Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, May 29, 2014

Aku Nak Clearkan Stock Perfume GRED 3A Dengan Arga Murah

image

image

Ok..skrg aku nak clearkan branded perfume GRED3A sbb aku nak restock perfume yg lain..hihii..Dengan ini, aku offer arga RM50 termasuk pos. Untuk info korang kan, customer aku yg beli perfume GRED 3A kat aku sgt2 berpuas hati..katanya sama mcm yg ori...See, apatah lagik yg GRED 5A High Quality yg ada jgk aku juai kan???hihiiiii...

Btw, perfume yg dlm gmbr kat atas dlm entry nih yg aku nak clearkan so kpd sesiapa yg berminat, bole wasap / sms aku 012 6346852...

Monday, May 26, 2014

Mood Tarakkkk Utk Berblogging

image

Mood berblogging ilang lagik!!!...Tunggu sampai aku junpa semula mood itu ye korang...huhuuu

Monday, May 12, 2014

Lepaking 3Branak Sambil Babah Buli Anak

image

image

Lately nih..Sipitang mmg bercuaca panas..Ari2 pun siang malam beraircond sampai bil letrik pun seratus lebey..hohooo..Kalo ber2 je kat umah, le la tahan2 berpanas kan..nak berjimat punya pasal tapi bila da ada anak nih...x mo la anak berpanas..takut kang panas2..x pasal anak demam..Oh NO NO NO..So wajib pasang aircond..hohooo..Kdg tu mak yang lelebey..." Babah..pasang aircond la ekk..anak panas.."..padahal mak yang panas...kohkohkohkohhh...Babah pun kalo anak punya psl..mmg ok sajorkkkk..hahah...

Ada 1day tu pas aku gi deliver Egg White Masker kat customer..melepak la kami 3branak kat tepi pantai yg bukan tmpt melepak yg menjadi tumpuan ramai. Ada la satu port tu, kalo aku cita pun korang bkn tau kan..hihiii..Just nice la mmg bukan tmpt tumpuan org ramai, kalo x mmg nan hadooooo la weolls melepak di situ sbb tmpt tu pun bukan luas mana..hihii

Actually mmg la cuaca tu panas tapi port nih mmg trbaik sbb ada pokok2 kelapa so mmg redup..Angin mmg sepoi2 bahasa tapi bau x bapa menyenangkan sbb wujudnya individu x bapa nak ada sivik sbb sampah dibiarkan berlonggok kat situ...huhuuu..Lepak x lama sgt sbb hubby aku x bapa nak suka bau-bauan itu..hihii..Aku bukan la suka bau2 tu cuma aku ni kurang sikit deria bau aku..So sadddd...hahah...

Tuesday, May 6, 2014

Cycst Kat Brain Baby Aku

image

Sbnrnya..bab doc suspect baby aku ada cycst kat brain tu..drpd masa kat ward ritu da tau. Actually masa kat ward NICU..doc ckp sumanya ok..x da apa2 masalah pun kat baby aku...Bila baby aku da stabil, doc pindahkan ke ward biasa sementara nak tunggu berat baby aku 1.8kg baru bole discharge kuar ward..

Masa kat ward biasa..ari2 pun aku dgr doc pelatih explain kat doc pakar yg visit ward setiap pagi pasal cycst kat brain..Aku pun cam blur2..cam dlm hati..aku salah dgr ke ni kan..Almaklumlah doc kan speaking london sesama dorang..hohooo..sampai la the day before discharge tu aku tergerak ati nak tanya..baru la doc nak cita..Boley camtu???..Cam terkilan jugak aku part tu..Mcm anak aku dianaktirikan pulak kan..huhuuu

N the reason why last week kena followup baby kat Sepital di Kota Kinabalu padahal kat Sipitang ni hospital sebelah umah je pun...hahah..For info, kat Sipitang x da doc pakar so kena la gi ke KK nun utk follow up..
Last week tu kira 1st review la psl cycst baby aku..n pasni setiap 4bulan mmg kena ke sana utk followup baby aku...

