Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, March 31, 2013

Lepaking N Chatting

Siang tadik pas makhencik antar Nasi Lemak…brtemankan kakak kpd si Baby Angie makanya menuju la kami ke KFC Idamanku Selalu *idaman la sgt ken???haha
Rasa x lalu nak mkn benda lain..rasa mcm nak muntah n yg stressnya tetiba pula shakit tekak makhencik ohkae..hukhuk

Pakhencik adalah keja sampai jam11mlm so semestinya la rasa bosan…
So makhencik ajak la bdk 16taun ni lepak kt KFC itew
Kalo korang nak tau, si Qristy la peneman makhencik skrg…
Bkn la makhencik x le p snirik tp ada kwn brsembang2 kan best tu..kata pun kaki sembang kan makhencik..hahah

Walaupun perbezaan umur tu adalah sebanyak 14taun, makhencik ok jek..layannnn *amik feel muda remaja gtu..hahah :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Walau Tangisan Itu Tak Terlihat Di Pandangan Mata

Allah saja yg tau betapa pilunya hati saat ini…
Betapa sakitnya hati apabila diri ini diperkatakan itu ini...
Betapa trlukanya jiwa saat darah daging sendiri dihina…
Ya...mungkin aku x berjaya sepertimu tp jgnlah aku dan darah daging ku dihina…
Terkadang…aku sendiri menitiskan air mata mengenangkan nasib diriku, ibu ayah ku, adikbradik ku…tapi itu yg da trtulis…
Itu ujian buat kami…kami redha diatas ketentuanMu Ya Allah…

"Itulah..sb tu adikbradik kau tak jadi org" dgn sombong dia brkata…
" Ohh…Berjaya sgt ke adkbradik kau? Ada ke yg jadi menteri, yg jadi org hebat sampai sesedap mulut kau menghina adikbradikku? ".

Pertengkaran itu masih trngiang2 di telinga ku…
Penghinaan yg x mungkin kan trpadam di ingatan ku sampai bila2…
Tak mungkin juga aku menyumpah adikbradikmu menerima nasib seperti salah seorang adikbradikku…
Biarlah…biarlah apa saja penhinaanmu trhadap aku, adikbradikku...asalkan kau bahagia walau sememangnya luka dihati ku membuak2 mengalir laju…

Sesungguhnya, menitis air mata ku ini spt menitisnya air hujan tanpa ku tahu bilakah ia akan brhenti…
^
^
^
Ermmm…
^
^
^
Da la..na mo la korang nangis2 atau feeling trlebey ok…*ada ke?hehe
Saja je makhencik nak mengasah bakat mengarang novel makhencik yg trsimpan rapi sekian lama…hikhikhik
Tapi agak2 novel ni le pegi jauh x?heheh
Asyik novel brkisar cinta jek kan...hahah

Ok la korang, makhencik nak sambung buat keja…
Biasalah menjadi isteri apalagik brgelar surirumah kan???heheh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, March 30, 2013

Blog Akan Berwajah Baru

Beberapa minggu lepas...makhencik tgk la rancangan NONA kat TV3 itew N masa tu ada la kisah sorang adik ni mencari income melalui doodle secara online...
Tgk je doodle2 adik itew trus jatuh ati sbb sgt cute la korang....*sambil kelip2 mata kunun2 comei la tu makhencik...hehehe
Trus take note blog beliau...punya la jatuh hati gitu...hihi...
Niat da simpan tau tatkala itu...lalalala....

Bila free time tu...apalagik...cepat2 google Blog Kerana Manisnya Epal tgk apa yg patut...
Lastly makhencik decide utk buat header baru utk blog makhencik ini tapi now still in waiting list tau korang...Adik yang menggelarkan dirinya Dil ini akan buat order mengikut list...means...base on sapa bayar dulu...makhencik ritu tangga ke 7 ke 8 ntah...baru tadi makhencik check...da tangga ke 3....Wahhhhhhh...sgt x sbr nak tgk hasilnya...semoga blog ini akan lebih ceria dgn adanya header baru pasni....hopefully...Aamiin

Banyak minggu da menunggu tapi masih menunggu dgn penuh kesabaran sbb makhencik pun dulu biasa juga bergelumang dgn Adobe Photoshop itu jadi sudah faham bahawa benda2 art nih kena slow2 buat baru la hasilnya mencongkam jiwa...hikhik....So korang pun menanti dgn sabar ekk utk melihat header baru makhencik nanti ;p *mcm la korang kisahkan???hihihi...

