Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, September 30, 2013

Pizza Aku Walau Tak Jadi Nak Jual Tapi Sedap Untuk Makan Sendirik

Hahah...panjang bebeno kan tajuk entry aku utk ketika ini?...Sgt kehoveran di situ!!!....So aku rasa tajuk aku itew telah menerangkan segala2 nya...hahah. Arini pizza aku x bapa nak jadik so x layak utk aku jual. Kita kalo nak jual, biarlah sesuatu yang ada kualiti kan tapi bila hasilnya agak mendukacitakan diri sendiri...mmg idok la aku nak jual. Makanya lunch n dinner, aku hanya mkn pizza aku sajorkkkkk... Nasib aku mmg suka mkn pizza...hikkkssss...

Sedap OK Biskut Nih

Mmg sgt awesome biskut ni..arga x sampai RM2 tapi bila makan tu terasa seperti di awang-awangan konon..haha...Aku memula tergoda nak beli bukan psl apa korang tapi sbb arganya yg murah tu. Pastu bila da mkn rasanya menggoda jiwa dan kalbu, apalagik..tadi aku beli 2pek..x byk la aku beli sbb aku ngn hubby aku je pun. Kalo anak aku ramai, maybe la aku beli byk cikit..haha...Kang x beli byk kalo anak ramai, mau berebut2 pulak khen??? Hihihhhh...Aku kalo brg yg mahal2 mmg aku x beli walaupun ada org kata bahan yg mahal ni berkualiti n tahan lama...Org kata ukur baju di badan sendiri...Sudahhhhhh....haha

Nak Pegi Kedai Jap

Aku nk pi kedai jap...Nak beli brg utk topping pizza aku..hihi...Tadi pepagi aku da buat doh pizza so harus la pi beli brg topping yg nan hado kt umah. Kalo dpt byk, le la aku jual via fb nanti...hikkksssss...Ok la korang, nanti aku update lgk k supaya korang x merindui aku...*sambil jolok tekakkkk....haha...

16Pek Terjual Di Hari Minggu

Alhamdulillah..semalam terjual 16pek spicy spagetthi aku itew!!!...Kali ngn RM5, dpt la dlm RM80...tolak kos smlm n guna apa brg yg da ada kat dapur aku yg cute itu..dpt la 50lebey..tp itu x tolak kos gas n tenaga aku la tau...hikkksssss...Tapi idok la ari2 aku buat spagetthi nih..Selalunya aku akan buat kalo ada permintaan. Contohnya kalo ada customer request, makanya aku akan bukak order di fb...hahhhh...Gitulah kisahnya..Actually masa mula2 aku start niaga dr rumah ni..aku berani mati jek masak n pek siap2 pastu post kat fb...Alhamdulillah, syukur rezeki itu  ada utk kita yang selalu berusaha. Tambah2 aku ngasuh Nia ikut shift auntie dia jadi bila free time siang..le ar aku buat biz spagetthi aku nih. Dlm plan aku, maybe after this aku nak jual pizza pulak sbb nan hado org jual kat sini pastu PizzaHut hanya ada di K.Kinabalu..takda di Sipitang!!!. Arini aku akan try buat doh pizza...bukan la aku x besa buat pizza..dulu kat kampung rajin la aku buat tapi nak kena improvekan lagik..hehe... Aku pun baru tanya kat abg aku yg chef tu..nanti aku try buat mcm yg abg aku ajarkan...In Sha Allah kalo jadi spt yg diharapkan makanya jalan la plan aku nak buat homemade pizza aku...Can be better than PizzaHut okae!!!. Wahhhhh...confident kan aku? *sambil mendabik dada buat muka sombong cikit, sambil libas shawl...ahaha...Emmm, ok la korang...later aku sambung lagik k korang. Hopefully korang x Monday Blues arini...Selamat bekerja korang....

Saturday, September 28, 2013

Senangnya Menjadi Surirumah

Ermmm...bukan mudah menjadi seorang surirumah walau nampak mudah, dok rumah...bole santai2 tp hakikatnya fizikal dan mental tu perlu kuat. Mampukah kau terima apabila dihina atau dimaki oleh suami?. Mampukah kau menerima tekanan apabila si suami membawa pulang tekanan keja ke rumah dan kau yang harus menerima tempiasnya, kemarahannya?. Mampukah kau menerima apabila suami asyik mengungkit itu ini sedangkan itu mmg tanggungjawabnya sebagai seorang suami? Itulah antara yang dialami oleh seorang isteri yg bergelar surirumah. Walau nampak hanya duduk di rumah tetapi harus menjadi seorang yang perfectionist di dlm hidup seorang suami. Walau sesempurna mana pun seorang surirumah menjaga pakai minum sang suami tetap tidak dihargai...tetap nampak x sempurna kpd suami. Nah...betapa mulianya tugas seorang isteri yang bergelar surirumah dlm sesebuah perkahwinan. Kpd semua surirumah di seluruh Malaysia, bersabarlah menghadapi hari2 mu walau mungkin kau tidak dihargai oleh suami mu.

