Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, May 31, 2012

Pegi Urut

Esok igt nak pi urut..
Da 3hari kat rahim ni mcm kembung ngn angin...
Angin tu kdg sampai ke pinggang...
Kalo tak sakit..x pe la kan tapi sakit terasa okae ;p...
^
^
Igtkan sebelum ni preggy jadi x la sapu apa2 ubat...(haha...perasan kan???...)
Tapi bila tadi pagi hasilnya mendukacitakan makanya...trus la sapu minyak burung unta...
Kurang la sakitnya drpd dua hari lepas tapi still rasa x selesa...huhu
^
^
Actually....aritu kwn ada cerita yg dia pi urut dgn sorang makcik...
Kwn Azie ni kena kencing kotor...
Dia pi urut dengan makcik tu pastu ada beli air masak yg harganya RM10
Pas minum air tu..esoknya keluar warna hitam...
At last kencing nya da ok...
Selalu pekat ja air kencing kwn Azie tu tapi pas minum air tu trus kencing tu jadi bersih dan jernih katanya...
Alhamdulillah la kan???...
Bukan la nak percaya sgt tapi x salah berusaha kan???...
Manatau nanti cik p Azie datang kembali...lalalala
^
^
Jadi esok dalam plan mmg nak ke situ la...
Semoga plan ni menjadi la hendaknya...Aminnnnn....

Not Pregnant

Pagi tadi da buat test once again...
Sudah semestinya kwn2 da tau kan apa resultnya???...
Terang lagi bersuluh lagi tu..hikhik
Yes...semestinya result itu adalah Not Pregnant...
^
^
Tipu la kalo kata x sedey kan???
Penantian selama 4tahun lebey nampaknya masih belum berakhir...
Menitis juga la air mata tadi pagi...
^
^
Hubby cakap thats why dia x mau taruh harapan yg tinggi...
Kalo nak tau...Hubby mmg selalu cakap pada Azie... " tak pe lah kalo mmg ditakdirkan kita x da zuriat..apa boleh buat kan???  "....
Kdg2 Azie pulak tanya Hubby.... " sanggup ke nak hidup selamanya dgn Azie andai mmg ditakdirkan kita x da zuriat sampai bila2?...  " ...ada juga Azie ckp pada Hubby   " mama x bole bagi papa zuriat...kalo  papa nak anak seniri..pa lepaskan la mama..pa kawin lain   "....huhu
^
Azie masih tertanya2..napa  aritu Azie check 4x +ve tapi akhirnya ini resultnya...hukhuk
Nak kata ada amik apa2 ubat-ubatan x da pulak...
Esok makanya 2bulan la x didatangi cik p...
Hanya spotting beberapa kali dlm bulan ni...
Jadi..adakah cik p ku meragam kembali seperti dulu kala???...
Wallah hualam...
^
^
Bersabarlah wahai hati walaupun ternyata kau masih belum menjadi wanita yg cukup2 sempurna...

Wednesday, May 30, 2012

Diam Lagi Bagus

Kdg2 diam tu lagi bagus daripada berkata2...
Lagi byk berkata2 maka lagi akan menyakitkan hati...

Baby Tomok

Alololo...
Comeinya baby Tomok...
Putih gebu gitu ;p...
^
^
Sila baca di bawah ekk kawan2 hasil culikan di FB...hikhik
^
^
Isteri kepada penyanyi Tomok selamat melahirkan bayi lelaki di Pusat Perubatan Prince Court, Jalan Tun Razak Kuala Lumpur petang semalam.

Menurut Tomok atau nama sebenarnya Shah Indrawan Ismail, 28, bayi sulungnya itu selamat dilahirkan secara normal tanpa sebarang komplikasi.

"Alhamdulillah, perasaan saya tidak boleh digambarkan dan saya sangat gembira apabila dikurniakan kehadiran orang baharu dalam keluarga.

"Saya menyaksikan sendiri dari awal hingga akhir proses kelahiran cahaya mata sulung saya dan ini merupakan pengalaman yang paling berharga buat saya.

"Syukur semuanya berjalan lancar dan bayi serta isteri saya pun sihat walafiat," ujarnya ketika dihubungi di sini semalam.

Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan


Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan kepada semua warga Sabah...

Pada mereka2 yg bekerja di Sabah ni...hari ini semestinya Public Holiday buat mereka...

Tapi yg bergelar anggota polis...Public Holiday ke hapa tetap menjalankan tugas seperti biasa...hikhik...

Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan dalam Bahasa Melayunya adalah Selamat Hari Pesta Menuai

Pesta ini di sambut pada 30 & 31Mei pada setiap tahun yg mana ia adalah satu perayaan yang menandakan berakhirnya musim menuai yang baik.

Sambutan ini adalah untuk memberi penghormatan dan kesyukuran kepada tuhan-tuhan.

Sambutan tersebut adalah untuk memberi penghormatan dan kesyukuran kepada dewa-dewa padi atau semangat.