Utk permulaan ini...makhencik invest utk header la dulu..kalo rasa perlu ceria lagik blog nih..maybe akan upah adik ni buat template blog pulak...Manatau bila blog makin shomei lote...akan ramai yg visit blog makhencik n NUFFNANG akan bermurah hati kasi makhencik menjana income dgn banyaknya pulak ken??? *agak2 ada kena-mengena x suma tu???hahaha...GA, Contest bloger2 pun malas join...blogwalking pun jadik silent reader ada hati nak up kan blog kan???....hihihi....

Ehh korang...kalo nak order doodle ke...header blog ke...template blog ke..atau apa saja yg berkaitan nak menceriakan blog...ehh...lain2 pun bole la...nak buat namecard ke...le la pegi jenguk ke Blog Kerana Manisnya Epal itu...arga pun arga mampu milik kata orang...hihi...mcm makhencik buat header blog baru RM40 tapi sbb nak ada extra doodle dlm header tu maka makhencik perlu byr RM60...x la mahal kan???...Kira cek Nuffnang yg makhencik dpt da ritu tu consider utk blog ni la jugak...demi mu blog....hihihi ;)

Ok la...itu je pun nak share pasal nih...hikhikhikhikhik


Rega RM2 Je Pun

Tadi masa beli adiah kawin utk Ema, beli skali beg yg rega RM2 ini..haha
Tujuan utama adalah utk letak tepon makhencik yg dua bijik tu supaya x trcicir ke lantai…
Complicated tau nak pegang purse brsama 2bijik tepon itu…
Kalo jatuh yg tepon torchlight yg arga puluh ringgit tu, x la meraung2 kan?haha
Kalo yg BB tu jatuh…mau fengsan makhencik nanti..kihkihkih

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bagaikan Pinang Dibelah Dua

Again...makhencik songlap drpd FB Pengantin Perempuan...Ema Si Auntie Dania...hahahhah *but for the good purpose ekk korang...x da niat lain cuma sekadar nak update blog...shomei x niat makhencik itew???hikhikhik

Sangat anggun Ema, shantik sgt tau...I likeeeeee ;p...lain drpd kebiasaannya...Naturally mmg la Ema shomei orgnya cuma kebiasaannya idok la beliau bermakeup bagai mcm gambar kawin ni...Menjadi Raja Sehari of coz la kena make-up...Ada ke yang kawin x make-up???hahaha...

Apapun Alhamdulillah...semalam jam 2ptg, selamatlah Ema&Yus bergelar suami isteri. Semoga berkekalan hingga ke syurga hendaknya. Aamiin....

Makhencik di fahamkan Ema hanya dpt cuti 2hari je after kawin ***siankan???...Almaklumlah sbg seorang Nurse...cuti dorang juga dibekukan sejak berlakunya kes Pencerobohan Lahad Datu...Sampai naik jumpa Pengarah ko...nak mintak coti kawin...hikhikhik ;)

Actually disebabkan hubby makhencik keja tadik makanya x dpt la pi wedding si Ema nih...tapi makhencik da standby da beli adiah kawin utk Ema...baru je beli petang tadi...heheh so tunggu Ema balik drpd bercuti nanti baru pass adiah tu....lalalala...Adiah biasa2 je yang penting ikhlas drpd hati ku yg putih bersih ini...hikhik *sambil tutup muka kerna malu angkat bakul senirik...hihihi

Tak sabar nak jumpa Ema...nak nyakat org baru kawin...hahaha *naughty kan makhencik???kihkihkih...

