Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, June 30, 2013

Stop Sekejap La

Niat ati nak brdiet la kunun dgn brjamu kan? Tapi baru mkn 2bijik, tetiba mual2 pastu smlm on the way ke n balik KK…asyik je nak wekwek…Jawabnya muntoooh la dlm plastik!!! Actually kan korang, start cmtu adalah the day before start mkn jamu tu so bukanlah salah jamu itewww!!!

Tapi sblm makan jamu tu kan…ai da check UPT n -ve jwpannya. Beberapa hari sblm tu scan kt klinik, mmg x ngandung so that's why ai nekad nak brjamu nih. Now ai is musykil sgt dgn keadaan diri! Hubby suh stop dulu mkn jamu tu.

Since drpd pagi tadi, perut ai sakit x tau nak describe mcmana...huhu. Pastu puting(sorry agak open) ai pun da beberapa ari sakit…tajam n bila trsentuh, mmg sakit!!! huhu. Tgk la sehari dua ni mcmana, kalo berterusan sakit mcmni…ai akan directly ke klinik nanti…hukhukhuk…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 28, 2013

Hubby Ai Pi Kursus

Emmm…tadi hubby gtau 30June-5July ni hubby kena p kursus kat Kota Kinabalu…Alamak, lonely la ai cmtu nanti!!!hukhukhuk..Mula la pikir ni sapa yg nak diajak tido nanti bila mlm menjelma..Kalo ari si Zira tu bkn shift malam, bole la ajak dia teman tido atau p umah di khennn? Tapi ari dia keja mlm??? Huhu…

Nak ajak kakak si baby sepet tido sini, segan pulak sb da jarang bemesra dgn dia..amboihhhh…haha. Kalo ada Nia, ok jgk tp kena Nia, Auntie dia x keja malam…emmm, hadoiii. Dasar penakut tul!!! Kalo x da choice, apa le buatkn???…kena la beranikan diri gtu..hahah.…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Misiku Zira Menyebabkan Ai Ketagih Teh C Special!!!

*Gmbr ni gambar semalam masa p lepak kedai mamak.…hahah

Yup, seriusly..tajuk entry ai itu menjelaskan segala-galanya. Sejak 1st time kuar minum dgn Zira dulu2, da menjadikan ai ari2 pun mau (jgn kelain eh fkrnya korang…hahah) dgn Teh C Special!!! Ayat je lebey tu tp idok la ari2 brturut pun mau. Poket nak kena jaga jgk. RM3 tu skali minum…hahah.…

Tapi kan korang, ai is perasan yg setiap kali ai minum kat kedai skrg ni, mmg itu je la pun yg ai mintak..Da mcm ketagihan la pulekkksss..hahah.…Ini tak boleh jadi ni khennn korang? So salah siapa ni? Salah si Zira la nih kan!!! Siapa lagik? Kohkohkohkoh…*mesti Zira bengang ni kalo baca belog ai ni tau…hahah

Tapi ai kan korang, so frustrated kalo p minum teh ni tp x sedap. Rasa sgt tak berbaloi dgn arga RM3 tu!!! so ai mmg ada selected kedai la yg ai suka, yg ai rasa sedap d tekak ai tmbh2 kedai mamak tp time mlm je la…sb kalo siang, pekerja tu budak muda so dia buat kureng menyengat cikit!!! Da la dia bg gelas rendah…Hahah..ngada2 kan makhencik??? Lalalalala…

Amacam korang, suka tak Teh 3Layer? Kalo kt sini biasanya org sebut Teh C Special…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Arini Start Berjamu Mandara

Arini ai start brjamu mandara. Semoga bole la susut sikit badan ai yg gebu-gebas ni kan? Haha..Mungkin bila susut sikit badan ni, baru la peod dtg bulan2 kot khennn??? Baru la bole ngandung In Sha Allah…Doakan ai ek korang!!!