Mmg since aku tau psl cycst tu...x pernah satu hari pun aku x risau pasal baby aku tapi hanya mampu berdoa kpd Allah moga2 cycst tu ilang dgn sendirinya..n pas da jumpa doc pakar ritu..terasa lega sikit hati ni bila doc kata its normal utk baby terutama baby pramatang mcm baby aku..In Shaa Allah akan hilang dgn sendirinya cycst tu tp setiap 4bulan mcmanapun kena dtg utk followup baby aku coz doc nak tgk perkembangan anak aku dr masa ke semasa...

Macam aku update kat entry sebelum nih..doc kata perkembangan baby aku bagus..carta berat pun bagus..Alhamdulillah..Korang tlg doakan ye moga2 cycst tu ilang ngn sendirinya..atau pun tlg doakan moga2 doc ritu tersilap ke hapekan..haha...Boley cmtu???hihii..Sempat lagikan aku buat lawak..hohooo...Menyedapkan hati namanya nih...hukhukhukkk...

Anak...Kaulah Segalanya Buat Mummy Babah

image

Di usia 3bulan ni sbg baby yg dilahirkan pramatang dgn berat hanya 1.7kg

- Da pandai bermanja-manjaan terlampau..
Example..wahhhh..siap example kan..nenada angatttt ok..hihii...
Kalo babahnya ada kat umah, amboiiiii..babah je la di hatinya...Nangis kalo nampak babah..selagi babahnya x angkat..nangis je la..hohooo

- Kalo nangis..da pandai sebut mummy tapi bunyi cam..."meeeee..miiiiii"
Haaa..kalo ini mcm kalu..babah pujuk pun x mo..bila da sebut meeeee...miiiiii tu makanya mummy la dihatinya..hahha. Terasa diriku begitu berharga..chewahhhh...Mcm iklan la pulak kan..hekhokhekhokkkk

- Tulangtemulang mmg kuat sgt
Hahhhh..yg ni mmg drpd umur sebulan da kuat...kepala siap steady boley angkat...Ritu followup dgn doc pakar pediatrik..doc pun sgt terkezut dgn pencapaiannya itu...Kalo pegang tangan baby aku, haaa..mcm nak bangun tu gayanya da..Perasan sgt kan mcm la da besar baby aku tu..haha

Apalagik ekkkk..emmm..actually normal la mcm kebanyakan baby pun...hihii..Doc pakar kata perkembangan bagus..carta berat pun bagus as a premature baby..Syukur Alhamdulillah ♥♡♥♡

" Semoga ALLAH memberikan kesihatan yg baik kpd anak aku supaya anak aku dapat membesar dgn sempurna hendaknya...Menjadi anak yg solehah, berguna kepada agama, bangsa dan negara
Aamiin Aamiin Aamiin Yarabbal Alamin "

Iolls Pun Tgh Amalkan Miracle Slimming Coffee

image

Ok..ini la gmbr aku..yg aku maksudkan dlm entry sblm nih..hohooo..Aku tau la aku x nampak kurus pun tapi perubahan yg aku rasa..baju aku nih x sendat sgt da mcm sblm nih..just nice di mata aku la..di mata korang aku x tau la..haha..Perut pun x berlapis2 sgt da skrg..hihii...tapi mmg aku ni kurang disiplin cikit..makan hentam je..x da pantang2...Terukkan aku???...Tapi aku banyak kentut *eee malunya..hahah..normal la kan pastu aku kuat berpeluh..kalo bawah breast mmg slalu je basah berpeluh skrg ni..Apakah lemak aku banyak di breast???. Aku pun x tau..hohohooo..tapi ramai je ckp yg breast aku yg buat aku nampak gemuk..Jiran aku bdk sekolah yg turun 5kg minum kopi nih cakap.."kakkkk..ko tu berat tetek je kak"..Da tetek aku pulak yg menjadi mangsa..hukhukkk...*sorry kalo ada antara korang yg x suka aku ckp open2 camnih...hahaha

Ok la..x mo la ckp lelebey...aku pun x mo paksa tau..kalo korang rasa nak try, bole je sms / wasap aku 012 6346852..Sbnrnya nak berdiet nih, perlu ada disiplin n aku bukanlah pakar diet pun utk nasihat lelebey..Aku cuma promote sbb customer aku a.k.a jiran2 aku telah berpuas hati dgn kopi nih..so sharing is caring kan...Jangan la ckp2 blkg pulak mentang2 aku x kurus kan..kan...hukhukhukkk..

