Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, October 31, 2013

Teringin La Pulak!!!


Aku yg x abis2 mengidam..huhu...Pantang je tgk benda baru tp syukurlah kat Sipitang ni x da PizzaHut. Esok mmg hubby aku blk berkursus dr KK tapi x pe la..cukup la takoyaki yg aku suh hubby aku belikan. Control2 sikit la keinginan yg x abis2 tu khennnn!hikkssss...Simpan2 la duit cikit. In Sha Allah kalo cuti hubby aku approve bln12 nanti, hubby kata nak blk kmpg. Makanya kalo jd balik, kena la kami beli tiket flight seniri sbb waran ticket *free ok!!!...hanyalah setaun sekali..huhu...Aku survey MAS pegi blk 2org dkt seribu jugak...kalo AirAsia dlm RM600 lebey jugak...Ermmm, tgk la mcmana nnti..cuti approve ke tidak..jd blk ke tidak..kalo bajet kurang...mungkin rest kat2 sini je la...hihiiii....

Hotlink Plan Yang Baru Terbaik!!!

Wahhhh..terbaik la skrg simpack terbaru drpd Hotlink!!!. Actually ini bukan iklan berbayar ye korang..Apa la sgt blog aku ni khennn???hihi..Ok korang...memandangkan plan ni nampak mcm bagus n berbaloi2 so haruslah aku share info ni kpd korang suma. Ok...dgn Hotlink Plan terbaru ni..yang aku faham la kan...asal korang ada active credit means korang bole guna basic internet gitu...Haaaa...kan jimat di situ kan???...hehe...Tapi mungkin nak upload download tu limited sikit la kot da katanya basic internet kan kan kan???hihi...Tapi kalo korang yg jenis internet user yg takat nak browsing, update status fb, twitter, wasap..amatlah berbaloi2 kalo korang guna simpack terbaru nih!!!. Kalo mcm kita2 yg banyak update blog..mmg kena la guna mobile internet...Mmg idok la dpt nak guna basic internet sajorkkk. Ni pun aku guna kat tab aku ni yg 3gb RM68...atenya nak buat cane kan...katanya blogger tegar la konon2..hihikkkksss...

Ohhh..kalo korang nak tau kan...kalo korang pengguna hotlink, mmg takda masalah la nak migrate ke plan terbaru ni...cuma akan dicas RM5 gitu utk bertukar plan...Emmm..rasanya itu je la yang aku faham ttg plan terbaru nih. Kalo korang nak lebey faham, better korang gi directly ke link kat bwh nih ekk...

http://new.hotlink.com.my/content/hotlink/en/plans/free-internet.html?utm_source=Nuffnang_RON&utm_medium=LREC_300x250_Eng&utm_campaign=Q3NewHotlinkPlan

Btw, tak sabaq ok nak tunggu pkl6ptg..masa utk berbuka posa!!!hihi...

Lagu Favourite Aku!!!


Ohhhh sukanya ati aku tidak terkira apabila da dpt lagu Gelombang nyanyian Salamiah Hassan ni!!! I like this song so much!!!. Biasa la lagu2 lama nih..mmg menyentap sanubari gitu..mmg layan abissss...Aku mmg suka lagu2 camni..pendek kata aku ni suka dgr lagu2 yang syahdu syahdan...Aku x suka lagu yang berentak disco bagai...yang pecah2 kapla tu...Semak je aku rasa. Itu aku la..kita kan individu yang bebeza2...hihi...Btw, sgt x sabar menunggu esok hari. Esok hubby aku balik drpd berkursus ok!. Semoga selamat perjalanan balik hubby aku esok. Aamiin. Tak sabar juga nak mkn takoyaki favourite aku. Dah aku pesan kat hubby aku suh beli esok..hikkkssss...

