Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, January 23, 2014

Tetiba Terasa Rindu

Ok..tetiba datang plak rindu aku kat blog yg agak da bersawang nih. Ada x yg merindui bebelan aku? Kalo ada, sila angkat tangan sambil cakap..
" ya, saya rindu kat awak tuan blog "...hohooo...
Ok ok..stop merapu!!!..

Btw, esok actually aku ada appoinment ngn doc. Begini kisahnya..aku kan adalah tak period slama 5bulan that time yg aku gi jumpa doc...so...bila da cakap ngn doc 5bulan aku x peod n gtau da byk kali check UPT -ve...doc suh baring sbb dia nak scan...Bila scan tu ternyata la yang aku x ngandung pun...Hampa???...Tak la hampa...seakan da menjadi lali da dgn semua tu...Redha je pun bila da masuk 6taun nih...hohoooo

Then doc kata ini masalah hormon maka doc advise aku makan ubat perancang selama 3bulan utk bagi peod jd regular. Makanya, doc kasi aku ubat perancang yang bernama Minulet yang harus dimakan selama 21hari. Katanya peod akan dtg lepas 21hari makan ubat tu...Pas 21hari x jugak dtg period aku tetapi akhirnya...wahhhhh....20Januari2014 dtg la sang peod aku yang ngengada sangatttttttt tu...Lega hati aku tau korang. Kalo x, susah ati jugak kalo peod masih x kunjung tiba. Tah apa pulak la ubat yg doc nak bagi kalo x turun gak peod aku tu...

Makanya esok la tarikh appoinment yg telah ditetapkan oleh doc yg mcm selamber je tu...kohkohkohkoh. Kalo tgk gaya tu masa memula aku n hubby tgk doc tu mcm x brapa yakin sgt yg doc tu doc...kihkihkihkih...So u allz, dont judge the book by its cover hokayyyyy!!!. Not good..not good...Hamboiiiii sangat yeee tewww!!!
So esok kalo rajin..aku update pasal appoinment aku tu ekk...Da malam sgt da nih...hoho..Ok la korang, selamat malam..Moga2 esok...mood berblog aku kembali spt sediakala..Aamiin

image

Thursday, January 9, 2014

Perla Coffee Terlajak Hottttttt!!!

Perla Coffee adalah minuman yang diadun khusus untuk menjaga kesihatan dalaman di samping memberikan kesan pencerahan seluruh badan dengan cepat dan efektif. Pengambilan konsisten setiap hari membantu merawat pelbagai masalah kulit seperti jerawat, jeragat, memudarkan parut/cela, kudis, kegatalan dan sebagai nya, menjadikan kulit halus dan cerah sekata dari wajah hingga ke kaki. Kesan seawal 1 MINGGU pengambilan!Perla Coffee boleh diminum lelaki dan wanita, termasuk ibu hamil dan menyusui bayi.. Ia juga membekalkan tenaga untuk permulaan hari yang ceria, membantu melawaskan pembuangan najis dan mengawal berat badan.

KELEBIHAN PERLA COFFEE :
✿ Melembut dan menghaluskan tekstur kulit.
✿ Kulit kelihatan lebih gebu, bersinar & flawless.
✿ Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu.
✿ Memulihkan kulit berparut dan bermasalah
✿ Menjadikan kulit lebih anjal serta lembap.
✿ Mengurangkan kedutan dan garis halus serta tanda2 penuaan awal
✿ Mengecilkan liang pori
✿ Meningkatkan sistem imunisasi badan.
✿ Mengatasi masalah jerawat dan jeragat.

KEISTIMEWAAN FORMULA PERLA COFFEE :
Serbuk Mutiara
✿ MUTIARA dipercayai berkhasiat untuk kecantikan sejak ribuan tahun lalu. Para Maharani China menggunakan dan meminum serbuk mutiara sementara Ratu Cleopatra memanjakan diri dengan mandi susu yang dicampur serbuk mutiara. Kelebihan serbuk mutiara ialah melembap, mencerah serta menghaluskan kulit.

Glutathione
✿ GLUTATHIONE sudah terbukti secara saintifik oleh ahli perubatan dapat mencerahkan kulit sekiranya diambil secara berterusan. Pengambilan glutathione secara berterusan akan membuatkan kulit semakin cerah dan putih. Ianya juga dapat membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar. Glutathione juga merupakan agen pembuang toksin yang paling berkesan.

