Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Saturday, November 30, 2013

Karaoke Somi Isteri


Tadi pagik..pas mkn breakfast merangkap lunch pukul 10pagi..Alhamdulillah kenyang perut kan pastu hubby ajak aku karaoke. Bosan punya pasal tapi bila dia da nyanyi...hahhhh...hubby aku mcm gila kosa la pulekssss...Dia sesajork yg nyanyi walaupun mcm ke laut nyanyiannya tu..Demi menjaga hati..aku kata kat hubby aku yg sedap nyanyiannya tu..hikkkkssss...Ohhh, ckp psl nyanyi nih kalo korang nak tau kan..masa aku muda remaja...aku suka call Radio KL nyanyi karaoke sampai dpt masuk akhir lagik. Pertandingan Akhir tu berlangsung kat Astaka Tmn Tasik Titiwangsa tapi aku x menang la...Kat Bangunan Cahaya Suria yg dkt sebelah Mydin kat Puduraya pun pnh jgk aku beraksi tapi idok jugak la aku menang sbb aku nyanyi bukanlah key tinggi..Sora aku nih sora lemak2 merdu...Kalo aku nyanyi tu macam lagu Nora, Fauziah Latif tu haaaa..mmg sesuai la ngn aku tapi itu dulu la tauuuuu..bukan skrg. Skrg kalu...mungkin korang akan baling telur ke, selipar jepun ka kat aku kalo dgr aku nyanyi...hikkkkssss...

Pastu penah la jugak muka aku ngn kwn2 aku masuk Muzik TV ke hapa tah dulu yang ala2 Melodi tu tapi kat tv1 ke tv2 ntah...Aku pun lupa da. Nama pertandingan tu Pepsi...Young Discovery. Lebey kurang camtu la tajuknya...Da lama berlalu kan so x brapa nak hingat...hihi..Tak la dia tjk sepanjang pertandingan tu cumanya tunjuk sedutan sikit2 gitu..hihi..Skrg ni kan..kalo aku nyanyi, mmg hubby aku kata da x sedap nyanyian aku..da x mcm dulu katanya..heheh....tapi kalo dtg boring aku...hade aku kisah???. Aku nyanyi jugak walau mungkin jiran2 terpaksa tutup telinga dgr aku nyanyi...hikhokhikhok...Btw, saat ni Sipitang tgh ujan lebat. Tmpt korang mcmana???. Ujan ke tidokkkk???. Kalo ujan tu, sila duk umah diam2 yek!!!...hihi

RM12per Set Untuk Collagen Plus Vitamin E


Korang sila abaikan entry yang sebelum nih k...hehe...Ok ok...Aku offer RM12 per set utk sedozen@borong pastu add RM15 utk postage...So sementara stok masih ada, sila sms/wasap aku 012 6346852.

Borong Set Collagen Plus Vitamin E Dgn Harga RM15per Set


Hahhh..kepada peniaga2..sila jgn lepaskan offer yg berbaloi2 nih k. Beli 12set means sedozen dgn arga RM15 each...Sesiapa yang berminat, sila sms/wasap Azie 0126346852. SEMENTARA STOCK MASIH ADA!!!

Friday, November 29, 2013

Beg Da Ready!!!


Beg da ready..sgt x sbr da nak fly blk kmpg Ahad ni tapi kali ni x bwk baju byk2. Pakai je baju2 yg ada kt kmpg..hihi..So grey beg for hubby n beg pink tu aku la yg bawak...hikkksss...Selalu bwk baju byk pun, bukan pakai pun so for this time..melenggang kangkung ar cikit..hihi...Ok la korang, slamat mlm n happy weekend pada korang2 yg cuti Sabtu Ahad..Assalamualaikum..

Journey Of FirZie83


2002 bermulanya detik pertemuan aku dan hubby...29Disember2013 maka akan genaplah usia perkahwinan kami 6tahun. Syukur Alhamdulillah.