Anyway, arini aku mengganti posa..Rugi pulak rasa x ganti posa. Smlm siang aku hanya mkn roti telur jam 10lebey pagi..pastu maggie sebungkus pkl 6lebey pas aku solat Maghrib...see...rugi kan aku buka posa smlm???haha..Makanya arini haruslah aku ganti posa menghabiskan sisa2 yang belum berganti. In Sha Allah tinggal sehari lagi la posa yg aku nak gantikan. Syukurlah tadi pagi aku bersahur walaupun hanya maggie..jadi la kan???hihi...Tapi tadi aku da perap ayam berempah...yumyum...hihi..Arini mmg aku nak kena mkn nasi sbb da 3hari aku x makan nasi (tapi x kurus pun..hehe)....Bangun tadi mmg terasa berangin jugak la perut aku tapi syukurlah kejap ja..skrg ok..steady lagik ba ini!!! hihihi...Waktu Maghrib arini pkl 6ptg..da x lama da pun...hehe ...

Wednesday, October 30, 2013

Dugaan Bila Da Meniaga


Sebenarnya lama aku nak share cita ni ngn korang tapi x dan nak cita...Busy apatah sgt kan ngalahkan Dato' Ct! Napa Dato' Ct? Suka ati aku la khennnn???hihi...I like Dato' Ct dulu, kini dan selamanya...AF pun aku tgk konsertnya Ahad lepas sbb ada beliau je n aku tgk konsert dorang lebey best bila beliau da take over...hihi..Pandangan masing2 la k..kalo korang x suka, diam2 sudahhhhh..jgn nak hentam aku sesuka ati...Ini blog aku khen...bkn blog korang...hikkkssss...

Ehhh...stop stop..bukan ni pun yang aku nak cerita...Actually ni kisah mak pak aku yang baru2 meniaga kedai makan. Sampai sakit abah aku kena buatan org memandangkan ada org tabur tanah kubur+abu mayat depan kedai...Elok da sihat n nak start meniaga balik...kedai jadi x laku sgt sampai modal pun x dpt siap ada customer dtg ckp menyampah..menyampah nak tgk lauk!!!...Rupanya dorang buat bagi org menyampah tgk muka mak aku pulak..huhu...Ni pun mak aku still dok berubat cara Islam. Esok kata mak aku, nak start meniaga balik. Aku berharap kali ni x terganggu lagi meniaga kecil-kecilan makpak aku ni. Sian mengenangkan makpak aku..huhu...Inilah salah satu dugaan meniaga di kalangan org2 kita. Benda mcmni mmg la kita x bole percaya sgt tapi korang pun tau kan permainan org2 kita. Bukan nak meniaga secara sihat sbb tu org kita susah nak maju!!!. Mana la dorang nak igt yg benda ni syirik..khurafat!!!huhu...

So korang...kalo meniaga tu biarlah meniaga di jalan yang benar. Jangan menjatuhkan perniagaan orang lain dgn menggunakan jin. Meniaga biarlah dengan cara yang sihat. Kalo tgk perniagaan pesaing lebih maju, try to improve apa yang x kena dlm biz korang supaya boleh sama maju mcm pesaing korang tu. Ermmm korang..aku nak solat Asar jap..3lebey tadi da masuk da waktunya kat tmpt aku nih. Kang kalo dilewat2kan lagik maka bermaharajalela la syaitonirojim nih..huuuhu...Last but not least, plz amalkan Al-Fatihah, 3Qul n ayat qursi sebagai pendinding diri k korang!. Take care!!!. Assalamualaikum...




Macam Budak2!!!


 
Apa la ini org tua..elok2 posa..dia bukak posa la pulekkkkssss!!!hihi..Aku pening la korangggggg...hihi...Emm x pe la..lagi sehari dua je nak mengganti...Relax brother..brother relaxxx!!! hikkkssss...

Berbuka Posa Dgn KFC

Alhamdulillah..smlm dpt aku berbuka posa dgn kfc yg baru tu...yumyum..Sedap juga sbb ada kepedasan di situ. Arini pun aku ganti posa jugak. Harap2 bertahan la aku sampai kul 6.01pm...Moga2 x da halangan berpuasa arini walaupun x sahur. Smlm kalo korang nak tau, punya la hangin naik kepala dek x bersahur tp syukurlah dpt jugak aku bertahan hingga ke akhirnya..hihiiii...Btw, smlm aku sorang je..dr siang sampai ke pagi ni..sobsobsobssss..sedey ok...Alhamdulillah la dek amalan membaca ayat qursi, aku tido dgn tenang sampai ke pagi. Hopefully mlm ni pun mcm mlm tadi juga. Aamiin...