Tuesday, May 29, 2012

Angin Perutku

Aritu doc advice after 2weeks suh check air kencing balik tapi semakin hampir ujung bulan ni...jadi makin takut pulak...huhu...
Hari ni jugak, seharian perut mcm kembung angin gitu..Sampai ke malam ni  pun dok terasa2...Kentut toksah kata la...ada je memanjang tau...hukhuk...
Selalu x camni pun..angin mcm penuh sgt seolah2 penuh dalam rahim nih...kdg2 mcm nak ke pinggang dah anginnya...huhu....
Clearblue digital da lama menanti...rasa2 nak hold dulu la check...lallaalala....Mr. Hubby pun lum kasi greenlight lagik suh check...n...1Jun nih adalah masuk bulan ke 2 x didatangi cik p...Semoga ada berita gumbira kali nih...Aminnnnn...
Tapi kalo still belum rezeki...usaha lagi...Pesan my sista selalu... DUIT..Doa...Usaha...Ikhtiar...Tawakal...

Beli Baju Warna Gelap

Huhu..sangat2 bengang bila time nak sidai ja baju yg baru dibasuh...
Tetiba nengok2...baju yg colour cerah da menjadi kotor dek air coklat ala2 air milo...hukhuk
Padahal sebelum nak basuh da check air x kotor...
Alih2 kena jugak...
Itu la bahananya kalo x da penapis air ala2 roket tue...huhu ;(...
Nak beli penapis roket tu bukannya murah kan...hukhuk lagi ;p
^
^
Kdg2 Azie ckp ngn Hubby...  " nanti kita beli baju suma colour gelap ja la   " ...
Sedeyyyyyyyyyyyyy....
Kan da kena rendam ngn vanish pulak alkisahnya...
Nyampah betul la...
Kalo nasib baik ilang la kesannya tapi kdg tu x berkesan jugak vanish nih kan???...huhu
^
^
Ritu masa nak beli mesin basuh ada la perasan satu mesin basuh tu siap ada penapis kat bahagian air nak masuk tu...
Kira mmg selamat la kalo tetiba air kotor yg dtg kan???...lalallaala
Tapi mak aihhhh harganya...
Agak mahal la jugak...
Kalo murah...mmg itu yg nak dibedal oleh tuan tanah nih...
Nasib la ko mahal sgt mesin oiiiii...huhu

Ready Sudah

Esok adalah hari tamu...
Maka item2 ini adalah antara item yg sudah siap utk di jual esok hari..
Japgi ptg2 sikit nak pi antar kat kwn yg meniaga di tamu tu sekali collect duit jualan last week... 
^
^
Harap2 jualan utk esok memberangsangkan hendaknya...Aminnnn...
N japgi kalo rajin...
Akan siapkan lagi sikit item ;p...
Tapi itupun kalo rajin n x ke mana la arini...hihiihhiii...
^
^


Monday, May 28, 2012

Jemput Makan ;p

Lama jugak tuan tanah x tayang kan menu masakan tuan tanah???...
Makanya arini tuan tanah ni baru berkesempatan nak share kat blog nih... 
Cuti sekolah la katakan makanya cuti mengasuh juga..hihi
^
^
Sebenarnya...Azie x tau apa yg nak diupdate arini...
Jadi update ja la menu masakan arini kan???...
Kata da time mkn tengahari..hikhik....
^
^
Utk arini menu adalah Kari Ayam tapi Azie x buh daun kari tau pasal Azie x suka daun kari...lalallala...
Makan bersama telur dadar jadi la kan???...
^
^
Jadi kwn2..makan apa la ini lunch time???...
Apapun..sebelum mkn..jgn lupa baca Bismillah ya..hikhik...
 


Sunday, May 27, 2012

Nasib...Nasib...

Ari Jumaat ritu da mamam Pocketfull KFC..
Selalunya x abis kalo mamam...siap bole bawak balik umah separuh lagik kebiasaannya...
Tapi semalam nak jugak mamam lagik...
Terigt2 dr pagi tau...
Makanya Hubby pun melayan la si bini yg x abis2 ngidam ngalahkan org preggy...haha...
Apapun nasib la arini x berasa nak mamam ini Pocketfull lagik...
Kalo x matik la ahkakkkk ni bertambah gebu kebabommmmmmmm....hikhik

Sakit..huhu

Satu hari ni kat rahim belah kiri terasa berdenyut on n off...
Kalo berdenyut tak sakit..x pa la kan tapi denyut tu terasa sakit...
Kdg bila bernafas pun automatik terasa sakit kat situ...
Ada sapa2 pernah rasa sakit camni x???...huhu...
Tapi seriusly..kalo saya sakit apapun sebab saya mmg ngandung...mmg x da masalah...
Insyaallah saya akan menikmati setiap kesakitan dan kemanisan selama kehamilan jika diberikan rezeki hamil...Aminnnnnn...

