Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, November 30, 2014

LAROME RM87.50 Sebotol *** T&C ***


Sebotol arga Slimming Serum LAROME mmg arga kawalannya RM150 sebotol tau korang tapi kalo nak dpt rega RM87.50...Voleyyyyyy..Caranya adalah..
Korang terus buat payment RM350 utk FREE KEAHLIAN + korang akan dpt 4botol Slimming Serum ni..so mmg jatuh RM87.50 sebotol la khennn..hikksss

Korang fikir sendiri lah..Kalo beli 4botol..patutnya korang kena byr RM600 tapi dgn terus jadi ahli LAROME makanya korang da SAVE RM250 uolls..hahhhh..Huntungkan???hikkksss...Pastu kalo ada org nak beli, korang mmg kena jual sebotol RM150 sbb produk ni harga mmg harga kawalan..kan da untung runcit di situ...Da brapa kali untung 
da...hahaha

Pastu bila join LAROME..byk bonus yg akan menanti korang nanti so if ada antara korang yg berminat, sila la wasap aku 012 6346852. 

Percayalah..produk ni mmg sgt terbaikkkk..
Customer aku da kurang 2inci ukuran pinggangnya minggu lepas tau thats why aku berani nak promote produk ni. Nanti aku share testimoni customer aku tu ekk..Ok la..cinkkkkkk...


Saturday, November 29, 2014

Jom Join LAROME



Jom join LAROME kpd yg berminat!!!

Di samping  dpt beli produk2 LAROME yg sememangnya terbaikkkk..dpt jugak benefit dan bonus lain...hohooo...

So kpd yg nak menjana pendapatan bersama LAROME..
Sila la wasap aku 012 6346852

Friday, November 28, 2014

Goodbye Kota Belud


Check out time kul12pm..cargas ar bergerak balik ke Sipitang..Nasib hubby aku abis cepat latihan nembaknya..kalo x..da nak kena extend check out time..Moneyyyy alkisahnya tu kannn..haha..Ondway balik tu..haruslah singgah dulu mkn nasi panggang yg marvellous kat Warung Bandung, Lintas City..hohooo..Tercapai hajat akhirnya..mihmihmihhh..

Btw, sgt seronok dpt berjalan ke KB walaupun hanya sekejap cuma. Ari2 kot duk umah so bila dpt tumpang jenjalan camni follow hubby gi latihan nembak..of coz la suka ati khennnn..haha..Next time nak follow lagik lahhh...wootwoottt..Btw, so sad..aku lupa nak tangkap gambar ngn replika kuda kat Pekan KB tu sblum balik..huhu..Takpe la..next time kottt...hehe

Lena Terus Ohoiiii


Masa dok makan dok meragam okkk ekkk okkkk ekkkk khennn..naik bilik hapalagikss..trus lena dibuai mimpi lorrr baby aku..hihii..Mummynya yg embam tu pura2 tidoq je tu..kalo betul2 tidoq..hahhhh..sapa puleksss yg ngambikkan gambar kan???haha..Misteri nusantara arrr kalo cenggitu..Namo namo makkkksss..hahah

Sepagi Di Kota Belud


Pagi di Kota Belud..turun breakfast dulu kat kedai depan hotel sebelum babah Qaseh pi latihan menembak...tapi last2 mummy je breakfast ngn si anak kecil. Babah dok berkumpul ngn kwn2nya sbb nak gerak pi latihan nembak kat KEM PARADISE, KB..Biasa la mkn ngn anak kecik..last2 mummy mkn x abis...bwk anak naik sbb anak da ook ekkk okkk ekkk..Bygkan drpd baby aku duk diam2 dlm stroller sambil aku dok suap mkn..dia suh aku angkat..ateee cane nak mkn ngn berdukung anak khennn???haha..tp its ok..x la aku merungut..6taun kot da mkn minum dlm keadaan aman so bila da ada anak of coz la mmg itu perubahan yg ketara..Kdg mkn...nak mengunyah pun x dan..trus telan kot..hahah

2Hari 1Malam di Tang Dynasty Lodge, Kota Belud



Ritu kat KB..bermalam kami 3branak kat Tang Dynasty Lodge, Kota Belud..Kebanyakan kwn sekerja hubby aku, punnnn sumanya menginap kat sini. Next time ke KB, pasti di sinilah tempat yg kami akan menginap lagi. Sgt selesa dgn harga bilik yg kami dok ni RM102 jek..Kalo kat belah KK, bilik2 cenggini..2ratus lebey semalam pun cecah tau reganya..hehehh..tapi idok la kami pnh duduk bilik2 rega camtu punnn..hahah..

