Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, April 29, 2014

Baby Aku Dgn Bouncer Fisher Price Yang Aku Idamkan

image

image

image

Mak aihhhh..pjg bebenokan tajuk entry aku kali nih...hihii...Ritu babahnya mengidamkan stroller....nih omaknyaaaaaaa pulak yg dok idam2kan bouncer pink fisher price spt dlm gambar...hohoooo.. Aku sbnrnya beli bouncer nih dulu drpd stroller tapi stroller yg sampai dulu...Kiciwa makkkkk tauuu sbb yg ditunggu x jugak sampai..so sadddddd...Tapi aritu, bila gi kat balai nak pick up parcel..skali ada pulak parcel nih...Emmm, kalo bole lompat bintang..guling2 kat situ..da lama aku buat..hahah..Buang tebiat ke hape kan..kihkihkih..

Mesti korang pelik kan..org pickup parcel kat pos opis..ngapa aku pickup kat balai pulak khennn...hihiiii...Actually, hal surat-menyurat aku somi isteri mmg alamat balai je...Senangggg..slamat pun slamat In Shaa Allah..hehe...Ok la ok la..kalo ada sesiapa yang berminat nak beli bouncer cam baby aku punya nih..le tgk ig yg aku share kat bawah ni ekk..Trusted seller In Shaa Allah sbb aku pnh beli legging, sleepsuit anak aku kat seller nih jugak n yang latest bouncer nih la..heheh...

image

Korang..kalo nak beli brg via online..make sure korang pastikan betul2 yg seller tu boleh dipercayai k sbb nowadays nih...ramai sgt org suka ambik kesempatan menipu kat online. Geram je kalo igt sbb aku pun pnh tertipu ok!!!..huhuuu..Tak pe..tak pe..apapun mmg aku x halalkan duit aku tu sampai bila2..Ko tunggu la balasan dr Allah swt...n in case ada antara korang yang baca entry aku nih..yang pangai suka menipu camtu...bawak bertaubat k..Tak baik tau..dosa hokayyyy tapi aku tau reader2 aku sumanya baik2 belaka kan...Sure punya tak da yg buat pangai x senonoh cmtu..hihiii...

Ok la..stop membebel kat sini..Nanti bebel lagi..♥♡♥♡ hohoooo

Thursday, April 24, 2014

Oat Choco Yang HOT Dipasaran!!!

image

Hahhhh..arini org gomen gaji kan...hihii..ada sesapa nak order Oat Choco ni x??? RM25 termasuk postage means baru rege RM19 termasuk postage RM6..hihiii...Serious sgt sedap Oat Choco ni kpd sesiapa yg belum cuba...Aku pun blum cuba korang tau x..Mana x nya..asal restock je..licin..asal restock je licin sampai aku pun x sempat nak merasa...hihii...Sedeyyyyyy!!!

Jom korang... jom order dgn wasap aku 012 6346852..

Tuesday, April 22, 2014

Kini Tak Lagi Berdua

image

image

Alhamdulillah...hidup berumahtangga kini makin bahagia setelah adanya baby kami ni...Syukur Alhamdulillah...6taun hidup berdua..huhuuu..btw, Doakan kebahagiaan sentiasa bersama kami sekeluarga ye korang ;) Tq..

Monday, April 21, 2014

Customer Aku Turun 5kg Dengan Miracle Slimming Coffee Hanya Beberapa Hari

image

image

Serious sgt terkezut bila customer a.k.a jiran aku wechat pagi tadi gtau dia da turun 5kg..Siap bagi gmbr lagik kat aku tau..hihii..Aku pulak terlebey happy nih mcm la berat aku yg turun kan..hihii...Kalo korang nak tau, baru beberapa ari je pun jiran aku nih minum kopi ni...Emmm ok la..cakap banyak pun x guna kan...Ni kan minggu gaji..meh la grab satu bagi sesiapa yg berhasrat nak turunkan berat badan...hohooo

Pastu kalo korang nak tau, kat pasaran rega kopi ni seratus lebey tapi aku hanya jual rega RM70 je...termasuk pos pun dlm RM80 gitu...still murah drpd kat pasaran kennnnn..kennnn...hikkkssss

Kpd yg berminat, bole sms atau wasap aku 012 6346852...