Saturday, May 26, 2012

Buat Lagi

Bila ada masa free...
Kena mereka la apa yg patut supaya dapat menambahkan ekonomi diri sendiri..hihi...
Makanya terhasil la hairclip yg simple ini...
Harga RM3 per pcs...
Murah ja kan???..hihi...
^
^
Now tgh memikir lagi apa yg nak dibuat lagi utk jualan ari Rabu dan Khamis nanti...

Nak Chek Darah La...

Ritu pernah la ckp kat Hubby kat Pathlab ni le check darah utk pregnancy...
Pastu masa pi KK ritu Hubby tunjuk Pathlab ni tapi kami x berani nak check sbb takut mahal kan???...
Sekali tadi Azie google2 cari info and terus call Pathlab Kota Kinabalu...
Ohhh...Azie mmg suka cari info kat tenet nih...
Apa guna tenet kalo x digunakan sehabis baik kan???...
Rugi je kalo byr tenet tu semata2 nak berblog..berFB ja...hikhik...
^
^
Ooooo...sambung cita ehh...
Pas da dpt no phone Pathlab KK..
Azie trus ja call n tanya arga kalo nak check darah utk pregnancy...
OMG...Murah je arga RM20...
Igtkan mahal...huhu
Kalo tau murah...ritu lagi da check...hikhik...
Tak yah nak beli CLEARBLUE yg lebey mahal tu kan???...
Lagipun check via darah yg paling accurate....
Harap2 berbaloi la nanti beli CLEARBLUE tu..Aminnnnnnnnnnnnnnnnn

Ini Ja La

Arini Hubby keja sampai jam 3ptg...
Plus cuti mengasuhkan makanya boleh la pi antar nasi kat Hubby di balai...
Sian lak takut ramai buat report arini...
Kang x mamam pulak Hubby i tu...huhu
^
^
Menu arini hanyalah Ikan Goreng Bercili+Telur Dadar ja...
Baru ja balik drpd antar kat Hubby...
Selalu kalo antar kat Hubby..Hubby suh tapau pakai bekas polisterin tu ja...
Nak tau sebab2 nya???...
^
^
Hubby kata pas mkn bole trus buang ja...
Lagi satu alasan adalah sbb bekas polisterin mmg byk kat umah memandangkan saya kan dulu peniaga Nasi Lemak...hihi...
 

Friday, May 25, 2012

Mood CUTI ehhh???

BB...Rindu budak yg kuat pot pet pot pet nih..hihi
Salam Jumaat...
Sesapa yg bergelar CIKGU pasti tersenyum lebarkan arini ni???...hihi...
Wahhh..bestnya la cuti 2weeks tapi gaji jalan kan???..gurau je ya..jgn ada yg berkecil hati k kwn2 ;p...
^
^
Start arini Insyaallah Azie boleh online sampai lebammmmmm...haha...
Sebabnya...Alya baru ja balik n anak cikgu namanya kan??? Jadi Azie pun turut sama cuti sekolah la nampak gayanya next week...hihi....
Alya...bakal rindu ini budak sweet yg banyak songehhhhh....
Nampaknya upah ngasuh bulan depan kureng la alkisahnya...lalallaala...(x nampak cm mata duitan kan???)...hikhik...
BB pulak dr ari Selasa x ngasuh sbb dia kena chicken pox gitu...
Pastu Mama n Abah BB ni keja kat kantin sekolah makanya cuti sekolah dorang pun turut cuti la kan???....
^
Bosan la jadinya x da budak2 kecik nih yg nak disakat...
Dgn dorang la tempat kami menumpang kasih ;p
^
^
Tapi Baby Dania ni sentiasa kami laki bini rindukan...
We missed her so muchhhhhhhh...DANIA
Maybe sbb Dania ni selalu tido ngn kami kot semasa tempoh mengasuh dia...
Sejak da x mengasuh Dania..sejak tu kami x pernah jumpa Dania lagi..
Mmg rindu sgt nak jumpa dgn dia tapi apa le buat kan???...
Anak org bukan anak kita...

Wednesday, May 23, 2012

Mahal OK...huhu

Sapa penah beli UPT Clearblue Digital camnih???...
Oooo...kalo Azie ini la 1st time beli upt camnih...
Itupun beli sbb dulu pnh cam niat kata kalo check naik 2line baru nak beli cengini...
Tapi ritu check kat sepital jadi -ve..n scan kat klinik kata doc x ngandung...mula mcm ragu2 nak check lagi..(tapi tetap beli jugak upt nih...hikhik...)
Kata mahal kan???Jadi nak guna tu mmg berfikir2 la jugak..haha... 
Kalo hati da kuat kata suh check..baru check...
Apapun...berserah kepada takdir-Nya... 
" Ya Allah...kau berilah peluang kpd aku dan suami utk menjadi mama dan papa seperti insan2 lain di dunia ini...Aminnnn.... "...
^
^
Ermmmm..kalo ada sesiapa yg bosan asyik2 Azie dok cita pasal nih...
Sila click simbol pangkah kat atas sekali belah kanan ekk...hihi...
Tapi Azie tau u all suma baik2 belaka kan???..shomel2 gitu...
Org2 shomel x boleh berhati busuk tau ;p...lalalala...