Last peod ai kan bln 2 ritu so ai da scan n last smlm ai check UPT..jwpnnya tetap -ve so ai nekad nak mkn jamu ni jgk!!! Smlm ada la hubby ckp, mcmana kalo sbnrnya mmg ai is ngandung tanpa dpt dikesan? *skrg kan byk kes mcmtu..huhu. Simple je ai jwb, tawakal je la!huhu…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, June 27, 2013

Makeover Bilik Tido

Tadi ptg, kuar jap p pekan kami laki bini. P minum Teh 3Layer favourite ai skrg ni. Tgh dok minum skali ai nampak kedai depan tu ada jual tikar getah so tetiba ai bg idea kt hubby utk beli tikar getah..emm ala, just 5meter je pun utk gantikan yg kat dalam bilik tido kami.

Yang ada tu, da truk sgt. Guna tikar tu pun since masa memula sewa bilik masa mula2 kt Sabah ni..makan taun jgk ok!!! So tak salahkan beli baru??? Ai bkn suh beli carpet yg brbulu2 yg le tenggelam kaki tu khennn???hehe. Pada kami laki bini, apa adanya je asal selesa…hehe…

Korang sila abaikan k tv dlm bilik ai itew yg colournya da rosak tp masih terang ditonton dlm bilik bila tak buka lampu la…heheh. Tapikan…ai suka lepak tgk tv (*LCD 42inch kt ruang tamu tak layan ok…haha)… dlm bilik tambah kalo ai lonely kt umah di waktu mlm…sbbkan korang…kalo blackout, ai adalah x terasa takut sgt, hahah…Dasar penakutkan kan ai nih!!! lalalalala…

Tgk tu pulak kt almari tv yg kicik itu… sbnrnya da patah sikit…siap sendal ngan batu tau…!!! Pastu siap cover letak angry bird kat situ supaya korang tak perasan…kihkihkih. Kalo ai x ckp, mesti korang tak perasankan??? Heheh.
Wayar blakang tv tu pulak siap ai lilit ngan reben supaya x nampak semak...Kreatip tak ai??? Kohkohkohkoh…Nanti ai carik bunga murah2 la letak situ…heheh…

Emm, ok la..itu je kot yg nak share. Baru la terasa mcm bilik hotel sikit khennn??? Hahah…walaupun simple…nan hado apa sgt kan… tp Rumahku, Syurgaku begitu juga Bilikku ini…hahah

K korang, Slamat mlm n slamat brhujung minggu…eh silap, esok baru Jumaat…Nyanyuk kan makhencik???mihmihmih *sambil buat muka comei…Comei ke?hahah…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Cuaca Yang Hot2 Mama

Arini cuaca sgt la hot. Dok dlm aircond kt bilik tido kat umah pun tak terasa sejuknya. Nak2 bilik tu mmg panas kalo cuaca terik sampaikan langsir pun boleh pudar warnanya ok!!!huhu.…tp takyah la nak merungut sgt khennn? Sgt tak baik!!! Belajarlah brsyukur sikit makhencik.…haippppp…*sambil tangan sebelah cekak pinggang…

So korang, mcmana cuaca tmpt korang?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bayar RM60 Utk HP Alcatel

Digi bekerjasama dgn SKMM utk rebat RM200 tu so byr RM60 maka akan dpt la telefon Alcatel..Punya la ramai take turn pagi tadi tau korang…hahah...Rupanya drpd semalam lgk. Homaiiii…Why ai tak dpt info pun pasal ni??? So tadi pagi, terjah jugak la kami ke sana tapi nan hado rezeki...Tak pe la, bkn x da tepon pun kan!!!hahah…Dasar tamak makhencik nih!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3Orang Tegur Ai Is Kurus

Belum start diet..arini da 3org tegur kata ai da kurus. Haha…ini lagi la menjadi motivation pd ai utk brdiet...Chewaaahhhh. Tapi idok la secara mendadak pun nak brdiet. Pelan2 kayuh la kan? Kalo hasil membanggakan, ai tayang gmbr da kurus nanti tp kalo ai is diam-diam malu tu…emmm, faham2 sajork la ek korang…haha…Ok la, later bebel lagik ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 26, 2013