Multivitamin Utk Baby Aku

image

Ritu pas kuar ward, hospital mmg bekal kan vitamin ni..X tau la sbb baby aku baby pramatang ke hape kan dorang kasi ni..Da hospital kasi, hamikkk je la n of coz menjadi amalan sampai skrg ni ha...Kuar je ward 6/2 sampai skrg masih ada tapi dekat nak abis da la..Lama jgk tahannya maybe sbb dorang suh bagi 1drop je kot per day, tu yg tahan lama tu..

Aku survey arga kat farmasi, reganya adalah 30lebey gitu..Asalkan ok, mummy n babah mesti beli demi utk mu baby cayang..hihooo...

Cepetnya Alahai Baby Mummy

image

My baby yg cepet tapi nak kata cepet sgt pun tidok la..bole je baby bukak mata beso2..Ramai ckp muka baby mcm babah..x mcm mummy tapi x pe la....tetap baby mummy yg tersayang!!!...hohoooo

Sunday, April 20, 2014

Da Ke Aku Upload???

image

image

image

Agak2 da ke aku upload gmbr2 melepak aku ni???..Hentam je la kan...hihiii..Ni gmbr melepak kat esplanade je pun kat pekan nun masa balai sipitang buat aktiviti berzumba bersama masyarakat..hihiii..Aku x la berzumba..just sonok2 tgk org berzumba je..hihiiii

Japgi ptg2 cikit nak bawak baby aku amik angin kat esplanade..Melepak sesaja kat umah pun bosan kan korang..hihii..Lagi2 kebetulan babah baby off arini so le la lepak2 petang sekojap....kohkohkoh

So korang, apa aktiviti korang rini???

Egg White Masker 15Hinggit Aje

image

Nyanyuk ke hapekan aku ni..nak promote brg..lupa pulak publish gmbr item kt entry sblm nih..Baru umur 31 kot..hahah..

Ok ok korang..bila dgr egg white iaitu putih telur..korang sure  fikir yg masker ni mesti busuk punya kan tapi korang silap tau..masker nih sgt wangi gitu..Kira sebelum tido tu, kalo korang pakai..tertido sampai pagi pun x da hal la..Yang mana da kawin tu pun x da masalah..sure somi korang x kan bising punya la..

Silap2 somi korang pun nak bermasker sama...n silap2 ari2 pun somi korang mau...Hah..x payah nak otak kuning or biru sgt k...hohooo..Maksud aku..silap2...ari2 pun somi korang request nak pakai masker nih sbb sgt syok gitu..rasa mcm muka korang diurut2, amat merelaxkan gitu wajah yg seharian terdedah dgn habuk dan asap..nak2 kalo korang simpan jap dlm freezer sebelum pakai..ohhh..sungguh nyamannnnn..kata org Sarawak..hihi...walaupun aku bukan org Sarawak...hihiiiii

Ohhh..biar aku explain kan jgk yg masker ni..bukan kita2 yg pompuan je bole pakai k..para somi dan yg bukan somi tapi bergelar laki2 pun boleh pakai...Amboiiii..perlu ke aku explain panjang lebar gitu semata2 nak kata lelaki pompuan pun boley pakai masker nih?hahah..Saje je punnnn...Takkan x boley kan?hihiii..

Ok la..namo la bebel panjang2..nanti korang muntah ijo pulak baca bebelan aku nih..Motif aku sbnrnya...nak jual brg je pun..hihiii...Kalo korang berminat, bole wasap aku 012 6346852...Pasti akan dilayan wasap korang tu...Tapi yg pasti, korang jgn lupa tau click2 iklan nuffnang aku yg hadooo..hohooo...

Saturday, April 19, 2014

Egg White Masker RM15 Sajorkkkk

Egg White Masker yg tgh hot skrg di pasaran!!!..

Nama je putih telur tp wangi ok...Nak2 sebelum pakai, letak dlm freezer jap dulu..pastu pakai..Omakkkk aihhhh mmg syok sgt..Rasa tegang je muka..rasa seperti diurut2...Nyamannnnnn ok..nyaman...Ececehhhh....cakap byk pun x guna, korang try dulu baru tau...