Resepi Yang Mudah Tapi Sedap

Menu arini adalah simple-dimple gitu…
Ayam Masak Mamak+Sayur Kacang Goreng Kunyit

Ayam Masak Mamak tu nampak mcm Ayam Masak Kicap tapi percayalah bahawa rasanya adalah lain ya amat…chewahhh..
Ramai kwn2 makhencik suka masak mamak nih sb pernah mkn makhencik masak menu ni masa zaman kami kolej..duduk menyewa time tu…

Resepi ni actually jiran yg ajar mak makhencik lamaaaaaa dulu…
Kwn mak tu org Pulau Pinang…hehe

Ok la, sementara tgh rajin nih…meh makhencik share resepi Masak Mamak ni ngn kamu2 yg comei, yg dtg singgah di blog ni arini…heheh

Jgn x try tau..resepi yg amat mudah dan dijamin yummy yummy gtu…
Tapi resepi makhencik x da sukatan tau coz makhencik kalo masak adalah style campak2 atau agak2 gtu..hehe

Ok, skrg sila ambik perhatian…

Resepi Masak Mamak
Bahan-bahannya :
Ayam / Daging
Cili kering yg dikisar
Kicap
Bawang besar dibahagi dua dan dihiris * biar byk pun x pe k
Daun Kari
Gula
Garam
Serbuk Perasa
Cuka

Cara-caranya :
1) Semua bahan diatas dicampur sekali dan diperap. Lagi lama perap, lagi sedap menjilat jari tau korang…hehe

2) Step pertama memasak, just panaskan minyak n bila minyak da panas…just tumis suma bahan2 yg telah diperap itu sampai kering..tak kering btl pun tak pe tau, yg penting ayam / daging tu da masak

3) See, sgt mudah kan? Sap2 soi je siap n trust me yg korang pasti akan suka rasanya

So, selamat mencuba k korang. Tak cuba x tau kan? Heheh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, March 29, 2013

Bila La Nak Panjang Rambut Mu Itu Baby

Ini adalah gambar lama si Baby Angie…
Skrg rambutnya adalah pendek so she looks like a power rangers..oh no boboiboy je la…hukhuk
Cpt la rambut tu pjg supaya Mummy bole ikat rambut ala2 pokok kelapak spt dlm gambar di atas…hahah
Bdnnya skrg pun da x spt dulu krn skrg Baby membesar menjadi kurus&tinggi spt mak kandungnya..kata mak angkat yg menjaganya since baby dilahirkan la…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Suka Ajuk Mummy

Memandangkan makhencik suka tunjuk jari telunjuk sambil say NO NO NO…
See hasilnya? hahaha
Da tu kalo makhencik gelak kuat2 pastu tutup mulut..punnnn dia ikut jgk…
Hai lah Baby Angie kamu nih…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selamat Pengantin Baru Ema&Yus

Hahah...gambar hasil songlap drpd FB si Ema nih...Auntie kpd Dania yg makhencik jaga tu...hihii...juga merangkap penjaga kpd Dania yang mmg makhencik puji bahawa the way si Ema jaga Dania...mmg org yg jaga  anak seniri pun boleh kalah tau...*** Ohhh...Ema ni nurse sepital Sipitang nih..kalo korang nakal...makhencik suh Ema inject korang nanti..haha.*ngong kan makhencik nih...cam x da kena-mengena je nak suh inject bagai...kahkahkahkah....

Believe me that she can be the best mother when she have her own child ;p...
Yus pun sememangnya layak utk Ema...He such a good N great guy...mmg bagai pinang dibelah dua dorang nih...*poji2 melambung nampaknya...hihi

Sincerely from me...person who is suci, putih hati *orgnya x putih..hihi...bersih murni dan tulus ini tau ***hahaha....ada yang nak fengsan x ngn statement makhencik nih???heheheh

Wah2 makhencik...speaking LONDON ehh pepagi nih....kihkihkih....Ohhhhh well..........hahahah...Sekali-sekala kena asah jugak...kang berkarat pulak skill speaking yang nan hadoooo sgt tu....lalallala ;p

By the way Ema *kalo la nanti Ema terbacakan???hikhik..
Sorry ekk Ema sbb akak x mintak izin dulu sblm songlap gmbr ni kat FB Ema...hihihi... Anyway...Selamat Pengantin Baru buat Ema&Yus...jam 2ptg nanti maka akan sah la mereka menjadi suami isteri. Apapun didoakan semoga pasangan ini akan kekal bahagia hingga ke syurga hendaknya...Aamiin...Semoga dikurniakan zuriat dan soleh dan solehah sbg penyeri rumahtangga kelak...Aamiin Aamiin Yarabbal Alamin.