Jadi Tanda Tanya

Pasal skrg ni Azie preggy ke x...
Masih menjadi tanda tanya gitu...
Beberapa hari ni Azie mengalami spotting tapi x heavy gitu...
Perut pulak memulas2 len mcm n kengkadang tu ala2 senggugut...
Doc advice check air kencing semula pas 2weeks...
Jadi ngam la ujung bulan ni baru check semula...
Tapi dalam kepala dok igt nak check 13/6 sbb 14/6 adalah beday Hubby..
Jadi kalo +ve...itu la hadiah utk Hubby...
Tapi kalo -ve..da pesan kat Hubby supaya jgn sedey2 gitu ;p
Haha..awal2 Azie da pesan kat Hubby tau..hikhik...
^
^
Skrg ni berserah la pada takdir...
Kalo ada rezeki..ada la kan?...
Tipu la kalo kata x berharap tapi x la harapan tu terlalu tinggi ke langit... 
Apapun..kena sentiasa berpijak di bumi yg nyata....

Al-Fatihah Buat Norma

Baru nak BW tetiba terbaca kisah pemergian arwah Norma di blog Kak @e_da...
Innalillah hiwainna ilahirojiun....Al-Fatihah buat arwah Norma... ;(
Siapa yg selalu mengikuti kisah arwah Norma di blog Kak Moon sudah pasti mengenali kisah ini kan???...
Semoga arwah diletakkan di dalam golongan org2 yg beriman...Aminnnnn....
Salam takziah buat suami arwah Norma...Talib dan seluruh seisi keluarga atas pemergian arwah Norma...
^
^
*** Sedey sgt bila melihat wajah suami arwah yg begitu mencintai dan menyayanginya...Lagi sedey bila melihat wajah comel anakandanya, Rafiq...huhu.....Semoga mereka semua tabah dgn ujian ini...Aminnnnnnn Aminnnn Aminnnnn Yarabbal Alamin... ***

Tuesday, May 22, 2012

Rindu Saya Tak???

Keychain Ladybird dan Lebah ;p
Wahhh...title x bole blah kan???...
Ko hingat ko tu artis???...haha...
^
^
Lama da x berupdate blog nih kan???...
Kata tuan tanah duduk dekat ngn laut...
Sah2 la mood tu dah ke laut...lalalalalaala...
^
^
Actually hari2 mmg jenguk blog seniri n BW kat blog kwn2 tapi nak update blog seniri mmg jgn hrp la...
BW pun as a silent reader gitu...
Seriusly...mmg sgt x da mood nak update blog...
Abis camne nak dpt NUFFNANG hebatttttt cam org lain???...lalalala...
Salahkan diri seniri ok tuan tanah..hikhik ;p
^
^
Ok la setakat ni...
Kalo rajin nanti tuan tanah kasi update lagi la...
Ellehhhhhhhhh....cam la x update ada org kisahkan???..kahkahkah...
Keychain TeddyBear

Saturday, May 19, 2012

Saya OK Da

17/5/2012 mmg hari yg amat pelik..
Time nak check air kencing kat hospital..time tu la tetiba kena kencing kotor...
Dan that day juga mengalami spotting...
Semalam camana pulak?
Ohhhh...semalam da x da spotting cuma rasa x selesa kat atas ari2 belah kiri...
Rasa cam ketat2 gitu kat area atas ari2 tu...
Ntahla...selagi cik p belum dtg selagi tu masih ada harapan kan???...
Moga2 ada keajaiban drpd Allah swt...Aminnnnnnn....
^
^
Ok la..nak tido dulu...
Nanti pagi nak pi bekpas Nasi Kerabu kat kedai...
Lama da x makan Nasi Kerabu...
Kebetulan ada restoran org semenanjung baru buka kat Sipitang ni kan...
Jadi japgi mmg nak pi try Nasi Kerabu...
Org kata tukang masaknya org Kelantan...
Mesti sedapkan Nasi Kerabu nya...lalallaa....