Wasap aku 012 6346852 ekk.. Sila jgn malu2..Aku x sombong pun..hihiii

image

Ok la..nak selit tuan tanah cikit..Mcm da jarang nak selfie je skrg nih kan aku..hihiii..Walaupun selfie bersama anak da skrg....Ok whattttttt...janji hado walaupun buat2 x pandang camera kan?...kihkihkih

Friday, April 18, 2014

Buat Tambah Duit Poket

image

Presenting my Biskut Cheese Leleh!!!. Arini try jual 10pek..Kalo abis terjual, Alhamdulilah..kalo x makanya x da rezeki la tu...Maka nanti mummy babah Qaseh la yg makan sampai lebam pastu berat naik..mummy pun stress..kohkohkohkoh...Tadi masa buat, da mcm atlit aku ni ha...kejap lari buat..kejap lari ke anak yg tgh tido tapi dok ok ek ok ek..Begitulah apabila bergelar mummy kan. Bukan mudah tapi enjoyyyy dapat besarkan anak sendiri depan mata. Syukur Alhamdulillah...

Si Manja Mummy

image

Si manja aku ni..kalo dapat berjalan...Amboiiii..lena koooo..hahha..Arini aku buat Biskut Cheese Leleh...hahhhh..mmg mcm atlit la aku..sambil buat keja..sambil berlari2 anak kat anak yg tgh tido tp kejap2 ok ek ok ek..hihii

Wednesday, April 16, 2014

Da Beli Stroller Idaman Ati Somi Isteri

image

image

Yeayyyy..smlm tercapai da hasrat nak beli stroller SweetCherry iaitu SCR12 colour merah...Puas kot cari merata via online..sumanya abis stock but smlm dpt tau drpd someone yg merupakan staff SweetCherry kat AU2 yg smlm da restock baru...Ohhhh, sgt la laku di pasaran okay!!!. Hihiiii

Syukurlah smlm jiran sebelah umah akak aku kat Banting yg tlg belikan kat AEON Klang...Kerlas x u olls..jiran akak aku lagi tu yg tlg iolls beli tau? Hihiiihiii...Bukan akak aku x bole belikan tapi akak aku x da transport nak pi sb keta sah2 hubby dia nak guna. Opis akak aku pulak dkt ngn umah dia je so mmg x da keperluan utk dia beli keta la jwbnya kan..hihiii

Btw, stroller ni aku beli ngn arga RM569 je pun..Kami laki bini decide nak beli yg ni sbb stroller ni bole tolak dr blkg n bole tolak dlm keadaan facing baby pun x da masalah..Pastu bole cabut jugak seat tu n buh carseat kalo nak..n yg best bole buat jadi mcm gmbr kat bawah ni ha...Jap aku tunjuk kat korang ekk..

image

See..nice kan korang???...Ramai kwn2 aku yg tgk kat fb aku pun da terjatuh hati dgn stroller SCR12 nih..hohoooo...

Ohh..utk makluman..SCR12 ni ada 2warna..merah dan unggu tapi kami somi isteri lebey prefer yg merah sbb sesuai utk boboy n gegirl..hihiii...Mana la tau one day baby Qaseh dpt adik boboy kan???hihiii.....le la guna stroller kakak Qaseh..hohoooo ;)

image

Hahhhh..gmbr kat atas ni..hubby kpd akak jiran sebelah umah akak aku la tu tgh dok check stroller..hihi...Btw, akak abg @ somi isteri nih buat biz sendiri iaitu biz org kawin..kira makeup pengantin ke..pelamin ke..baju pengantin ke...suma hadooo...pastu dorang rajin berjalan tu yg kat fb aku ckp kat akak tu kalo ke AEON Klang tlg tgkkan stroller nih..hihiii..Baik lak tu akak tu.aku nak trfkan duit, katanya dia guna duit dia dulu..hihi..tapi aku da trf duit la pastu..Tak suka aku lengah2kan..Org nak tlg pun da cukup baikkan so namo la lengah2kan..Not good ok...hihiiii

Apapun..syukur Alhamdulillah tercapai da hasrat hati kami somi isteri nak beli stroller..6taun tu memendam rasa nak beli brg baby bagai..huhu...