" Andainya rumahtangga kami ditakdirkan tanpa kehadiran insan yang bernama anak, moga jodoh kami masih akan kekal hingga ke jannah. Aamiin. "

Thursday, November 28, 2013

Kami Rindu Nia La


1hb ni sah2 kami blk kmpg tapi memandangkan Auntie Nia dpt cuti seminggu start Isnin ritu makanya bertambah pjg la kami x dpt jumpa Nia..huhu...Apa bole buat, aku hanyalah seorang babysitter :(

Ye, Saya Memang Buta Fesyen...Hewhewwww


Presenting my new bag 30hinggit sajork...hihi. Hubby aku yg pilih sbb katanya aku buta fesyen. Apa design yg aku pilih sumanya hubby aku tak APPROVED!!!. Aku layankan sajork walaupun pada awal mcm x rela tapi SAYA YANG MENURUT PERINTAH gitu kekdahnya...Bila da blk umah, baru la aku tgk mcm ada sweet jugak lah beg baru aku nih..hihi...Btw, balik kmpg ni x bwk beg roda aku yg besar tu..Both parents da pesan awal2 x yah bwk blk baju byk, pakai je baju2 yg hado kt umah lagipun kali ni cuti x pjg sgt so bwk sikit sudah la khennn...hihi..Emmm korang, da lunch ke belum? Kalo blum, pi la cepat2 mamam. Kang lewat2, sakit perut pulak.

Ukur Baju Di Badan Sendiri, Bukan Di Badan Rozita Che Wan


Haha..tajuk tu saja je nak bagi gempak....nak2 kan Rozita Che Wan dkt nak kawin da....hekhokhekhok...tapi mmg betul la jugak tajuk tu..Kalo aku nak beli baju, sah2 la kena ukur kat badan aku sendiri kan??? Kalo ukur kat badan Che Ta...masuk kaki aku sebelah je pun belum tentu muat...hahah...Che Ta kan ramping gitu...Aku nih ala2 anak gajah...hikkkkkssss....

Actually semalam aku baru beli shoe aku nih...Rega murah je RM25 kat Pasar Tamu Sipitang...hihi...Beli pun sbb suma shoe pun da jahanam plus idok la banyak pun shoe aku...Atenya dok umah je selalu pun kan..Buat apa nak ada byk2..Ada tu ada la jugak dlm rak kasut tapi aku x suka nak pakai sbb menyakitkan kaki so haruslah cari shoe lain..Shoe yg aku beli ni sedap pakai, lembut je n aku yakin x kan sakit kaki tambah2 Ahad ni aku nak jalan jauh so haruslah cari shoe yg selesa gitu agar aku x jalan terhincut2 nanti. Pastu kali ni tiket beli seniri, Air Asia pulak tu...nanti nak nak flight punya la menjauhkan nak jalan...Rasa nak bawak rollerblade je tau tapi rollerblade pun x da, kalo ada...aku bukan reti pun nak guna..hakhakhak *gelak tutup mulut....

Tapi hubby aku mmg jimat byk la sbb aku ni maintanance x tinggi. Kalo guna sesuatu tu, guna je sampai lebam. Jenis aku pulak, aku ni jenis x suka nak susahkan hubby aku sbb hubby aku bukan gaji besar mana pun kan tapi kdg2 dlm diam, aku songlap jugak duit hubby aku tu tapi bukan buat apa pun...Simpan dlm account je..hihi...Lagipun dulu2 masa aku keja pun, even ada gaji sendiri pun...tetap aku ni berkira bila berbelanja, x pernah la aku beli brg yg arga beratus...beli pun yg murah2 je n caya x caya, kasut keja aku ada satu je..Bila rosak high heel aku tu, ke Bata jugak aku membeli kasut yang sama mcm yg da rosak tu sebabnya aku mmg selesa ngn kasut tu...Setia kan aku???hihi...Bukan aku x mampu tau, padahal masa aku keja Astro dulu, bulan2 aku bagi Abah aku RM300, Mak aku RM300...

