Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, April 28, 2015

Fefeeling Coci Baju Kat Sungai Konon



Inilah aktiviti anakbranak bila terasa nak main2 air dan nak fefeeling basuh baju mcm kat sungai..Walaupun selama 32taun hidup, x penah pun aku basuh baju kat sungai..kikiiikikiiiii tapi kalo bab mandi sungai..mmg favourite aku la, dulu..kini dan selamanya..hehehe..Kalo mandi laut, aku kureng sikit walaupun air laut baik utk kulit..heheheee..

Korang pernah x buat aktiviti cenggini???..Kalo x penah, cuba la adakan aktiviti cenggini..Best ok..mmg layannnn..hihii..tapi basuh tangan baju baby aku je la..Baju somi is3 mmg x kosa la weiiii..Itu aku campak masuk mesin je..Biar anak dara LG aku je yg buat koje..hahahaaaa..tapi kalo baju somi aku yg shirt putih yg balai punya..haaa..yg tu aku basuh guna tangan sbb bahaya masuk mesin sbbnya kdg2 air kotor so amat lah naya kpd baju..hehehehee

1st Time BerGoshop



Ni cita lapok sbnrnya..tapi baru nak share...hihii..1st time beli via goshop..n x mo beli da...bukan sbb x bagus tapi sbb namo da tgk channel goshop..mihmihmihhh..tapi ini bukan aku yg terpengaruh tau...somi aku yg terpengaruh...kikikiiiiikiiii..Aku kalo tgk pun sekadar cuci2 mata je sbb sedar diri yg aku hanyalah surirumah..hikksss so mmg x la aku nak bebankan somi aku..hehehhhhh..Aku ni apa ada je, ok..x da masalah..aku layannnnn tapi da kalo incik somi yg nak beli..Alhamdulillah la...hihiii..

Pas beli Sunrise Pocket Block nih, proper la sikit peti ais aku yg kocik tu..Lebey kemas dan yg penting jimat space..Tertanya2 apa tu Sunrise Pocket Block???..Bila free nanti, cuba korang tgk channel 118 k..nanti korang tau la apa kebendanya la tu..heheheeee



Peramah Macam Mummy!!!



Baby aku..mmg peramah...saling x tumpah mcm aku...kikiiii...Haiiiippppp korang...tolong la jgn menyampah...bagi la peluang kat aku utk merasa perasan kdg2..kikikiiiii..

Btw, Seriuosly..baby aku mmg peramah..Dia suka berkwn..Pantang kalo jumpa kwn2 seangkatan..even org dewasa pun...kalo mood anak aku baik...means dia x ngantuk..mmg rajin dia tegur orang....Im so proud of her sbb if kita peramah, senang kita nak sesuaikan diri walau di mana berada...means senang dpt kawan la....Mostly kita yg akan memulakan perbualan dgn org yg kita x kenal. Faham2 je la yg bukan suma org punya attitude peramah ni tau..Ada yg jenis pendiam so bila kita peramah, senang la nak communicate dgn sesiapa pun kan..Dan org pun x rasa segan nak berkawan dgn kita..hihii..Tak da salah pun..peramah atau tak peramah cuma bila peramah ni...itu satu advantage la utk sesuaikan diri supaya mudah nak dpt kawan walau di mana berada.

Itu pendapat aku je tau..hihii...

Monday, April 27, 2015

♥♥ With My 1y3m Baby ♥♥


Selalunya..babah dia yg bwk dia jalan2 area umah yg sekangkang biawak nih...kuikuikuii..Aku jarang2...sayang lemak2 la katakan..kikikiiii...Nak tau napa sekangkang biawak..bukan sekangkang kera???..Sebab ritu ada biawak dlm jamban aku..Terkezut iolls ok!!!..Nasib la sebelum nak melabur..aku mmg tgk lubang jamban dulu..Kalo tak..nayaaaa montot aku tau..huhuuu...Sejak kejadian itu...jamban mmg 24jam bertutup. Kalo somi aku lupa tutup, hahhhh..membebel la aku....hikkksss..Trauma kottt setelah daku lalui detik itu. Takkan ku lupa sampai bila2..ahakkksss...Kalo korang kat tmpt aku sure korang pun trauma cam aku..Jangan nak tipu..Tak baik tau tipu2..hehehhehhh...