Thursday, May 17, 2012

Jadi Tak Faham

Errmmm..x tau mcmana nak gmbrkan rasa hati ni...
Frust sgt rasanya kot....huhuhu...
^
^
Tadi pagi seawal pukul 8pagi...
Azie pegi hospital utk confirmkan pregnancy...
Sama ada betul atau x...
Azie bawa sekali 4 upt yang Azie buat sendiri tapi hasilnya kabur... 
^
^
Masa mula2 jumpa doc..Azie bagitau doc yang Azie demam on n off seminggu lebey tapi demam tu x la truk sampai Azie x le buat keja mcm biasa...
Doc pun check suhu badan Azie...
Yup...38celcius suhu badan Azie time tu...
Azie tunjuk juga upt Azie n doc kata kalo mcmni mmg pregnant...
Jadi Azie mintak buat check air kencing utk confirmkan n doc suh buat ujian darah sekali sebab Azie demam...
^
^
Bila Azie kat makmal hospital...
Dalam toilet takungkan air kencing dalam bekas yg diberikan...
Azie seniri pun heran napa air kencing jadi kotor sgt + ada cam darah sikit...huhu
Padahal kebiasaannya ok ja bila Azie kencing...
Kencing waktu tu pun biasa ja..x da rasa sakit...
Terkejut bila masa Azie pick-up hasil ujian...Azie nengok NEGATIVE...
Sampai Azie tanya nurse tu napa x da..saya check ada sambil tunjukkan upt2 Azie...
Nurse tu suh Azie jaga2 dulu katanya mungkin hcg rendah lagi...
Pas say thanx kat nurse tu..
Azie berlalu kuar dr situ n menuju ke bilik doc tadi...
Lama juga Azie dlm bilik doc tu coz Azie mcm jadi mengong sekejap...
Mcm2 la Azie tanya kat doc tu...
^
^
Doc kata condition Azie x bagus skrg...means Azie x sihat la...
Azie kena kencing kotor n doc kata kalo pregnant mmg cmtu...
Doc kata maybe hcg rendah lagi n sesetengah org mmg susah sikit nak detect terutama kalo 1st pregnancy...
Doc advice Azie pegi klinik swasta coz kat sepital dorang x layan scan kalo upt -ve...
Pulanglah Azie dgn perasaan hampa...
^
^
Kul2 ajak pula Hubby pi klinik swasta tunjukkan report dr sepital tadi...
Azie tunjuk juga upt2 Azie tu plus cita pasal demam bagai tu...
Then doc suh baring utk scan...
Bila scan...doc kata x da pun...
Tuhan ja yg tau betapa kecewanya hati ni...ntah la......
^
^
Berkenaan UPT Azie tu...doc cam risau katanya takut cam weak pregnancy means kandungan yang x jadi...
Doc kata ada kes cmtu ritu last2 keguguran...
^
^
Start tadi pas balik sepital tadi tghari...tgk ada spotting..
2x spotting utk arini...
Doc cakap skrg tunggu dulu...
Kalo ada kuar darah banyak nanti means x jadi la tu n kalo within 2weeks x da darah...
Doc advice suh check air kencing n kalo +ve..doc advice utk dtg scan... 
^
^
Ntah la.......malas nak berharap sgt da...
Kalo ini la ujian-Nya buatku...aku redha walaupun mmg perit utk aku terima....

Wednesday, May 16, 2012

Pagi Yang Kabur

*** Rindu pulak my niece yg selalu bawah jagaan Azie nih...Ini gmbr lama...Skrg dia da 5taun..da tadika da pun...skrg Mamanya pun baru ja preggy anak ke3 means Tisya nak dpt adik lagik . Kalo ada rezeki Azie juga...dekat la due kami sbb last peod pun lebey kurang..Moga2...Aminnnnnn ***...
^
^
Huhhh...pagi ni x kabur...
Yang kaburnya cik UPT ku itewwww...hikhik...
Pagi ni tak puas hati lagi...
Check dan hasilnya juga adalah kabur...
Jadi Hubby cakap kena pi sepital/klinik juga coz bangun pagi ja badan demam...
Mujurlah walaupun demam masih boleh buat keja umah..boleh buat felt...boleh ngasuh dua budak tecik...Alhamdulillahhhhhh....
^
^
Hope 4taun lebey nih...berakhirlah sudah penantian kami suami isteri...Aminnnn....

Tuesday, May 15, 2012

Ada Tak Rasanya???

Kalo ada kwn2 yg mmg mengikuti blog Azie ni mesti tau kan Azie x abis2 share kisah checking2 UPT nih...
Aritu 6/5, 10/5 dan arini 15/5 Azie baru ja check lagi sekali..
Hasilnya masih kabur cam gmbr kat sebelah ni...
Rasa2nya ada ke tak ni ya???...
^
^
Buat masa nih Azie tunggu dulu lagik...
Azie just amik asid folic yg mmg ada dalam stock Azie...
Maybe weekend ni kot baru pi kelinik...
Apapun...kwn2 doakan yg terbaik utk Azie ya...

