Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, July 31, 2013

Jumpa Kawan Yang Kenal Via FB For The 2nd Time

Amboihhh makhencik...tajuk sgt pjg tak bole belah..hahah…Ai actually nak share yg Jumaat ni maybe ai akan jumpa ngn Shana ni for the 2nd time! Last year ai jumpa dia n kami p mkn burger bakar kt Wangsa Walk. Gmbr yg bwh tu masa kami brtemu d Central Market, Shana n adiknya dtg pickup kami menuju ke Wangsa Maju. Time tu dia lum ada baby n dia tak sdr langsung dia ngandung time tu sampai la saat nak melahirkan...so miracle kan??? Begitulah besarnya kekuasaan Allah swt. Brakhir penantian Shana yg da 8 ke 9taun gtu taun lepas.

So kali ni kalo jadi jumpa semula, dpt la ai jumpa dgn Baby Nea yg comei ni(gmbr atas)…Shana pun nampak mcm da slim cikit. Ai is segan lak nak jumpa sb ai is maintain gendut…hehe.…So blk kmpg kali ni, ai is akan jumpa dgn kengkwn yg sudi nak jumpa ai tanpa sbrg alasan. Org kata, nak seribu daya…tak hendak seribu dalih. Tu kdg2 ai mls nak layan sms kwn2 yg tanya bila ai nak blk tp bila the time ai nak blk...kdg langsung x nampak batang hidung…huhu. Wah, nampaknya entry ini membuatkan ai cedikit emo la pulakkk…hahah..Ok la korang..sudah cukup sudah la entry utk arini. Sekian tima kasih korang ☺ hehe…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Cuci Jangan Tak Cuci

Slalu, keta hubby cuci senirik je. Ai pun cuci tp kalo hubby tak da kt umah sb brkursus..hehe…Tp arini hubby mls nak cuci senirik so blk je tamu trus kami menuju ke carwash yg dkt je ngan umah kami...Emmm, keta kalo warna itam…time x kotor nampak steady n tough la…ce time kotor, pandang sambil geleng kpala ok!!!hahah…

Bila nak blk kmpg ni, sedey lak nak tgl kan si itam ni tp apa le buat kan? Sabah ngan Semenanjung meredah Laut China Selatan ko! Btl kan?Ai ni Geografi tak la pandai sgt tp SPM credit jgk la…hahah…Nanti kat KK maybe akan parking kt umah kwn yg tinggal kat apartment ataupun sng cita parking kat balai kat sana jek…Lebey slamat gtu kan!!!heheh

So korang, slalu cuci keta senirik ke atau ke carwash?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Alah Membeli Menang Memakai!!!

Ai is baru blk dr tamu tp ai bkn beli sayur..Ai beli panties, bra, shawl n kacut ai nih!!! Cian kan…org shopping kt Shopping Complex, ai is shopping kt tamu jek..haha. Ada ai kisah khennn??? Janji brg2 yg ai beli tu brkualiti, ok what kan? Tak semestinya beli kt tamu brg2 tak brkualitikan? Kena pandai memilih la pastu bole tawar-menawar arga bagi yg pandai menawar arga mcm ai…hahah…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, July 30, 2013

Sangat Tak Sabar Rasa Hati

3hari lgk nak fly blk ke Semenanjung. Sgt tak sbr nak blk kmpg!!! Last blk adalah pada 2/11/12-21/11/12…so about 8bln x jumpa mak abah, adikbradik n anak2 buah. Syoknya la dpt beraya di kampung halaman brsama family trchentaaa taun ni. Kami somi isteri pulak satu kmpg so sng la nak brulang-alik cuma penat sikit la bdn ni nanti nak kasi adil punya pasal.

At this time, suma brg2 da siap masukkan dlm beg. Kira kalo nak fly arini pun da bole da..hahah…Hover angat la makhencik khennn!!!hehe. Emm ok la korang, ai is nak rest jap...Nanti kalo ai bebel pjg2 takut korang muntah pulak nanti sb ai ni kalo sembang, susah nak benti2. Potpetpotpet je kejanya…hikkksss. Adik ai la slalu ckp cmtu kalo ai sembang ngan dia tak henti2…Katanya dia nak muntah gtu! Sabar je la…huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sejuk Perut Ibu Mengandung


Smlm masa ai semayang Maghrib…Nia pun nak semayang jgk!!! Sejuk perut ibu mengandung kan?…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, July 29, 2013

Hohohooo Balik Kampung

Arinya da semakin hampir, so ai pun da siap packing baju. Itupun mcm ada lg je yg blum buh lgk dlm beg. Ari Khamis ni kami akan brmlm d KK dulu sblm flight keesokan harinya jadi time tu igt mmg nak beli beg besar sikit. Nanti trf beg kt hotel..beg galas ala2 org daki gunung tu le lipat jek buh dlm beg. Manatau nak blk Sabah nanti akan bwk blk byk lg brg kan?hahah...Kalo x pun, nanti beli masa kt kampung. Emmm, tgk la mcmana nanti...kalo brg byk lg yg nak d bwk nanti..kena la beli jgk nanti kat KK.