So..if korang ke Kota Belud 1day..silalah bermalam di sini...hihii...

Thursday, November 27, 2014

Baju Murah..Lelong...Lelonggggg


Baju2 seperti kat bawah ni aku nak lelong ngan arga murah tau korang. Ada yang aku beli pastu x pakai sbb tgk kat cermin sgtlah x sesuai..dan ada yg aku pakai sekali dua pastu aku peram baju nasib x jadi pekasam jek..hahah..tapi sumanya in a GOOD CONDITION..so far aku check mmg x da defect. Meh la intai2 kot ada yg berkenan di hati korang..mihmihmih..

Arga aku still boley consider if korang amik lebey drpd selai. Ohhh lupa gtau, arga lum masuk postage lagik tau tapi paling2 pun dlm RM10 gitu jek postagenya..heheh.. Pasal saiz..kebanyakannya pun boley fit sampai L..Small XL pun ok lagik cuma yg peplum biru tu je just nice kalo L Size..

Ok lah..kpd yg berminat, boley Wasap aku 012 6346852

Dinner Di Restoran Permata, Pekan Kota Belud



Ritu pas check-in kat Tang Dynasty Lodge, Kota Belud...sebelum maghrib..awal2 da kuar dinner..Lapo sebenarnya sbb x lunch lagik kul5petang lebey..huhuu..Sbb ondway tu nak tapau nasi panggang yg yummy kat Warung Bandung, Lintas City skalik kedai x bukak la plakkkss..tu yg terus je jalan ke KB..Malas nak singgah memana sbb takut lewat sampai ke KB..haha...

Tuesday, November 25, 2014

Testimoni LAROME Customer Aku


Sgt sukalah hati beta bila mendapat testimoni drpd my customer ini...hahhh hahhhh hahhh..

Customer aku ni baru 2, 3ari berLAROME..da ilang 1inci ukuran pinggangnya sampai dia sendiri pun x percaya tau...hikkkksssss...

Kpd yg berminat, nak aku explain yang APPLE SLIMMING SERUM LAROME ni bukan mcm lotion slimming yang lain yer. Serum x sama mcm lotion tau korang dan kami akan guide mcmana cara nak sapu..apa do's n dont's...dan yg penting, gemuk bukan bermakna lemak di seluruh badan ye sbb kami akan guide kan part mana yg lemak2 terkumpul di seluruh badan.. So kalo korang ikut apa yg kami guide..n konsisten pakai..In Shaa Allah hasilnya pasti menggembirakan.

Sebenarnya...ada jugak yg bertanya..takkan sapu je boley slim???...Yerrrr, siapa kata x boleyyy???...Bila korang pakai serum ni kan, korang akan kurang selera makan..Pastu bila korang banyak buat kerja..atau banyak fizikal movement, serum ni akan bertindak balas mempercepatkan proses pembakaran lemak..Mmg berpeluh2 uolls mcm bersauna gitu tau. Nak2..kalo korang pakai korset ke pas sapu serum atau bersauna if korang ada alat sauna kat rumah la...haaaahhh...mesti lagi FAST RESULT yg korang akan dpt tau. TRUST ME!!!

Now, aku gtau arganya..mmg arganya agak mahal la..

RM150 hanya 30ml gitu

 tapi sgt berbaloi2 dan suka aku nyatakan di sini..Ini harga kawalan ye korang..bukan aku yg saja2 letak harga sebegitu. Kalo korang jumpa ada org jual harga yg murah drpd aku..better berhati2 lah ye.
Aku jual LAROME yg ORIGINAL dan aku adalah Agen SAH LAROME

If korang berminat, boley wasap aku 012 6346852

Monday, November 24, 2014

Wefie Mummy+Anaknya



Ritu masa ondway nak pi KB, singgah la masjid yg terdekat sbb hubby aku nak solat Jumaat jd mummy n anak berselfie la berdua di dalam kereta. Anak aku yg baru bangun tido, melayan jek mummynya..hahaah. Mmg ketara la mata sepet  anak aku kalo baru bangun tido atau x cukup tido...hikkkssss

Sunday, November 23, 2014

Ke Kota Belud Jumaat Ritu


Jumaat lepas aku dan baby aku menfollow la babahnya ke Kota Belud latihan menembak tapi kami stay di hotel jek la..Gila nak follow ke tmpt lapang sasar..Panas kottttt..Aku kan puteri lilinnnn walaupun x putih sangat..hahah..