Blog aku kan ni?..So harus ada wajah aku yg tombam itu. Jangan coba2 nak cakap.. " anak dia kecik, maknya gemukkkkk "..Sentap iolls tau camtu..tapi kalo nak cakap..." eeeehhh..cantiknya Mummy Qaseh.."..Itu aku suka..hahahaah...
Korang jgn nak muntah unggu plak k dgn statement aku nih. Please la skali-skala bagi aku peluang utk perasan cantik sikit walaupun nan hadooooo...kikikiiiii...tapi aku seniri pun mcm rasa nak muntah dgn statement aku tu sebenarnya...hahaha...


Apa persamaan kami anakbranak???...Actually ramai kata muka anak aku mcm babahnya..So mummy pasrah je la...yang penting kalo baby mummy in a good mood..suweet mcm mummy!!!. Lagi skali nak mintak korang kasi peluang aku merasa perasan mcm shantikkk..mcm shomeiiiii je..Voley ke tidokkkk???..kikikiii..


Btw, so far baby aku da boley jalan da cumanya kalo kat luar tu mungkin dia rasa takut2 lagi..Tak confident lagi la kot tu...tapi kalo dalam toilet, tgh mandi..sakan dia berjalan dlm toilet...Gewammmmm je hati aku nengok gelagat dia. Tak larat tau nak bertukar menjadi raksasa gorgon...huhuuuu...tapi pasrah je la bila da jadi mak2 ni..hihiiii..

Buang Belakang - Giant, Papar

Friday, April 17, 2015

Begini La Menjadi Emak2



Bila babahnya keja pukul 7pagi...
Makanya...awal la keja cooking-mengcooking daku...weahoooooo
Biasa la bila ber2 je ngn baby kat umah....
Berpisah tiada...mihmihmihhhh...
Nak ooo okkkk pun kena bwk tau kalo ber2...kikiiiii...

So...menu arini utk Mummy Babah Qaseh, simple aje....heheeee
Breakfast+Lunch...
Ayam Masak Kicap + Sambal Belacan

Breakfast Baby....
Scramble Egg + Cheese + Mayonis

Menu Of The Day Baby...
Bubur Nasi + Ikan Bilis ( 2bahan ni diblend )
Labu direbus skali ngn nasi tapi dilenyekkan aje
Ayam Goweng ngn Kentang Goweng dicincang

Kalo baby x makan arini...
Sentap mummy tau!!!

#sunrisepocketblockgoshop
#adatvboleybelikonon

Wednesday, April 15, 2015

Shawl Instant Buat Seniri Tau


Aku ni jenis x sesuai pakai tudung instant yg ada awning bagai tu...perasaan aku la..heheh..jadi aku lebey prefer pakai shawl2 mcmni, pashmina atau wideshawl..So tetiba dtg la idea aku utk jahit shawl aku ni..Kira nanti nak pakai..aku terus sarungkan je..jimat masa..x la somi aku bebel2kan sbb lambat beno siap nak melilit shawl bagai..tapi yg dlm gmbr ni x siap abis tau..Aku da adjust lagi supaya aku terus sarung n x payah nak pakai pin bagai..baru betul instant kan?heheheheee..nanti bebila aku tayang balik pink instant shawl aku ni..hahaha..

Agak2 ada yg berminat nak beli x instant shawl aku ni?hhehehe...

Tuesday, April 14, 2015

KColly Sweet17 Untuk Tampil Natural Tanpa Make Up


KColly Sweet17

RM130
FREE POSTAGE sem / ss

◆ 1jar untuk 3bulan penggunaan
   ( Purata kos RM43 sebulan untuk cantik dan sihat...Sgt menjimatkan!!! )
◆ Sangat baik untuk kesihatan luaran dan dalaman
◆ Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit

PM / Wasap 012 6346852

Monday, April 13, 2015

◆◆ IKLAN : Maxi Skirt DhiaZara Princess Cut ◆◆


Ingin bergaya anggun dengan Maxi Skirt Princess Cut DhiaZara ini???

◆ High Quality Evo Satin Japan
◆ Kain Tebal Tapi Sejuk
◆ Flowy
◆ Tidak JARANG!!!

Colour Available :-
#Grey
#Meroon
#Pink
#BlueFrozen

◆ Free Size
◆ Ukur Lilit Pinggang : 27inci (getah) 
◆ Bole dipakai sehingga ukur lilit pinggang 36inci
◆ Ketinggian dr pinggang ke bawah 40 inci

PM / Wasap 012 6346852

#maxiskirtprincesscut #dhiazaramaxiskirt #maxiskirt #sayajual

Kau Tipu Aku!!!!