Btw, hotel kt KL pun da booked via on9 smlm so nanti 2hb tu brmlm kt KL dulu. 3hb mlm baru naik bas blk Tepeng. Bkn takda kakak kt Selayang n Banting tp mls lah. Umah mak abah yg kat Gombak pun da jual so dok kt hotel kat KL jek…sng nak jenjalan nanti. Kami pun check in kt Citin Hotel kt dpn Pudu Sentral jek jadi sng nak brjalan p Central Market…Masjid Jamek…Jalan TAR bagai…Kalo ada kwn yg dtg nak bwk kami jenjalan, lgk la suka ati. Rindu ngan Kuala Lumpur..tmpt ai lahir dan membesar gtu!!! Ada kwn fb ai yg pnh jumpa taun lepas kata nak jumpa lg nanti…Kalo ada umur, brjumpa la kami lg utk kali ke2 tp kali nih dia da ada Baby Nea..bole la jumpa si kicik tu pulak…hehe

3hb…kakak n family kecik dia dr Banting akan dtg jumpa ai di KL. Sgt tak sbr nak jumpa trutama Baby Zharfan yg ai x pnh jumpa lgk. Baby pun da 6bln…mesti blur2 nanti tgk Maknjang sb x pnh tgk…hehe..Oh, kakak Yayanya sebut Makjang bukan Maknjang…hahah…

Ok la, pjg sgt bebelnya ai nih kan?haha…Nak tgk Ketuk2 Ramadhan dulu pastu solat, baru lelapkan mata..Mata cm ada gam la pulak!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bila Ai Free

Yup…skrg ai addicted da sgt ngan game Pou nih!!! BB ai mana la nak ada Pou kan so hp hubby ai la menjadi mangsa…hohoho…Pastu kalo game pou tu ai suka yg pou popper nih sampaikan hubby ai pun da trpengaruh…kohkohkoh *gelak besaq sikit…Skrg mmg kalo free trutama tgh mlm, ai dok main ni je la. Yang stressnya, tgh mlm ai dok kumpul markah tp bila siang Nia main…abis susut markah yg ai dok kumpul!!! Sabar je la…hukhukhuk

Tapi yg lawaknya kan…sblm ni ai igtkan…bila kita jaga elok2 pou tu…kasi mkn cukup…bg pakai cantik2…nanti kita dpt markah byk rupanya ai is silap lorrr!!! Sengal kan?hahah…Almaklumlah, ai bkn layan sgt game2 nih tak kira la kt fb ngan kt hp tp ni la 1st time ai addicted ok…hehe.…Rasa nak pujuk rayu ngan hubby nak mintak tkr hp suka sama suka tp hubby ai suka kutuk BB ai…mmg tak la kan dia nak tkr punya…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mesin Basuh Berbaju Raya

Emm…ke mana lah mood brblogging ai menghilang nih!!! So pepagi nih ai cuba menggagahkn diri ai utk berblogging semula!!! Tapi tak da pun cita best nak share ngan korang pun..hehe. Crita merapu2 je ok?haha…Sblm ni kan korang, mesin bsh ai letak dlm bilik air..ada la dlm setahun lebey gtu pastu bebaru ni ai perasan da karat sikit mesin ai tu…huhu. So sad tau ai nih. Hapalagik…cpt2 ajak hubby ai ubah ke luar bilik air!!!

Makanya utk mengoverkn karat yg hado, ai pun sarungkn ngn alas meja sajork. Nasib ritu ai p kedai ai jumpa alas meja yg sama mcm yg ai guna kt dapur so ai grab je la supaya seragam sumanya. So…mesin basuh skrg adalah kat pintu nak masuk bilik air..kira da area dapur la letaknya. Sudah la dapur ai kocik sajorkkk, tambah kocik d buatnya. Apa bole buat, umah sewa pun rega RM300 jek kan so redha je la...emmm…

Ok la korang, later kalo rajin…ai bebel lgk kat blog ai nih k!!! Babai…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, July 24, 2013

Monday, July 22, 2013

Menghitung Hari, Detik Demi Detik

Yippieee…sgt tak sbr nak blk kmpg!!! *lompat bintang cikit…hehe…Alhamdulillah, taun ni kami suami isteri dpt pulang beraya di kampung halaman brsama keluarga. Syukurlah nakkkkk…Memang happy tak trkira rasa hati kami. 3taun ok kami braya d perantauan…huhu ☹ So flight kami adalah pada 2Ogos dan flight blk kami adalah pada 21Ogos.