Satu malam jek pun stay kat Kota Belud..Sabtu pas check out dr Tang Dynasty Lodge, KB trus balik ke Sipitang sbb 7pagi Ahad tu hubby aku da keja..Kalo x keja, ada la plan nak tido semalam kat Kundasang tapi nampaknya plan ditunda ke suatu tarikh yg x dpt dipastikan lagik..mihmihhh...Dolu2 pi Kundasang ber2 sajorkkkk so bila da ada anak ni..haruslah bawak anak tersayang ke tmpt kesukaan mummy babah walaupun si baby kecik aku nih bukan tau apa2 pun..hahah..Next time ye baby..hikkksss

Thursday, November 20, 2014

Testimoni Diri Sendiri BerBABIES BLINK



Gambar bertudung pink ni adalah masa sebelum aku pakai BABIES BLINK. Masalah aku, bila jerawat..aku nak kena picit jerawat aku sampai la kuar darah. Kalo aku x buat camtu, mmg jerawat tu akan maintain ratu je kat kulit muka aku..Ohhh, so stress kottttt cenggitu kan???. So..bila da picit tu op coz la meninggalkan dot2 itam pada wajahku yg x brapa nak jelita nih..heheh..


Esok 21/11 makanya da sebulan aku guna BABIES BLINK nih. Alhamdulillah parut2 tu ada yg da ilang dan ada yg sikit lagi nak ilang..Suka iolls tau sambil kembang2 idung..Jerawat kdg ada jugak nak tumbuh tp jadi terbantot dek BABIES BLINK ni haa..Again, Alhamdulillah...

Aku nih jenis x suka bermakeup even berlipstik pun aku malas tau so mmg pada aku, BABIES BLINK sgt terbaikkkkk la. Kpd yg suka tampil natural, jom la try BERBABIES BLINK..In Shaa Allah korang x kan menyesal. Biras aku pun aku suggest dia guna..punya la dia suka..katanya kulit muka dia licin dan mulus gitu..hikkkksss

Utk info korang, BABIES BLINK nih HALAL keluaran Bumiputera..Produk ada kelulusan KKM so no worries la korang sbb x da menggunakan chemical yg merbahaya mcm merkuri bagai tu. Korang jugak x kan mengalami  pengelupasan kulit dan x kan alami pedih2 kulit muka

◆ Set BABIES BLINK 4in1
    - DAY CREAM
    - NIGHT CREAM
    - GLUTACOL SOAP
    - WHITENING SERUM

   RM50 sem / RM60 ss
   FREE POSTAGE

◆ Set BABIES BLINK 5in1
    - DAY CREAM
    - NIGHT CREAM
    - GLUTACOL SOAP
    - WHITENING SERUM
    - TONER
  
   RM55 sem / RM65 ss
   FREE POSTAGE

●●● ORIGINAL BABIES BLINK ●●●
●●● HALAL ●●●
●●● KELULUSAN KKM ●●●
●●● X MENGELUPAS ●●●
●●● X PEDIH ●●●

If berminat, voleyyyy trus
Wasap 012 6346852

Wednesday, November 19, 2014

Kesayangan Mummy!!!


Kesayangan mummy babah dunia akhirat. 7taun menanti akhirnya Alhamdulillah 

Radiance Signature


Kpd yg nak mendapatkan Radiance nih, voley roger2 aku jugak sbb aku pun ada jual jugak...mihmihhhhh

Harga pasaran RM180
Harga kasih sayang aku nak kasi RM150 sem / RM160 ss
FREE POSTAGE

Produk ada kelulusan KKM

Yang penting, walaupun arga aku murah tapi aku jual yg ORIGINAL!!!