Semalam masa jalan2 kat tamu, lepak kat kwn aku yg meniaga beg..aku beli la beg kat kwn aku..pastu kakak kwn aku tu ckp..minggu depan ada beg baru tapi mahal la...tapi aku cakap "takpe la kak..yang arga 30hinggit nih pun saya fikir 100x inikan yang mahal2"...gelak berjemaah kami semalam...hahah...Nanti kalo aku rajin, japgi aku show korang beg aku yg 30hinggit tu ekk...lallala..Itupun beli sbb handbeg lama kecik n zip da rosak...Sedeykan???hihi...

Actually, entry ni bukan utk menagih simpati tau korang n bukan nak puji2 diri sendiri konon mcm bagus sangat nak cakap diri baik sgt konon x boros ke hapa. Ni kisah aku je. Tak salah la kalo korang yang mampu nak beli benda yg mahal2..nak ada koleksi sandal, high heel bagai...handbag...Ikut kemampuan masing2 gitu tapi pastikan istilah "Biar papa asal bergaya" tu x da dlm kamus hidup kita semua sbb akhirnya akan menyusahkan diri kita sendiri. Ok lah korang..da pjg aku membebel nih...babaiiii...tapi jgn lupa click2 iklan yg ada...hihikkksss...

Wednesday, November 27, 2013

Nampak Je Kecik


Aritu kt fb aku, aku tanya kwn2 apakah yg bewarna pink ni???. Ada yg jwb tembikai la, kuih beras la..hihi..so comeiiiii...hihi...Korang nak tau apa ni???. Actually...ni adalah sabun collagen triple A yg aku pakai dan jual. Sabun ni kalo korang tgk...nampak mcm kicik tapi sbnrnya sebulan lebey bertahan..Ehhh..rasa2 aku 2bln pun bole tahan tau...tapi nak bagi sabun ni tahan lama, at 1st korang kena potong kicik2 mcm dlm gmbr kat atas ni. Aku mmg akan potong sabun aku, kira aku potong dpt la 28ketulan kecil alkisahnya. Bila da potong tu, aku simpan dlm bekas yg comei nih n cuma amik 2,3 ketul buh dlm bekas...simpan dlm tandas so that sng nak guna nanti. Mcm aku, 2 ke 3kali sehari jgk la mencuci muka dgn sabun nih. Alhamdulillah aku sendiri pun berpuas hati dgn produk ni n mana customer yg da beli kebanyakannya mmg repeat order. 

Itu je la nak share sebenarnya, cara nak jimatkan penggunaan sabun collagen dan sewaktu dgnnya...hihi...Kalo korang guna sebijik terus, rasa x sampai seminggu pun bole abis...hikkkkssss...tapi kalo yg sabun mandi korang guna tu, tak payah la nak potong kecik2 mcmni tau..Sabun mandi tak pe, murah...tambah2 kalo MAY n Fruitale...hahah. Ok la korang...Arini awal aku ngantukzzz. Nak tido la...Esok pagi hubby da request bihun goreng. Nite korang..Assalamualaikum...

4Hari Lagik!!!


4hari lagik nak blk kmpg...Yippieeeeeeeee...Mood masak n mood makan pun ke laut...Punya la x lalu nak msk n mkn...hikkkkkssss...Hubby aku pun sama, bila tanya nak mkn apa???...Katanya "Entah...tak lalu nak mkn"...Tadi pagik da bekpas roti canai. Lewat sikit la fikir nak mkn apa. Japgi nak pi tamu jap, ngam arini hubby aku off khennnnn..hihi...Kalo sengsorang, mmg mls aku nak pi..hehe...

Tuesday, November 26, 2013

Baru La Cheese Meleleh Gitu Kan???


Arini jd la jgk kek cheese meleleh aku...yippiieeeee..tapi da ketidaklaluan la pulekkkkss nak memakannya...Buat punya la beriya sekali da ada dpn mata, tak berasa pulak nak mkn...Nak2 hubby aku bukan suka sgt kek2 bagai nih, itu yg buat aku malas nak membaking...Lagipun mmg aku x pandai sgt pun nak membaking..kihkihkih...