Projek Yang Tak Abis2

Ini lah salah satu antara penyebab da kurang berblogging dan berFB...huhu...
Mana taknya...
Dari jam 615pagi da amik upah ngasuh sampai jam 5ptg...
Malamnya ini la pulak aktiviti daku...
Ate...camne nak berblog sampai lebam mcm dulu???..huhu...
Sesak nafas jugak dibuatnya dengan aktiviti skrg...hikhik...
^
^
Actually...rindu tau sebenarnya nak berblogging mcm dulu...
Kalo nak tau...entry2 arini pun sumanya AutoPublished okae...hikhik....
Ni pun nasib kesihatan da beransur baik...
Kalo x...jangan harap nak ada entry autopublished cengini pun tau...hukhuk ;(
^
^
Errrrmmm k la...
Kalo ada sesapa nak order utk wedding gift ke hapa...
Le ctc Azie 012 6346852 ya...
Daaaaaaaaaaaaaaaa ;p
Brooch FELT

Best Mancing

Ari Sabtu lepas kebetulan off day Hubby makanya disebabkan keboringan di rumah...
Kami somi isteri pun plan pi mancing udang kat satu perkampungan tu...
^
^
Nak kata jauh sgt tu... x la...
Tapi kalo jalan kaki mau peluh menitik2 dibuatnya..hikhik...
Actually...ada la lebey 30minit tapi x la sampai sejam perjalanannya tu...
^

Besarkan Udang Galah yg kami dapat???...
Kira time tu itu la sekor yg paling besar...hihi...
Yang lain tu kecik2 sikit la...lalala...
Ikutkan time ni da nak balik da...
Siap da simpan pancing...
Sekali Azie ckp kat Hubby suh tunggu dulu...
Last2 dapat la yg besar nih...
^
^
Bila da dapat yg besar...
Apalagik....hihi...
Pasang pancing balik la jawabnya...hihi...
Overkannnnn????...
Balik umah pun da tengahari...
Incik Hubby bole plak basuh keta kat luar umah...
Besa la kan kalo keta colour itam..cepat sangat nampak kotornya...huhu
Yang mak hencik nih buat apalagi kan kalo x masak tengahari rembang tu...
Jadi udang hasil pancingan nih mak hencik buat la Udang Sweet Sour Sabtu ritu...lalalala

Saturday, May 12, 2012

Nak Sangat

Apa la yg tuan tanah nak sangat kan???..huhu...
Bukan apa kwn2...
Teringin sgt nak aktif mcm sebelum ni berblogging tapi idea tarakkk mariii la...
Cane tu???..huhu...

Friday, May 11, 2012

Jom Nengok Super Spontan

*** Culiksss gmbr dr tenet...hikhik ***
^
Skrg tgh tunggu nak nengok Super Spontan...
Sapa tak da channel WARNA...
Nanti2 tgk kat youTube ehh...hihi...
^
^
^
Saya suka group Beruang Comel sbb ahli2nya best2 berbanding Angsa Ganas...hikhik...
Sapa2 penyokong Angsa Ganas sila jgn marah ya...haha...
^
^

Lagi2 Cekak


Setakat nih...
Ini la order terakhir...
Mencecah juga la puluhan cekak yg customer order...
Alhamdulillah...
^
^
Bulan ni lebat sikit la coz da ngasuh Alya dan si BB...
Bulan 6 ni akak jiran sebelah nak antar baby yg baru lahir...
Baby tu jaga start jam 10am sampai petang pastu malam sampai jam 3am cmtu...
Kira cam 2shift la...
Makanya upah ngasuh mahal sikit la kan???...
Hubby pun da janji nak tlg ngasuh jugak...
Ok la...kalo x...phenshannnnn jugak ahkak nih kan...hikhik....
^
^
Azie rasa better Azie amik upah ngasuh budak  dr pegi bekerja coz gaji kat sini rendah sgt around RM350-RM500 cmtu...
Duit gaji ja bole abis kat minyak keta kalo cmtu...huhu...
Cumanya kalo mengasuh ni letey sikit la nak melayan ragam anak2 yg mcm2..
Pastu fizikal dan mental kena kuat...
Contohnya masa demam seminggu ritu..
Takkan nak cakap kat mak2 dak2 tu...
" Hari ni akak x sihat la...x le nak mengasuh Alya...x le nak ngasuh BB kan????.... " ...kihkih
Nak tak nak tetap kena ngasuh tapi pandai lak tu time mengasuh demam sikit ja..
Pas budak2 tu balik je jam 530ptg...wahhhhh...cam datang menyerang demam tu..huhu...
^
^
Apapun..lega sikit sbb kesihatan da semakin baik...
Semoga diberikan kesihatan yg baik...Aminnnnnnnnn



Saya BB ;p

See...
Baru la comei kalo x kuat nangis kan???..hihi
Ermmm..ini gmbr 2ari lepas gitu...
Maybe si BB ni da rasa serasi berada di tempat yang asing dan org yang asing...
Wahhhh...bunyi dah cam pendatang asing lak kan???...hikhik....
^
Sila abaikan selipar yg berterabur di luar ya...hikhik....
^
^
^
^

Masa time BB bergambar nih...
Ada la dekat jam 5ptg iaitu time si BB ni akan diambil oleh neneknya yg bekerja di farmasi hospital kat sebelah umah Azie...
Ohhhh..nenek BB muda lagi...
Rasa2nya dalam 40something kot....
Mama si BB pun muda remaja lagik...
Rasanya awal 20an...
Ohhh...orang Sabah ni banyak yg kawin muda kotttttt....
Ada yang muda2 tapi anak da 3,4org...
Mcm jiran Azie..umah depan nih...
Umur taun ni 24..skrg tgh preggy anak ke4...
Anaknya yg sulung pun da darjah 1...
Kira seniri la dia kawin umur brapa kan???...hikhik