Tajuk tak ada kena-mengena dgn penceritaan yg nak di sampaikan..hahaha..Awie kata...Ini semua poyooooo...kikiiiiii...


Actually baby aku da boley jalan sikit2 masa umur dia da masuk 1taun 2bulan..Cuma dia manja sikit...Dia x mo jalan sgt..Tambah skrg ni..lagi dia da steady, lagi la dia buat2 x pandai jalan n kadang dia prefer merangkak drpd berjalan. Gewam mummy ok!!!huhhhh...Tingin bebeno nak tgk anak boley berjalan tapi baby mummy mmg byk songehhhhh..hahahah...

Aku tau baby korang mesti da berjalan di usia yg lagi awal kan?. Ada yg kdg umur 7bulan da boley jalan..umur setaun la...9bulan la kan?..Betul x?..tapi aku x mo la bezakan anak aku ngn anak org lain sbb anak aku baby pramatang so maybe anak aku lambat sikit la drpd anak korang lagipun suma baby kan x sama perkembangannya..hohoooo...

Baby aku..sbnrnya ok da jugak dia berjalan..kdg2 kalo kat umah tu, bila aku ngn babahnya buat2 x tgk dia..Ewahhhhh, pandai ko dia berjalan..Acting sgt tau!!!. Aku syak maybe dia x mo tunjuk dia da pandai jalan sbb kalo dia pandai berjalan, mesti mummy babah da x mo dukung dia..Aku n babah dia syak gitu la..hihiii...

Takpe la baby..take ur time ok..tapi mummy hrp dkt nak masuk 1taun 3bulan baby da btl2 pandai jalan...Lagi satu kan..kdg tu mummy nak la record video baby mummy jalan tapi bila mummy press je RECORD button dan dgn auto nya ada munyik..ooohhhh...terus baby pun perasan..langsung dia x mo jalan..huhuuu..kdg tu dia pun sibuk g kat mummy sbb sibuk nak tgk tab mummy...Hohhhhh..sabar je la..Makanya impian mummy nak record video baby berjalan..berkecaiiii menjadik debu...ohoiiiiii....

Wednesday, April 1, 2015

Minyak Sapu Ajaib Homemade


Alhamdulillah....
Fresh testimoni dpt pepagi semalam...

Akak ni wifey polis jugak cam aku. Akak ni mengalami sakit blkg, pi hospital x-ray..mmg ada masalah tulang belakang..urat saraf bagai..Doctor advice utk operate tp akak ni x mo. So one day, me bagi la akak ni sebotol utk try.

Baru2 ni followup dgn doctor pakar, Alhamdulillah GOOD RESULT...Akak nih da x perlu nak pegi terapi lagi..cuma doc akan monitor je beberapa bulan sekali. Punya happy akak ni tau. Baru je akak ni dtg umah beli sebotol..Bagus katanya.. Alhamdulillah...

So kepada yg ada masalah tulang retak ke...urat saraf ke...
Meh la cuba minyak sapu buatan Mak Abah kita ni...
In Shaa Allah dgn izinNya, akan sembuh seperti sediakala. Aamiin...

Berminat nak cuba???
PM / Wasap 012 6346852

Hai obat..hai obat..mari beli obat...
Kalau da terlambat..tak dapatttttt...
Kikikiiii..tetiba je nak nyanyi lagu dlm cita Do Re Mi..hahahah

Harga Combo Chew n Glow + Gaia

Normal price utk 2produk ni adalah seperti di bawah tapi korang boley berjimat dgn harga combo seperti dalam gambar
《》
《》
《》
《》

Chew n Glow
RM160 sem / RM170 ss
FREE POSTAGE

Gaia Double Stem Cell Drink
RM150 sem / RM160 ss
FREE POSTAGE

Wasap 012 6346852..Kalo x da wasap, sms pun aku layan. Dont worry!!!

Gaia Double Stem Cell Drink Baik Utk Luaran&Dalaman Wanita

Boley tengok banyak lagik testimoni kat ig chewnglowofficial..Aku share 1 je testimoni k...