Tuesday, October 29, 2013

Tak Sabar Nak Tunggu 6.01pm!!!


  
Bila hubby aku g kursus makanya mengganti posa yg masih berbaki..hikkkkssss. Btw, sgt lapar aku arini sbb x sahur tadi pagik. Aku teringin nak mkn KFC baru tu tp keta hubby aku bwk makanya dek kemalasan aku ni...japgi aku mkn maggie je la berbuka posa nanti. Sedap jugak ok!!!hihiiiii

Wordless Tuesday

Monday, October 28, 2013

Nia Ngan Henpon Canggih Mummy

Nia tgh snap guna henpon mummy yg ada torchlight tu..hihi. Ada2 je Nia ni!!!

Sunday, October 27, 2013

Cakap Tepon Konon

Tadi hubby aku pesan..kalo Nia da sampai nanti call dia sbb dia nak ckp ngn Nia makanya bila Nia da sampai...AKU YANG MENURUT PERINTAH la khennn...hihi...Nampak x ketaatan aku kpd somi terchenta???hikkkksss...Shomei je dgr Nia ckp ngn hubby aku. Tadi masa Nia sampai je...dia mmg tanya "Mana Papa...Mummy"...gitu la kalo tgk Papa x da kt umah...Kalo Papa ada kt rumah...nak mandi, cuci berak, nak mkn sumanya request Papa yg buat. Mummy tak ajar ehhhh!!!...Pantang Papa kuar pintu rumah, dia pun ikut. Kena time Papa nak gi keja...hahhhh..meraung ok punya la nak ikut...Motif sbnr nak berjln je pun, kaki jln la katakan...Kdg siap request nak naik motor, namo naik keta...Mcm2 da...Kalo aku mls nak follow, siap sengih pandang aku pakej melambai2 sekalik. Punya la suka nak berjalan.

Pastukan selalu aku suka tanya...
"Nia sayang Mummy ke sayang Papa"...jawabnya Mummyyyyy...
Pastu aku terbalikkan pulak tanya..."Nia sayang Papa ke sayang Mummy"...but still she answered Mummyyyyy dgn girangnya...Sukanya ati gegirl!!!hihi...

Btw, kami husband n wife sgt sygkan Nia ni tapi aku selalu igtkan hubby..."bersedialah utk kita hilang Nia utk kali ke2"...sbb aku dpt tau yg auntie merangkap penjaga Nia ada mintak transfer ke hospital di daerah tmpt tgl dorang@kampung so kalo lulus for sure mmg x da la aku ngasuh Nia lagik. Kalo itu yg bkl terjadi...redha je la kan sebab bukan anak kami pun...hukhuk... Kami cuma menumpang dan mencurahkan kasih je pun terhadap Nia..huhu..

Tunggu Si Kecik Ni!!!

Waiting for this cute girl...Syukurlah arini sampai Jumaat, Auntie si Nia ni shift mlm sokmo. Ada jgk yg menemani aku kan walau hanya si kecik nih..hihi..Cuma nanti 2 mlm je aku x da kwn tp x pe la..nanti aku ajak anak jiran sebelah pulak teman aku. Dasar penakut!!!hikkkssss...Ehhh, x la..saja je buat penguat semangat...hahaha...

Hubby Gi Kursus Lagik!!!


Esok hubby aku kursus seminggu d IPK, KK..tapi tadi da gerak da pi ngn kwn dia yg sama2 pi kursus sbb nak kena lapor diri arini. Bila hubby kursus ni, mmg aku a bit bosan la bila x da hubby kat umah. Nasib la beberapa mlm ni aku ada Nia menemani aku...n kalo x da ngasuh Nia maka akan aku ajak la anak jiran aku menemani aku...Dasar penakut kan???hikkksss...Cuma kali ni hubby aku bwk keta so x le la aku kuar ke mana2. Nak naik penambang, malas tambah2 tambang nak ke pekan yang x jauh mana pun da RM5. Dulu kalo aku antar nasi lemak ke kedai melalui penambang..baru RM3...See...kerajaan naik kan minyak baru 20sen tapi dorang naikkan sampai RM2 gitu...huhu. Btw, rasanya x perlu pun aku nak kuar pi pekan pun sebab smlm kami da pi menyopping brg keperluan n lauk2..duit pun ada hubby aku tinggalkan...Cukup la dgn apa yang ada kan???hihi...

