Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, March 31, 2014

Pegawai Hubby Datang Visit Qaseh

image

image

image

Jumaat ritu, pegawai hubby aku n wifeynya dtg nak visit Qaseh...Makanya, dpt lagi adiah baju. Syukur Alhamdulillah..Rezeki anak aku..hihiiii..Pegawai hubby aku n wifeynya nih org semenanjung pastu kira satu negeri ngn kami so kira mmg serasi sgt la kennnn kalo menyembang tu..hohooo.

Muda lagik pasangan somi isteri ni..Baru je kawin taun lepas n skrg wifeynya nih tgh preggy 6bulan. Kalo ikut scan, mmg baby girl la jgk so masa mula2 wifeynya dukung baby aku, amboi anak aku..sakan beriya nangisnya..hahhaaa..Ke baby mummy da pandai kenal org...sbb masa nak balik, wifeynya dukung..ok je x nangis...Ngada2 sgt kan baby mummy..heheh...

Pastukan masa ada pasangan somi isteri nih..pandai je anak aku x tido walaupun menguap berkali2 sampai berair mata..Pas dorang balik, baru anak aku tido. Pandainya baby mummy melayan tetamu..nak2 dpt adiah kan???hikkkkss...

Btw, sgt bahagia rumahtangga aku skrg dgn adanya anak. Bukannya hidup ber2 tu x bahagia tapi keseronokkan tu berganda2 gitu. Syukur Alhamdulillah Ya Allah atas rezeki anak dlm hidup kami. Kpd kwn2 yang masih berTTC, jgn sedey2 ye korang..enjoy je melalui kehidupan kerana sesungguhnya aturan Allah itulah yg terbaik. In Shaa Allah ada jgk rezeki korang nanti timang anak ;) Sorry tau kalo post aku nih buat korang sedih...Bukan maksud aku pun nak buat korang sedih sesungguhnya aku faham teramat sgt apa yg korang rasa. Take care ye korang2 yg aku sayang!!!

Susahnya Hati Mummy

image

Ari Sabtu ritu, tetiba telinga anak aku ada nanah...huhuuu...Smlm tgk da kering tapi tetap rasa susah hati. Japgi nak bwk anak gi klinik. Hope x da benda buruk jadi..Risau jgk takut kot semut ke masuk dlm telinga anak aku kan...huhu...

Dulu masa x da anak, x la susah hati kan tapi bila da ada anak nih mmg lain sgt. Bila jadi mcmni, aduhaiiii..susah ati aku somi aku memikirkannya...so korang, pnh x baby korang hadapi masalah mcmni? Any tips utk aku yg baru2 jadi mummy nih???hohoooo...

Cantik Ke Tidokkkkk???

image

Ritu tab aku kan dicuri tapi syukurlah jumpa balik...Memandangkn da jumpa, OKT nya pun da direman...aku buat keputusan utk tarik report...Susah nk turun naik mahkamah sbb aku dok kt Sabah..kes kt KL...Emmm...Ok la, x mo la cita hal yg nyakitkn ati tu. Tgk muka pencurik tu dlm tab aku pun da cukup buat aku sakit hati. Mmg x halal dunia akhirat ko curi duit aku 2ratus lebey wahai pencurik!!!.

Casing aku mmg si pencurik da buang so haruslah aku beli yg baru. Dgn ini, aku kasi tayang casing baru aku...hohooo...Cantik ke tidokkkkk???lalalala...

Saturday, March 29, 2014

Berubat Dgn Nenek Pungut

image

Aritu yg anak aku sakit pasang tu, dgn Nenek Pungut la aku bwk berubat kampung. Bkn nak membelakangkan rawatan klinik atau sepital tapi mmg penyakit mcmni, perubatan moden pun x bole buat apa2. Ada la aku gi klinik doc kasi colic drops tapi resultnya....still the same so haruslah berubat kampung kekdahnya. Syukur Alhamdulillah dgn izin Allah, anak aku da ok da. Khamis tu bila call nenek tu bgtau anak aku da ok, sian pulak aku dgr dia kata dia sakit. Igt nak pegi visit tapi ujan lebat ptg tu so mmg x dpt nak pi la ken. Jumaat pun x berkesempatan nak gi tapi arini dlm plan nak gi visit sblm hubby aku gi keja kul 1pm. Harap2 menjadik la plan kami somi isteri. Harap2 x da aral melintang hendaknya. Aamiin.