Esok makanya x dpt la makhencik pi wedding si Ema nih sbb esok pakhencik adalah bekerja drpd jam 7am-3pm...Tak pe la...apa le buat kan...huhu...Di doakan semoga majlis mereka berjalan lancar hendaknya dan semoga cuaca baik2 saja esok...Aamiinnnnnnnn....

#RinduBertamuKepadaDaniaBukanRinduBertamuDiAbuDhabiOhkaeeeeHihihihi

Thursday, March 28, 2013

Melayan Rock Oo

Bosan…bosan…huhu
Hubby kata nak lepak minum kt luar skali dtg kwn hubby 3org…
Da rupa bengkel motor pulak dorang merepair kt luar..haha

Makhencik ok ja tp makhencik lapar Char Kuey Teow la pulak.…
Igt kalo kuar td nak mamam la ken?hehehe
Ermm…x pe la..kang buat air coklat pastu cicah biskut je la…huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ingat2 Lupa Makhencik

Smlm buat akaun BSN…
Check smlm kt bank rupanya ada akaun lama but still active tp makhencik musykil mana p kad bank n buku akaun tu..kihkihkih

Tanya staff tu mintak advice so dia kata bukak je akaun baru…
Makhencik pun layankan je la..
Lantok la kennn yg penting akaun makhencik..hahah

Skrg sng skt la nak masuk duit sb Sipitang x da CIMB…
Maybank malas la sb sblm ni pnh ada isu…hahah
Cek Nuffnang pun da makhencik drop skali smlm…lalalala…
Ok la, itu je pun nak share di ketika ini..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mummy Papa Rindu Nia Sgt2

Siankan kami yg merindukan anak org..huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kejap Je Masa Brlalu

At age of 9months..baby Angie da bole melangkah brjalan beberapa tapak…
Nampaknya x lama..brlari-larian la si baby nih…
Sng la sikit keja makhencik nanti bila Angie da bole brjalan * melepaskan nafas yg pjg…hahah

Kpd yg br mengikuti blog makhencik, kalo nak tau..makhencik diupah mengasuh si kicik nih masa usianya br 7hari dgn berat lebey kurang 2.5kg je…
Sekian, tima kasih ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Dera Suami Sekali-Sekala

Itu bkn tajuk berita kt Buletin Utama TV3 tau..hehe

Yup, arini makhencik dera pakhencik suh dia buat TomYam…hehe *kemalasan tahap tepu arini wei..hehe
Apapun, tq my darling ☺
Sikalang saya manyak kinyang ooo…hehe

Korang mkn apa lunch nih?
Baru2 gaji mesti mkn best2 kan?heehee

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Cheezy Zinger, Sedap Ke Idok???

*SPONSORED POST from KFC…

Hahah berangan ko makhencik!!! Sedeyyy tau..kihkih

Actually, smlm makhencik dinner KFC atas ajakan hubby makhencik yg trcinta itewww… *hubby yang melanja..lalalala…jimat duit..hehe
Br2 je la, tak da kwn yg nak diajak join pun…
Tapi kalo ajak…sure nak kena blanja kan?hehe *jadik x yah ajak..haha,mcm Hj Bakhil kudukut x?heheh

So smlm hubby dgn Snack Plate Hot Spicy nya…*x abis pun siap tapau seketul lgk bwk blk..ada lg tu dlm freezer nanti buat kari..hahah..merapu merapu makhencik lately nih kan?haha
Sambung cita ehh…
Makhencik dgn Cheezy Zinger Set la apalagik kan? *ada menu baru pasti nak try…hahah pastu kalo x best, meroyan update kt blog..huahuahuahua *gelak syaiton skt skali-skala

Comment makhencik? *ada KFC kisah?hehe
So so je sb just ada 2pcs cheese&sos yg kt wedges tu instead ada isi ayam n rumput-rampai spt kebiasaannya…haha
Idok la nampak creamy spt yg digambarkan oleh KFC…hakak2, hadik2, habang2,hacik2 weiii…heheh
Tapi amat mengenyangkan la pd makhencik walaupun ai gendut… *tp cutekan?hehe…perasan!