Nampak mcm pjg je kan cuti tu tp tak terasa sgt pada kami yg blk hanya setaun sekali nih! Ni pun blk pakai waran tiket MAS. Kalo nak blk beli tiket seniri mmg jenuh la jgk kuar duit kalo bkn tiket murah kan sb kalo nak harap AA punya tiket murah, tak pernah pun kami hirau sgt sb hubby ai is susah nak dpt cuti. Sgt panjangkan explanation ai yg korang tak heran pun nak tau…hehe.…

Utk raya taun ni, no baju raya sb excited nak blk raya je yg lebey. Hoverkan?hehe…Pakai je apa yg ada sb ai pun jarang pakai baju2 yg ada tu. Da tu, surirumah kan? Buat apa nak pakai baju kurung moden bagaikan kt umah? Jarang jgk pegi kenduri-kendara so ai decided pakai je yg mana ada. Cuma nanti nak beli blouse2 n shirt hubby jek…

Emm, k la korang. Nak rest2 jap. Japgi utk brbuka ai igt nak masak Pajeri Terung n goreng ikan masin je. Kami mmg simple2 je asal ada yg nak dimakan…hehe. Korang msk apa brbuka nanti?…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, July 19, 2013

Bekal Brbuka Posa Utk Hubby

Makanya tadik jam6pm, ai is p antar bekal kt hubby d balai. Pas antar trus rushing blk umah sb waktu brbuka posa adalah pada pukul636pm. Umah ngan balai bkn la jauh mana pun korang…drive dgn speed…15min da pun sampai umah. Ai kan drifter trhebat!!!hahah…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Berbuka Posa Dgn Kuih Buah Melaka

Ok..Kuih Buah Melaka da ready utk brbuka posa nanti. Rendang Pedas Ayam pun da siap. Japgi tinggal nak buat Apple Juice ngan telur dadar jek. Ai is lupa beli sayur tadik so there is no vege for today!!! So menu brbuka nanti adalah Rendang Pedas ngan Telur Dadar, Apple Juice, Kuih Buah Melaka……Enough la tu kan!. Kami laki bini mmg simple jek!!! Tak gado nak msk byk2 lauk. Besederhana gtu lebey baik.

Japgi dlm pkl 600pm, ai nak p balai sb nak antar bekal brbuka posa utk hubby ai. Arini hubby ai keja drpd pkl 3pm tadik sampai 11pm so harus la ai p antar bekal kat hubby ai yg trchenta itewww kan? Sian lak hubby ai nanti. Nak p beli makan mmg sah2 la tak dpt sb hubby ai sorang je tgs amik report arini. Kang kalo dia kuar p beli mkn, orang awam dtg nak buat report..x da dia, acane kan???…huhu

Makanya japgi ai is brbuka posa sengsorang je la. Malas ai nak p mkn kat umah kwn. Igt nak brbuka ngan hubby kt balai tp malas lah…ai is segan manatau japgi ramai anggota yg lain kan???. Ai ni pemalu cikit tp cikit la tau, tak byk…hehe. Ok la korang, babai ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ai Is Hantu Kak Limah

Haha…Ini kenyataan!!! Kalo kt umah ai is diibaratkn spt hantu kak limah. Ai yg mengiktiraf diri ai lagu tu tau korang, bkn hubby ai. Kalo hubby ai yg shakap lagu tue…huh..hubby ai jd sambal belacan tau ai kerjakan..heheh…So ai da rebonding smlm sb ai risau takut nanti blk kmpg, mak mertua ai fengsan tgk ai! Bkn ai rebonding sb nak bukak tdg ye…oh NO NO NO!!! Cuma utk memudahkn pengurusan rambut jek. Em ok la korang, ai nak buat kuih buah melaka utk brbuka nanti. Rendang Pedas Ayam pun da ready utk brbuka nanti. Ai is mmg suka msk awal2 korang tmbh2 ai takut takda air cm smlm. Ai don't LIKE!!! So apa menu brbuka korang nanti? Tepuk dada, tanya selera…amboihhh…haha…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, July 17, 2013

5Ari Da Tak Posa

Emm, da 5ari ai is tak dpt posa..Sedey bangattt!!! Mlsnya nak mengganti posa nanti…hukhuk…Apa le buat kan? Takpe la, pasni yg penting ai subur. Moga2 ada rezeki nanti. Aamiin. Btw, now tgh fkr apa nak msk. Japgi bwk lauk brbuka posa kt umah kwn. Kbtln arini hubby off. Ohh, even ai tak posa tp ai is tak mkn d siang hari tau korang..just minum air je pun. Motip nak kurus la tew kan?haha…Ok la korang, babai ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, July 16, 2013