image

Masa ari Isnin pi berubat tu kan, rezeki anak aku la dapat bakul nih. Aku pun x igt yg anak kpd Nenek Pungut yg mmg dok buat n jual bakul ni da janji dgn aku yg kalo aku ada baby, dia nak adiahkan bakul nih...Alhamdulillah, rezeki jgn ditolak la ken...hihiii..Serious mmg aku x hingat pun psl janji akak tu...hikkksss...Murah rezeki anak aku!!!. Duit, baju...punya la melambak anak aku dpt setakat ni...Syukur Alhamdulillah...hihiii

Ni pun ada akak yg hanya knl melalui blog poskan adiah kat anak aku tapi mmg lama da kenal akak tu. Adiah tu pun tgh ondway, segan pula aku tau tp da akak tu beriya nak kasi makanya not nice la nak menolak kan..hihi.Nenek Qaseh pun ondway pos baju kat Qaseh...Waaaa, byk la baju anak aku!!!. Almari baju anak pun blum beli lagik..tumpang almari mummy babahnya ni jek sampai naik pening mummy tgk almari mummy ok..hokhekhokhek..Anyone ada nak adiahkan almari baju x kat anak aku???hohooooo..Bikin malu jek kan meminta2..Tak bagus ok berperangai gitu!!!..hikkksss....Alaaaa korang ni, aku gurau je laaaaa...hehehhh

Friday, March 28, 2014

My Baby Dgn New Sleepsuitnya

image

image

image

image

Da 2mlm..anak aku melaram dgn sleepsuitnya...hohoooo...Homeiiiii ke tidokkkk??? Oh korang, aku ada jual sleepsuit baby, kalo berminat nanti bole wasap aku 0126346852...so korang layankan aje gmbr2 sample kat bwh k..

image

image

image

image

image

image

image

Mcmana korang? Ada yg berkenan di hati x?hohooo...Sleepsuit nih 3 in 1 tau..Arga RM50...Postage RM6 SM / RM9 SS..If ada yg berminat, just wasap or sms aku 0126346852 ye korang ;)

Baby Aku Yang Anje Angatttt

image

image

Bila dtg kemanjaan anak aku yg tahap gaban..hahhhh..cengini la gaya baby aku nak tido. Kalo aku letak kat dada...memanjat ko anak aku nih sambil mulut bising ok ek ok ek selagi dia x letak pipi dia atas pipi aku...Layankan je la si anak kecik aku nih kan...Sapa la yg nak layan kalo bukan mummy n babahnya ni..hohooo..tapi aku musykil yg anak aku x pulak nak tido camnih ngn babahnya. Adakah sbb pipi aku sama kerlassss ngn tilam vono???hihiiii...Korang jgn jwb tau..nanti tersinggung hati dan nurani aku...hohoooo

Kisah Malam Semalam

image

image

Rabu ritu...baby aku mmg x tido sgt pastu mlm pun susah nak tido. Biasa la kan tu korang...berubah2 gitu anak2 kecik nih. Gmbr2 nih kalo korang nak tau, aku snap dlm kul11mlm cmtu. Babah Qaseh nak keja kul 1pagi so sempat la dia bermanja-manjaan ngn babahnya tu..hihihi...

Apapun, aku bersyukur sgt sbb dgn izin Allah..sakit pasang anak aku nih nampak mcm da ok...Syukur Alhamdulillah..