Kpd yg berminat, boley wasap aku 012 6346852

Baby Carrier Dgn Arga Yang Reasonable


Kpd mommies2 daddies2 yg nak dptkan baby carrier nih...
Voley wasap aku 012 6346852

RM110 SEM / RM120 SS
FREE POSTAGE

Baby carrier yg sgt selesa utk baby dan mommies daddies yg carry baby.
Customer aku ni beli yg design G n aku seniri pun guna yg design G utk baby aku..hehe. Actually byk customer aku pun order yg design G..mihmihmihhh..Yang lain pun shantik2 tau, meh la grab satu utk baby korang..hehe

Tuesday, November 18, 2014

Pendedahan Awal Utk My Baby



Org kata..pendidikan awal adalah bermula dari rumah khen so aku bagi la pendedahan cenggini walaupun baby aku baru umur 9bulan dan x tau apa2..heheh..Pastu aku ajar dia nyanyi2 nursery rhymes kat tab aku dan mmg sah terserlah mummy yg hover drpd anak..hohoooo..Tapi baby aku pandai nyanyi tau bila aku pasang nursery rhymes ABC, Baa Baa Black Sheep bagai..hikkkss..Suka aku nengok..at least ada response from her kan..

Actually khennn...masa aku nak beli kadboard ABC tu pun org yg menjual tu pelik sbb katanya anak aku kecik lagi....Aku malas nak layan, beli sajorkkk..Anak aku kan..hihii..Manatau esok anak aku le achieve kejayaan yg lagi hebat drpd mummy babahnya ni..Babahnya takat STPM dan keja sbg polis jek..Mummy ni plak, ada Diploma sajorkkk itu pun last2 tersadai kat ceruk dapur...huhuu..tapi aku x la menyesali hidup aku ni..Pandai jugak aku cari duit walaupun bergelar FULL-TIME HOUSEWIFE..le jugak antar duit shikit2 kat mak abah di kampung. Alhamdulillah..Walaupun aku bukan la pegawai bank, doctor, lawyer, majistret...hehhehe

Harapan sebagai mummy dan babah, sudah pastilah nak anak berjaya dunia dan akhirat. Ada ke mak bapak yg x mo tgk anak berjaya??? Tak de kan!!!hikkkss

"Semoga Qaseh Nur Ariana mummy babah membesar menjadi anak yg solehah, mendengar kata mummy babah, bijak pandai dan menjadi org yg berjaya dan disegani bila dah besar nanti. Aamiin. "

Gelagat My Baby Di Usia 9Bulan



Bila si anak da voley bergerakkkk..mmg tak dok diam la khennnn. Sat2 tersembam..haha..Begitulah proses pembesaran..Tak voley nak elak walau mcmanapun kita berhati2..Kdg aku plak yg menitis air mata sama2 ngn anak bila dia terjatuh..hukhukkkhukkk..Mummynya mmg pun hoverrrr shikitttt..hikkkksss

Shhhh..Mem Kecik Sedang Berehat


Vilaaa my baby sudah ngantukzzz..dendiam la dia dodok kat bouncer sambil isap puting sambil nengok tv..sambil mummynya ni x dek keja pi pakaikan scarf berambut tu..hahaha...Layannnn jek baby aku tau tapi x lama pas tu..sepantas kilat di campaknya scarf tu ke lantai..wootwooottt..Yang x le tahan tu kalo kuar jenjalan kat luar, hamboiiii angat..suka ati jek campak ke lantai mcm mummynya veli dgn ayaq liuq...kihkihkihhh. Mummy dont care baby..slagi rambut x voleyyy nak ikat..headband bagai is a MUST..FULLSTOP!!!..wohooooo...

Btw, at age of 9months ni..baby aku da faham apa mummy speaking LONDON tau walaupun mummynya nih idok la fluent pun speaking-meaking nih...Bila mummy shakap ngn dia... " Baby..you stay here " sambil tunjuk suh duk dkt ngn mummy sebab x dok diam angat..Skali baby mummy geleng kepala..I'm so proud of her!!!...Anyway, 22November nih maka baby mummy akan masuk usia 10bulan...Cepatnya alahai masa berlalu..Mcm mimpi jek baby mummy da beshooorrr...Lagi bapa bulan genap setaun umurnya..hukhukkk..Tak sabar mummy nak buat besday anak mummy tau. Babah kata nanti buat kenduri doa selamat kekecik on her 1st besday..Cant wait kot..Ye la..usia perkahwinan da masuk 7taun baru merasa ada anak..Allah je yg tahu mcmana perasaan kami..hukhukkk.