Aduhai Diri


Baru blk ngantar sabun kwn order pastu pi pejabat pos renew roadtax keta n now membaringkan badan jap. Tak bapa nak sihat la...entah la..makin ketara sgt..sakit belakang kdg, rasa nak muntah la tapi bila aku menahan drpd nak muntah, sampai aku rasa nak nangis...kadang tu berkaca mata. Aku x nak layan rasa nak muntah tu sbb aku x ngandung pun. Itu kot penyebab yg buat aku nak nangis beberapa hari ni...dengan peod yg masih jgk x kunjung tiba...

" Ya Allah, Kau kuatkanlah aku utk menerima setiap ujianMu. Aamiin "

Monday, November 25, 2013

Kek Coklat Cheese Meleleh Konon..Hihi


Siap da kek coklat cheese meleleh aku...Resepi daripada blog kak ena...Tq kak ena sbb melayan wasap aku..hihi..Walaupun x awesome mcm kak ena punya tapi jadila kan asal tercapai hasrat dek tekak yg mengidam memanjang nih...haha..Btw, syukurla sebab ada customer da booking utk esok hari. Alhamdulillah..at least terubat jugak kesedihan aku dek tertunggu2 regular customer yang order sabun tapi diam je tanpa update payment. Emmm..x pe la...bukan rezeki aku...Inilah asam garam bila meniaga. Chill..chillll...Ok la korang, selamat malam n Assalamualaikum...

Daripada TakDa Baiklah Ada


Alhamdulillah..ada la rezeki sikit2 arini. Walaupun x berdesup2 order yg masuk tapi aku tetap bersyukur dgn rezeki yang Allah bagi kat aku.

So anyone kalo ada yg nak beli set ni, bole roger2 aku k. Arga 1set RM25 n kalo nak promosi 7set RM100 FREE POSTAGE tu, still bole roger2 aku sampai 30/11. Btw, sempena ari gaji bagi gomen staff..korang jgn lupa settlekan utang2 yang ada dulu pastu simpan utk saving sikit, baru bole enjoy sakan k...bagi mengelakkan bank mengejar anda...hihikkkkssss

Petang Semalam Yang Indah


Petang smlm, melepak kami somi isteri minum petang sambil mkn karipap...Pastu sambil menikmati sunset...pastu rushing blk umah sbb Maghrib kan pendek waktunya..hihi...Camana korang..cantik x sepetang di Sipitang???

RM10 Hinggit Sajorkkk!!!

Bersempena dgn minggu gaji nih...aku buat BIG SALE sebijik Sabun Collagen Triple A 50gram nih dgn arga 10hinggit aje...Aku dpt singgit je pun drpd sabun ni!!!. Tak caya???. Sumpah hokayyy!!! Aku ni dpt singgit dua pun jadi la asal ada duit yg masuk drpd jual mahal tapi x da org nak beli...hehe...Kalo org beli byk tu, syok la jgk kan tapi kalo x byk pun..tetap namanya rezeki. Syukur Alhamdulillah. Ok...so ada yg berminat x?...So far, sumanya positive feedback drpd customer n ramai yg repeat order. Aku sendiri pun guna sabun ni. Sabun ni nampak je kecik tapi sebulan lebey pun tahan ok. Mcm aku 2x sehari cuci muka dgn sabun ni. 

Cara nak sabun ni tahan lama...aku mmg potong kecil2...Sabun ni tebal so aku bahagikan dua so drpd sebijik korang akan dapat 2bijik...Pas da dpt 2bijik, aku bahagikan dua lagi so akan jadi 4 kan??? So setiap satu tu aku potong 6 then 6x4 makanya akan dpt 24ketulan kecik gitu..lebey kurang camtu ar..Bila nak guna, amik 2,3 ketul simpan dlm bekas...yg lain simpan la kt tmpt yg x panas dan kering. Korang jgn pakai sebijik terus, kalo korang guna sebijik terus, mmg cepat ar abisnya..hihi...