Almari Jimat Space

Da memalam ni…x da story best pun nak share…Cita pasal almari bole?hahah…Kalo korang mengikuti blog ai, sure tau makhencik baru beli almari baju baru khennn???hehe…Ohh, beli bkn suka2 hokaeee tp beli sb perlu sgt!!! Hamikkk, tanda seru ai kasik…kahkahkahkah…

Emmm, ai like my almari so much walaupun simple sajork..hahah. Prefer yg jenis sliding cengini. Dulu masa baru kawin, kt KL mmg kami beli almari yg sliding mcmni tp tak da corak mcm yg baru ni *tu pun nak mention kan???hahah tapi da jual set bilik tido pas je ai ttp kedai dobi ai yg juga merangkap rumah ai waktu itewww.

Nak letak kt umah mak, space da tak da so jual je la. Masa dok kt Sg.Besi, ala2 Jepun je la mcm skrg ni. Malas nak beli set bilik tido bagai. Tambah time kt Sg.Besi ai is menyewa kt pangsapuri so malas nak ada brg byk supaya x susah nak brpindah-randah. Walaupun brg tak byk, azab ko nak ngangkut ke tingkat11. Nasib lift tak rosak time tu. Tidak brtambah2 azab ok!!!hohooo

Kalo korang nak tau kan, sblm pindah Sabah, brg2 rumah sumanya trpaksa jual..n skrg bila da dok Sabah, mmg x beli brg byk2. Ala-qadar je. Kalo korang dtg umah, dok brsila je korang k..haha. Jgn sesekali mengimpikan sofa yg empuk kalo dtg umah ai tau!!!kohkohkoh

Bukan apa korang, malas nak mengangkut brg byk2 manatau akan2 dtg dpt pindah ke tempat asal balik kan?haha tp duit pun x byk mana jd takyah la nak menghebat sgt. Apa adanya je. Jgn nak ngada2. Bkn mati pun kan kalo tak da sofa, kalo x da set bilik tido bagai. Na mo la guna istilah biar pape asal brgaye itewww!!! Penyakit tanda seru ai skrg kan???hahah

Eh korang, k la, esok ai sambung membebel lagik k!!! Nite korang ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kaki Nia Luka Kena Zink Pastu Demam

Arini Auntie Nia x antar Nia adalah krn Nia demam pastu kakinya luka trkena zink. Budak kan biasa la bila aktif. Ermmm, ai dgr pun da seriau ohkae!!!huhu…Ai yg hover nyilu!!! Apapun moga Nia cpt sembuh sb kalo Nia lum sembuh, mesti Nia x dtg umah Mummy pelesu ni…hukhukhuk…

Sian kat si comel ku itu menanggung kesakitan…huhu…Mesti meraung Nia time kejadian. Nia…Mummy n Papa rindu sgt kt Nia ☹ sobsob…Mummy n Papa doakan Nia cpt2 sihat spt sediakala. Aamiin…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ai Yang Terlalu Sensitip!!!

Lately nih, ai is sgt sensitip!!! Tunggu Nia sampai pd waktu yg sepatutnya tp akhirnya dpt call dr Auntie Nia..still tak antar jugekkksss Nia arini.…hukhuk. Brkaca mata ai bila slalu in this condition ohkaeee. Sgt2 sedey ai Allah ja yg tau. Da la 4ari tak jumpa Nia…uwaaaaaa…

Tunggu punya tunggu skalik adalah hampa gitu. "Nak buat cmana, anak org…bkn anak kita"…Itu la kata2 yg slalu hubby ckp kt ai n sometime ai pun ckp cmtu jgk kat hubby ai itewww. Emmm, x pe la...da menjadi kebiasaan dlm hdp kami cuma ai yg sgt sensitip!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 Hari Tak Jumpa

Rindu dgn ini budak kicik…Tak tau arini ada tak Nia. Kalo ada arini makanya mlm nanti tido sini la Nia nih..haha...Tp kot ada auntie atau Mummy dia cuti pjg, tak antar la tewww…Wait n see je la!!! Auntie Nia tak da pulak sms…emmm…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Abang Ipar Ai Yang Kurus Brgambar Ngan Syura