Kadang2 Menu Yang Simple Adalah Menu Yang Paling Sodap

Arini ai is lega coz hubby ai request menu yg paling simple di donia…hahah. Maka trhasillah Ikan Merah Bakar brsama Air Asam ngan Sayur Baby Kailan sajork!!! Tempe goreng itu ai yg nak mkn, mls nak buat yg brcili so ai buat cenggitu sajork!!! Haha…Kalo korang nak tau, ai mmg da 4hari x dpt brpuasa tp ai hanya minum saja di siang hari..mkn adalah brsama hubby ai itu dikala waktu brbuka posa. Maybe sb ai niat nak kurus skt kot sblm blk kmpg so mcm x heran sgt bab mkn2 nih…hehe…Emm, ok la korang…Selamat brbuka posa ye nanti!!! Kat Sipitang ni waktu brbuka posa adalah pd pkl636pm..Sekian, terima kasih…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, July 15, 2013

Heavy Peod+Kpala Pusing+Nak Muntah

Emmm…ari ke 3 peod, ai m having heavy peod lor!. Mcm tumpah darah pulak ai okae!!! Huhu…Kpala pusing n muntah n kdg2 tu just wekwek cam org ngandung..huhu. Tak pe la, manatau pas peod ai da clear nanti…ada rezeki nak lekat pulak kan??? Aamiin…Biarlah cik p ai nih keluar habis-habisan for this time…x gtu???…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, July 14, 2013

First Time Rasa Cengini

Smlm 13Julai…da setengah ari brposa, ai is rasa sedey sb cik p ai tu dtg menjengahkn diri! Da 4bln tau korang, cik p ai tu x jumpa jalan pulang. Saja je nak kasi ai x posa penuh taun ni…hukhuk…Da la this time ai peod ni ai rasa nak muntah bagai. Mmg sgt la ai stress!!! Da rupa org ngandung pulak. Dgn rasa mcm nak pitam pun hadooo. Kalo korang, stress x mcm ai??? Huhuh

Actually, beberapa ari sblm ai peod..mmg ai ada muntah2 jgk..Sebelum Imsak pun ai muntah, After brbuka pun ai is muntah jugekkks. Agak2 time raya ni, ai le slim kot kan kalo brterusan cmnih! Hahah…Melainkan kalo lemak d bdn ai nih da tepu sgt..mmg maintain gendang gendut tali kecapi la khennn? Heheh…Emm, ok la korang…ai nak p mandi ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, July 13, 2013

Sampai Da Brg2 Kat Kampung

Jumaat mlm tempoh hari, urusan angkut-mengangkut brg2 dr umah Mak Abah di Greenwood, Gombak brjalan lancar walaupun ai tau ada a bit difficulties. Kakak dr Banting pun mlmnya dtg membantu Mak Abah mlm tu pas abis majlis brbuka posa brsama company tmpt keja dia. Ai kat sini actually rasa cm x best sgt..kalo la ai bole blk naik bas jek..lama da ai sampai kat sana tau tp what to say kan...huhu…Nak tlg tp tangan x sampai gtu kata org…hukhuk…

So smlm selepas Subuh, berangkat lah lori ke kampung halaman di mana Mak Abah n 2adik laki ai dok skrg. Gambar2 ni adik laki ai la yg tag kt fb. Brg2 da pun slamat sampai n mcm nak patah pinggang katanya menguruskan brg2 ni….hahah. Sian dorang…huhu. Ini pun Isnin mlm nanti ada lagi 1trip lori nak ngangkut brg.…huhu. Mak Abah pun masih kt umah tu sb x abis clearkan lg. Sian mak abah…sobsobsob…

Emn…Bila brg2 da sampai kampung, umah sana pun da makin clear…makanya next week adalah hari utk serahkn kunci rumah kpd lawyer. Maka urusan penjualan umah pun selesai setelah brbulan2 lamanya. Hati pun menjadi makin sayu sb rumah bukan lagi milik Mak Abah. Kat rumah tu la kami adikbradik membesar ok..kira2 38taun gtu…huhu.…Kalo kami anak2 ni sedey sb trpaksa jual umah tu, apatah pulak hati Mak Abah kan?huhu. Emmm…Jangan ditanya la napa jual umah tu k...Faham2 senirik je la k korang…huhu

Emmm ok la, x mau la sedey2 di bulan Ramadhan ni. Jangan pandang ke belakang…look forward!!! Btw, tak sbr nak blk raya…yippieeeee. Oh ai blum cita lg kan yg ai n hubby dpt blk raya??? Nanti kalo ada masa n mood ai story kat korang k!…Selamat brhujung minggu korang!!!…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, July 11, 2013

Stop Blogging

Tetiba rasa sgt takda mood nak blogging. Sampai brtemu lgk di lain masa. Jumpa lagi…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, July 10, 2013

Demam Selsema Since Malam Semalam

Yup…ai is tak sihat tp ai tetap gagah jgk berposa. Takat sakit ringan je pun…Demam selsema sajorkkk!!! Tadi pagikan korang, pas bersahur…ai gosok gigi trus trmuntah tp sblm Imsak la. Sabar je la. Apapun, ai akan tetap brtahan hingga ke akhirnya…chayok…chayok…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, July 9, 2013

