Day Cream
◆ Night Cream
◆ Whitening Serum
◆ Toner
◆ Sabun

Mcm aku yg agak malas ni...Aku guna 3 item jek..Day Cream, Night Cream ngn Sabun je..yg lain aku malasssss..hahaha...Kalo org yg amalkan setiap item tu, confirm hasilnya A+...heheh

Tapi kalo yg kulitnya sensitif tu, aku x galakkan la sbb drpd pemerhatian aku melalui customer aku. Itu just my opinion la.heheh

So..if ada yg berminat nak order BABIES BLINK ni..
Boley wasap aku 012 6346852

Dijamin ORIGINAL!!!
Wang akan dikembalikan jika TAK ORI..TAKE NOTE yer..hihii

Tapi dont worry, harga aku still harga mampu milik walaupun mmg aku x dpt offer harga yg murah mcm yg orang lain offer.

DIJAMIN ORIGINAL
Hati2 dgn produk yg FAKE yer :)

Jommmm..sapa nak selit order, cpt  wasap aku 012 6346852


Friday, September 4, 2015

Tadi Indoor, Ni Outdoor Pulak



Gambar yg outdoor ni masa mula2 aktiviti pas check-out dr hotel. Actually kami bermalam kat KK malam sebelumnya tu sbb somi aku abis taklimat lewat kat IPK, Kepayan...hikkkssss...Indoor tu aktiviti last sebelum balik Sipitang..hehehe...See, punya la nak happy kan anak kan..outdoor bagi..indoor pun bagi..heheh

Tapi yg outdoor ni just lepak2 tepi pantai Tanjung Lipat...x bagi pun baby main kat playground situ sbb the last time bagi main situ..aku tgk yg mainan kat situ x brapa nak selamat utk digunakan...huhuuu..Tak tau la kot da ok kan..x pulak pi jenguk kat playground situ...hihiii..Cuba kalo pi jenguk, hahhh..mau meraung si kecik ni nak main..hehhee..

Jadi la anakkkkk..x main pun x pe as long kita le lepak together2 cenggini anakbranak..hehehe

Play Time At Molly's Fantasy, Imago KK

Pas makan, bagi jap si kecik nih main2 enjoykan diri di samping jumpa kwn baru...hihiii...Tapi makesure kalo kat tmpt awam nih...jgn lepas tangan tau korang sbb kat mana2 pun da x selamat..Ada je yg akan amik peluang nak culik ke hape....huhuuu..Bersangka buruk mmg la x bagus tapi kena jugak la demi utk keselamatan anak. Yang mana baby2 tu..jgn easily bagi org yang tak dikenali dukung ke hape..Peringatan ni utk aku dan somi jugak..hermmmmm :)


So dlm sehari...mommy babah bukan je bagi main indoor je tau...tapi mommy babah bawak lepak outdoor jugak..hahahaha..

Nanti aku hapdet lagi yer..hikksss..Begitulah bila kerajinan berbelog da mariiiiiii...yeahhaaaaaa...yeahaaaaa..andreeee..andreeee :)


Ohhh..sebelum nak mengakhiri entry ni..saje je la nak share yg pandainya alahai anak aku simpan brg dalam  boxes tu sbb kat umah aku mmg train dia kemas barang mainan dia..walaupun kdg2 dia x mo kemas tapi ok la..sekali-sekala dtg kerajinan dia..dia kemas tau...hehehe..

Tu korang nampak kan ball putih tu????. Aku x suruh pun pi simpan tapi dia amik ball tu pegi simpan kat tmpt yg main ball tu..Terharu sgt mommy nak oiiii!!!..hikkkssss..dan2 rasa nak lompat bintang tau kat situ tapi aku x lompat la..Kang ada pulak parents yg terkedu..terpengsannnnn..terpukau ke hape menengokkan kecomelan aku lompat bintang..hahahaha

Anak Manja Babah!!!


Anak bapak yg sgt manja...Tau la muka mcm babah kan??? huhuuu..Kalo bergambar dgn babah dia..hamboiiiii..pandai beno acting2 manja tau..Cuba ngn mommy....Sentapppppp mommy tau..huhuu...

Hahhhh...x sentap pun...Mommy x da di sisi..tau dia risau....Nak tido, mesti ngn mommy jd mommy x sentap pun..hahaha..Normal la anak pompuan manja ngn apaknya kan...hihii..ngn mommy manja jugak dia cuma kalo ada babah..over sikit la dia lagi2 since baby..babah dia pantang anak nangis..dia dukung la..bwk jalan2 luar umah la..bwk naik motor la..Ini kan da besar..hahhh..pandai la dia demanding bermanja-manjaan cenggitu..Dgn mommy kalu, dia ok je pandai bawak diri dlm umah sbb dia tau mommy nak kena masak bagai...Tu la babahnya, padan muka..sapa suh train cenggitu kan...Kan penat kalo balik umah..kikikikikiii


See the picca..si kecik ni kalo mkn kat luar..mmg jgn mimpi la dia nak dok diam2 kat baby chair..Boley diam pun dlm 5minit je la..pastu jgn mimpi..huhuuu..Kdg2 kan..elok nak mkn..meragam gitu cenggini, last2 take away iolls tau...Pasrah je la..Normal la ada anak kecik..nak2 banyak ongeh cam baby aku nih..hihii..