* Ini adalah entry pemalas, share dr FB ai directly tp ai edit cikit2 laaa..kes malas nak mengarang belog la nih…kahkahkahkah…

See my abg ipar yg tgh tu, yg kurus mcm lidi tu tp skrg da berisi skt la (oh,kami mmg suka gado2 kutuk-mengutuk), suka ko dia dpt brgambar dgn Syura smlm...kohkohkohkoh…mentang2 smlm Final Masterchef Selebriti 2 kt tmpt keja dia khennn???…tp ai kalo naik MAS mmg dpt layanan trbaik drpd abg ipar ai, almaklumlah adik ipar paling cute...hahah…kalo dia baca blog ai ni, sure muntah ijau dia tu…hahah

Kemenangan Syura mmg unexpected gitu sb setiap kali kita tgk Masterchef, Celina tu mcm trbaikkkk la kan tp semua tu bkn penghalang dgn adanya keazaman yg tinggi. Byk sgt improvement pada Syura n smlm ai tgk pun ai mmg confident yg Syura akan menang. Leleh tau ayaq mata ai smlm. Hoverkan ai???

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, June 25, 2013

My New Almari Baju

Baru je beli pertengahan bulan lepas. RM558 arga lemari nih. Mahal ke murah??? Emmm, actually beli pun sb perlu memandangkan almari lama adalah trlalu kicik. Rumah ai mmg x beli brg byk2 sb mls nak beli.…bole???

Manatau nanti pindah blk Semenanjung kan korang? So tak yah la nak berangkut brg byk sgt!!! So benda yg ada adalah benda yg basic sajorkkkk..kohkohkohkoh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Goreng Pisang Cheese

Yummyyyy…Tapi tak bole la mkn selalu. Kang brpikul2 lemak di badan ai…hahah. Arini ai start nak kurangkan berat bdn sikit sb smlm ai da scan makanya ai is not pregnant pun. So tak la ragu2 nak consume ngan ubat ke hapa..hahah.

Tp pelan2 la ai diet, tak la menggila sgt brdiet. In Sha Allah bole kot kurus sb asal ai bkn la gebu-gebas sgt. Biasa la time kolej dulu, slalu khennn makan fast food ngn kwn2. Sejak tu la ai is perasan bdn makin naik.

So utk permulaan, ai try dgn pil dulu n bila da trn berat ai nanti..ai try to maintain dgn brjogging ngan hubby ai puleksss. Bkn nak trus brharap pada pil!!! Cuma nak ringankan bdn sikit dulu. Harap2 brjaya la target ai itewww..semoga x hangat2 taik ayam hendaknya…kohkohkohkoh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, June 24, 2013

Ke Klinik Jap

Ai is p klinik jap..Nak confirmkan ada ke tak. Kalo tak ada, ai is ok je. Actually ai just want to make sure tak da masalah lain since my last peod adalah on February 2013. Ai tak mengharap pun. After this nak proceed ngan ubat trnkn berat bdn manatau kot pas da selim br le ngandung kan???

Tp ai tau la suma brgantung pd rezeki khennn cuma mmg niat nak trnkn berat bdn sb ai is susah hati coz perut ai da mcm org ngandung. Walaupun x ketara sgt tp ai is sgt susah ati *nangis guling2

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Cuaca Baik2 Aje

Panas2 ni sgt dapdap kalo minum minuman yg brais!!! So far d Sipitang ni, cuaca masih dlm keadaan baik2 sajorkkk…Hopefully korang yg brada dlm lokasi yg brjerebu, jgn lupa pakai mask ek.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ai Nak Babyyyyyyyyyyy


Kan best kalo ada org nak kasi baby kat ai....huhu...Malas da nak fikir pasal zuriat sendiri...Menambahkan stress di dada...amboihhhhhhhhhh....haha...Ehhhh korang...kalo ada sapa2 org terdekat korang yang x mau baby...let me know k!!!...