Friday, September 27, 2013

Terjual 17pek Arini

Alhamdulillah..syukur terjual 17pek arini Spicy Spagetthi aku..hehe...Jadilah kan buat tambah2 duit poket aku..hihi... Tu pun ada yg nak order tp da kehabisan...hikssss. Btw, sesiapa yang nak order Celcom M30, cpt2 wasap aku 0126346852 ok...sbb pengeluaran sim ni da x lama da nak stop so mmg sgt rugi kalo korang tak grab skrg...Again aku share pasal Celcom M30 ni ye...

CELCOM M30 TERHEBAT DI PASARAN SEKARANG!!!!~!
--> Want To Sell / WTS <--
【ITEM(s)】 STARTER PACK PREPAID CELCOM M30
【Package includes】FREE RM5 kredit + FREE Postage + FREE
register
【Warranty】Celcom Centre
【Dealing
【Contact method/details】Whatsapp 012 6346852
【Age of item(s)】NEW
【Item(s) conditions】NEW in Packaging
【Reason for sale】Seller
✔ Rm30 Sebulan / 30 hari
✔ Kuota Unlimited (masih unlimited smpai skrg)
✔ Kelajuan sehingga 7.38MBPS (tested) !
✔ Menggunakan system topup
✔ Tiada komitmen(Nak guna baru topup)
✔ Blacklist diterima !
✔ STOCK SANGAT TERHAD !
✔ Boleh call dan sms (CALL 30sen 1minit , SMS 15sen)
✔ Boleh digunakan dalam broadband , smartphone, tab dan
sebagainya

Thursday, September 26, 2013

Jom Try Recipe Kerabu Mangga Aku

Ok...ni aku share resepi Kerabu Mangga aku ngn korang tp mcm biasa k...bahan2 adalah agak2 kuantitinya sbb aku x pandai nak bagi sukatan...hikkkkssss...

Bahan2 yg kena ada adalah :-
Mangga of coz...hehe
Pastu udang kering / ikan bilis...yg ni nak tumbuk pun bole, blend bagi hancur sikit2 pun ok jugekkkkssss....
Sambal belacan...
Kacang tanah yg digoreng pastu ditumbuk
Bawang yg dihiris atau didadu
Kerisik
Cuka sikit je tau!
Garam gula secukup rasa...heheh...

Bila bahan2 da ada...step pertama...hiris mangga. Aku x suggest korang pakai yg alat  penghiris tu sbb tekstur kerabu mangga jd x best!. Better guna tgn...org kata manual gitu walaupun mungkin tangan lenguh sbb dok menghiris mangga...hihi. Bila da siap hiris tu, korang mix je suma bahan2 di atas. Ok, dlm masakan...kalo ngam gula garam sumanya cukup rasa...dijamin sedap!!!...Tapi tgk masakan juga la. Takkan dlm kari pun nak buh gula kan?. Agak2 ar...hikkkksss...So korang...jgn lupa mencuba resepi kerabu mangga aku yg simple ni k.....Pada aku, aku lebey prefer kerabu mangga aku ada spicy sikit sbb akan jadi lebey sedap...Yang mana x tahan pedas, jgn la buh cili byk2 means sambal belacan tu buh sikit da la....Pastu bab sambal belacan tu aku blend je sbb aku takde lesung batu plus kalo ada pun, aku adalah mmg mls nak menumbuk...hahah...

Ehhh...ok la korang...again aku ckp...sila la cuba resepi aku ni k, kira resepi mak aku jgk la actually...Mmg sedap sbb ada kacang tanah yg ditumbuk...Kebanyakan kwn2 aku yg pernah mkn kerabu mangga aku, mmg suka sgt dorang ngn kerabu aku nih so korang mesti cubaaaaaaa...hikkkkksssss...Baru tau sedap ke tak..hehe....

Nak Jual Kerabu Mangga Konon!!!