Friday, October 25, 2013

Ikan Uji Rashid 3Rasa Di Sebalik Yang Terselindung

Sgt tak bole bla kan tajuk menu aku arini???haha...Ok la..makanya arini menu aku laki bini adalah lauk seperti gmbr di atas ngn Sup Daging Berendam Air Mata..hihi...Emm..minggu dpn hubby aku pi kursus 5hari so bole la aku ganti posa aku next week!!!lalalala...so korang, lunch apa arini?. Aku igt mlm nnti nak mamam satey la..mcm teringin dek tekak pulak nih..huhu...Kalah org ngandung...hikkksss

Nasi Goreng Lagik!!!

Today makanya bekpas with fried rice jugak la jwbnya sbb nasi yang msk tengahari smlm x luak..Ok la kan drpd membaziaq bak kata kami org belah utara..hihi...Tak tau apa tu membaziaq???...Membaziaq tu means wasting atau dlm bahasa melayunya adalah membazir..hehe..Bila sebut membaziaq nih dok terigt pulak kat Nabil Raja Lawak sbb dia suka memerapukan loghat belah utara...Rasa nak lempang je si Nabil tu ok!!!hehe...btw, sgt x sbr nak tgk Super Spontan mlm nih tapi last week punya x brapa best la sbb x da yg menari2 ikut aksi yang disuruh team lawan...Hrp2 ada la mlm ni ♥♡♥♡

Thursday, October 24, 2013

Pegawai Ambank Mati Ditembak Pengawal Keselamatan


Alhamdulillah..selamat da jenazah arwah dikebumikan tadi. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Moga2, syurga tempat arwah. Aamiin...Btw, aku berharap agar pengawal keselamatan yang terlibat tu akan dapat diberkas secepat yang mungkin supaya dia mendapat hukuman yang selayaknya. If ada antara korang ternampak suspek, sila la bagi maklumat segera kat balai polis berhampiran ok!!! Semoga dgn kerjasama semua rakyat Malaysia, dapat membantu pihak polis menyelesaikan kes nih dgn secepat mungkin.

2Cedera, 2Mati Akibat Ditikam Seorang Lelaki Di Stesen LRT


Berita hot awal pagi tadik...huhu...Btw, korang yang aku sayang *walaupun kita suma x kenal LIVE...hihi...aku harap kita semua dilindungi drpd perkara yang x baik.Aamiin....Hati2 lah walau di mana anda berada k!!!. Kepada yang beragama Islam mcm aku, amalkan membaca ayat qursi mohon dilindungi drpd perkara2 yang x baik...Mcm mak aku selalu pesan, amalkan baca Al-Fatihah,Surah 3kul dan Ayat Qursi sebagai pendinding diri. Bagi yang bukan beragama Islam, aku pasti korang ada cara utk berdoa dlm agama korang kan???...Ok la korang..take care ye ♥♡♥♡♥

Love You Mr. Arrogant!!!




Fenomena drama skrg ni...Selepas Teduhan Kasih, Cinta Jannah...hihi...Btw, sgt x sbr nak tunggu sambungan mlm ni. Sian Zara!!!...huhu...Geram pulak aku ngn Mak si Irham tu...Napa la x da babak dia tergolek jatuh tangga ke hapekn?hihi...Emm..bila ckp psl cita LYMA nih...terigt status fb akak aku smlm...Anak buah aku yg baru tadika bertanya kpd akak aku...

"Mama, dulu Tokwan ke suruh Mama kawin ngn Abah"...haha..

Pastu anak buah aku siap tanya...
"Mama suka Zara ke Sherry?"...hewhewwwww...
Katanya "Tisya tak suka Sherry...Tisya suka Zara sbb dia baik"...