Saturday, June 22, 2013

Jalan Sambil Tutup Muka

Ai mmg lama x p balai, ramai ni bini2 polis tegur makin berisi...emmm, esok kena jogging nih!!! Kalo laki ai dgr ni…muntah ijau dia nanti…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ai Is Dapat Cekelat

Tq kpd Misiku Zira sbb slalu belikan ai buah tgn kalo blk kampung@Labuan... Ai is sangat trharu. Da la smlm dia update belog dia pasal ai...Meleleh ayaq mata ai ohkae!!! Meleleh jgk ayaq ingus colour ijau!!! Kohkohkohkoh…

Kpd Zira jika anda baca belog ai ini, ai lap u so much la...hahah.…tp lenkali kalo nak belikan ai cekelat, belikan ai Crunchy tau sb itu cekelat favourite ai *sambil kenyit mata buat muka manja lagi comei!!!…Demanding kan ai wahai adik? hahah tp cekelat ai suka tu murah lg dr cekelat u bg ai nih ok…hehe…

Ok la, apapun ai sayang u Misiku Zira…

#kalaubudaknibacamestisengih2mcmkambing

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2Malam Bersama

Arini n esok Auntie Nia adalah shift mlm so maknanya 2 malam la Nia akan tido ngan ai...Ai likeeee so muchhh…hahah. Ok la, nothing to share sgt arini…Happy weekend eh korang…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 21, 2013

Berkerabu Mangga Arini Dan Semalam

No mood so layan je gmbr nan sekeping ini…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, June 20, 2013

Setia Hujung Nyawa Raya

Wah...nanti ada kesinambungan drpd drama Setia Hujung Nyawa Raya la. Time raya la tu kot tayangannya tu khennn?. Emmm, sgt tak sbr makhencik nak tgk ohkaeee. Ai is confident sgt yg korang suma pun mesti tak sbr nak tgk jugekkkksss…

Nak tau mana makhencik tau pasal nih…sila la ke link ini ekk http://mynewshub.my/?p=169829

Btw, sgt tak sbr nak tgk Teduhan Kasih japgi ☺

#stilltrbyg2kesweetandramaSHNitewww

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sangat Santai Ohkae

Hahhh…ni gmbr kt KK masa lepak kt Tanjung Aru ritu. Hamikkk ko…hubby ai sampai bukak baju okae...hahah..Punya la santai kau…kohkohkohkoh…

Apapun saat itu ai is sgt jeles x le santai mcm dua beranak nih..sb ai rasa segan nak baring2 sb ramai org picnic kt situ…heheh.…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Da Rupa Mcm Org Bersalin Misi Bujang Nih

Aritu bgn pagi…tak pasal ai gelak sorang2 bila tgk gmbr Misiku Zira nih...Awal2 pagi dia wechat ai ok skali ngan gmbr ni…kohkohkohkoh…

Time si kenit ni brsalinkan patient, uniform dia trkena darah walaupun ada pakai apron katanya. Makanya mlm tu jgk si Zira nih bsh uniform kt sepital jugekkksss. Jadik sarung la dia uniform patient sementara tggu bj kering…hahah

Bkn je kwn2 sekerja dia yg gelak…patient wad brsalin pun gelak nengok nurse pun da serupa dorang…hahah. Ai is tgk via wechat pun nak trgelak..inikan dorang yg tgk LIVE lgk khennn??? Kalo ai kt situ, ai is confirm 200% la yg ai akan gelak trbahak2 sambil guling2 x hengat doniaaa…Ce ar korang imagine!!!hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Brlepas Sudah Naik Speedboat

Wahhh…munyik mcm berlepas naik flight khennn? Hahah…Tadi jam 1pm cmtu, kami p pekan antar Zira naik speedboat. Dkt je jarak umah ngn pekan. Dlm kira2 10-15minit gitu je...

Slalu Zira naik speedboat/feri kt Menumbok yg jaraknya sejam lebey jgk la nak drive ke sana. Kalo naik speedboat kt Menumbok, dlm 25minit cmtu je x silap sampai Labuan tp kalo naik feri ada la sejam lebey gitu.