Lepak Sesajorkkk Pepetang

image
image

Smlm petang before Maghrib, melepak la kami di Esplanade Sipitang. Bawak skali Baby Angie sebelah umah aku. Kalo yg mengikuti blog aku drpd dulu, mesti tau yang aku ngasuh Baby Angie ni drpd usianya 7hari sampai la umur dia 10bulan. Skrg Baby Angie ni da staun lebey..bulan 6 nanti genap la usia dia 2taun...hohooo...Da pandai da ckp skrg walaupun x brapa nak clear...Homei angat tau dgr dia cakap. Tergelak2 aku dibuatnya..hohooo


Suprisingly, walaupun ngasuh dia sampai umur dia 10bulan je..pandai dia kenal kami. Dia panggil hubby aku bapak...Aku kdg dia panggil mummy..kdg panggil aku kakak..Bole gitu??? Terasa seperti di awang-awangan gitu..syok bangat terasa muda remaja kekdahnya..hahha...Perasan kdg2 tu x pe kan korang?hekhokhekhok...


Anyway, sgt x sbr nak tunggu baby aku besar mcm Angie...Skrg pun da x sbr nak tunggu anak aku bole gelak2 bagai..Ni da bunyi la sikit2 bersuara tu..hihi...Semoga baby aku membesar dgn sihat dan sempurna hendaknya. Aamiin

Monday, April 14, 2014

Baby Babah Konon Anak Mummy Nih

image

image

image

Pagi tadi pas gi Pasar Tani...singgah la kami anakbranak breakfast kat kedai sbb aku hover nak mkn murtabak..hihi. Actually kat Sipitang x da jual murtabak mcm kat Semenanjung tu, murtabak sini dorang panggil murtabak jawa...bukan di masak atas pan tapi digoreng n inti dlmnya x padat...Almost murtabak jawa yg aku mkn suma berintikan sayur kobis yg diperasakan tapi sesuai ngn harga la...Tak semahal murtabak...hihiii

Bila ada kedai org Semenanjung yg da buat murtabak kat sini..ohhhh..suka la aku nih tapi arga tu mcm mahal la iaitu rm5 ke rm5.50..tapi da teringin...makan sajorkkkk la tapi x le slalu2 kot..Punya la berjimatkan..hihiii

Sbnrnya cita aku nih sgt lari drpd topik asalkan?..Itulah aku..suka beno meleret ke lain kisahnya..hihiii...Ok...back to the topic...nengok la anak aku tu..punya la nganga bila aku amik dia drpd babahnya. Manja ngn babah la konon tu..hohooo...Tgk keadaan jugak anak aku nih..da pandai memilih..kena time nak melekat ngn aku..babah dia pun dia x mo...Baby baby...hehehhh...Sgt x sbr nak tggu baby aku boley bergelak ketawa...hihiii

Friday, April 11, 2014

Good Girl La Baby Mummy

image

Memandangkan arini Jumaat, sgt la bagus kalo potong kuku. Ari yg elok utk potong kuku adalah Isnin, Khamis dan Jumaat...so mana yg baik dlm Islam haruslah diikuti kan...hihiii...Makanya tadi aku pun potonglah kuku baby aku. Nasib good girl je baby aku masa aku dok potong kuku dia. Babahnya x brani nak potong kuku anak...hohoooo...

Nak nak skrg baby aku..aku da x pakaikan sarung tangan so kena la makesure sentiasa yg kukunya x panjang. Kang sian pulak calar-balar muka anak aku..Actually aku pun baru tau daripada kakak aku Azreen yg kt Banting tu yang baby after sebulan, x digalakkan pakai sarung tangan sbb mengganggu perkembangan motor tangan so for good development of baby...kasi campak la itu sarung tangan kennnn..hahah...tapi stokin atau sarung kaki still aku bagi pakai, kang takut sejuk..nanti masuk angin pulak anak aku..huhuuu

Ok la..anak aku da tido..Aku pun nak tido la...tapi kena kunci jam sbb kul 1pagi japgi hubby aku naik tugas...Kang x tersedar pulak aku nak kejut hubby aku...Selamat malam ye korang suma n Assalamualaikum...

image

My Baby Dulu & Sekarang

image

My baby..dulu dan skrg...hohoooo...
Tak lama da nak masuk 3bulan baby mummy ni.

Moga2 baby mummy membesar dgn sihat dan kuat hendaknya. Aamiin...