" Semoga anak mummy membesar dgn sihat dan sempurna hendaknya. Aamiin "

Thursday, March 27, 2014

Dinner Semalam Buat Pizza

Dek tekak yg ngada2, smlm mlm aku adalah buat pizza makanya mmg mlm semalam mendinner pizza sajork la kami somi isteri...Sesangat la nak mkn Island Supreme yg kat PizzaHut tu tapi sedeyyyyyy..mana la ada PizzaHut kt tmpt aku nih...huhu...Japgi aku nak buat pizza lagi sbb smlm x kesampaian nak antar sikit kat kwn yg ngandung yg terlliur tgk aku upload kt fb..hihiii..

image

Haaa..pizza love kt bwh nih pizza lunch tdk...Nan hado mkn nasik arini. Hubby kata x lalu..nak mkn pizza aje katanya so layankan aje la..hihii

image

Wednesday, March 26, 2014

Ohhhh..So Sexy!!!

image

image

Haha..ni belum aku yg join sekali tau..Cuba kalo aku join skali, mau x berkelip mata korang dok tgk post aku yg nih..kohkohkohhhh...

Baby Mummy Da 3.5kg

image

Syukurlah Isnin ritu gi checkup baby 2bulan, baby da 3.5kg...Ok la tu kan pd baby yg hanya lahir dgn seberat 1.7kg...hihiiii...

image

Pastukan..nurse kat klinik ibu dan anak bagi aku shaklee nih..Kerlaskan u allz???hihihiiiii...Actually nurse tu mummy kpd baby myra yg aku jaga sblm nih sbb tu la dia bagi aku. Bukan la special apa pun aku kat klinik tu dpt layanan VVIP..hohooo..Apapun, syukur Alhamdulillah..semoga makin byk susu badan aku...Aamiin...Kalo ok, pasnih trus join Shaklee la...hokhekhokhek...

image

Isnin tu kan..gi klinik jalan kaki je sbb klinik sebelah umah je pun. Kalo bwk keta, nak parking pun susah so better la jalan kaki je. Baby ok je..lena je all the way pi klinik...hohoooo..Nasib x lama lepak kat klinik...Gi dlm kul11..dalam kul12 lebey da balik umah da...Syukurlah x perlu berlama-lamaan kan???hikkssss....

Tuesday, March 25, 2014

Selamat Hari Polis Ke207

image

Arini tanggal 25March makanya adalah Hari Polis yang ke207 so aku ucapkan Selamat Hari Polis kpd semua anggota dan pegawai polis seluruh Malaysia especially buat hubby aku yg terchenta sgt nih kan serta seluruh warga IPD Sipitang, Sabah. Semoga PDRM trus success walau onak dan ranjau dtg menerpa. Go Go PDRM walau apapun kata cerca, maki & penghinaan yg dilemparkan.

Ni hubby aku awal pagi da kuar umah sbb  terlibat dgn perbarisan arini. Sian hubby aku, japgi da la keja kul1pm sampai 7pm..hohoooo...Emmm, x dpt aku nak gi tgk arini..Baby kecik sgt la nak usung lagipun x da baby car seat ate canenya nak pegi tgk kan???huhu

Btw, sgt sedey dgn pengakhiran #mh370 ..Al-fatihah utk penumpang dan anak kapal yang beragama Islam..RIP bagi yg non muslim. Tenang dan damailah kalian di sana.

Monday, March 24, 2014

Baby Da 2Bulan

image
22hb Sabtu ritu, baby aku da 2bulan so makanya arini haruslah pegi check up utk 2bulan..Harap2 banyak la naik berat badan baby. Ritu masa 1bulan, Qaseh baru 2.4kg jek...hohooo..Ni baby aku tgh tido jap dulu pas aku siapkan dia. Tunggu babah Qaseh balik rehearsal ari polis dulu, baru la pi klinik kesihatan ibu n anak @kkia sebelah umah. Manja kan aku...klinik sebelah umah pun nak tunggu hubby..hahah..AAK ken???hihi..Ok la korang..nanti aku update berat baby aku ekk..kalo baby aku x meragam la sbb baby aku sakit sikit..Kalo kita org semenanjung panggil pasang so mmg kejap2 nangis..kejap2 nangis camtu..kalo org sabah ni haaa panggil senudung...bebuyut..apatah..aku x reti sgt...Btw, tlg doakan baby aku baik2 aje ye korang...huhu

Friday, March 21, 2014

Rezeki Tanpa Disedari

Sbnrnya..aku sendiri pun x tau mcmana nak share kisah kehadiran Qaseh Nur Ariana aku nih tapi yg pasti aku n hubby pun x sedar akan kehamilan aku tu. Tau2 aku sakit nak beranak...itupun baby lahir at 35weeks, berat baby pun 1.7kg je sblum drop pi 1.6kg n baby dimasukkan ke dlm inkubator. Berkampung la aku n baby dlm ward NICU beberapa hari sblm ditransferkan ke ward lain...Bila berat baby cecah 1.8kg, hiphiphoreyyyy la omaknyaaaaa nih sbb kami da bole discharge!!!. Gila ke hapekan..mana la ada org suka dok dlm sepital...mau x happy ken  ken....hohohooo..