Aku actually baru lepas hiris mangga. Arini nak buat kerabu mangga. Kalo ada yg nak beli, aku layan jek...hahah...Ada kwn kata kt aku...sumanya nak dijual!..huhu...Aku rasa x salah pun kan?. As long benda yg x salah di sisi agama dan undang2....aku buat jek asal mendtgkn duit. Aku x kisah sgt pun apa org nak kata. Yang penting aku dpt duit....heheh...Ok la, aku nak siapkn keja aku ni sblm aku start tugas aku sbg babysitter jam 2ptg nanti. Babai...

Bekpas Mee Goreng

Morning korang...pepagi ni aku da ajak hubby aku bekpas kat luar...pasalnya pepagi buta air da illek sapdek....Mmg trus ke laut la mood nak memasak bagai khennnn!!!...Ke malas nak msk sebenarnya? Hahahah...Yup...malas pun hada nih...hehe...Ari2 msk so kdg tu harus lah mood malas tu dtg bertandang....hehhe....Ok la korang...later aku update entry ekk...Mee goreng aku da sampai....Babai....

Wednesday, September 25, 2013

Sayangnya My BB ♡♡♡

Igtkan nak jual my bb nih...sekali sbb arga bb adalah tersangat rendah makanya x jadik la aku nak jual. Drpd jual dgn arga yg rendah, baiklah guna jek sampai lebam!!! Cuma x le online la sbb kalo online...sejam pun le abis baterinya, huhu...tapi tadi aku test buh celcom aku dlm tu...off kan wifi bagai sbb kat umah, aku mmg pakai wifi...pastu reception letak 2g sajork..ok la dlm 7jam bertahan gak bb aku nih. Makanya le la aku pakai bb aku ni balik walaupun x le nak online kat situ...Bab online tu, da x da hal sbb aku online via tab da skrg....n lappy also kalo aku nak update blog gegila la khen???hikkkkssss....Tapi mmg aku rasa nyesal pulak beli bb ni taun lepas sbb skrg baru aku tau drpd ramai kwn2 yg guna bb...bahawasanya bb adalah mmg x tahan terutama baterinya. Pepatah ada mengatakan...menyesal kemudian x berguna lagik...hahah...so aku x suggest korang yg nak beli bb tu!!!

Adakah aku menutup periuk nasik Blackberry???. Oh nooooooo...itu bukan maksud aku cuma ye la..kita nih kalo beli mesti la nak guna lama kan? Ini beli, setahun pun x tahan..ate cane???...Kalo aku kaya..x mengapa la kan? Heheh....Tapi satu aku puji psl bb nih adalah pasal tenetnya. Murah ok!...Aku guna tenet sebulan baru RM20..itu Maxis...Tak tau pulak aku kalo service provider yg lain. Pastu x pnh x cukup qouta. Mungkin aku ni bukan jenis byk download penyebab x pernah x cukup qouta...Wallahualam la...Ehhh, panjang pulak aku bebel kan arini?...tapi kan korang, nowadays...aku suggestkn korang beli Samsung sbb Samsung the best kot rasanya skrg. Suma org pun nak beli Samsung lately...Da tu...kejap2 ada je product baru drpd Samsung tapi jgn la korang asyik tukar je memanjang...Sayang duit ok!!!...hahahhhh....

Cinta Jannah Yang Sangat Tak Menyengat

Errmmm...aku pasti sgt ramai yang x bapa suka ngn ending cita Cinta Jannah!!! Semalam, pas abis je Cinta Jannah...hahhhh...berderet ko kwn2 update status menyatakan ketidakpuasan di hati mereka2. Aku pun camtu jugak!!! Hover angattttt kan aku???hikkkkssss....Ye...aku mmg facebooker tegar!!!... Almaklumlah..aku kan almost all the time pun free...heheh...Ok, back to the story kan...pada aku la...cita ni kuat pada heroe n heroinnya yg sweet itewwww!!!...Bab jalan penceritaan tu...mmg FAILED banyak...ada yang x bapa nak logik pun ada...pastu banyak sangat beberapa bulan kemudiannya. sembilan taun kemudian la...haishhhh...so sad ok!!!...Sangat menderita ok kisah suami isteri Ezaril n Jannah!!!...Pastu mcm Ezaril pun x da nak mencari...Mcm x da usaha langsung nak cari Jannah..Ye la, berdoa mintak tlg kat Allah mmg wajib la sbg umat Islam tapi usaha tu pun perlu what...huhu....Rasanya Penerbit kena lebih detail dlm menghasilkan karya supaya penonton mendapat kepuasan yang maksima gitu. Yup...aku tau la aku bukan Penerbit ke hapa khennn tapi sesuatu cerita tu kenalah lebih detail gitu biar sampai apa yang nak disampaikan...jgn la buat penonton tertanya2..for example: apa cita ngn family Jannah kat kampung???... Takkan la Jannah x balik jumpa family kat kampung khennn???....Tapi aku yakin sgt la disebabkan cita nih hanya 24 episod je...thats why la jalan citanya jadik cmtu...huhu...Actually kalo episod x byk pun, its ok je pada penonton cuma kena betul2 compact la kisahnya..baru la penonton cukeeeee atiiii!!!... Tak la nak meroyan sgt kat fb kan???hahha...Ai la tewwwwwwwwwww...hikssss...Btw, mengharapkan pas2nih ada lagi lakonan gandingan hero n heroin yang sweet nih...heheh ;)
 