Saje Je Nak Say Hi

image

Salam Jumaat korang. Awal pulak aku membebelkan pagi ni..hahah...tapi sbnrnya aku tak tau nak bebel apa pun pagi ni..hohoooo..tapi saje nak say hi kt reader2 aku yg dtg bertandang pagi ni...Ok la korang, nnti settle keja aku..aku update cita2 merapu aku..itu pun kalo ada la...heheee

Thursday, April 10, 2014

Mummy Qaseh Tak Update Blog Arini

image

Ermmmm..arini mummy Qaseh x larat nak update blog...Penat sgt rasanya plus kepala pusing gitu. Nanti kalo free, aku update ekk korang. Btw, tq kpd reader2 yg sudi jenguk ke blog aku arini. Yang baru arini jengah ke sini, selamat dtg korang n jgn jemu utk singgah lagi k :)

Wednesday, April 9, 2014

Baby Guna Drypers Skrg Nih

image

Skrg ni baby aku guna Drypers...Pnh guna PetPet, ok jgk...Huggies pun pernah guna tapi ai is x bapa suka sbb huggies, cutting newbornnya kecik berbanding newborn drypers. Actually byk je brand pampers kan kat pasaran tapi aku x sempat lagi la survey suma yg ada..hohooo..Nanti la survey2 tgk rega utk segala brand...Kalo ada yg murah tapi ok, apa salahnya kan???hihiiii...

Semalam Mencarik Stroller

image

image

image

Semalam hubby off makanya menuju la kami ke KK but so sad..x da yg berkenan di hati...Ada la berkenan ngn satu brand iaitu Halford, stroller ngn carseat dkt RM900 kat LittleMe tp out of our budget. Bukan la x da duit tapi kami budget paling2 pun RM700 gitu je..hohooo...Igt nanti tunggu ada stock SweetCherry6 kat online LAZADA baru RM509 mcmtu..FREE DELIVERY pulak tu camtu jgk ngn carseat baru dlm RM175...Senang cita kan n rasanya LAZADA mmg bkn tipu2 kan???hihiii...Ermmm, tgk la camne nanti kan...huhuuu...

Btw, ni gmbr smlm masa ondway g KK..kami singgah cuci keta kat area Kinarut...sambil tunggu keta siap..lepak minum kat restoran tepi jln yg mmg btl dkt ngn carwash DSOKA RESTAURANT...Sedap ok menikmati Coconut Shake kat situ...yumyummm..Cuci keta kat situ the best walaupun take time sikit nak siapnya...Bayangkan lah..hubby aku sempat makan Mee Kari kat situ..anak aku merengek2..pastu sempat anak aku berak ok..baru siap keta tapi x pe la..keta bersih luar dalam..hohooo...

Ok la..anak aku tido da..aku nak sidai kain yg da tersadai tadi dek anak aku yg nak melekat aje ngn aku..hihi....

Monday, April 7, 2014

Sepetang Di Esplanade Sipitang

image

image

image

image

image

image

Petang2..kalo hubby aku x tugas...mmg suka je aku ajak hubby lepak kat Pekan Sipitang. Buat masa ni, baby car seat kan belum beli so mmg x dpt la aku mendrivingkan diri bersama baby kalo hubby aku x da kat umah. Ate cane nak ngusung baby kan kalo x da baby car seat...huhuuu...

Tadi hubby ajak gi KK esok..beli stroller skali baby car seat. Almaklumlah da 6taun kan menanti kehadiran si kecil...korang ce la imagine betapa terujanya kami gitu nak beli brg2 baby....hohooo...

Walau bagaimanapun...korang jgn la tenung2 sgt kegebuan tubuh badan aku k...Aku tau aku gemuk...huhuuu..Ok la korang..good night n Assalamualaikum...

Kalo esok aku rajin..aku update k blog aku ;)

Stroller Idaman Somi Isteri

image

Dalam plan nak beli stroller cenggini tapi kena tunggu gi KK nanti ujung bulan ni. Ngapa ujung bulan ni???...Emmm, ikutkan mmg nak gi KK pun tgk2 stroller tapi memandangkan ada follow-up kat Hospital Likas ujung bulan ni makanya ujung bulan ni je la sekali harung. Bila dicheck schedule keja hubby pulak...pun ngam hubby off that day..ok..kita stay KK malam tu...Takyah la hubby nak amik coti kan..hihiii..