Pastu yg menyampah masa dlm ward, tab n duit aku kena songlap oleh mak baby lain...Report polis sudah pasti lah  kan. Igt aku nak diam..sorry la cik adik!!!...n syukurrrr sgt akhirnya si pjg tangan akhirnya berjaya ditangkap polis...Disebabkan aku dpt tab aku da makanya idok la aku teruskan kes tu. Nak teruskan kes pun mls sbb aku beranak kat Semenanjung, aku lak dok kt Sabah...Susah nak turun naik mahkamah. Yang bestkan korang, da la si pendtg asing..sah2 mmencuri..pastu ada pulak NGO sedia lawyer nak bela konon...Macam2 kan???..btw, dlm tab aku ni still ada gmbr si pencurik itu..Geram je aku tgk muka dia tau!!!.

Haaaa kan...kan mcm da merapu cita aku nih..nak cita pasal beranak konon..pi masuk bab curi mencurik nih tapi apa pun mmg pengalaman yang sgt brrmakna utk aku..Pengalaman pahit manis dalam satu masa gitu kekdahnya..Ko hade??? Takda kan???hikkksss...Tapi best la bila berkampung dlm ward ngn ibu2 yg senasib iaitu yg baby prem nih...Jadi best friend gitu sampai skrg berhubung via wasap share psl anak2...Itu je la yg best tapi kalo bole, da x mo la warded nih...Stress kot dok sepital lelama nih..ohoiiiiiiii..

Ok la..rasanya cukuplah cita pasal kehadiran yg x disangka2 Qaseh Nur Ariana aku nih ekk... Syukur Alhamdulillah...Sujud syukur gitu...hihi

image

image

image

image

image

Rezeki Tanpa Disedari

Sbnrnya..aku sendiri pun x tau mcmana nak share kisah kehadiran Qaseh Nur Ariana aku nih tapi yg pasti aku n hubby pun x sedar akan kehamilan aku tu. Tau2 aku sakit nak beranak...itupun baby lahir at 35weeks, berat baby pun 1.7kg je sblum drop pi 1.6kg n baby dimasukkan ke dlm inkubator. Berkampung la aku n baby dlm ward NICU beberapa hari sblm ditransferkan ke ward lain...Bila berat baby cecah 1.8kg, hiphiphoreyyyy la omaknyaaaaa nih sbb kami da bole discharge!!!. Gila ke hapekan..mana la ada org suka dok dlm sepital...mau x happy ken  ken....hohohooo..

Pastu yg menyampah masa dlm ward, tab n duit aku kena songlap oleh mak baby lain...Report polis sudah pasti lah  kan. Igt aku nak diam..sorry la cik adik!!!...n syukurrrr sgt akhirnya si pjg tangan akhirnya berjaya ditangkap polis...Disebabkan aku dpt tab aku da makanya idok la aku teruskan kes tu. Nak teruskan kes pun mls sbb aku beranak kat Semenanjung, aku lak dok kt Sabah...Susah nak turun naik mahkamah. Yang bestkan korang, da la si pendtg asing..sah2 mmencuri..pastu ada pulak NGO sedia lawyer nak bela konon...Macam2 kan???..btw, dlm tab aku ni still ada gmbr si pencurik itu..Geram je aku tgk muka dia tau!!!.

Haaaa kan...kan mcm da merapu cita aku nih..nak cita pasal beranak konon..pi masuk bab curi mencurik nih tapi apa pun mmg pengalaman yang sgt brrmakna utk aku..Pengalaman pahit manis dalam satu masa gitu kekdahnya..Ko hade??? Takda kan???hikkksss...Tapi best la bila berkampung dlm ward ngn ibu2 yg senasib iaitu yg baby prem nih...Jadi best friend gitu sampai skrg berhubung via wasap share psl anak2...Itu je la yg best tapi kalo bole, da x mo la warded nih...Stress kot dok sepital lelama nih..ohoiiiiiiii..