Ok la korang...sudah2 la kita2 meroyan pasal cita Cinta Jannah ni...Malam ni jom kita tgk Love  U Mr.Arrogant tak silap aku..Tgk preview kat iklan mcm best jek..pelakon2 pun nak bad jugekkssss...Da dpt imagine mcm best cita tu tapi semoga pandangan aku nih tak silap la...Kalo korang nak ukur..chewahhhh..ayatttt...haha....Bukan apa korang, kalo nak ukur cita tu best ke tak kan??? Salah satunya korang tgk la kat fb...ada x kwn2 korang yang menghapdet. Slalunya kalo cita best, mmg penuh la kwn2 menghapdet...Cuba kalo x best mcm Demi Dia ritu...mmg la sonyap sunyi sajorkkkkkkk....kihkihkih...Emmm ok la korang..da terasa spt aku sangat hover la pulak nak comment lebey2...hihi...
 
 

Pou Yang Gendut Mcm Tuannya

See pou aku....segendut aku kan??? Hubby aku ar ckp cmtu tapi x pe....yang penting aku shomellllllll *tutup muka sendiri sbb pepagi da angkat bakul senirik..hahah....Ok korang, ari ni gaji bagi org gomen kan? So kalo ada yg nak beli sabun collagen ke, rumpai laut ke, simpack celcom m30 broadband tu ke...sila la roger2 aku ek!...kalo malu2 kucen nak comment kt sini...le je wasap aku 0126346852...x da tenet kat phone? Call/sms pun bole bah! Hikkkkssss. Btw, berbelanja ngn berhemah k korang...settlekan utang2 dulu kalo ada..pastu jgn lupa bagi kt makpak cikit baru berkat gaji yg kita dpt In Sha Allah....Ohh...kalo hp canggih2, x da maknanya kalo x da tenet so apa lagik?. GRAB la celcom m30 broadband sementara stok masih ada!!!. So sblm aku mengundurkan diri, aku review lg skali pasal broadband tu ehhh....Tq....

CELCOM M30 TERHEBAT DI PASARAN SEKARANG!!!!~!
--> Want To Sell / WTS <--
【ITEM(s)】 STARTER PACK PREPAID CELCOM M30
【Package includes】FREE RM5 kredit + FREE Postage + FREE
register
【Price】RM45
【Warranty】Celcom Centre
【Dealing method】Postage
【Contact method/details】Whatsapp 0126346852
【Age of item(s)】NEW
【Item(s) conditions】NEW in Packaging
【Reason for sale】Seller
✔ Rm30 Sebulan / 30 hari
✔ Kuota Unlimited (masih unlimited smpai skrg)
✔ Kelajuan sehingga 7.38MBPS (tested) !
✔ Menggunakan system topup
✔ Tiada komitmen(Nak guna baru topup)
✔ Blacklist diterima !
✔ STOCK SANGAT TERHAD !
✔ Boleh call dan sms (CALL 30sen 1minit , SMS 15sen)
✔ Boleh digunakan dalam broadband , smartphone, tab dan
sebagainya

Tuesday, September 24, 2013

Cinta Jannah Episod Akhir!!!