Lagi Testimoni Miracle Slimming Coffee!!!

image

Ok..ni latest testimoni drpd customer merangkap jiran sebelah kanan rumah aku..Yang aritu adalah testimoni jiran sebelah kiri rumah aku..hamboiiiiii sgt ken..kennnn...Jiran aku ni pun beli lagik 1jar Miracle Slimming Coffee utk abg dia..Kerlasssskan???hihiii...

So kpd yg berminat nak beli coffee nih..bole roger2 aku ekk..kalo x da wasap..sms pun aku layan..Sila sms / wasap 012 6346852...Percayalah ckp aku yg korang x kan stress minum kopi nih sbb ia hanya sekadar kopi..x pahit x apa..senang je nak telan..Mcm aku ni suka derhaka..arahan minum..sekali sehari..aku minum 2x sehari sbb mcm minum kopi biasa je kekdahnya tapi korang jgn la tiru aku ekk..hihiiii..Sila ikut arahan!!!...hohooo

Bab perubahan aku..kalo bab timbang berat..kat umah aku x da penimbang so x dpt aku nak timbang. Nak kata suar longgar ke hapa..aku ni suka pakai suar ketat jek ala2 legging..ate cane nak tau longgar ke tidoook kan..hihii..Tapi aku perasan 1 baju aku tu mcm just nice je pakai..kalo x..mcm sendat pun hadooo...haha..Japgi aku tayang gmbr aku dgn baju aku tu ekk..Tak tau la aku yg perasan ke hape kennn...haha...tapi jiran2 aku da yakin dgn Miracle Slimming Coffee nih n repeat order...Alhamdulillah...

Sesiapa yg berminat, terang2 aku gtau arga..RM80 termasuk pos..Serious buyer bole sms / wasap aku 012 6346852..Tq korang..hihii..Jangan bosan dtg kt blog aku tau.asyik nak iklan je kan tuan tanah nih....hahha
^
^
^
Sila amik masa utk baca info pasal produk ye kwn2..hihiii

♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥

MIRACLE SLIMMING COFFEE merupakan satu lagi produk keluaran IRICH RESOURCES yang baru dilancarkan disamping produk meletop mereka PERLA COFFEE. Miracle Slimming Coffee satu-satunya minuman pelangsingan berperisa kopi yang sedap dan dijamin berkesan dalam masa 7 hari tanpa perlu berdiet sakan!!!

Menggunakan bahan-bahan yang berkualiti seperti berikut :
1) Garcinia Cambogia
Supplemen dari jenis herba yang dipasarkan sebagai agen penurunan berat badan kerana ia mengandungi kompaun bernama Hydroxycitric Acid (HA) yang membantu merawat obesiti.

Herba ini mampu :
Ø Mengawal selera makan selama beberapa jam lamanya
Ø Mendapat lebih tenaga untuk aktiviti fizikal
Ø Mengurangkan nafsu untuk makan
Ø Menaikkan kadar metabolisme dan pembakaran kalori
Ø Menurunkan berat badan dengan berkesan dan terkawal
Ø Membakar lemak badan dengan pantas
Ø Mengawal berat badan dengan mudah

Kebaikan Garcinia Cambogia:
Ø Berkesan mengurangkan berat badan
Ø Menghalang pembentukan lemak
Ø Mengurangkan kolestrol
Ø Menambahkan tenaga
Ø Merawat masalah kemurungan, susah tidur

2) L-CarnitineFungsi utama dari carnitine di dalam tubuh adalah untuk mengatur oksidasi lemak (membakar lemak). Ia bertanggungjawab untuk mengankut lemak ke tungku pembakaran lemak dlam sel tubuh, yang disebut dengan mitokondria. Lemak tidak akan bisa dioksidasi jika lemak tidak dapat mencapai mitokondria, sekeras apapun anda melakukan senaman atau melakukan diet tegar.