Actually aku pun x tau, kat KK tu kat mana yg ada jual stroller..Ada kwn kata kat Parkson  ada jual tapi x byk choice...Kalo kat Survey Putatan, ada la kwn cakap byk choice so nanti la bila tiba timenya..kita nengok2 ye baby mana stroller yg berkenan di hati mummy babah..Bukan yg berkenan di hati baby...baby kan x tau apa2...hohooo...Yang penting baby namo meragam ok that time!!!. Tapi mummy babah mmg perasan sgt yang baby nih, kalo berjalan kat luar..mmg sgt behave walaupun dlm panas terik...Kira kalo letak bom tepi baby pun, baby x heran punya la..tapi mana bole letak bom tepi baby..itu contoh je la baby...Idok la mummy buat cenggitu pun...No No No...U my baby..my little pumpkin...my everything...my sweetheart...my life...hahhhhh..mcm2 lagi la..hihiiii....

Reader2 yg stay area Kota Kinabalu...kat mana ekk ada stroller SweetCherry...sila la comment k so that x la kami ke hulu ke hilir nak mencari nanti..hohooo..Tq in advance!!!heheh..

Ok la...later aku update blog if anak aku good good je...Baby aku nih manja tahap gaban..Kang kalo kena mood nak melekat je ngn mummy dia..babah pun dia x mo..mmg masakkkkk ar aku tapi x pe la..all my work has been DONE da pun..lallalalaa

Tido Lena Ye Baby Mummy

image

At this moment, baby aku tgh tido...Hopefully lama cikit tidonya so that aku bole msk siap2 utk lunch nanti....hihiii

Ok la..later la aku bebel kpd yg sudi nak baca bebelan aku yg tah apa2 kan...hohoooo

Friday, April 4, 2014

My Baby Da Sleep La

image

Tadi pas je mandi dlm 6lebey...bermanja2an ngn aku...nak tido atas badan aku tapi nak bdn yg x beralas gitu. Ada faham???hihiiii.. Tak 18SX kan ayat aku tu kan?hohooo...Ermmm...macam2 peel anak aku nih skrg, position nak tido tu sentiasa berubah2 tapi biasanya sampai ke pagi beralaskan lengan kalo x lengan aku mesti lengan hubby aku but most the time of coz la ngn aku kan...Ate babahnya kan keja ada shift..Biasa la...kuli2 sahaja..hihiiii...

Harap2 baby aku x ngamuk mlm ni..biarlah dia tido lena...Melainkan nangis bangun nak susu..dilayan..tapi kalo mengamuk, meragam haruslah dilayan jugakkan...hihi..Kalo aku x layan, sapa la lagi nak melayannya...Begitulah menjadi ibu kan..bukan senang nak besarkan seorang anak dan begitulah mak bapak kita besarkan kita dulu. Bukan lahir2 terus besar...

Ok ok..nampak sgt aku ni mcm mak nenek..asyik je nak membebel. Kang korang menyampah pulak ngn aku..hikkkssss...

Lepak Dapat Duit

image

Jgn terpedaya dgn tajuk entry. Kalo la lepak tu boleh dpt duit,makin meriahla dunia lepak kan..hihiii...Org pun x mo keja kalo da lepak pun bole dpt duit. Senang kilija!!!..hihiii...Bukan apa, smlm yang lepak minum kat kedai pakcik makcik yg jugak org Semenanjung tu, hahhhh..mendapat la anak aku duit. Alhamdulillah baby mummy, rezeki jgn ditolak!!!

Tapi x bole belah bila tgk gmbr nih..korang tgk la mimik muka anak aku tu..seolah mcm.."Ala...10hinggit je pun"..hohoooo...Baby akupun malas nak layan mummy dia nih..sikit2 gmbr..sikit2 gmbr..kihkihkih...Apapun, anak aku mmg kerlasssss sgt, pas aku amik gmbr nih..trus lena..hekhokhekhok

Lepak Minum Kat Kedai

image

Dulukan petang2..kdg aku n hubby aku lepak minum kat kedai. Bosankan so lepak la minum kat kedai. Dulu ber2 slama 6taun, syukur Alhamdulillah berkesempatan kami merasa nikmat ber3. Ce korang tgk gmbr, hah...lena anak aku kalo berjalan...Kalo bwk pi kedai, mmg lena je dia dlm carrier...Ritu gi Lawas pun, amboiiii..all the way lena ko...hihiiii...