 
Sobsob..so sadddddd..arini da last cita Cinta Jannah ni...huhu...Sama2 la kita tgk eh korang..yang mana mengikuti cita nih la...hikkkksss...Walaupun masa awal2 episod aku tak tengok tapi bila da start tgk, trus aku terjatuh cinta ngan cita nih...n aritu aku tertinggal episod20 n episod 22..huhhhh...semangat aku tgk kat tonton jam3pagi disebabkan qouta tenet aku ni memang dok berlambak jam 2pagi ke 8pagi...Mmg nikmat la tgk khennnn sbb x da langsung buffering..heheh...Da tu meleleh2 ayaq mata aku nih dok tgk dua episod tu..Sangat hover kan aku???hihi...Pada aku, walaupun hanya 24episod je cita nih tapi mmg menjadi fenomena la jugekkkksss gitu sama mcm cita Setia Hujung Nyawa n Teduhan Kasih...asal cita start je...hahhhhh..beratuq tau kwn2 dok update status kat fb..Sangat meriahhhhhh!!!hahaha....Btw, sgt berharap ending nya best gilakkkkk..jgn la ending yang too simple sampai aku x le nak feel best2 sikit...kihkihkih...Feel apa la sgt aku nih kan???...Tapi aku suka betul ngn Nelydia Senrose tu...sgt comei, sweet, cantik...n lakonan bersahaja..agak2 dia nak x jadi adik angkat aku??? *ketuk kepala sendirik!!!hikkkssss...Tadi kan korang, kat Wanita Hari ini ada tau Jannah ngn Ezaril...I likeeee sangat...Kan best kalo dorang couple dua...tapi Nely ngn Qi la pulekssss....hahhaa...Pandai2 je nak ngaturkan jodoh orang!!!hahah...
 
 


Ni masa episod20 malam yang dorang betul2 jadi suami isteri yang sah. Faham x maksud aku???...hikkkkssss *sambil tutup muka sebab malu..boleh???hahaha....

Ni pulak masa dalam mimpi Jannah...pas dia tersedar tu la...baru la dia menjadi isteri yg sebenar2nya kpd Ezaril....betul ke penceritaan aku nih???hahahha....Lebey2 kurang je la...hihi...Nasib paksu Ezaril tegur Jannah, kalo tak..tak la Jannah nak terima Ezaril sbg suaminya yang sah....kata paksu Ezaril...isteri yang taat kepada suami maka pilihlah mana2 pintu utk masuk ke syurga...Cenggitu la lebey kurang ayatnya...hihi....Emmm ok la korang...sama2 kita tengok akhirnya kisah Cinta Jannah nanti k!!!Babaiiiiiiiiii....


 

Monday, September 23, 2013

Cerita Pendek Sajorkkkk!!!

Tadi hubby n kwn2 nya da gerak ke Kinarut. Ada latihan menembak lagi so tonight aku lonely la nampaknya tapi kalo da dasar penakut tu makanya sudah aku ajak si Qristy kakak si baby sepet yg aku ngasuh dulu tu menemaniku mlm ni..hahah...Ok la kan buat kwn...hihi...Gini la nasib hidup perantau....chewahhhhh...haha...Emmm, ok la...x da apa aku nak share sgt. Nak berblogging sampai lebam pun nan hadoooo dgn line tenet yg menyakitkn ati nih!!! Huhu...Btw, tadik sblm hubby aku bertolak...sempat aku suh hubby aku belikan aku Green Apple IceBlended kegemaran aku ngn waffle choc+peanut butter tp waffle tu x garing la...aku suka kalo garing2 cikit...heheh...Sgt manyak songehkan??? Hikkkkssss...

Kisah Picnic Ujung Minggu!!!

Ini kisah minggu lepas tau..bukan semalam kisahnya...hehe....kebetulan hubby aku off day adalah pada hari Ahad tu...Ohhh..for info, hubby aku off setiap 4hari naik tugas...Kira jatuh seminggu adalah 2hari off tapi kan korang...jgn igt best pulak sbb sbnrnya dorang consider standby jugak walaupun offday...Tak mcm keja2 yg lain tapi syukurlah tugas kat Sabah ni..so far relax sikit la drpd yang mana2 bertugas kat Semenanjung nun...hihi...Tapi bila offday tu, tak la bole pi mana2 sgt sbb katakan tadi pagi balik keja kul 7pagi...hah..arini offday pastu esok pagi kul7pagi da naik tugas...emmm, nak pegi mana jugakkan??? So limited time offdaynya..kalo nak coti2 Malaysia...kenalah amik cuti panjang gitu...hikkkkssss