Ingin Pergi Jauh

Terkadang terasa ingin pergi jauh dari sini…Jauh sejauh-jauhnya membawa diri yg sedey…huhu. " Ya Allah, Kau berikanlah aku kekuatan utk menerima sgala ujian ini...Bagilah aku kesabaran dan ketabahan apabila aku dicaci dan dihina semahunya " Aamiin Aamiin Yarabbal Alamin…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Shopping Barang Dapur

Brg dapur da out of stock!!! Ptg japgi baru p beli. Actually ai nak p pagi tadik tp ai tak da transport. Jam6 pagi tadi hubby ai guna keta sb susah nak bwk brg2 mancing kalo naik motor...Dlm dok sakit2 tu, dia gagahkn jgk p mancing naik boat. Apa daaa…huhu. Emmm, mungkin itu cara dia nak ilangkan sakit dia kot sb itu kan mmg hobinya lgpun mancing nih bole hilangkan stress gitu...

Ai is x ikut kalo mancing naik boat sb panas n ai akan jd itam nanti walaupun ai mmg itam pun kan???hehe. At this time, ai da siap kan da lauk lunch tp taktau la kul brapa hubby ai blk nanti. Kdg lewat jgk blknya tu.…Takpe la kan? Lgpun cuaca cerah je arini. Kalo berangin, cuaca gelap…susah gak ati ai nih!!! Huhu…

So korang…Korang lunch apa tghari ni??? Start esok da x yah msk tghari da bg kami2 yg housewife ni..Yippieee cuma masak utk brbuka je..hahah. Time sahur slalunya ai is panas2 kan lauk je. Tapi telur mata kerbau mmg favourite ai time brsahur..hehe. Pastukan korang, kalo lauk da abis time brbuka baru la msk lauk baru yg simple2 sajork!!! Ok la, Slamat Brpuasa ek korang esok hari…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Esok Da Puasa

Esok makanya kita semua yg bragama Islam akan menyambut Ramadhan. Ai is brharap posa ai taun ni penuh spt kebanyakan taun. Cuma taun lepas je posa ai kantoi tp bkn sesaja tau korang..Taun lepas ai kdtangan cik p lorrr!!! Gitu la kalo peod tingtong, hahah...

Tapi kalo peod nak dtg pun syukurlah coz ai is tak dtg peod since bln 2 lgk,huhu…Mana2 je la tp kalo x dtg pun of coz ai soka ati korang. Le ai posa penuh pastu takyah susah ati nak ganti posa nanti. Btw, ai harap ai bole posa ngan jayanya sb ai a bit susah ati coz ai is musykil sb time ai ganti posa..perut punya la lapar gila sampai nak pitam sdgkn time ai x ganti posa…x mkn siang sgt pun sb hubby ai p kursus time tu…ok jek, tak pitam pun!!! Sbr je la..huhu…

So far, da byk kali ai check UPT tp hanya nampak byg je...Emmm, what to say kan? Scan pun x nampak. Redha je la apa nak jadi pasni. Teruskn hdp mcm biasa je la. Ai da mkn Jus Perawan pun peod still x kuar. Time br mkn jamu tu sehari je, the day b4 ai start tu ai muntah2, puting sakit last2 ai stop dulu…

Ok la korang…later ai update lgk k!!! Babai…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mood Ai Is Ke Laut

Emm…arini mood ai ke laut sgt. Mmg sgt2 ke laut kekdahnya. Seriusly mmg x da mood!!! Nanti kalo ada mood, baru ai update sampai lebam mcm kebiasaan ek??? Huhu…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, July 8, 2013

Akibat Semalam Lunch Pada Jam4Ptg Lebey

*** Mula2 layan gmbar ai smlm semasa menunggu tinted dipasang dgn penuh kebosanan dan kemengantukan…hahah ***

Amboiihhh makhencik, tajuk entry sgt kehoveran di situ!!!hohooo…Punya la pjg tak hingat tajuknya pun…haha. Actually smlm pagi kan korang, pas breakfast kt umah…ai n hubby ai menuju la ke sepital sebelah umah. Nak tau napa?. Check la entry smlm k…hahah. Ok…pas settle kat sepital, kami pun menuju ke kedai tinted keta kt pekan.