So kalo yg berminat tu, le la sms/wasap aku 0126346852. Oh ok, PROMOSI ni bukan utk minggu gaji je...yg ni berterusan aku jual arga 10hinggit jek..Arga kat pasaran RM15 gitu...Aku ada jual jugak rumpai laut kering ngn arga RM30 1kg n aku suggestkan yg purple sbb elok utk kesihatan dan kecantikan.


Dan yang tak tau lagik..BIG SALE hebat nih...7set Collagen Plus Vitamin E ni hanya RM100..da la murahkan pastu aku kasi FREE POSTAGE...So apa tunggu lagik???...sms/wasap aku 0126346852
 

Sunday, November 24, 2013

Set Collagen Plus Vitamin E MURAH


PROMOSI HEBAT bermula 24/11-30/11...7set hanya RM100 FREE POSTAGE
Berminat???. Sila sms/wasap 0126346852

Saturday, November 23, 2013

Esok Last Day


Esok makanya ari terakhir aku ngasuh Nia sbb Isnin ni Auntie Nia start cuti seminggu n Ahad 1hb tu, aku ngn hubby da fly blk kmpg bercuti. Kalo Auntie Nia x bersalin bulan12 makanya aku ngasuh lagi la Nia tapi kalo da Auntie Nia da cuti bersalin bulan1...berkemungkinan la x ngasuh utk tempoh 3bulan. Emmm, hrp2 time tu biz kecik2 aku secara online berjln lancar la hendaknya. Sian pulak kt Mak Abah aku nanti kalo aku x dpt nak antar duit kat dorang walau sesikit manapun...huhuhu...Ermmm ok la korang, selamat mlm ehhh korang tapi jgn lupa tlg click iklan2 yg ada yek...Semoga bertambah duit Nuffnang aku so bila aku x ngasuh nanti, le la cover2 duit nak antar kat kampung...hihih...*mintaksimpaticikithaha

Friday, November 22, 2013

Wishlist Tekak Balik Kampung Nanti

Bila nak balik Semenanjung, hahhhh...mulalah mcm2 yg teringin dek tekak Antaranya :- *sgt x bole belah kan???hihih


Slalu blk Semenanjung...mencarik burger bakar...Selalu mkn Rawang Burger Bakar. Tekak trasa teringin nak mkn Burger Bakar Abang Burn. Kat Tepeng ada x Burger Bakar Abang Burn???


Pastu Yong Tau Fuu Bomba Tepeng of coz mmg kena mamam kalo tak mmg x cukup syarat ok!!!. Kat Kamunting pun ada yg kena ngn tekak jugak...yumyum...da terasa2 di tekak kekdahnya...hikkkksss


Snogurt dpn Tesco Tepeng mmg menjadi pilihan sekurang2nya 2x sebelum blk Sabah sbb kat Sabah x da Snogurt...Ada TutiFruiti tp mahal la berbanding Snogurt. Kat Sabah ni kalo teringin tu, mmg ke TF la jugekkksss. Teringin punya pasal khennnn..heheh...So nmpknya, ini saja kot yg bermain2 di minda buat masa nih..haha...Btw, 1hb da semakin hampir gitu...Tak sabarnya la rasa hati..lalala

Ohhh Disember

Ohhh Disember

Tajuk Mencari Duit Poket Pun Bole Ba Itu


PROMOSI http://aziefirdaus83.blogspot.com/2013/11/set-collagen-plus-vitamin-e-terhangat.html  telahpun berakhir walaupun belum lagik 23hb...Punya la hangat sampaikan out of stock gitu. Rugi tau korang yg meniaga...tak grab aritu promosi tu. Emmm...ok la korang...so anyone yg nak beli set CPVE nih...aku jual satu set hanya RM25 tapi x termasuk postage tau..hikkssss....