Disebabkan Zira mls nak drive ke Menumbok makanya naik d Sipitang je la tadi. Sng cita. Speedboat td naik jam 1pm pastu dkt jam 2pm tadik Zira wechat gtau da sampai. Alhamdulillah, selamat da sampai.

Ohhh, sebelum ni kalo naik speedboat dr Sipitang ke Labuan tambang adalah RM30 one way tp sejak kerajaan da bg subsidi, tambang skrg adalah RM15 sajorkkkk!!! Baru ai tau ohkaeee…haha… Tgk la esok, hubby kebetulan off…kalo rajin kami nak jenjalan Labuan atau ke Kk lagi menyelesaikn urusan yg blum selesai lagiksss…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Perut Kenyang Mata Pun Ngantuk Da

Alhamdulillah, kenyang da perut. Arini masak ikan talapia yg jiran bg smlm hasil mancing kt kolam yg letaknya dpn n tepi umah kami. Kolam tu kolam semulajadi milik tuan umah kami semua yg menyewa kt sini. Pernah jgk kami laki bini mancing tp tak da luck…hahah

So arini masak Ikan Talapia Sweet Sour with mango kunun2 pastu ada jgk buat Kerabu Mangga x cukup bahan so kerabu arini adalah so so sajorkkk…hahah. Mangga tu Auntie si Nia yg bg sb masa p umah dia aritu ai da sound2 nanti suh bwk mangga itewww…heheh

Pastu ada masak Rebung Masak Lemak jugak tp da jd ala2 jeruk da sb rebung tu beli last week tp br msk arini…hahah. Ai is tak suka so ai is na mo mkn tp hubby kata ok jd hubby yg mkn. Ai mkn rebung tp ai tak suka yg da jd ala2 jeruk!!! Kohkohkohkoh…

Emmm…ok la...nanti bebel lgk k. Rest jap n japgi kul1240pm ai nak p antar Zira kt terminal speedboat utk blk Labuan umah family dia. Kalo ada yg blum tau, kalo nak ke Labuan dr Sipitang ni dgn menaiki speedboat hanyalah 45minit sajorkkk. Tak jauh mana la tp ai is tak suka sb da 2x p Labuan tp nasib tak baik sb time ai naik je, asyik je amaran tsunami. Mcm nak fengsannnn+nak muntah ai tau…hukhukhuk…sedeyyy…

Ok ok, later ai bebel lgk k ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Baby Angie Da Setaun La

Ini la baby yg ai jaga since umurnya 7hari-10bulan..n smlm 19Jun maka genap lah umur baby Angie da pun setaun…tapi kannn …skrg ai is tak ngasuh da si baby ni sb baby da ada pengasuh kt umah dia senirik…

Smlm tu bila p besday baby nih, hah..melekat je nak duduk kt riba ai okaeee…hahah. Syukurlah baby nak kt ai lgk. Sbnrnya a bit sedey la jgk sb baby yg kita jaga drpd merah lgk sampai da 10bulan dan da bole brjalan saat itu..bkn lgk dlm asuhan ai da skrg.
Tapi apa bole buat..kunun2 nak keja kan ai ritu so mummynya pun cr la pengasuh lain…hahah.…Padan muka diri sendirikksss!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 19, 2013

Semalam Di Tanjung Aru, KK

Ok, idea sudah mari utk brbelog!!!hahah…

Ini adalah kisah smlm. Semalam kan masa sampai je KK..we allz lepak di Tanjung Aru. Bagi hubby rest n lelapkan mata jap di atas tikar zam2 ala ka zam…hahah. Angin pulak sepoi2 bahasa melayu khennn so mmg heaven la brsantai kat situ.

Kebiasaannya kami p KK mmg x check in hotel sb blk ari je. Kalo nak stay kt hotel sgt x brbaloi sb 7pagi esoknya hubby da naik tugas tapi mmg a bit bengang jgk la sb smlm on the way blk, hubby br dpt call yg roster berubah so kul10mlm japgi br naik tugas..