Entry tadi kan ai ada cita yg punya la lama kami tggu tinted siap pasang. Dgn takdanya kedai2 mkn brhampiran yg bukak…emm, kesabaran keimanan je la!!! Da settle dlm jam3 lebey tu, hah baru la mkn…tu pun mkn kt kedai. Sblm kuar tu kan, ai ada msk nasi n panaskan sambal, igt mmg nak msk lauk blk tu tp da lmbt sgt..angin pun naik kepala…moh la menuju ke kedai mkn jek…

At last bila da mkn… apalagik?…Da start rasa x selesa tp ai tahan2 je la. Masa mandi dlm jam6ptg cmtu, mmg abis ar makanan kuar kot tekak nih…huhu. Abis sgala isi perut ai tau!!! Ai ni mmg jenis mcmtu, kalo angin da naik ke kepala…begitulah jadiknya. Btw, smlm mmg silap time management ai..patutnya before p kedai tinted…mkn la dulukan…ini p tinted trus…haha. Bila fikir balik…hah, it's all my FAULT!!! Terima la nasib itewww…kohkohkoh.…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selepas 8taun

Hahhh amik ko…after 8taun baru nak tukar tinted keta. Sedeykan???hahah…Tapi itu la kami somi isteri, kalo beli atau buat sesuatu pun pasti ada sb2 penting n bkn sekadar suka2. Mcm tinted ni pun, bkn saja2 nak buat tp korang imagine la mcmana condition tinted yg usianya 8taun. Panas hokae!!!
Sampaikn cermin belakang pun da x nampak trutama bila waktu ujan..hahah
Tapi tak la beli yang mahal pun. Stakat RM80 je pun arganya utk cermin sisi n blakang. Bkn yg ada UV tu tau korang. Jadila kan???haha…Pastu kan korang, cermin depan x buat sb yg tu je baru buat dlm setaun lebey cmtu.

Ckp pasal psg tinted, omak aihhhh…3jam lebey tau ai n hubby brtapa kt kedai tu smlm. Nak buat cane kan? Da yg memasang pun sorang je..mmg tgk pun bkn sng kejanya so kena brsbr la mcmanapun kan???. Bkn keja mudah walaupun nampak mudah di mata kita. Emmm ok la korang, da masuk 3perenggan da ni..cukup la sampai di sini k!!! Tggu entry yg seterusnya…haha…Bajet famous blogger la tu padahal nan hadooo kan korang???…kohkohkoh…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Nia…Nia…Ada2 Je

Emmm…awal2 pagi ni ai nak kasi korang tgk gelagat Nia ni. Da mcm perempuan ngandung kan ai???haha…Punya la Nia is tak de keja sampai selak baju ai n masukkan kepala dia n duk diam2 di sebalik baju ai..Nia…Nia…Kalo la mummy le masukkan Nia dlm perut mummy kan bgs!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, July 7, 2013

Happy Sunday Korang

Da umur 30 pun ada ati nak pakai baju karton2 kan???haha…Walaupun ai tau Sabtu Ahad ai sedia maklum x ramai blogger yg on9…ai is pedulikkkss hapa kan? Ai kan blogger tegar walaupun Nuffnang tak brapa nak tegar! Haha..Ok la, ai out jap. Nak bwk hubby p sepital jap..tak la sakit apa cuma check tekanan darah dia je sb smlm masa bwk OKT yg demam p sepital, hubby pun demam skali check kunun ada tinggi sikit la darah so kena monitor beberapa hari ni. Btw, wish everything will be ok. Aamiin

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, July 6, 2013

Ai Love The Smell!!!

LOVE ETC from The Body Shop…sgt sweet baunya mcm nak mamam gitu tau!!!hahah…Mmg bau favourite ai!!! tp hubby da warning katanya jangan hentam hari2 pakai kat rumah!!! Apa daaa…da kasi tp siap warning lak kan???hahah…Tapi ye la kan..da mahal, x kan ari2 pun nak pakai. Nampak sgt hoverrr!!! Kohkohkohkoh…

Entry nih bkn entry nak menunjuk2 k korang. Ala, apa la nak menunjuk pun. Korang punya perfume sure mahal lgk drpd yg ni kan??? Ai pun skali-skala je nak guna yg class sikit. Class ke nih?haha…Slalu ai layan je yg murah2 pun. Skrg pun ai lebey prefer pakai Baby Cologne Baby Johnson sb trpengaruh dgn anak2 buah ai dolu kala lgpun bila pakai cologne tu ai rasa sgt fresh spt baru mandi gitu…Ayat sgt tak bole belah kan???heheh…

Btw, Body Lotion Jasmine itu pun sgt wangi. Baunya sweet sgtttt. Tak susah hubby ai nak belikan ai perfume sb dia tau mcmana bau yg ai shukeee!!! Pastukan korang…bila ai tgk pamplet Body Shop smlm…ai mcm da jatuh hati dgn perfume yg Strawberry itewww!!! Mesti lgk sedap baunya sampai nak mkn…haha.