Ok la, mcm biasa..korang kalo nak tau sedap ke tak..sila la menuju ke KFC…
Tekak kita nih x sama…kalo sedap di tekak makhencik, blum tentu sedap ditekak korang..begitulah sebaliknya…

So selamat mencuba kpd yg da trliur/ada yg meleleh da pun air liur tu…heheh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, March 27, 2013

Ai Dapat Purse Free

Haha..untung bdn dpt purse free…
See my pren..malu2 kucen gtu..haha
Korang jgn nak gosip2 ai pulak tau..pangkat adik je nih..hehe

Sbnrnya dr last week makhencik dok nyakat kwn makhencik nih pasal purse nih..
Skali td makhencik p tamu lepak sembang ngan dorang..dorang kasi makhencik purse tu *segan ai tau tp dlm ati tu da melompat2 katak gtu..hehe

Org kata..musuh jgn dicari, rezeki jgn ditolak...
Alhamdulillah, syukurlah nak..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tak Abis2 Ngan Takoyaki

Tercapai hajat nak mamam Takoyaki..Nasib ada kwn brnama Liza sudi tlg belikan kt KK nun, huhu…tq Liza, I lap u la..hehe *mcm la dia baca blog makhencik kan??heheh

Walaupun dibeli drpd ari Isnin *tp buh dlm freezer la..Makhencik peduli apa fresh ke idok..yg penting x basi..hahah
Nanti bila hubby da ada OFFDAY br p mkn fresh2 gtu kt KK…
Apapun, syukur Alhamdulillah...trcapai hasrat dek tekak yg x merandung ni ken?hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

We Missed Dania

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, March 26, 2013

Sukanya Bila Dapat Cek Nuffnang

Sapa la yg x suka bila dpt cek kan? Haha
Gila ke hapa kalo x suka…heheh

Alhamdulillah, Jumaat lepas cek Nuffnang ini sudah sampai d pelukan ku..chewah..hahah
1st time kan dpt setelah brtaun2 brblogging…mana la x spt kera mendpt bunga kan?hehe *jgn bygkn makhencik adalah kera ok.."aku tampar kau nanti" dgn dialect Sabahan..hahah

Dapat RM61.75 mcm dpt 61ribu happynya kau makhencik…hehe
Org lain dpt 3,4angka pun x show off tau..hahah
Jadi la kan?
Org kata drpd x da, baik lah ada gtu
Benda x brmodal pun, just syok seniri layan blog je *sambil membygkn blogger yg dpt income masyuk drpd Nuffnang
Bila lah nak jadi cmtu??? hahah

Apapun, tq Nuffnang. I love u lah..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Dinner Smlm

Smlm mkn kt luar je br2…
Mamam simple je..Nasi Putih+Kepak Ayam 4ketul+Tomyam…oh tomyam kt kedai tu mmg menjadi pojaan ati ku…hahah *hirup sampai licin ohkae..haha..acah mak enon je tu..hehe
Ajak hubby mamam KFC, dia x mo n makhencik pun bosan jgk asyik KFC je..
Nanti2 la p KK br mkn best2 skt…hehe
Tapi bila la br dpt p KK..huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, March 25, 2013

Arini Ari Gaji..Hoyehhh

Apa igt org gomen je gaji arini ke?
Arini pun ari gaji makhencik jugak tau…hahah
Makhencik pun cut off gaji utk Nasi Lemak jgk..lalalala
Alhamdulillah, income bln ni brsamaan dgn makhencik ngasuh 3org kanak2…
Ok la tu..niaga pun kicik2 kan?heheh

Tggu cukup bln pulak utk dpt rm600 upah ngasuh Dania n Baby Angie…yahuuu yabedabedu…*sambil lompat bintang gitu…hahah

Memandangkan kasut keja hubby da rosak ritu, jadi yg br beli on9 tu consider makhencik blanja hubby la tewww…hahah
Upah sb hubby kdg tlg jadi despatch n beli brg nak msk kalo makhencik ngasuh…hikhik
Pakhencik pun x mintak tp makhencik idok la kejam kan?heheh
Nak bg duit, hubby x mo sb dia kata dia ada gaji dia.. *yes yes sambil suka guling2..haha
Mlm nanti banja hubby KFC la..hehe