See...budak2 skrg ni x mcm kita dulu2kn?. Otak dorang berkembang seiring dgn perkembangan semasa..perkembangan drama jugak!!hihi. Kalo korang perasan, anak2 kecik korang yg usia 2taun pun da start bertanya..."Apa tu?"...mmg sikit2 pun soalan tu la yg dorang tanya sampai kdg naik letey nak explain benda yg sama..haha...tapi mmg bagus la utk perkembangan minda dorang. Oleh sbb tu la, mcmana pun kena monitor jgn kasi anak2 tgk drama yg menunjukkan aksi seks dan keganasan. Mcm satu contoh ni...Aku tgk la the making yg movie Bencinta tu...Kan dlm cita tu Nora Danish kena pukul ngn hubby dia...Yang aku ni bkn bole tgk cita ganas2 nih...Dok la beradoi-adoi aku jerit..Nia pun adoiii jgk, sekali part Nora Danish kena lempang sekali aku pun dilempang oleh Nia...Sabar je la aku?..huhu...

Ok la korang...aku nak tgk Janji Adam yg start jam4ptg, tv3. Best jugak tp idok la sebest LYMA tu..hihi...


Bekpas Tadik Pagi


Bekpas tadi pagik Roti Celup Telur ngn Nasi Goreng. Alhamdulillah...

Wednesday, October 23, 2013

Baju Murah Untuk Dijual!!!

Mari rapat..mari rapat...siapa lambat..dia x dapat!!!. Hahah...amboihhhhhh...punya la nak menjual khen??? Ok...korang kalo ada yang berminat kat mana2 baju, sila la sms atau wasap aku 012 6346852..Aku nak let go dgn arga murah sajorkkkk!!!. Baju x pakai buat apa nak menyemakkan wardrobe aku kan?hikkksss...Actually suma baju ni aku x penah pakai sbb sgt x sesuai dgn aku yg gendut nih..yang penah pakai pun yang warna ijau belang tribal tu je tapi tu pun 2x jek..melekap di badan..aku kan buncit so sgt x selesa..haha..Yang kat atas belang kelabu tu sesuai utk yg bertudung sbb ada hoodie sekali..Kalo ada yang beli suma sekali tu..lagi la aku kasi korang arga murah.hihi..so, ada x yang korang berminat???. Kalo ada, jgnlah segan2 k..sms/wasap aku segera ;)

Teringin Dek Tekak


Terasa-rasa nak mamam roti celup telur makanya hapalagik...potong roti then celupkan dgn telur yang da dimixkan dgn serbuk cukup rasa n blackpaper makanya digorengkan sampai sedikit kekuningan...Alololoooo..mcm la korang x tau kan?hikkksss...tapi makesure pas da goreng tu, sejatkn la supaya minyak x bertakung...Lagi bagus kalo korang ada pan, buat ala2 grill je...Sihat sikitkan??? Tak gado minyak bagai tapi aku x da pan...sedeykan???hihih *malu sambil tutup muka..Pastu mcm terasa-rasa pulak nak apitkan roti ngn cheese then celupkan dgn telur n di grill atas pan...itu favourite salah sorang kwn aku iaitu Mama Yaya a.k.a si Loveaqsha itewwww!!! Nasib la aku mmg x da stock cheese kat umah...tapi bagus jgk..idok la bertambah kolestrol dlm tubuh badan aku nih..heheh...Ehhh, tapi cheese ada kalsium ok!!!hihi

Mirha Mirza Jelly Collagen Plus SARANG BURUNG ok!!!

Ok korang...ada produk bagus aku nak review kat korang...Produk drpd Mirha Mirza Jelly Collagen Plus Sarang Burung. Rasanya semua pun sedia maklum yg sarung burung nih banyak khasiatnya so bila mengandungi khasiat yang banyak, sudah pastilah sangat bagusss bahhhh utk kesihatan kita!!!.hikssss...So if korang berminat, bole call/sms/wasap aku Azie 0126346852...RM80 Semenanjung, RM100 Sabah/Sarawak...Jgn korang tgk pada harga yang mahal tapi korang fikir sendirilah khasiat yang terkandung di dalam Sarang Burung Collagen. Kalo korang rasa, korang da cukup sihat n x perlu nak mkn sarang burung nih..it's ok...apa kata adiahkan kpd Mak Ayah korang...bila Mak Ayah sihat, for sure korang senang ati kan???hihi...Produk ni kalo x mo makan..nak sapu kat kulit badan pun..mmg x da hal..produk bagus la katakan..hehe...Ok la korang...anything just roger aku ekk..Kalo x busy, dgn pantas aku reply korang!!!?...♥♡♥♡

#sila refer gmbr2 kat bwh ni utk info ye korang...ada testimoni jugakkkkk!!!