Jom aku share psl produk ni...
《》
《》
《》

GAIA Double Stem Cell Drink adalah campuran dari bahan-bahan botanikal premium terpilih yang diperkayakan dengan PhytoCellTec™ Malus Domestica (stem sel epal) dan PhytoCellTec™ Argan (stem sel argan) sebagai satu formula lengkap minuman tambahan untuk wanita. Penggunaan yang konsisten dapat membantu wanita mengekalkan kecantikan dan kesihatan tubuh badan. 
Antara bahan-bahan dan kebaikan yang terkandung dalam GAIA Double Stem Cell adalah:

PhytoCellTec™ Malus Domestica (Stem sel Epal)
- Merangsang tenaga dan memanjangkan jangkahayat kulit. 
- Melindungi dari kerosakan kulit akibat tekanan alam sekitar.
- Memelihara keremajaan dan menyerlahkan penampilan kulit.

PhytoCellTec™ Argan (Stem sel Argan)
- Meningkatkan keanjalan kulit. 
- Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus.
- Menyembuhkan penyakit kulit seperti jerawat, psoriasis dan ekzema. 

Black Cohosh
- Mengurangkan gejala menopaus. 
- Mengurangkan simtom pra-haid (pms) seperti kekejangan rahim.
- Mengurangkan keradangan dikaitkan dengan osteoartritis, artritis reumatoid dan neuralgia.

Serapat & Senna
- Mengetatkan tisu vagina dan payudara. 
- Menguatkan otot dan sendi. 
- Mencantikkan tekstur kulit.
- Mengurangkan berat badan.

Pueraria Lobata (Kudzu/Ge)
- Digunakan secara tradisi untuk merawat diabetes, tekanan darah tinggi dan gastroenteritis.
- Mengurangkan simtom sakit dada (angina).
- Memberi kesan positif di kalangan wanita yang menopaus.

Pueraria Mirifica
- Digunakan secara tradisi untuk mengencangkan payudara.
- Dikenali sebagai “fountain of youth”. 
- Menggalakkan pertumbuhan rambut dan menghitamkan rambut. 
- Mengurangkan masalah katarak.
- Mengurangkan masalah susah tidur.

Manjakani (Oak Galls)
- Membasmi bakteria dan kuman sekaligus mengurangkan bau kurang enak faraj.
- Mengawal kulit kering dan berminyak.
- Menyerap lendir dan lelehan faraj.
- Mengecutkan semula tisu-tisu faraj.
Habbatus sauda (Nigella Sativa)
- Digunakan secara tradisi untuk rawatan tekanan darah tinggi.
- Anti-lelah.
- Melegakan virus sakit kerongkong.
- Mengurangkan kerosakan radiasi.
- Memperlahankan dan menghentikan penyebaran kanser.

Madu
- Mencegah kanser dan sakit jantung.
- Mengurangkan ulser.
- Anti-bakteria, anti-kulat. 
- Mengurangkan batuk dan gatak tekak. 
- Meningkatkan penglihatan. 
- Menstabilkan gula dalam darah. 
- Menyembuhkan luka dan kesan terbakar.

Kurma
- Anti-oksida
- Mengandungi Vitamin A, K & B6. 

Vitamin E
- Perlindungan dari toksin.
- Menguatkan imunisasi badan.
- Mengurangkan risiko akibat sinaran matahari dan penyakit jantung.
- Penjagaan untuk kulit dan rambut.
- Mempercepatkan pertumbuhan semula sel, menjadikan kulit kelihatan muda. 

Daun Sirih
- Anti-oksida dan anti-radang.
- Mengandungi anti-diabetik dan membantu dalam rawatan diabetik.
- Merawat sakit saraf.
- Rawatan untk sakit kepala.
- Mengurangkan sembelit.
- Menyembuh luka.

Buah Zaitun
- Melindungi dari kanser kolon, payudara dan kulit.
- Elok untuk jantung.
- Anti-Radang.

Ekstrak Asam Jawa
- Merendahkan kolestrol.
- Meningkatkan kesihatan jantung.
- Anti-oksida, memerangi kanser.
- Mebantu pencernaan makanan.


Berminat nak cuba?
Mcm biasa..sila la wasap aku 012 6346852

Aku Consume BVRC, Of Coz La Aku Jual Jugak..mihmihmih


BVRC..amalan daku ari2...
Da 3bulan aku consume ni..
Alhamdulillah..mmg puas hati..

Kulit muka especially rasa smooth, moist gitu...
Jerawat pun susah nak tumbuh..
Parut2 makin hilang...

Harga pun rendah..suma mampu milik..
Dont worry, harga lebey murah drpd harga yg slalu aku jual.
No GST!!!
FREE POSTAGE lagik tau...

RM50 utk sebulan penggunaan

Berminat nak cuba???
Wasap 012 6346852

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...