Ok lah, x yah la aku nak membebel panjang. Korang layan kan aje la ye...gmbr2 yang adooooo...hehe...Btw, sgt x sbr nak tgk Cinta Jannah kul 7pm japgi..So sad sbb esok da last kan?....tapi tgk demo cita Mr. Arrogant yang bkl menggantikan Cinta Jannah ni pun mcm best jugak. Yang penting jgn la mcm Demi Dia yang sebelum nih. Mmg x da mood pun nak tgk langsung..Motif???..Takda motif pun...heheh....tapi Elfira Loy tu nampak budak2 sgt nak jadi Heroin what!. Ini pandangan aku la tau...kitakan punya pandangan yang berbeza....Tapi aku mmg suka Nelydia Senrose tu, sweet jek...lakonan pun bersahaja gitu...Ehhhh ok la...kan aku da merapu bukan2...Konon2 tadi entry Wordless Monday la sangat khennnnn!!! Ni nasib tersedar diri..kalo x tersedar...mau 10perenggan panjangnya nanti....Hikkkkssss...Ok la...layannnnnnn....

Wordless Monday!!!

Friday, September 20, 2013

Genap Umur Aku 30taun!!!


Alhamdulillah, tanggal 20 September  2013...maka genaplah usia aku 30taun. Syukur kerana Allah s.w.t masih memanjangkan umur aku..memberikan kesihatan yang baik setakat ni, kebahagiaan kpd aku suami isteri walaupun kami belum dikurniakan zuriat...Syukur sgt2. Aku redha dgn apa yang telah ditakdirkanNya kerana apa yang diaturkanNya pasti yg terbaik buat hambaNya. Btw, Semoga aku dipanjangkan umur tp biarlah umur hubby aku lebey panjang drpd umur aku, diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki hendaknya, dikurniakan zuriat biarpun hanya seorang...Aamiin...Aamiin...Aamiin...Yarabbal Alamin...Nanti siang sikit, harus aku call mak abah dikampung sbb tanpa mereka..x mungkin aku akan ada di muka bumi ini. Itu mmg kebiasaan pada setiap hari jadi aku...call n berterima kasih kpd mak abah aku sbb tanpa mereka..siapalah aku khennnn???

Korang kalo x buat camtu setiap hari jadi korang, harus tau buat cmtu...hehe. Ye la..celebrate2 jugak tp kalo x kerana mak kita bertarung nyawa melahirkan kita...x mungkin kita ada kat bumi Allah ni so harus berterima kasih kpd mak abah kita k!!! Hikkkksss....Ok...cakap pasal besday, arini aku x celebrate apa2 pun sbb smlm adalah kebetulan offday hubby aku jadi hubby aku bwk pi KK n banja PizzaHut siap2..so kira aci la jugak tu..heheh...Adiah x da, da la...kan ritu awal2 hubby aku da belikan Samsung Galaxy Tab3 tu..jadi la tu. Melampau ar kan kalo nak mintak adiah lagik!!! ..Emmm ok la korang, nanti aku share ekk gmbr mkn2 smlm...Semoga korang tunggu entry latest aku dgn penuh kesabaran yang jitu!!! * bajet blogger terhebat di doniaaaaa...hahahhhh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, September 18, 2013

Bebel Pagi!!!

Disebabkan tenet down beberapa ari ni...x dpt la aku update blog aku ni. Comment2 dr kwn2 pun ada yg x dpt aku nak reply lgk...huhu. Sorry ye korang, nanti bila line ok...aku reply. Bukan ape, wifi aku kt umah ni haaaa...qouta abis da..da x larat nk topup..asal topup, 2,3 ari abis. Stress ar cenggitu. Yang qouta off peak hour mmg dok byk 99%...Ate mana taknya...off peak hour adalah pd pukul 2am ke 8am...Sah2 time tido tu khennnn???...So x da makna pun kalo tenet aku tu 8gb, kalo da 4gb peak hour, 4gb off peak hour...Peak hour pulak jam 8am ke 2am...panjang tu time peaknya...Memang x cukup sesajork arrrrr...huhu...Biznez...biznez dorang ni!!!...Pastu aku amik ar celcom yg mingguan kat tab aku nih, sekali line celcom adalah x bgs kat umah aku ni..hah...makhencik stress lagik!!!. Rugi kot RM18 aku..hukhukkkkk....