Camne Nak Printscreen Kat Samsung Galaxy Tab3

Ni aku kasi tutorial sikit ehh korang kpd pengguna tab jenis mcm aku punya sbb ritu jenuh jgk aku mencarik. Download kt playstore tp bukan suma pun bole guna..Stress betul aku!!!..tapi pastu aku tanya bdk sekolah sebelah umah, dia yang ajar aku mcmana nak buat...actually rasanya sapa guna Samsung, le je guna cara ni...Caranya adalah dgn tekan lock button ngn button tengah sekali jalan...Faham x korang???.hikkksss...Pastu baru2 ni je aku dpt install satu application nih yang namanya Screenshot..sila refer gmbr utk pastikan icon application tu ye!...Cara nak guna application tu..makesure korang letak timenya tu 40second delay..sbb kalo seminit dua je korang pilih...x dan nak pi screenshot benda yang korang nak printscreen..ilang nanti icon screenshot tu...pastu kat bwh korang pilih yg gmbr tangan tu. So bila da pilih tangan makanya gi la ke page yg nak discreenshot tu ngn click button camera yang akan ada pada bahagian atas disebelah kiri *refer gmbr ye!..maka akan dpt la screenshot via touch aje. Actually ada 3pilihan sama ada korang nak screenshot via touch, shake atau capture so pilih la mana yang korang rasa sng. Tapi bestnyala kalo bole screenshot mcm tab 2..senang sikit sbb mmg ada button screenshot kat bawah tapi x pe la khennn as long bole screenshot..hihi..So far aku guna je dua2 function tu mengikut keadaan yg sesuai...sbb kdg da pi page yang nak di screenshot baru terigt makanya aku guna cara atas tu la..sbb cara yang kedua tadi nak kena on kan dulu baru bole screenshot...Emmm ok la korang, agak2 membantu x tutorial aku nih?hahha...tapi kalo korang ada cara mcm tab 2..sila info aku ye..Sharing is caring maaaa..hihi

Rabu Tanpa Kata2

Tuesday, October 22, 2013

FirZie83 Since 2002

Emmm..sorry korang sbb arini aku ketiadaan mood nak berblogging. Aku sikit down since in the morning tapi pas bekpas la baru kedownan melanda. Bak kata pepatah..."Sedangkan lidah lagi tergigit, Inikan pula somi isteri"...Entry ni bukan bermaksud nak citakan hal dlm kelambu k!...Korang sila la jangan salah faham ye...huuuhuuu

Ya Allah, Kau tabahkanlah hati ku. Aamiin

Bekpas Luar Umah!!!

Ohhh..arini pagi bekpas kat luar umah merasmikan meja handmade by hubby aku yang siap smlm...hihi...Semangat ko aku menggoreng nasi pagi nih..punya la beriya beno sbb excited nak merasmikan..Hoverkan aku???hikkksss....Btw, bekpas pagi ni masa hubby blk keja tadik..hubby aku beli roti canai jugak so layankan aje la padahal aku da igtkan smlm x yah beli bekpas...huhu...Emmmm, ok la jgk tapi aku x suka bebeno kuahnya tu sbb cayaq atau ceroi bak kata kami org2 utara. Dua perkataan tu sama maksud dgn cair tau!!!...Agak2 ilmu yang baik x pada org2 yang bakal berkahwin dgn kekasih hati dr belah utara tanahair???heheh...

Monday, October 21, 2013

Hubby Aku Bertukang Lagik!!!

Arini hubby aku bertukang lagik membuat meja minum petang kat luar umah kami. Guna pun kayu-kayan yg tuan umah aku buang so mmg jimat belanja la kan???hihi...Rak kasut yg buat ritu akhirnya dptlah disembunyikan bawah meja tu jugak so x la nampak semak sgt dipandangan mata khennn???hikkkssss...makanya bila ujan beserta angin yg kuat, idok la basah kasut2 kat rak kasut tu...Meja tu x pe kalo ujan sbb aku da alaskan dgn alas meja..hehe :)

Kekenyangan Dah!!!