Emmm, kalo tau, awal2 lgk kami check-in hotel ohkae…sabar je la makhencik n pakhencik!!! Bengang tahap gaban gitu…huhhhh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu Tanpa Kata2

Arini x bridea nak update blog...Later la kalo ada kerajinan, baru ai is update ini blog ekk!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, June 18, 2013

KK Sesajork

Arini ke KK coz ada urusan sikit sambil cuci2 mata..Bwk skali Nia. Tadi p amik dia kt umah, punya la suka sikenit tu nak brjalan okae..hehe. Untungkan ada babysitter cmni? Hahah.…

Arini x byk nak update, nak save batt phone punya pasal. Almaklumlah ai don't have powerbank kata ko!!! Tapi japgi nak beli gak powerbank itewww…hehe. Ok la korang, jumpa lg nanti k!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, June 17, 2013

Nak Masuk Kilauan Emas La

Bila ai dgn misiku Zira adalah free, kami karoks di rumah ai. Itupun kalo hubby ai kilija la. Kalo hubby ai ada, idok la brkaraoke we allz..Nak kena pandang2, jeling2sss? Hahah…Idok la begitu cuma ai is respect the time he should rest after came back from work…hahhh amikkks…speaking london iolls…kohkohkohkoh…

Actually masa ai muda remaja lagi cutes *sila jgn wekwek…hahah.…Ai mmg slalu masuk brtanding karaoke bagai tp x pnh la menjadi juara gitu…kihkihkih *malu lantas ku ttp muka ku dgn tapak tangan ku…hehe…

N bila da lama tak nyanyi…emmm, mmg sgt x sdp bila nyanyi. Hubby ai also said the same thing…lalalala!!! Tp takpe, practice make perfect. 10taun akan dtg, ai nak join Kilauan Emas!!! Hewhewhew…Mcm yakin je bole hidup 10taun lg khennn?hahah…

Since ai is rapat ngn si Zira nih, layan karaoke balik la makhencik ohkaeee. Best what ada kwn nyanyi2..hehe. Sblm ni mmg malas nak nyanyi2 da. Kira mcm da pencen da la…hahah.

Yang lawaknya we allz nyanyi kan korang, drpd cuaca panas yg tramat trus jd mendung… So cuba la korang bygkan betapa sedapnya sora we allz…kihkihkih. Zira tu kan…sampai nak kuar dr umah ai nak balik umah dia pun sampai naik malu nak pandang kiri kanan.…kahkahkahkah

Ok la, pjg da sgt story ai nih. Later la ai update lg k!babaiii *sambil lambai tgn ala2 ratu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Napa Susah Nak Senyum???

Ai is kdg merasa peliksss napa kdg setengah org susah sgt nak senyum...Kalo jenis yg muka serius tu mmg boleh dimaafkan la tp kalo yg jenis susah nak senyum tu pastu dia buat muka kerek atau menjeling…mmg la sgt x bole belahhh!!!

Apa salahnya senyum kan? Senyum kan satu sedekah so x semestinya x da duit x bole sedekah kan?hahah…tapi jgn la senyum tak tentu hala..kang da mcm kerang busuk la pulekkks..

Percayalah bahawa org yg slalu senyum adalah awetsss muda gtu tau!!!heheh...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ari Tanpa Nia

Arini Nia tak ada d sisi…A bit sunyi la kalo Nia nih tak ada..…Tak ada kwn ai nak gado tau.…hukhuk…Sory la kalo ada reader ai yg bosan ngn cita ai brkasih syg ngan anak org ni. Ai is tak da anak mcm korang so mcmana nak cita pasal anak khennn? Huhu *buat muka sedey cikitttt…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kisah Picnic Semalam

Salam Isnin n Assalamualaikum…Hope korang suma dlm keadaan baik2 je. Semoga cargas bekerja di ari Isnin ni ek korang!!!heheh..Yang keja gomen, minggu dpn ari Selasa..da dpt gaji.…So igtkan ari gaji nescaya korang akan ceria..hahah. Ai pun x sbr jgk nak tggu ari ai dpt upah ngasuh walaupun x la besar mcm gaji korang tp syukurlah at least ai duk umah pun, ai le cr duit seniri...Bersyukurlah nakkkk ☺