Ohhh…beday ai bln9…agak2 le kot request kt hubby kan??? Tapi ai x suka nak meminta2 walaupun dgn hubby senirik!!!. Kami pnh lalui jatuh bangun dlm kehidupan so ai tau mcmana susah nak cari duit. Emmm…Ok la, better ai kumpul seposen sehari la mcmtu..heheh…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Berpicnic Arini Tangkap Lentok

Smlm…ai, Zira n Nori plan nak picnic pagi ni. Ai is buat Nasi Lemak n Kuah Kacang sb anak2 dara ni nak makan Nasi Himpit *nak feel raya kot dorang nih!!! Haha. Ai is layan jek. So pagi tadi si Zira n Nori siap buat juga Sandwich..n kata pun berpicnic kan so dorang panggang2 la jugekksss Sayap Ayam n Hotdog…emmm, sebut Sosej la manis sikit…hikkssss…

Tapi sayang..ai is tak dpt join dorang picnic sb lelaki yg amat ai cintai itew naik tugas pagi arini…haha…Ayat ai tu mesti buat korang nak muntoooh kan?kihkih.…Ahhh…pedulikkksss!!! But in the end, ai pi la jgk brsama hubby ai yg sweet tu *kena puji sikit, baru dpt perfume kan?hahahhh. Hover la u ni makhencik!!!Ohhh…ada juga Nia yg manis mcm gula 5kg!!!

Tapi x best la, p picnic tp x dpt nak join bbq!!! Emmmm…x pe, next time la pas raya...Kata pun nak dkt posa…hahah. So pas da mamam kekenyangan mcm dugong yg comel, we all pun bersantai la. Hubby yg memang ngantuk…huh…memang x lepas peluang la lelapkan mata sambil brdengkur mcm kerbau. Ai siap rakam lagi tau dengkuran hubby ai tu sbg bukti yg dia pun dengkur mcm kerbau!!! Kira sesi membalas dendam la nih!!!kohkohkoh…*sambil buat muka jahat tapi maintain comei!!!

Dlm dkt pukul 2ptg, kami pun berangkat pulang. Itu pun sb Nia da nak balik. Kalo x disebabkn itu, maybe lewat lagik kot kami balik. Btw, mmg best la bersantai cengitu…Angin tadi pun sepoi2 bahasa melayu kan, memang layannnzzz!!! At last, masing2 start enjin keta…Then ai suh hubby bg laluan kat Zira ngan Persona Kelabunya jalan dulu. Sian kan dia lone ranger, kekasih atinya awal2 da balik…sobsobsss. Pastu baru kami follow Zira. Pasangan brcinta si Nori n Fauzi, kami biarkan follow belakang jek. Org brcinta kan…bagi chance ar!!! Hahah…

Korang…ok la, penat da ai nak menaip nih..Ni nasib ai x cita scara detail, emmm…kalo x, sampai esok malam x abis..haha…tipu jek!!! Ok ok, stop right now…tq very much!!!heheh.…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ai Dapat Perfume Body Shop

Yippieee…I've got perfume from my hubby la. Takkan org lain pulekksss yg bagikan!!! Hahah. Ai is seorang wife yg bukan suka meminta2. For me, apa adanya jekkk. Kalo x bagi pun x pe, kalo bagi tu…bersyukurlah nakkkkk!!!hahah…. Ini pun smlm ai tanya hubby, "Pa, brapa pa beli ni?. Mahal ke?" pastu siap ai is bebel pulak tu ckp kat hubby yg membazir je beli perfume tu…skalik apalagiksss…ai is dapat bebelan yg trbaikkkk punye la!!!kahkahkah…

Bukan apa korang, as a wife pastu x bekerja pulak..rasa mcm sayang duit tu tau tp x pe la..da hubby kasi…hambikkk je la!!! Pastu hubby daftarkan jadi member skali so setiap kali beli dpt discount 20%…Setiap kali ke or on my birthday ja?hahhh…Ai confuse!!!hehe. Actually dulu kan korang, ai member of Body Shop jgk. Ai suke Vanilla tu walaupun hubby x belikan yang bau Vanilla tp ai suke la jgk sbb he knew ai suka bau yg manis2 gtu..semanis orgnya…wekwekkk…diri senirik pulak nak muntahhh…hikhiksss…

Emm ok la, pjg sgt da ai bebel pepagi ni kan?haha…Semoga brtemu lgk d lain masa…babaiiii…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, July 5, 2013

Emmm…Apa Boleh Buat

Tadi pagi ai breakfast nugget tp pas ai is gosok gigi, trus kuar suma nugget yg da hancur dlm perut ai. Tghari pulak, ai mkn maggie jek! Ai igt nanti ptg2 hubby sampai, nak ajak hubby mkn satey ke hapa tp hampaaa…huhh. Until now hubby masih blum sampai lgk tp tak kan ai nak mrhkan? Ai faham jugak la sb hubby ai tumpang rakan setugas dia so bila da tumpang tu, takkan nak mengarah org pulak khennn? Ermmm, x pe la cuma brharap perjalanan dorang br3 selamat sampai ke Sipitang ni tanpa sebarang kecelakaan. Aamiin…Btw, kenyang rasa perut ai. Goodkan? Awal2 ai da train perut ai brposa…kohkohkohkoh…Takpe la, surut sikit perut ai…kunun2 la…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Taiping Ke Penang