N since da ada income seniri, makhencik settlekan bil letrik, bil air n bil tenet…
Ok la kan dpt meringankan beban hubby gtu…
Tp yg penting, tiap bln mesti antar duit kat mak abah kt kampung…
Itu mmg wajib kalo makhencik ada income..hehe
Br berkat pendapatan kita gtu..chewah..haha

Skrg makhencik mmg x brbelanja sgt sb makhencik syg duit sb penat makhencik keja, sb brmandi peluh, sb brsengkang mata..baru dpt duit tau…
Hahah..byk kan sebabnya?kihkihkih
Lebey pd buat saving skrg ni almaklumlah saving ciput je yg hadooo…hehe

Ok la u allz, pjg sgt membebel nih
Stop dulu la..kang korang muntah pulak..heheh
Babai korang :p

#sharingiscaringbukannaknunjuktau

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Chayok Chayok PDRM

Selamat Hari Polis ke-206 utk incik suami serta semua warga PDRM, IPD Sipitang dan seluruh Malaysia am nya. Juga ditujukan kpd Paksu di IPD Petaling Jaya, Maksu di Pulapol, KL.

Biar apa pun kata maki, penghinaan oleh mereka2 yg suka menghentam PDRM..teruskan khidmatmu dgn ikhlas dan setia demi agama, bangsa dan negara Malaysia yg trcinta ini. Go Go PDRM.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, March 24, 2013

Nia Ngan Mummynya

*Gmbr hasil culikan di fb Auntie si Dania…hehe…ampunkan akak Ema sb x mintak izin..hikhik…

Yg free hair itu adalah Mummy si Dania merangkap kakak kpd Auntie si Nia…Cantik kan???
Yang kanak2 besar skt tu kakak si Dania…
Yg brbaju biru brtudung itu adalah Auntie si Nia yg menjaga Nia sb Mummy Nia kejanya slalu outstation…

N Jumaat ini tanggal 29 March 2013, Auntie Nia akan menikah so skrg da cuti pjg la Auntie Nia makanya bln 5 br start jaga Nia semula, In Shaa Allah kalo mereka masih memerlukan khidmat makhencik…
30hb ari pulak adalah ari sandingnya so In Shaa Allah x da aral sampai la kami ke Kota Klias, Beaufort…hehe

#startmisseddaniasweety

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sedap Ke Idok Magnum Chocolate Brownie?

Begitulah pengaruh blog…tgk iklan kt tv x pulak trasa nak mkn…hehe
Pantang je tau kwn2 update pasal mkn…
Asal yg dpt diperoleh, pasti akan aku dptkan…chewah..haha

Pada makhencik biasa2 je…*kalo magnum bg sponsored advert br la ai poji2 melambung tinggi…haha
Tak la marvelous sgt rasanya *kat tekak makhencik la..

Tp better korang dptkan dipasaran sb citarasa kita mungkin berbeza…hehe
Sekian, tocei ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Aku Benci Mama-Hanis Zalikha

Untungkan jadi blogger famous pastu cantik n sweet gojes bagai kan?…
Da pun terjun ke dunia lakonan Hanis Zalikha nih…*ke makhencik x tau beliau pnh brlakon jgk sblm ni?hehe
Yang makhencik perasan, sejak mengacarakan Mad Markets kt tv9, makhencik tgk beliau da start dikenali…
Begitulah namanya rezeki masing2 kan?

Agak2 ada x yg nak amik makhencik yg rupa paras sedang2 saja ni brlakon?hahah
Eeh u allz, jgn pandang ai sebelah mata tau *sambil jari telunjuk di goyang2kan…hehe

Apapun sbg manusia yg diciptakan oleh Allah swt, brsyukurlah dgn apa yg ada pada diri kita…
Spt bak kata pepatah "brsyukurlah nak" *bkn pepatah org2 dulu tp pepatah org skrg..jgn confuse ye adik2…hehe

Ok la, makhencik nak tido…
Slamat mlm korang n Assalamualaikum…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, March 23, 2013

Tutorial Shawl By Ima

 

 

 


Ini lah si Ima yg sgt cute tu...
Video2 tutorial yang makhencik suka nengok kalo kat youtube...
Nampak senang n cepat je tapi makhencik masih FAILED lagik *sedeyyyyyyyyyyy sambil hentak2 kaki ku ini
Apapun mmg nak kena carik jugak shawl mcm adik nih....lalalala...
Mungkin shawl makhencik x selembut shawl nih kot makanya x berapa nak jadi... *x ngaku bebal la tewwwww...hihi....