Asid Hyaluronik
✿ ASID HYALURONIK adalah salah satu rahsia penjagaan muka selebriti di dunia hiburan, ianya diperlukan untuk menentang kedutan atas kulit muka. Asid Hyaluronik memainkan peranan penting ke atas kulit kerana ianya akan mula hilang bermula umur 25 tahun yang menyebabkan kelembapan kulit juga berkurangan. Asid Hyaluronik membantu menganjalkan kulit serta menghalang penuaan.

Kandungan lain dalam Perla Coffee : -
COLLAGEN - VITAMIN C - HABBATUSSAUDA- TOMATO - KOPI ARABIKA - KRIMER BUKAN TENUSU

CARA HIDANGAN :
1. Masukkan 1 sachet Perla Coffee ke dalam secawan air panas atau suam.
2. Kacau dan sedia diminum
3. Maksimum pengambilan 2 sachet sehari
4. Dinasihatkan minum air masak / mineral / air bersih 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat .

RM55 (SM) RM60 (SS)

SMS/Wasap 0126346852 untuk ORDER!!!




Sunday, January 5, 2014

Mood Blogging Ke Gunung!!!

image

Skrg nih mood blogging ke gunung dahhhh!!!. Asyik sebut ke laut je..skrg kita sebut ke gunung pulak..hihi...Btw, seriusly...mmg sgt ke gunung mood aku nak berblogging. Aku perasan yang blogger2 lain pun mcm da kureng nak update blog bagai. Adakah korang pun mcm aku yg mood blogging ke gunung kekdahnya???huhu...

Anyway korang...Happy Sunday!!!.

Friday, January 3, 2014

Sayang Maira!!!

image

image

image

image

image


Hati aku telah mencair menyayangi Baby Maira walaupun baru ngasuh dia 2hari...Ce korang tgk gmbr2 Maira tu, shomeikan dia???

SINUS CURE Untuk Masalah RESDUNG


Kepada korang yang ada masalah RESDUNG...yang da x tahan menanggungnya..Inilah jalan penyelesaiannya!!!...Jangan risau, semestinya ada kelulusan drpd KKM.

So yang berminat, boleh sms/wasap aku 0126346852...Harga da trmasuk postage.

Maira Oh Maira


Start semalam aku ngasuh Baby Maira anak nurse Klinik Ibu Dan Anak yang baru umur 3bulan nih..Tapi aku ngasuh utk sebulan ni je sbb bulan 2 kan aku nak pindah so x dpt la nak trus jaga Maira. Ngasuh baby yg umur 3bulan ni a bit adventure tambah2 bila baby x biasa minum susu via botol susu. Smlm kalo kena time nak menyusu tu, mmg bertabahlah wahai hati gitu la kekdahnya..hihi..Hari ni nampak mcm ok sikit so far...Hopefully okla sampai Mummy nya balik keja kul 5ptg japgi ;) 



Thursday, January 2, 2014

Jom Pindah Rumah!!!

Ohhhhh..sangat tak sabar nak pindah ke rumah sewa baru bulan 2 nanti...Mungkin dlm pertengahan bulan 1 nih akan pindah brg sikit2 dulu...Ok for now, korang layan dulu gmbr2 rumah sewa yg masih dlm construction ritu...Skrg ni da siap dlm 90% rasanya kot..hihi...

image

image

image

image

image

image

Wednesday, January 1, 2014

Buang Tabiat!!!

image

Comei tak aku pakai speck milik Nia???hihi...Actually x da apa pun nak merapu kt blog arini. Just nak wish korang, Happy New Year...Semoga perjalanan hidup kita semua dipermudahkan sekiranya umur kita semua masih panjang utk meneruskan hidup di taun ini. Aamiin...
Aku arini x ke mana2 pun..Hubby aku kul3ptg japgi...akan naik tugas. Keja polis bukan mcm keja lain...Keja mengikut roster...Kalo kebetulan off di hari public day..untung lah tapi kalo x..nasib ko la labu. Kalo keja lain tu syok la mkn OT drouble triple tapi tidak bagi anggota PDRM...Begitulah bekerja sbg anggota polis...Sbb tu sejak hubby aku join PDRM, bukan aku tau-menau sgt bab2 public holiday nih..hehe..Anak pulak tak da..lagi la aku x amik tau sgt bab2 cuti PH nih..kihkihkih...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...