Ok la, buat masa ni…Ini je la bebelan ai. Korang layan je la gmbr picnic ai smlm k…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, June 16, 2013

Aktiviti Ujung Minggu

Arini hubby keja jam 3ptg so ngajaknya ai ke Taman Negara..picnic br2 sajorkkk nampak gayanya…hahah. Takpe la, br2 lebey baik kan??? Hanya pasangan yg brada dlm situasi kami je bisa mengerti..kohkohkohkoh…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 14, 2013

Ai Banja Kehepsi Je

So today, ai is banja kehepsi n a slice of cheese cake je for his 30th besday. Jadi la khennn? Actually kan korang, hubby ai bkn suka sgt celebrate bagai nih tp dia trpaksa la membiasakan diri dia sejak mengenaliku since 2002…hahah…

Yg frustnya..hubby dpt call dr balai yg hubby x yah naik tugas da mlm ni sb esok hubby kena naik tgs jam 7am-3pm. Emmm…kalo awal2 tau, bole plan utk bbq kt umah mlm nanti. Aiyakkkk!!!huhu

Mesti korang trtanya2 apa adiah ai kt hubby khennn? Seriusly ai mmg x da adiah utk hubby...Ai kan wife yg x bekerjaya. Skrg ai is ngasuh sorang bdk je. Dpt RM300..RM100 mesti ai antar kt mak abah di kampung.. Sian mak abah, ai is trpaksa cut kan sb income da kurang…huhu. Ish, napa ai buat cita sedeyyy ni pulekkksss? Sila abaikan ek..haha. Ok la, nanti update lg ek korang..lalalala…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kejadian Yang Benar2 Berlaku Di Sipitang

Tadi bila tgk FB...terkezut gegirl tau....Sekali nampak budak lelaki kat belakang nun...ehhhh..ni si Hasbullah ni..rakan setugas hubby..pastu PM rakan setugas hubby yg tgh online..tanya utk kepastian...Sekali mmg kwn hubby cakap mmg ini kisah benar....huhu..
 
Seramnyaaaa laaaaaaaa weiiiiiiii....Kalo x da org perasan, mesti pakcik ni da arwah. Mujur ada seseorang yg perasan kejadian nih...
 
 
OK la...ai is nak mandi..japgi jam11pagi da janji nak jumpa hubby kat kehepsi...lalallala...

Epy Besday Yang Ke30 Wahai Suamiku

Arini tanggal 14Jun maka genaplah usia suamiku 30taun. Semoga hubby pjg umur, murah rezeki n sihat slalu hendaknya. Aamiin. By the way, pagi ni sblm hubby p keja x buat pun bekpas kt hubby sb kapla ai is pusing2! Actually b4 tdo smlm, gitulah kekdahnya…pening+rasa nak muntah..huhu.

Japgi hubby blk keja jam11pagi, ai is nak melanja hubby kehepsi. Emmn, itu je yg best kot kat sini…huhu. So japgi, brtemu d kehepsi je. Napa brtemu d kehepsi? Sbbnya kan arini Jumaat so kena la p semayang Jumaat nanti. Kalo nak tggu hubby blk umah, kan lambat tu lg pulak balai polis kan kt pekan je pun so trus je jumpa kat kehepsi. Sng cita!!!

Bukan x mau mamam malam nanti tp mlm nanti kul 7mlm-11mlm, hubby naik tugas lgk. Camne nak celeb kan???huhu so ngam la kul11pagi mamam kehepsi..kira lunch hour da pun..hehe. Nak msk pun mls pulak nih, air x da. Mencik tau celiksss mata, air illek...hukhukhuk.

Emmm…ok la korang. Slamat pagi Jumaat eh. Mana2 yg kaum Adam tu, jgn lupa g semayang Jumaat tau!!! Hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...