Arini lewat cikit lunch, kul230ptg baru lunch ok!. Aku nak msk tp hubby ckp x yah..diajaknya aku mkn kfc...Hapalagik kan?...epy what sbb x yah msk..hehe...Apapun, Alhamdulillah..kekenyangan sgt da ni...Now aku tgh tgk hubby aku dok syelek meja yang baru di buat pagi tadi...Guna kayu2 terpakai yg dibuang oleh pakcik tuan rumah..Jimat...Jimat..hikkksss...Ermmm, ritu buat rak kasut so apa pulak pasni ekkk???...hihi...

Hubby Ajak Makan Kehepsi!!!

Yippieeee..hubby ajak mkn kehepsi so ai is sangat shukeeeee ati!!!...hihi...Makanya no need to cook for lunch..yahooooo *sambil lompat bintang pastu guling2...bole???..haha..Hoverkan makhencik?...

Breakfast Arini!!!

Jam8am tadi breakfast da kami somi isteri...Aku just buat Nasi Goreng n Maggie Goreng Sedap tu!!!. Alhamdulillah, syukur la..kenyang da pun..hikkkkkssss...so korang, apa bekpas korang pagi ni??? Walau apapun makanan yg masuk dlm pewut kita, bersyukurlah sbb ada jgk makanan yang nak dimakan walaupun mungkin cuma sekeping biskut. Ok la korang, yg mana bekerja tu...makesure korang fokus ngn keja ekkk...n yang surirumah mcm aku, jgn duduk saja selagi keja umah x settle k!!!...hehe...Jumpa lagik nanti dgn entry terbaru...padahal da ke laut da nak memblogging..hahah...

Sunday, October 20, 2013

Pizza Homemade Lagik!!!

Ptg tadik, bila tgk fb ada kwn yg update fb dgn gambo pizza..hah..hapalagik kan???..Mula la meronta2 jiwa nih nak buat pizza makanya haruslah aku buat bagi melayan tekak aku yang pantang tengok nih...Mana la x maintain gendang-gendut kan???hihikkkksss *sengih sopan  cikit..hehe.Ok la kan tu asal terlaksana impian tekak aku!!!heheh...

Saturday, October 19, 2013

Anto Bekal Kat Hubby

Arini hubby aku keja jam7am-3pm makanya haruslah aku ke balai nganto bekal utk hubby aku. Cian lak kat hubby aku kelaparan nanti sbb x dpt kuar beli makanan. Jadi siap2 aku buat keja umah bagai makanya menuju la aku ke balai nganto makanan plus temankan jiran aku nak buat report polis...hihi. Ok la, sekian saja bebelan aku arini...hikkkssss....

Ruang Tamu Umah Aku Kecik Jek

Kalo korang nak taukan..sewa umah aku sebulan RM300 arganya. Alhamdulillah...syukur dpt umah yg murah ni beberapa taun lepas...dlm 2taun camtu la da duk sini. Masa mula2 dulu, kami pernah hanya menyewa masterbedroom yang ada tandas sekali. Sewa bilik tu sebulan RM300...Pastu kami pindah ke sebuah rumah yang arganya RM500..Rumah tu rumah baru siap bertilled, 2bilik, 1toilet...tapi elaun rumah baru rm400++, belum masuk letrik, air lagik so gigih la kami mencari rumah yang lebey murah sewanya. Mujurlah ada kwn sekampung hubby yg bekerja sbg kontraktor di sini, info pd hubby pasal umah yg skrg kami duduk ni. Lega la cikit bila dpt sewa umah yg sewanya murah. Mcm tuan umah skrg ni, ramai kata pakcik tu cerewet tapi kami ok je ngn pakcik tu. Dalam ramai yg kata pakcik ni cerewet, aku puji sikap pakcik nih sbb beliau tak naikkan sewa tiap taun mcm kebanyakan tuan rumah kat sini. Umah yg skrg ni walaupun kecik tp ok la jugak sbb ada 2bilik, 1toilet tapi x bertilled la. Seratus lebey jugak la berabis beli tikar getah masa memula pindah masuk...hihi...Tak kisah la kan yang penting sewa bulanan x mahal but still selesa lagik. Kalo sikit2 tu biasa la kan?hihi...Btw, ramai la jugak kwn2 yg memuji kalo dtg umah...Cantik kata dorang...I likeeeee...hihi...tapi seriously aku ckp, umah kami simple seadanya je..Beli brg rumah pun yg basic2 aje. Tak la kami hidup bermewah2. Asal ada tmpt berteduh..sudah khennn???. Kalo byr sewa mahal2 pun, bkn jadi hak milik kita pun..hihih...