Ok la korang...kalo korang nak try pakai shawl mcm adik Ima nih...just play je all the video yang makhencik share nih k...
By the way..selamat malam ehh korang...
Jgn lupa click tgk iklan by nuffnang...manatau ada yg menepati citarasa n kehendak korang kan??? *ececehhhhh...ada2 je makhencik kan???kihkihkih

Shawl By Ima

Kalo kt youtube makhencik suka nengok tutorial shawl by Ima…
Adik itu sgt cute n tutonya sgt simple tp mcm makhencik ckp td, makhencik adalah sgt benak…hahah
Pasni nak kena beli shawl cm adik tu pulak..lalala
Bila ckp kt hubby dia geleng kepala pasal byk da shawl&pashmina makhencik tp pashmina itam jgk yg menjadi kesukaan ku…hehe
Nasib beli guna duit seniri…
Kalo tak, mau brbakul2 hubby ai bebel tau…haha

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ninja Turtle With Shawl

Baru2 nak blajar pakai gini…
Blajar kt youtube idok la pandai2…
Benak sungguh makhencik jadi makhencik pakai hentam saja lah ikut cara makhencik yg mmg x pakai law…

Ok ke idok???hahah
Tp jgn korang suh makhencik buat tutorial pulak ok? kihkihkih
Makhencik nih asal siap jek…haha

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Aku Dah Bosan

Gmbr kat Kundasang Year 2012
Hidup berdua mmg x boleh lari drpd perkataan bosan apalagik tatkala sang suami keluar bekerja...
Keja suma da siap...asyik la ngadap tv n tenet...
Nak kuar gi melepak umah kawan...malassssssss..huhu....
Kalo kat Sipitang ni ada panggung wayang kan best...
Le la melayan movie kat cinema...hukhuk...

Ermmmm...agaknya bila la kes kat Lahad Datu tu  nak settle...uhuhuhu
Da lama sgt x jalan2 ke KK...cuci2 mata...cuci2 tekak ngn makanan yang x da kat Sipitang nih...haha *makan je keja ko makhencik kan???..heheh
Isnin ni hubby OFF tapi jgn hrp la dpt kuar kawasan selagi x settle kes LD tu...

Nanti da settle suma nih..nak suh hubby apply cuti n pi bercuti kat Kundasang sehari dua...
Badan bertambah penat sejak menjadi penjual Nasi Lemak+babysitter....
I need a quality resttttttttttttttt tapi kat Kundasang je the best place for me...lalalala *ckp je la nak pi Kundasang kan makhencik...buat2 ayat kununnnnnnnn....hahhaah

Friday, March 22, 2013

Hana Tajima Shawl Tutorial (Parodi)

Gelak guling2 tau makhencik nengok video nih...
Ilang sekejap rasa bosan makhencik...hahaha...

Nasib Sampai Tau

Alhamdulillah, akhirnya sampai kasut keja hubby yg dibeli melalui on9…
Merentas laut ko nak mendapatkan…hehe
Tapi brbaloi sb kalo nak beli kt sni, mau arga 2rat lebey mcm sblm ni hubby beli yg brand511 tu…
Ni murah la skt walaupun da include postage…
Cuma hubby kata cutting kasut nih besar sikit so makhencik menambahkn comment tu dgn brkata "aar kan?sepak anjing pun mati nih"…hahah *langsung x membantu ohkae…hehe

Apapun syukurlah da sampai brg yg diorder dr KL nih…
Risau jgk takut x sampai sb pernah menjadi mangsa penipuan on9 sehingga RM600 tu der…
Tapi mls nak share kisah yg menyakitkan ati tu kt blog I yg sweet ini *haha, ada ati nak poyo kan?hehe

Tapi diigtkan supaya korang brhati2lah kalo beli on9 tu…
Dulu2 ok je tp skrg ni da byk yg amik kesempatan nak menipu…
Mcm yg kasut nih, mamat tu da pos baru kitaorg bank in…hahah *bijak x?sambil buat muka brlagak, ce la korang bygkan…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Polis Tak Bole Perut Buncit

Hahah…
Kerana msg2 menyedari diri da x fit, ada yg perut muncit so hubby n kwn2 setugasnya brjogging la ptg2 di tepi laut…
Hubby kata lama x jog so da x fit gtu…
Bila fit tak la time tugas bit jalan kaki, semput kaedahnya…hehe

Apapun, sonok kan kalo ada kwn2 jogging brsama?