3) Slim Herbs diformulasikan daripada beberapa herba terpilih yang dipercayai keberkesanannya

Cara Mengamalkan :
Ø Ambil 2scoop sehari 30minit sebelum sarapan pagi
Ø Campurkan dengan secawan air suam
Ø Banyakkan minum air putih utk proses detokfikasi yang cepat

Berat / Jar: 500gram

Ramai sangat dah cuba MIRACLE SLIMMING COFFEE ni tau. Sangat-sangat best dengan minum coffee sahaja. Senang. Sehari sekali sahaja. Jimat pun jimat sangat dah ni...hihi

Perfume Gred AAA Dengan Harga Murah

image

Ok korang..aku ada jual perfume GRED AAA iaitu sama mcm yg ori dgn harga murah..RM60 termasuk pos...Tahan 8jam tau korang...Macam2 brand ada...kejap aku listed kan...heheh

Lancome hypnose/miracle
Dkny
Chanel chance
Elizabeth ardon
Dunhill men
Coach
Britney spears
Gucci guilty
Dolce&gabanna
Pacco rabbane men/women
Versace
Escada
Hugo
Ralph Lauren
Chloe

Hahhh..in case ada yg x da dlm list aku ni..korang just name it je..hihiioo

For serious buyer only..sila sms / wasap aku 012 6346852..Aku make it clear...arga adalah RM60 termasuk pos...Jom la grab korang selagi stock masih ada.hihiiii...Manatau kot nak adiah kat sesapa kan..le la adiahkan perfume nih...hohoooo

Sila jgn malu..jgn segan kpd serious buyer..hekhokhekhok...

Monday, May 5, 2014

Hubby Yang Mengidam Secret Recipe

image

Actually sebenarnya hubby aku mengidam nak makan kek Secret Recipe je pun..x la ngidam nak mkn menu yg dlm gmbr tu pun..hihii..Yang pasti Beef Lasagna n Chicken Cordon Bleu kat Secret Recipe itu mmg x kan jadi choice lagi if mkn kat SR again..hohooo...Sentap nih kalo manager SR baca blog aku nih..hihiii

Yang best tu kan...elok je food yg diorder sampai..baby aku yak la pulak so menuju la aku dan baby aku ke toilet jawabnya..hihiii..Gini la kalo da ada anak kan korang..hihiiii..tapi aku ok je sbb biasa da bergelumang dgn anak2 kecik nih...Dulu2 dok usung anak2 asuhan, skrg merasa la pulak usung anak sendiri...tapi mmg mencabarlah bila da ada anak nih tambah2 aku mmg 24jam ngadap anak kan...Sampaikan anak aku pun walau baru 3bulan..da pandai kalo babah dia ada kat umah..nak manja2 ngn babah dia sesajorkkk..Bosan agaknya ngadap muka mummy je..hihiii...

Ok la korang..later aku story lagik ekkk. Ni je kot cita yg ada disebalik gmbr....hihiii

Berjumpa Dengan Kawan Lama

image

Ok korang..pas anak n babahnya menidurkan diri....pas Maghrib berlabuh pergi..siap2 la kami mengeluarkan diri menuju ke shopping complex yg bernama CentrePoint...hoho..Seberang jalan je ngn hotel makanya cross the road dgn berjalan kaki sajork...Anak dok tido dlm stroller diam2. Ohhh, kalo korang yang x tau lagi...stroller nih aku siap import dr Semenanjung memandangkan aku x jumpa kat KK stroller yg kami somi isteri nak ni..hihii...Bertabah hati ok ritu nunggu stroller sampai memandangkan pos biasa je...hoho..Nak poslaju amat lah mahaiiii makanya membatalkan sajorkkk la hasrat hati itu..kihkihkihhhhh

Ok ok..sambung cita pulak...Memandangkan ada kawan lama nak jumpa aku di situ makanya ok je aku kan..hubby aku layan jerrrr..hihiii...Kawan aku nih dulu belajar satu kolej masa taun 2001-2003..Skrg da 2014...Uiiiii lama baru jumpa ok!!!. Last jumpa pun masa konvo tapi aku igt2 lupa ada x jumpa masa konvo..hihiii..sbb x la rapat sgt pun dgn kawan aku nih..ihihi