N kalo ada yang berminat nak beli Sabun Collagen Triple A dr Sabah seperti gambar di bawah, sila roger2 k. So far ramai yg berpuas hati termasuk aku sendiri. Aku jual arga RM12 sebijik x termasuk pos n  for the time being, ini je arga yg terendah yg mampu aku bagi sbb aku pun ambik dgn arga yang tinggi. In future kalo aku dpt supplier yg bole bagi aku arga murah, In Shaa Allah aku akan adjust arga tu nanti k. So korang...if berminat dgn salah satu product, sila sms/wasap aku 0126346852. Tq koranggggg..

Perla Coffee Kepada Yang Nak Cantik


Perla Coffee boleh membantu merawat kulit bermasalah seperti kulit berjerawat, jeragat, parut-parut lama dan juga masalah kulit yang menghantui anda. Hasil dapat dilihat selepas seminggu mengamalkan perla coffee.

Di Antara Kebaikan Perla Coffee adalah:-
* Melembut dan menghaluskan tekstur kulit
* Kulit kelihatan lebih gebu, bersinar dan sempurna tanpa cela (flawless)
* Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam 1-2 minggu
* Memulihkan kulit berparut dan bermasalah
* Mengurangkan kedutan dan garis halus
* Mengecilkan liang pori
* Meningkatkan sistem imunisasi badan
* Mengatasi masalah jerawat dan jeragat

CARA HIDANGAN : 
- 1 paket utk 150ml air panas dan kacau.. 
- 1 kali 1 hari

TIPS :
Minum air kosong byk /sekurang-kurang nya 3-4 liter .

HARGA :
RM60 SM / RM65 SS untuk 20sachet

If berminat, SMS / Wasap 0126346852

Thursday, November 21, 2013

Burger Homemade For Dinner


Memandangkan kat umah ada daging kisar 200 gram makanya aku mixkan daging tu dgn serbuk perasa, serbuk blackpaper, cheese pastu siap timbang ok utk dibahagikan kpd 100gram each..haha...So pas Mahgrib tadik, kami mkn Burger Homemade aku nih tapi cooked by my hubby...hikkkksss...Delicious sgt tau walaupun x bapa nak cukup bahan...btw, korang dinner apa mlm nih???

Kuar Bawak Anak Jenjalan


Bawak anak jalan konon..hahah...So saddddddd kan???hihi...Tak la...aku teman hubby aku jumpa kwn tapi sbb sumanya lelaki makanya aku tunggu dlm keta sajorkkkkk.. Aku kan pemalussss orangnya..hihi...Btw, japgi nak beli roti sbb tadi aku ada buat daging burger sendirik...Yumyumyum...Dapnyaaaa...Makanya kita mkn burger for dinner nanti. Tak ada minum petang yek!!!

Nak Jumpa Kawan2 Lama


Makanya perbincangan ngn kwn2 sdg berlangsung..kononnnnnn...Ntah jadi ntah kan tdk, yang penting kita kasi plan dulu...hihi...Actually dlm plan nak jumpa ngn kwn2 yg masa kolej dulu, kami menyewa umah yg sama...means sebumbung la gitu. Hrp2 jadik la...rindu pulak kat dorang. So far..plan nak jumpa 7hb kat Taiping sbb situ pun tmpt belajar dulu khennn???hihi...Moga2 menjadilah hendaknya plan nih...Aamiin...

Berjalan2 Bersama Upin


Idok la g mana pun berjln tadi...cuma kuar bekpas roti canai jek...hihi..Hubby aku pun da pi keja kul11am tadik tapi sblm hubby aku pi keja...tetap jgk dia makan nasi dulu. Lauk aku panaskan lauk smlm je. Kami ni sempoi je korang...jimat pun jimat...hihi...Bukan kedekut ye kwn2...hikkkkssss...Btw, mata mcm nak terpejam la pulak...mcm nak tido jap je..hehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...