Makanya nanti aku pi KK, aku nak pi Maxis Centre tukar simcard aku yg kat hp torchlight aku tu ke simcard yg cip kecik so that simcard tu bole la masuk ke tab aku nih...Senang sikit aku nak online kat tab nih. Biarlah wifi kat umah ni, hubby yg guna sbb aku kena tenet ada kat hp...hubby dia jenis yang x heran sgt bab2 ni..hehe...Mmg la bininya hover cikit yang penting aku byr seniri tenet aku...heheh... Ok la korang, later kalo line ok..aku update lgk....Babai.....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, September 17, 2013

Spagetthi In Sipitang!!!


Alhamdulillah syukur keatas rahmatMu Ya Allah...ada jugak rezeki aku beberapa arini dgn meniaga spagetthi ala2 aku....yang pasti sedap drpd kat PizzaHut n Secret Recipe...Amboihhhhhhh....Makan dlm ni kalo pihak PH n SR baca blog aku nih...hahahha...


N syukurlah bila customer berpuas hati dgn spagetthi aku....Ada yang ari aku x buat pun, siap tanya ada jual ke tak. Pastu ada siap booking da kalo2 aku buat nanti....Yang best tu bila customer smlm baru 1st time beli  2pack pastu pm aku kat fb suh antar lagi...sedap katanya sampai update fb bagai....Terharu makhencikkkkkk..hihi

Aku jual tak mahal sgt...just RM5 sebekas je pun...Tak silap aku kalo kat PH, sebekas tu mau berbelas jugak arganya tapi ok la arga aku tu kan?..Arga bajet n semua mampu...hihi...Emmm, arini x pasti nak buat ke tak sbb smlm da buat...takut jual ari2 x laku pulak sbb aku jual via fb je pun tp da ada org book 2pek arini....Tgk la camana nanti kan? Hihih...

Friday, September 13, 2013

Duit Poket Cikit2


Alhamdulillah Syukur...ada la rezeki cikit arini sbb spagetthi aku ada yang berjual jugak...hihi...Jadi la cikit2kan buat tambah duit poket aku..hehe...Bukan la bermaksud hubby aku x bagi duit poket ok!!! Kalo permintaan esok ada, aku buat la jgk. Bak kata pepatah, rezeki jgn ditolak, musuh jgn di cari...hikkkkssss....



Published with Blogger-droid v2.0.10

Tak Lalu Makan Nasik!!!

Arini makan Spagetthi Citarasa Malaysia sajorkkkk. Aku sgt tak lalu nak mkn nasik so spakat ngn hubby, aku just msk spagetthi!!! 95% tu kira decision aku la yg lebey pun!!! Hahah....Hubby aku ni jenis x kisah sgt apa menu pun aku nak msk. Kdg aku yg pening mikir apa yg nak dimasak..hihi. So korang, lunch apa arini?...


Published with Blogger-droid v2.0.10

Aku BZ!!!

Busy sgt la konon kn? Hihi. Actually, arini aku buat Spagetthi Citarasa Malaysia...utk sendri mkn n jgk utk dijual gitu..haha. Aku saja nak buat lebey...in case aku buh dlm fb japgi kot ada yg terliur..le la aku offer utk jual khennnn?.? Hihi...Ok la korang, aku sambung buat keja jap k! Btw, jemput mkn n babai korang..hihi

Thursday, September 12, 2013

Pantang Tengok, Aku Pun Terliur!!!

Beginilah dunia siber..tgk fb ke...blog kwn2 ke..hahhhh...mula la itu teringin...ini teringin...emmm....mcm2 daaaa....Actually...keterliuran aku nak buat puding roti ni adalah setelah aku tgk blog Mama Damia2 la...hihi..sesedap je aku bagi nama blog akak tu kan???hihi...Tapi aku x la ikut sebijik2 resepi tu sbb aku kan suka derhaka pada resepi...Tapi motif utama aku derhaka kali ni adalah sebab aku kekurangan bahan tapi syukur la sbb bahan2 tu bukan bahan2 utama so aku layan jekkkkkkk....hihi...
 
 
 
 
 
 
Sedap ok mamam Puding Roti dgn Castard Sauce!!!.Yumyum...saja je nak kasi korang x bole tahan...hihi...
 
 
Seriously, aku bukan la penggemar puding roti tapi tu la...pengaruh blog mengatasi segala-galanya...hihi...Pantang je tgk makanan yang menggiurkan!Atenya...cane aku nak slim camtu???...hihi. Nampak sgt mcm x mau mengaku sendiri yang x mau control nafsu makan...heheh...

Bestkan Ada Camera 360???