Si kecik da ngantuk da dia tapi pas mkn...bwk dia main2..hah..besar la bijik mata dia...heheheh...Mmg kalo pi Imago, Kk ni kebiasaannya mmg bagi la anak aku main kat Molly's Fantasy..hikkkssss


Hahhh..dok belek2 ulat bulu ke apatah nama binatang nih..hikkksss..Baru dia paw babah dia kat Kaison..tapi dia pandai tau..dia paw babah dia x sampai pun RM10..Good girl my little baby..Faham sgt ye dia yg babah bukan owang kaya...hahahaa...


Hahhh..ko tgk kalo bergambar ngn mommy...Pandai sgt buat2 x layan cenggini...X mesra mcm ngn babah...Mommy merajukkkssss kang baru tau..hahaha...



Aku kalo mkn kat Pizza Hut..fav pizza aku adalah Island Supreme..Walaupun simple je..just tuna, crab, pineapple, cheese..Ohhhh..mmg aku suka gila bebbbb..Walaupun yg lenlain ada mcm2 topping tp ini will always be my favourite!!!...weahooooo

Kuar 2Branak..Weahoooo



Actually ni kisah Jumaat lepas..baru nak story tp itu pun sbb kerajinan dtg menjengah la..Cuba kalo kemalasan bertapa di hati..ohhhh memang tidakkkkkk la aku hapdet ini belog..hihii....

Ok..kisahnya bermula mcmni..
That day..aku terasa nak masak spagetthi for lunch so aku pun kuar la ber2 ngn anak aku. Slalunya aku malas nak kuar tau...nak beli brg ke hape aku wasap je somi aku suh belikan balik keja nanti atau masa somi aku balik lunch tapi sbb  itu la menu utk lunch jadi harus la aku kuar jugak pi beli brg. Kang kalo x kuar beli, somi aku nak mkn apa pulak kan bila dia balik lunch nanti..hihii..

Ohhh, before this somi aku under balai- tugas2 am so mmg shift dulunya tapi pas raya ritu..Alhamdulillah somi aku bertukar ke department lain under IPD..n luckily office hour waktu kejanya so mmg lunch hour somi aku akan balik umah la mkn..hihii..Umah pun x jauh dgn IPD so mmg x da masalah la nak balik mkn kat umah..hehehe...

Beli brg apa yg perlu..pastu belanja la anak aku aiskerim magnum almond walnut ke hape tah..hehhe..tapi sbnrnya anak aku bukan tau apa pun..x pun dia mintak cuma mommy nya yg lebey2 sbnrnya..hhahaha..Pengaruh FB la nih..asal tgk org update fb..aku pun nak..hahhh..cenggitu...kikikikiikiii...Btw, 1st n last la mkn aiskerim nih..x shedapppp la uolls..tapi bagi pencinta susu mungkin akan suka la aiskerim nih..hahaha...Aku yg mmg x minum susu..aiyakkkk...mmg x mo da la beli pas ni..Aku kalo susu yg bancuh air tu x pe...tapi jgn susu tepung...aku minum air soya jek..hihii

Ohhhh..kepada yg nak beli apa2 produk kecantikan, kesihatan, baju2..boley wasap aku 012 6346852..In Shaa Allah yg mana boley kawtim arga..aku boley pertimbangkan..hohooo...

Wednesday, September 2, 2015

Welpiaq Dua Branak :)



Hahhh..tgk la si manja aku..Langsung x bagi mommy chance nak selpiaq tau....hahaha..Dia pun nak jugak so inilah welpiaq dua branak namanya..hahaha..

Again kepada yg berminat nak order Polo Stripe mcm yg aku pakai nih...boley wasap aku 012 6346852. Pilihan warna boley tgk entry aku yg sebelum ni atau direct wasap aku nanti aku send gambarnya k :) 

Tuesday, September 1, 2015

Aku Si Kuih Lapis


Hahaa..da mcm kuih lapis kan aku? kikikikikii...Ohhhh..sekarang aku ada jual baju-bajan jugak tau so ni kira aku berangan jadi model sekejap la..mihmihmihhh..Fine la cutting aku x mcm model tapi ada aku kesah ke?hahahaha..Janji pereeeeee..hahaha..Nak suh model pakai, mati la makkkkk nak mengupahnya..hikkksss..

So anyone kalo ada yg berkenan mcm baju yg aku pakai ni...Boley wasap aku 012 6346852...

◆ Material Cotton Chiffon
◆ Fit till XL

Ukuran boley refer yg ni :-
Bahu 15.5"
Dada 39"
Labuh depan 30"
Labuh belakng 35"

RM48 each
Postage RM6 sem, RM10 ss

Boley refer warna pilihan seperti dalam gambar ye sayang-sayangskuuuuu...hikkkss..
Again...kepada yg berminat, sila wasap aku 012 6346852. TQ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...