Kalo korang nak tau, kalo dr Tepeng ke Penang adalah lebey kurang dlm sejam je. Tak jauh manapun so mmg x da hal la kalo pegi balik ari je..hahah. Actually kan korang, ini gmbr yg my eldest sista wasap kt ai masa dia bwk mak abah n 2adik laki ai jenjalan p Batu Feringhi. Baru arini ai trigt nak update. Terukkksss kan ai???kohkohkoh…

Yang gmbr yg last tu la my eldest sista, umurnya 38taun. Anak 4 n semuanya boys. Suka gado2 ngn Maknjang dorang ni sb Maknjang dorang ni suka menyakat dorang. Kalo wechat pulak kan korang, dorang suruh Maknjang dorang ni nyanyi la…emmm, mcm2 la! Ai tau la sora ai sedap khennn!!!haha…muntohhhhh…

Plan kalo dpt balik raya nanti, nak amik gmbr dgn my big family..Terbayang da rumah mak abah bakal bergegar dgn 7cucu nanti…ohhh 6cucu la sb yg sorang masih baby lgk, si Zharfan itewww!!! Sdgkan kalo balik 3org cucu pun rumah mcm nak roboh kan, inikan pulak kalo sumanya ada. Pastu mesti kami adikbradik sampai pagi bersembang x hingat…gelak kohkohkohkoh walaupun da mlm buta…hahah…Emmm, rindunya kt mak abah, adikbradik n anak2 buah!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rindu Kampung Halaman

Pas Abah pencen Pos Malaysia, kami masih stay di Taman Greenwood lagik...Mak pulak masa taun 2007 baru pencen Amanah Raya Berhad ngam masa ai nikah 2007 tu. Pastu2 baru hijrah balik dok kt kmpg kt Batu Kurau, Perak...Satu kampung d daerah Taiping la jugekkksss…hohooo.…

Umah kt Greenwood tu skrg dlm proses jual. Ada pasangan cikgu yg beli tapi tau je la.…urusan penjualan rumah ni bknnya mcm jual Nasi Lemak...da byk bulan da masih belum settle lagik..huhu…Sabar je la!!! Tapi sbnrnya bukan nak cita pasal ni pun k…hahah

Memandangkan umah ni arwah tokwan n tok da x da…adikbradik abah yg lain pun da ada umah seniri…Sampai skrg la mak abah n 2 adik laki ai dok sini lgpun tanah ni mmg tanah yg abah beli masa abah mula2 menapak dlm hidup. Tau je la org dulu2, gaji bukan besar mana kan tp Alhamdulillah la, ada jgk aset kan drpd takda.

Walaupun sbnrnya sgt sedey trpaksa jual umah yg kat Greenwood tu atas beberapa faktor…sobsobsss…Tak silap umah tu sama umur ngan kakak ai yg sulung iaitu 38taun…huhu *leleh ayaq mata tau…Kami 7bradik membesar dlm rumah tu!!!…hukhukhuk. Mana la x sedeyyy kan? Kalo hubby ai mampu, ai suh hubby ai yg beli umah tu. Emmm, apa le buatkan…trpaksa la meredhakannya…

Ohhh cukuplah cita pasal umah tu..Buat ai sedey jekkk!!! Ckp pasal rindu kampung halaman ni, emmm…x tau la taun ni dpt ke idak beraya kat kampung halaman brsama family trsayang. Kalo tak dpt balik makanya taun ke4 la kami beraya d perantauan…amboihhh!!!huhu. Redha je la kan? Nak buat mcmana bila hubby da join PDRM...Kena fhm2 sendiri bahawa bkn sng nak brcoti2 nih walaupun ada je sesetengah tu yg sng je dpt coti khennn…hahaha… so x pyh la nak ngada2 sgt!!!

Ehhh ok la korang, nanti ai sambung lgk k…Salam Jumaat ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, July 4, 2013

Rindu Suamiku…Amboi!!!

Haha…mcm x biasa pulak kan brjauhan ai ni? Dulu pnh PJJ slama 9bulan, layan jek. Ini baru 5hari…da ngada2 sgt. Hover la u ni makhencik!!!hahah…Tadik kan korang, masa dok wasap n wechat tu…ai suh la hubby antar gmbr hubby n makanannya so inilah gmbr2 yg hubby ai wasap kt ai!!! Terubat rindu ai okae!!!haha…Korang nak muntah? Silakan…hikkksss…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ai Yang Nyanyuk

Hah..nampak sgt da nyanyuk..Start enjin keta nasib trsedar lupa bwk purse. Kalo la ai da p pasaraya, tgh nak byr baru trperasan..kan malu muka ai yg tombam nih!!!hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...