Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, August 27, 2015

Songket Sarawak Yang AWESOME



Lai lai lai..ada yg mencari Songket Sarawak???...Ok, just nak gtau korang yg aku pun ada jual Songket Sarawak!!!. Yeayyyyy...

So kepada yg nak berminat nak beli :-
2meter RM35

Kepada yg berminat, boley wasap aku 012 6346852.
Kalo nak borong, In Shaa Allah boleh bagi harga borong :)

Tuesday, August 18, 2015

Gambar Di Hari Persandingan Adik Aku Lagi


Ok....ini gambar perantin bersama mak abah...Nampak sgt letey plak mak abah aku kan?...Mau x letey...utk kenduri kawin adik aku nih..mak abah aku masak sendiri tau..x amik katering bagai...Masak utk 1000pax ke atas mau x letey kan???huhuu..Tq jugak kpd sedara-mara dan owang kampung yg turut membantu..hihiiii...

Menu di hari kenduri adalah Nasi Beriani, Nasi Putih pastu ada la lauk Dalca, Rendang Ayam, Rendang Daging, Acar Buah, Papadom, Keladi Masak Asam Laksa ke apatah..lupa aku...Air Sunquick, Buah Tembikai, Bubur sebagai pencuci mulut. Alhamdulillah...makanan berlebih-lebihan...suma pun x balik dgn pewut kosong :)


Ok...yg ni family akak sulung aku bersama mak abah dgn 4heronya...Akak aku yg ni da totop kilang pembuatan anak..hehehe...


Yang ni plak akak atas aku dgn mak abah serta 3anaknya..Yang ni belum totop kilang lagik..heheheh

Ohhhh...Actually atas akak aku ni..ada sorang abg kami tapi dia x dpt balik masa kenduri ni  so x da la gmbr dia...hehehe


Yang ni of coz la gmbr aku ngn baby aku bersama perantin..Siankan x da somi aku di sisi...huhuuu..


Yang ni plak gambar adik bongsu aku bersama anak2 buahnya tapi anak aku  ngn anak kakak aku sorang x da dlm nih sbb dua2 pun nak melekat sajork dgn omak2nya yg tersayang..hahaha...

Ohh again...adik lelaki yg bawah aku pun x da dlm gmbr sbb panggil2 x muncul tiba nak2 photographer da nak balik..huhuuuuu..Sian plak x da gmbr dia wedding kali ni...Ermmmm x pe la kan..yang penting...semuanya da selesai dan berjalan lancar. Alhamdulillah :)

Wednesday, August 5, 2015

Adik Aku Sanding 25Julai2015



Esoknya tu 25Julai2015 maka bersandinglah adik perempuan bongsu aku dgn bertemakan warna royal blue tapi adikbradik n makpak dipaksanya kami pakai warna merah...tapi makpak aku depa derhaka sikit so depa pakai warna maroon...Orang berumur kan..depa segan kot nak pakai warna merah menyala yg nala punya merah kan...hihiii...n oh sila abaikan muka aku yg agak x berseri2...masam sungguh aih noooo muka aku. Almaklumlah travel ber2 je ngn baby dr Sabah..baby plak x mo kat org lain..asyik nak berdukung 24jam...so aku mmg letey n sakit bdn sikit la..huhuu..Mmg insaf kot nak balik kmpg ber2 ja ngn baby...huhuuu...

Ok..nanti aku tayang lagi gambar kawin adik aku yer...

Adik Bongsu Pompuan Kawin!!!


Lamanya alahai aku menyepi drpd dunia blogging..Mood nak berblogging dah x mcm dolu2 tau..Aku pun x tau napa cenggitu...Maybe sbb da tua kot..hahaha...
Ok la..setelah sekian lama x hapdet blog, skrg aku nak share ngn korang bahawasanya 22Julai ritu aku balik kampung@Semenanjung sbb adik pompuan bongsu aku kawinnnn..yabedabeduuuuuu...Da kenapa aku plak yg epy kan???hahaha...

Kali ni adik aku memecahkan tradisi dgn berkawin dgn org Negeri Sembilan. Napa aku ckp camtu?...Sebabnya kan..aku ngn kakak2 aku yg lagi 2org tu...suma pun kawin dgn org Perak jugak..so sbb itulah aku ckp adik aku yg sorang ni da memecahkan tradisi..hahaha...Saja je pun ckp cmtu..heheh..Tak salah pun nak kawin dgn org negeri mana2..da namanya jodoh kan???..Eehhh..dulu kan zaman2 muda remaja aku, aku slalu je bercinta ngn org nogori tapi nampaknya jodoh aku ditakdirkan dgn org sekampung jugak yakni Perakianssss..hikkkssss...

Btw, ari pernikahan adik aku ni berlangsung pada 24Julai2015 bersamaan dgn ari Jumaat..Almahdulillah semuanya berjalan lancar majlis lepas Asar tu dan aku dipertanggungjawabkan oleh mak aku utk masak Nasi Lemak utk majlis petang tu..hahaha..Mentang2 la aku meniaga nasi lemak kan???...ihiiii...Dengan selesainya Majlis Ijab dan Qabul adik aku nih maka dgn ini diisytiharkan bahawa Pakcik Kamarudin da x da bunga2 di taman larangannya ye..Yang tinggal hanya kumbang 3ekor..kikikikiikikiii so sebarang surat-menyurat..I'm sorryyyyy..x dapet den nak melayan yoooo..ahakkkksss :)

Ok la..nanti aku hapdet gmbr2 kawin adik aku ye..kalo eseiiii rajin la yooo...Ekau2...bawak2 la bersobar yoooo...Amacam, ok x loghat nogori aku???...hihiii
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...