Btw, syukur malam smlm baby aku baik2 aje. Aku pakaikan minyak wangi kijang ke hape tah kat baby aku..minyak wangi yg ada doa tu..nampak ok la..lena tido x mcm slalu. Syukur Alhamdulillah. Nanti kalo aku ada masa n terigt, aku share ngn korang psl minyak tu k

Gaya Mcm Org Beso Je

image

Tgk la gaya my baby tido..mcm org beso kan?. Kadang tu mulut tu dok ngunyah apa tah mcm sedap sgt..hihiii...Ni nangis mintak susu pastu sambung tido blk..Tapi demand..nak tido atas bdn mummy makanya terbengkalai keja mummy dok melipat baju dia tadi. Tunggu betul2 lena baru ubah letak atas tilam ;)

Lasagna Yang Tak Menjadi

image

Ritu siang..masa anak tido..aku pun rushing la membuat beef lasagna..Kurang menjadi tapi tetap jugak sedap di tekak..ohoiiiii..Jadi la kan lepas keinginan tekak yg mengada terhover...hihiiiii...Mendapat la 3bekas jgk ritu tapi skrg dlm freezer, tgl sebekas sajork...hohoooo

Amacam korang, ada terliur x nengokkan lasagna x berapa menjadik aku nih???hehe...

Thursday, April 3, 2014

Bakal Berwajah Baru

image

Ohhh..saja je aku nak share ngn korang...Tak lama lagikan, IPD Sipitang akan berwajah baru...tapi hanya bangunan opis je x silap aku...Berek masih berek yg x brapa nak tersergam indah seperti dlm gmbr..hihiiii...Aku x bapa nak kisah bab berek sbb kami menyewa kat luar..hohooo...Lebey prefer dok kat luar pun plus berek yg ada pun bukan byk...hikkkss....Tapi happy la bakal berwajah baru IPD Sipitang ni sbb Balai Polis Batu Kurau kat kampung aku lagi cantik gitu kekdahnya..Ai is so jeles...geram je tgk berek baru2 skrg ni. Kalo cantik mcm yg skrg2 nih, nak jugak aku dok berek kan..hihiii...Tapi sbb pnh ada pengalaman dok umah tinggi2 nih, mmg prefer la dok umah sewa luar yang atas tanah, garaj keta pun kat luar umah je...sng nak ngangkut brg2...hohoooo...Yang letey kalo lif rosak..Ohhh, pasrah je la kan...Pastu lagi penat kalo bab pindah-randah nih...

Dulu masa aku n hubby dok Sg.Besi...masa tu hubby lak baru abis training polis...makanya hubby aku suh aku balik kampung dok ngn parents aku sementara dia nak bawak aku pi Sabah...Astaqfirullahalazim...punya la penat mak aihhhhh..Nasib la mak abah aku tlg aku time tu tu pun nasib brg x byk sbb brg2 byk yg kami jual utk memudahkan urusan plus umah parents n mertua pun da full so x da tmpt nak letak barang2 kami da..Emmm..ni mengimbas kenangan lalu la pulak kan..kohkohkohkoh...

Tak la...saja nak share yg korang yg punya rumah sendiri atas tanah..wajib rasa bersyukur sbb hidup korang amat selesa sbb x perlu nak hadapi masalah yg aku sebutkan kat atas...n korang yg punya rumah berlif pun jgn la rasa rendah diri ke hapa sbb korang kena jugak bersyukur sbb ada rumah utk berlindung daripada panas dan hujan. Apapun, kita kena bersyukur dgn apa yang kita ada. Kita kena pandang org yg kekurangan drpd kita baru kita akan sentiasa bersyukur. Boleh jugak nak pandang org yang lebey drpd kita tapi take it positive..jadikan org tu motivasi utk kita lebih maju...Amboiiiii aku nih, da macam pakar motivasi je kan..hohooo..padahal aku hanya lah seorang surirumahtangga!!!.lalala...

image

Gambar kat atas nih la tapak pembinaannya..berdepan je ngn berek..gmbr yg mula2 entry nih..Dulu tapak ni adalah padang yang luas..tmpt anggota2 bermain bola, takraw n ada taman mainan yg kocik angat utk anak2 polis..n org2 luar bole jugak tumpang main bola kat padang balai nih..hihiii..

Emm ok la korang, da panjang sgt kan aku membebel..Cukup la sampai di sini utk ketika ini..Kalo ada bahan nak dibebelkan, japgi aku update lagik.Sebelum mengakhiri bebelan aku nih, tolong2 la click iklan nuffnang yg hado k!!!hehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...