Dak si BB ni kalo nampak ja keta neneknya da sampai mula la meraung mcm Azie buat dia pulak...huhu...
Tapi semalam da ok ;p
^
^
Tak tau la Isnin nanti mcmana pulak sbb 3hari x dtg kan...huhu...
Hopefully ok la si BB nih...
Cute kan budaknya???...Sangat adorable kalo dia x kuat nangis..kihkih...
Ritu cakap ngn BB...masa dia dok kuat nangis...
"Kalo Auntie ngandung...muka ja nak cam BB...tapi na mo kuat nangis mcm BB... "...hihi...

Bb Tak Datang

Ermmm...arini x ngasuh BB...
Pagi tadi ja ngasuh Alya
Makanya bila BB x dtg shift petang ni...
Tuan tanah boleh la beron9 sakan kan kan kan????...hihi
^
^
Dak kecik nih kalo tgk LIVE...
Cam Sofia Jane tau...hikhik...
Selalu Azie bebel kat dia...
Muka comel...cantik cam Sofia Jane tapi kuat nangis..huhu...
^
^
Tapi skrg syukur la sikit coz dak kecik ni da x nangis cam dulu kala sangat...
Da ok sikit la drpd sebelum ni...
Insyaallah ok la nanti tu...
Besa la kan...dak kecik ni Setahun 6bulan mama dia yg jaga...
Jadi bila mamanya da bekerja..terpaksa antar pada pengasuh... 
Mmg makan masa la nak serasi ngn org asing kan???...
^
^
Mmg Alhamdulillah sgt2 la skrg ni...hikhik
Hasil kesabaran Azie yg tinggi ngasuh dak kecik nih...
Akhirnya dia da bole terima org asing dalam hidup dia...
^
^
Si BB ni ok budaknya...
Kalo kita larang itu ini...dia akan dgr cakap kita...
Pastu kalo kita mintak tlg dia...
"BB...amik jap handphone Auntie "... " Amik botol susu tu  "...dll terus ja dia amik...
Kdg si Alya campak botol dia seniri jatuh dr meja...
Tanpa disuruh trus dia tlg angkatkan...
Sangat terharu melihat tingkahlaku si BB nih...
^
^
Si BB ni dia suka peluk2 si Alya...
Kdg sampai nangis2 si Alya tu sbb rimas...haha...
Kelakar tgk gelagat dorang dua nih kekadang tu...hikhik...
^
^
Yang paling kelakarnya lagik dak BB nih...
Dia panggil Azie kakak...bukan Auntie...hikhik...
Si Alya panggil Mama...si BB nih panggil Kakak...
Ermmmm...layan ja la...hahahhahaha ;p 
^
^
Cita psl dak BB nih kan...
Dia nih membontot je Kakak nih pegi mana pun...
Kalo dia tgh main ngn Alya sekali pun kan???...
Asal Kakak ni bergerak ja...
Ikut je dia tu mana pun Kakak nih pegi...kihkih....
^
^
Ohhh..lagi satu BB ni kalo Alya buat benda yg x patut dia buat...
Si BB ni akan  jadi informer Azie...hikhik...
Kelakar betul...kihkih...
Tapi Azie ngasuh budak kecik 2 nih cam anak seniri juga...
Tak da pilih kasih..sumanya sama rata ja...
Mana yg salah ditegur...
Kan kata org...
Kalo nak melentur buluh biar dr rebungnya....
Tak kan kalo buat salah...x ditegur kan???...
Lagipun almost the time dak2 nih dgn pengasuh...
Na mo la nanti org blame kan si pengasuh...
^
^
Tapi pada suma yg bergelar pengasuh tu...
Apa pun tindak-tanduk anda tu..berpada2 la...
Jangan la guna kekerasan bila mengasuh anak2 org...
No no no kekerasan...tapi kena ada ketegasan
Ketegasan tu kena balance dgn kasih sayang gitu...
Wahhhhhh koooo...da cam kaunselor pulak kan???hahaha....