Dulu masa guna blackberry, aku x da Camera360 sbb x le nak download makanya skrg da guna Samsung, haruslah aku download agar aku dpt feel suci la sgt rupa paras ku itew!!! Hihi. Btw, abaikan kegemukan aku yg makin melampau tu ye sbb aku pun musykil napa macam dipam2 bdn aku nih..huhu...


Published with Blogger-droid v2.0.10

KOLEKSI SYRIA HODDIE PLAIN SILANG EKSKLUSIF

 
 
 
 
 
 
 
- Tudung labuh dan menutup dada
- Harga sgt berbaloi
- INNER DAN HODDIE DI JAHIT SEKALI
- HANYA RM55 TERMASUK POSTAGE

- Material cottan n SUPER DUPER SEJUK DAN SELESA
- LIMITED STOCK
- SIAPA CEPAT DIA DAPAT

Buat Kerepek Pisang!!!

Malam semalam hubby aku merajinkan diri buat kerepek pisang. Anak tauke kerepek jugak kan so kena la pandai buat tapi walaubagaimanapun...kena improvekan lagik, baru bole jual. Itulah pun motif sebenarnya pun!!!
 
 

Wednesday, September 11, 2013

Punya La Gemuk Pou Nia!!!

Hahhhh...see...punya la gemuk pou, Nia kejakan!!! Dulu stress btl aku bila aku penat tetengah mlm kumpul point..bila Nia pegang...aku check2, ciput point jadiknya...Sumanya Nia sumbat bagi pou makan! Aku rasa kalo pou tu bole ckp, mau dia kata "sudah la wei, obesiti da aku jadiknya ni"...hahah..atau "wei budak keçik, nak termuntah da aku ni"...hahah...Nia...Nia...tapi pou kat tab mummy, jgn arap ar nak main...Punya la kedekut kan aku??? Hihi...


Published with Blogger-droid v2.0.10

Aku & Hubby Berpicnic !!!

Bila bosan..nak2 pulak hubby aku offday..menghala la kami ke tepi pantai. Berpicnic berdua saja mengisi masa yg terluang. Gambar kt atas ni, masa Ahad lepas la korang..Kebetulan je pun hubby aku offday ari Ahad tu! Makanya aku bwk Ikan Masak Lemak Tempoyak+Petai, Ikan Pekasam Goreng dr rumah. Ondway pegi tu, kami singgah pasar beli ikan jap utk panggang2..hihi...Mcmni la kami habiskan masa2 lapang agar tak terasa sunyi sgt hidup. So korang, apa korang buat bila korang bosan ekkk???


Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, September 10, 2013

Orang2 Taiping...Jom Pekena Mee Rebus Warisan, Pasembur & Nasi Ayam Mak Aku!!!hihi






Ok...kpd kwn2 yang dok sekitar Taiping dan kawasan2 yang sewaktu dgnnya...sudi2 la singgah makan kat kedai mak aku ye. Kedai mak aku ni letaknya kat Taman Kota Jaya, Simpang iaitu x jauh nak menghala ke Kuala Sepetang. Kiranya bila da masuk taman tu kan korang..akan kelihatan kedai2 kecik berderet di kiri dan kanan jalan so kedai mak aku adalah di sebelah kanan korang. Korang akan jumpa kedai mak aku dulu sblm korang jumpa padang bola yg luas di sebelah kanan korang jgk. For info, Mak aku buka kedai pada pukul10am n tutup lewat petang gitu tapi depends jugak tu..kalo abis cpt, mungkin cepat la ttp..hihi..Baru2 niaga kan so tak la buat byk2 sgt sbb x suma org tau lagik...Utk info korang, Mee Rebus RM3, Pasembur RM3, Nasi Ayam RM4...murah je kan??? Hehe....

So korang yang dok Tepeng nun..sudi2 la ya singgah kedai kecik mak aku tu. Pastu kalo sedap, jgn lupa promote kat kwn2 n sedara-mara...ok korang??? Ohhh korang...kalo x nampak kedai mak aku tu..ce tgk2 Liza's Corner kedai kak sepupu aku tu..hahhhh...kedai mak aku sebelah je ngn kedai kak sepupu aku tu la..Gambar kat atas tu masa ptg bila kak sepupu aku da tutup kedai..tu yg nampak brtutup kemas je tu. Pastukan...kalo nak mkn Nasi Lemak Pandan kak sepupu aku, awal pagi lagik da bukak kedainya. Le la kalo nak bekpas pepagi. Errmmm...Ok la korang, jgn lupa singgah kat kedai Mak aku k!!!



Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...