Makhencik bkn x mau jog tp da x trlarat dgn routine niaga Nasi Lemak+ngasuh so jog dlm rumah je la yg sesuai *ye ke tu?hehe
Ehh, Igt x kuar peluh ke ngasuh? Brsilat ko makhencik…
Tambah kalo time packing Nasi Lemak ngn kipas x da kt dapur nun…huhu
Mcm mandi ujan ko tp kebersihan tetap la diutamakan ohkae…
Tak kan ku biarkan Nasi Lemak ku itu dicemari!!! Sekian, terima kasih…

Cukup sudah bebelan makhencik utk saat ini…lalala

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Si Potpetpotpet

Gmbr ni gmbr mlm smlm masa lepak minum kt kedai + kutip duit Nasi Lemak…hehe

Utk pagi ni x da apa nak sembang ngan korang tp cuma nak pastikan blog x sunyi mcm smlm…
Hari ni x bz n sgt relax so rasanya arini bole update blog sampai lebam…hahah

Ohh my, br bekpas 4btg sosej terasa spt nak muntah pulak…
Sejak menghentam air tebu sesaja, simtom nak muntah sesaja melanda tp x simpan apa2 harapan…
Mls nak brfkr dan brharap lagi…
Air tebu mmg favourite so da mls nak pantang…
Tapi air gas mmg makhencik sgt x suka tp kalo kt KFC mls nak tkr air sb mahal so layan je la air gas itu tanpa was2…hikhik

Hah..ni la makhencik…tadi ckp x tau nak sembang apa tapi kan bila da sembang gitu mmg susah nak stop…
Adik makhencik kalo makhencik sembang pjg kan, dia kata dia nak muntah **sgt x patut kan?
Adik makhencik yg bongsu pulak kan, kalo ondway perjalanan makhencik sembang nonstop ngn mak mesti dia ckp "kak, bole x senyap kejap..pening la"…hahah…kejam kan?hehe
So sejak penghijrahan makhencik ke Sabah about 3years, dorang kata anak buah makhencik si Trisya tu la yg sama potpetpotpet mcm makhencik…hahah
*happy sb ada pengikut…hehe

Ok la, later sambung potpetpotpet ehh..hehe
Apapun, Salam Jumaat ek korang ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, March 20, 2013

Dugaan DariMu Ya Allah

Allah hanya akan menduga apa yg mampu dihadapi oleh umatNya…Percayalah…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Nia Yang Shomei

Potong stim btl, huhu
Baru je nak p tamu beli daun pisang, ikan bilis tp makanya x jadi la jwbnya ni…
Takpe la, ilangkan kestressan ini dgn menatap wajah si comei ini…sobsobs

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, March 19, 2013

Sakit Perut Sekejap2

Amboih, mcm cuaca pulak kan?hahah
Yup..perut ku memulas2 skrg nih
Nak kata da melabur, dah tadi…hehe
Atau maybe sb kurang mkn? *tapi x slim pun…hikhik…
Ke nak peod?
Tunggu dan lihat sajorkkk…
Tapi korang doakan la makhencik ek moga2 brakhir penantian 5taun 3bln ni..hukhuk
Semoga at age of 30 *bln9 nanti..akan dpt timang baby seniri…Aminnn

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wordless Evening

Tak tau nak merepek apa…
Badan pun sgt la penat dan lesu tp sihat bila tgk duit…hahah
Ok la, x mau membebel pjg..
Kata pun wordless evening kan?hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Brlaukkan Pajeri Terung+Ikan Masin Goreng

Gmbr atas pajeri yg da siap…
Yg bwh tu of coz la masa in the making kan?hehe
Simple menu je for today…
Syukur di atas rezekiMu Ya Allah…

Apapun, at this time sumanya da ready…
Jam2ptg cmtu adalah time utk packing Nasi Lemak…
So skrg ni bole la makhencik rest kejap…
Jgn jeles u allz ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...