Alhamdulillah :) 

BVRC Ada Kelulusan KKM


Ok..aku jugak ada jual BVRC ni..Slalunya bila jual apa2 produk, mesti ada customer yg akan bertanya.." Produk ni ada kelulusan KKM ke??? " ...
Yezzaaaaa...produk ni ada kelulusan KKM!!!

Aku jual rega
RM 60 sem / RM70 ss
FREE POSTAGE

Yg berminat voley wasap aku direct 012 6346852 atau kalo x da wasap..voley je sms biasa pun. Pasti aku layan punyerrr..hehehhh

Monday, November 17, 2014

My Baby Yang Anje Angattt



Ini bukan kes penderaan ye..Idok la mummy ni nak dera anak sendiri..Tujuh taun tunggu nak dpt anak anugerah terindah ni..x kan la nak dera anak kan?huhuu..N korang dont worry, plug on mesin basuh aku jauh dr mesin basuh so kalo aku tak guna mesin basuh..mmg x tarik pun plug tu...

Actually anak aku ni anje angat2...mana pegi je mesti nak ikut. Kalo babahnya ada kat umah, no problemo tp kalo ngn aku jek kat umah. Astaqfirullahalazim....Korang bayangkan la..aku bangun kul2, 3pagi nak kuar bilik pi toilet pun..baby aku gagah bangun jugak nak follow..Makanya, wajib la aku bawak sekali anje ushuk asham aku nih..Memandangkan mesin basuh mmg betul2 tepi toilet, park la si baby aku ni sat kat dlm tu..huhuu...Skrg ok lagik tp kalo da pandai manjat, mmg idok la aku letak dlm tu da..

Btw, masa gambar ni aku amik..Baby aku baru baik demam..sekali satu bdn ngn muka2 naik merah2..Bertompok2 badan dek sapu lotion yg klinik ibu dan anak bagi. Masa pi klinik, igtkan campak..pastu nurse kata skrg kat satu daerah dekat2 sini tgh hot pasal virus ala2 campak..Maybe itu la kot tapi pas sapu lotion tu, Alhamdulillah ok da..Now, da nak tumbuh gigi lagi satu makanya tak lama lagi..baby mummy da ada 2batang gigi..hikkkssss

Wednesday, November 12, 2014

Voley Beli Botol Susu Tommee Tippee Dgn Mummy Qaseh


Lai lai lai..jemput intai2..kot2 ada yg nak veli botol susu tommee tippee ngn mummy Qaseh ni haaa..So tak yah la korang susah2 nak pi shopping complex..bertarung dgn traffic jem..jimat minyak keta..jimat masa...kohkohkoh...

Set 3in1 ni RM85 sem / RM95 ss
FREE POSTAGE
Sama jugak yg 3pcs kat gambar bawah ni haaa


Ok..yg set 6in1 colourfull ni ha plakkksss
RM155 sem / RM165 ss
FREE POSTAGE

Kira yg set 6in1 kat gambar2 kat bawah ni haaa..pun sama jugekkssss reganya..hohoooo


Cuma yg set 6in1 plain kat bawah ni je murah shikit...
RM135 sem / RM145 ss
FREE POSTAGE


Kepada korang yg berminat nak order,
Voley Wasap aku 012 6346852.
Kalo x da tenet nak wasap, voley je sms aku..Pasti dilayan dgn penuh keramahan dan kesuweetan gitu..wootwooottt..

Dont worry...barang yg korang order drpd aku pasti sampai punya kerana aku adalah seller yg voley dipercayai..mihmihmihhhhh...

Kalo korang x mo order drpd aku pun tak mengapa lah..voley je order online ngn sesapa pun tapi make sure korang veli drpd org2 yg voley dipercayai la ye..Jangan tertipu sudah sbb skrg banyak yg amik kesempatan menipu meniaga on9 dan secara tak langsung menyusahkan kami seller2 yg betul2 nak niaga..huhuuu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...