Ok la..rasanya cukuplah cita pasal kehadiran yg x disangka2 Qaseh Nur Ariana aku nih ekk... Syukur Alhamdulillah...Sujud syukur gitu...hihi

image

image

image

image

image

Adiah Qaseh Yang Punyer!!!

image

image

image

Alhamdulillah atas adiah2 yg Qaseh dpt. Ini adiah2 yg sempat aku amik gmbr..hihiii..Duit2 yg Qaseh dpt pun Masya Allah...Alhamdulillah...Aku kata kat Qaseh "Waaa..baby lagi kaya drpd Mummy la"..Senyum ok baby aku tu..hohoooo...Best jugak kan bila ada anak nih...le kumpul duit anak..hihi...Kakak aku kata..pasnih kumpul duit raya la pulak...hihi...

Ok...Pasnih kita kumpul duit raya pulak ye sayang Mummy!!!hikkkssss...

Thursday, March 20, 2014

Mummy Tak Update Blog Sbb Qaseh

image
Mummy Qaseh bukan x mo update blog secara lebam tapikan Mummy Qaseh penat sgt sbb beberapa arini Qaseh suka meragam pagi petang siang malam..

Kejap2 Qaseh nangis sampai Mummy kata "kang ubah nama jadi Ahmad Albab baru tau"..hahah...Mummy tu tah apa2 je kan??? Qaseh kan gegirl!!!
image

Saat dan ketika ini kan...Qaseh tgh tido so bole la Mummy update blog kejap..Kasi chance la kat Mummy..Sian kat Mummy!!!. Ohhh, gmbr2 ni kan auntie2, uncle2, kakak2, abg2, adik2..Mummy amik masa ondway gi Kota Kinabalu smlm...Hoverkan mummy tu...Gambar drpd blakang pun Mummy nak amik jgk tapi kan bila Mummy masukkan dalam fb..ramai je comment kata comeiiii...Drpd blkg je pun kan???hihiiiii..Ok la..nanti Qaseh suh Mummy update sampai lebam mcm dulu kala ye shumanya...hihi..Babaiiiiiii

Tuesday, March 18, 2014

Baby Dan Mummy Op Coz La Kennnn

image

Berpeluh Mummy Konon

image

Ngada2 la kan aku ni nak berpeluh sangat..baru anak sorang je pun kan?..hohoho..btw, skrg aku da bole bersantai2 sbb keja da settle..Walaupun anak dok ok ek ok ek...cargas jugak la aku masak demi somi tercinta. Sian pulak kang balik keja jam 1pm kalo aku x siap masak lagik...Anak is anak la kan..somi is somi..bole cenggitu???hihi..tapi syukurlah ok ek ok ek baby x mcm semalam yang pakej nak melekap di badan mummy sajorkkkk...huhuuuu..

Saat dan ketika ini, baby tgh syok tido...x dibedung lak tu so agak lasak la jugak baby mummy walaupun diapit bantal kanan dan kiri...hihi...Ok la...x mo la bebel pepanjang, nanti korang bosan pulak ngn celoteh mak baby yg membosankan nih..hohoooo

Monday, March 17, 2014

8 Mac 2014 Baby Bercukur n Bersunat

image

Taraaaa....homei x baby mummy setelah bercukur???hihiiii..Btw, syukur Alhamdulillah..tanggal 8Mac2014 majlis kecil-kecilan bercukur n bersunat baby mummy selamat dijalankan. Niat hati mummy somi isteri...mmg la nak buat aqiqah sekali tapi kewangan x mengizinkan la pulekssss...Dlm plan, kalo dpt balik Raya Haji..maybe time tu nanti nak buat aqiqah baby. Tolong doakan ekk korang moga2 niat hati kami dipermudahkan..aamiin...

Ok la korang, layan je la ekk gambar2 yang hadoooo..lalallaala...

image

image

image

image

image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...