Pas jumpa tu...sembang2 x la lama sgt..Ada la kot dlm 30minit gitu..kami pun beransur pulang sbb actually kami nak makan Secret Recipe..hihii..Masa jumpa kawan aku tu kat kehepsi so haruslah angkat kaki awal cikit plus kawan aku tu pun tgh dok menunggu boyprennnnn mai...Org bercinta kan so x haruslah aku mengganggu ketenteraman dorang itu..hihiii

Emmm, enough kot cita pasal nih..hihii..Btw, kawan aku siap bagi adiah utk baby aku..hihii..Alhamdulillah la cayang..rezeki baby mummy la tewwww..hikkssss..

Tommee Tippee Ku Mencarimu..ohooo

image

Aritu kan..pas balik follow-up baby aku kat sepital, Likas..makanya menuju ke Times Square sbb kawan aku info situ ada jual botol Tommee Tippee. Makanya di situ membelilah aku botol iteww n semestinya pink la yg menjadi pilihan hati ku..bukan hati anak tau..anak x tau apa2 pun..kohkohkoh...Beli jugak scarf yg ada rambut almaklumlah..anak aku kan botak..hihoo..tapi still longgar2 lagik la bila anak aku pakai..hihii..N beli jgk stokin utk si anak..Actually ada je benda lain yg berkenan di hati ahkakkkkk tau tapi terpaksa ku padamkan hasrat hatiku sbb mahaiiiii dihatiku..hohoo...Emmmm, x pe la..x penting pun kan..So mana yg penting aje didahulukan..lalalala..

Ok...pas settle beli brg2 tu, balik la kami ke hotel merehatkan diri...Sempat la si anak n si babah menidurkan diri...Ok la..nanti aku sambung lagi apa aktiviti kami pas anakbranak menidurkan diri..hohooo

Friday, May 2, 2014

Bermalam Di Kota Kinabalu

image

image

Isnin ritu..baby aku ada followup di Sepital Likas kat KK. Kebetulan hubby aku off so bermalam la kami di KK nun. Bkn apa, so tired ma travel from KK ke Sipitang pegi balik...makanya for this time..bermalam la kami di Hotel Deelaton, Asia City, Kk berdepan dgn CentrePoint pusat belibelah tu..hihii..RM100 semalam utk bilik yang kami check in..Nak kata cantik sgt hotel tu..idokla kan..tapi besar n selesa gitu....hohooo..

Masa kami sampai KK dlm kul 9lebey pagi..trus gi checkin dulu...Appoinment ngn doc adalah pada pukul 1130pagi so sempat la restkan badan plus hubby aku mandikan baby sbb kami gerak awal dr Sipitang so terlalu pagi sgt utk aku mandikan baby..sekadar aku lap2kan je baby before kami gerak ke KK...hihiii...

Ok la..later aku story lagi kalo berkesempatan ye korang...

Thursday, May 1, 2014

Nak Share Resepi Kerabu Pucuk Paku

image

Ok..ni tetiba aku terasa rajin nak share Resepi Mak aku...Kerabu Pucuk Paku...Resepi yang sangat simple so bole la korang try buat kalo nak..hihiii..Hermmmm..agak2 terliur x tgk gmbr kerabu aku nih???haha...

Ok la..take note kpd yang nak try resepi nih k..hehe...

Bahan-bahan :
Bawang besar dihiris halus
Sambal belacan
Beras yang digoreng pastu diblend halus
Kerisik
Pucuk paku yg dicelur
Tauge yang dicelur
Kerang yang direbus pastu dibuang drpd cengkerang
Gula dan garam secukup rasa

Cara-cara :
Sebatikan semua bahan..Make sure gula garam tu secukup rasa k. Dalam masakan ni, kalo cukup gula garam sure sedap punyeeeee pastu kita yg beragama Islam nih..kalo masak tu..Bismillah la k...pastu selawat tu perlu jgk...hihii

Ok la..SELAMAT MENCUBA!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...