Pastukan, kalo korang nak tau..hahhh..sofa tu tuan umah yg punya. Mmg pakcik tu bagi penyewa guna. Memandangkan yg 1seater tu je yang ok, satu tu je la aku letak dlm umah..yang 2seater x brapa nak elok dipandangan mata makanya aku letakkan kat luar umah jek..haha *suka ati aku je kan?hihi...Pastu yang 3seater tu pun x bapa elok, me dont like so bagi jiran merangkap penyewa pakcik tu jugak la...Gila ke hape nak bagi org2 yang tak berkenaan kan???haha...Nak2 ruang tamu aku mmg kecik ya amat so better la dibiarkan lapang cenggitu jek supaya luas pemandangan mata. Bole guling ala2 hindustan *ye la tewwww...kihkihkihkih...

Projek Buat Rak Kasut

Alhamdulillah, siang tadi berjaya akhirnya aku ngn hubby aku bertukang membuat rak kasut. Actually kat dlm umah mmg da ada rak kasut tapi idok la besar, biasa2 aje..hihi...Pastu ada gak pi kedai dok tgk2 kot nak beli rak yg bukan kayu nak letak kat luar umah tapi mahal bebeno so disebabkan iollsss sayangkan duit makanya kami amik je kayu-kayan yg tuan umah da x mo pakai...Jimat belanja kan???...hehe..Kuar peluh jugak la menukang bagai nih...Btw, nanti nak beli shelek...ehh, camne tah ejanya..lupa da..hikhik..hentam saje la kan?kihkihkihhhh....Mungkin nanti da shelek, cantik la cikit kan???..hikkksss..

 

Friday, October 18, 2013

Hubby Aku Yang Lukis!!!

Tadi masa bosan2..ada ke patut hubby aku lukis muka aku kat note dia camtu rupa paras aku???...Nak trgelak aku dibuatnya ok!!!...Hagak2 ar khennn?...hehe..tapi aku layankan aje...Aku ok sajorkkkk...Tak amik ati pun malah menceriakan hari2 kami tanpa anak...begini lah caranya!!!. Lagipun bila kita stress, buat nambah kedutan di wajah so better kita bergurau senda laki bini supaya maintain awet muda gitu..bole???hikkkkssss...

Nia...

Wednesday, October 16, 2013

Check Mengandung Kat Umah Cara Jimat Belanja

Actually aku pun baru tau drpd kawan aku yg pnh buat cara camni..Katanya kalo da campur clorox, x da buih mcm air gas digoncang tu..makanya -ve tapi kalo naik buih jawapannya adalah +ve...Rupanya kat luar negara kebanyakan dorang check sendiri mcmtu...So pasni aku check mcmni je la...Jimat belanja...hikkkksss...Bkn la maksud aku jimat mcmana..klinik tetap klinik tp at least x yah la beli pregnancy test selalu2 sgt kan???hehe...

Kpd yang nak cuba..sila ke link nih ekk utk tau mcmana caranya...hehe
https://www.youtube.com/watch?v=QvpaeYxRy_4&feature=youtube_gdata_player

AidilAdha 2014

Seperti beberapa taun yang lepas, kami beraya di Sipitang ni lagi...Ok je memana pun as long bersama dgn hubby tercintaaaaa...Mmg la sedey tak dpt beraya ngn family tp apa bole buatkn???....Emmmm..So mcmana la raya korang semlm?. Smlm aku buat Mee Rebus je tp sgt pemalas maka aku x buat pun cucur utk Mee Rebus..hihi. Alhamdulillah la walaupun buat kecil-kecilan ja tp meriah la jgk. Syukurlah makanan pun cukup...ada lebih pun x byk mana...le ar aku bekpas td pagi..hihi...Ok la..korang layankan aje gmbr2 yang hadoooo....hikkksssss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...