Thursday, May 10, 2012

Masih Kabur

6hb Mei...Azie check masih kabur...
Arini 10hb Mei jam 1pagi camtu bila terjaga dr tido...Azie check lagi sekali...
Jawapannya masih kabur juga lagik...
^
^
Until now..cik p mmg masih belum tiba...
Harap2 cik p sesat kerana membawa berita gembira...Aminnnnn
^
^
Mcmanapun buat masa ni...Azie x mau pi kelinik/sepital dulu...
Melainkan kalo betul2 da x kabur baru la Azie pi check...
Rasanya kalo masih awal lagi...
Sama jugakkan kalo pi kelinik/sepital pun???...
Jadi better tunggu sehingga benar2 menjadi nyata...
^
^
Kawan Azie kat sini si SanSan tu da preggy semula selepas keguguran last year(bunting pelamin time tu)...
Hopefully kali ni...semuanya selamat buat SanSan....
Org kata kalo pernah keguguran..next pregnancy kena lebey berhati2 gitu...
Apapun..segalanya terserah kepada Allah swt kan???...
^
^
Taun ni juga banyak kwn2 yg sdg TTC berjaya hamil...
Orang cina kata taun ni adalah taun kesuburan...
Apapun kepada kwn2 yg sedang hamil...Azie doakan yg terbaik buat kalian semua...Aminnnn

 

Monday, May 7, 2012

Mau Fitammmm Daaaa....

Beberapa ari ni seperti mau pitam jadinya...
Selalunya kalo nak pitam ni tekanan darah adalah rendah kan???...
Skrg ni pun sedang mengalaminya...
Tapi malas mau pi kelinik atau sepital...huhu...
Bila plan nak pi ja...
Mudah ja berubah hati ni suh jangan pegi...
^
^
Semalam 6/5 Azie sesaja check UPT..
Hasilnya adalah double line tapi line satu lagi kabur...
Malas nak letak harapan yg tinggi sbb UPT ni skrg bukan le pakai sgt..huhu...
^
Apapun..hanya mendoakan yg terbaik sekiranya diri benar2 hamil...

Ok Da Si BB

Masih tidak berapa sihat arini...
Tetapi kerana mengambil upah mengasuh budak2 maka mampu daku melaksanakan tugas ku itu...
Si BB pun nampak mcm da ok da masuk minggu ke 3 ni...
Alhamdulillah la camtu kan???...
Kalo still sama cam ritu...
Mula la dalam kepala otak ni dok karang itu ini nak bagitau Mama nya x dapat nak jaga dia...hihi...
^
^
Ok la...nanti pas BB da balik jam 5ptg nanti...
Insyaallah nak aktif berblog balik...hihi...
Order cekak pun da settle..
So far x da new order makanya bole la beristirehat sikit...
Moga2 kesihatan beransur pulih...Aminnnnnnn

Sunday, May 6, 2012

Salam Ahad

Salam Ahad buat kwn2 yg sudi singgah di blog Azie pagi ni...
Da banyak ari blog Azie ni agak sunyi...
Mood berfb..berblog suma da ilang...
Maybe sbb x brapa sihat lately nih...huhu...
Drpd semalam rasa cam nak pitam daaaa....
^
^
Tapi pagi tadi tetap bangun gagahkan diri siapkan bekpas Hubby coz Hubby tugas KPP pagi ni sampai jam 3ptg...
KPP tu Kaunter Pertanyaan Polis di mana tmpt org ramai buat report polis di balai...
Faham kan???...hihi...
^
^
Pas Hubby gi keja tadi..Azie masak Kari Ayam siap2...
Coz japgi dalam kul 10lebey atau jam 11pagi Azie nak antar lunch kat Hubby...
Sian lak kat Hubby takut ramai yg dtg buat report polis...
Kang x dapat Hubby nak kuar jap tapau makan...
Hubby Azie x le kalo x mkn nasi dalam sehari...
Kang gastrik Hubby dtg menyerang pulak...hikhik... 
^
^
Nasib juga x mengasuh arini sampai ke petang...
Tidak...kesian kat suami ku itu..huhu...
^
^
K la....still need a lot of rest...huhu....
Apapun..take care ya kwn2...

Thursday, May 3, 2012

Kelip Rambut Felt

Skrg ini la projek Azie sambil2 siapkan order cekak...
Walaupun siangnya mengasuh si Alya dan si Bb...
Malam harinya pulak ini la keja Azie...
Walaupun demam, batuk, selsema tetap gagahkan diri juga...
^
^
Kelip2 ni Azie nak passkan pada kawan yang meniaga di tamu tapi x banyak sgt yg Azie buat makanya next week baru pass pada kwn Azie tu...
Alhamdulillah..sampai skrg masih ada lagi tempahan cekak...
Terima kasih atas rezeki-Mu Ya Allah...

Tuesday, May 1, 2012

Tak Sihat

Saya demam setiap kali saya cuti drpd mengasuh...huhu...
Niat nak buat craft felt banyak2 time cuti utk pass kat kwn yg meniaga di tamu nampaknya x kesampaian...
^
^
Hasil paksaan diri seniri maka yg terhasil pun hanya 6set kelip rambut ja dapat disiapkan...
Tak pe la...nanti kalo kesihatan mengizinkan...
Insyaallah apa yg dirancangkan pasti akan terlaksana jua... 
^
^
Apapun..semoga kesihatan pagi esok kembali seperti sedia kala...
Ya la..esok kan ngasuh budak2 lagi jadi harap2 sihat la hendaknya tuan punya badan nih...lalalalala...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...