Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, December 20, 2011

Kesayuan Yang Teramat Sangat

Malam nanti jam 11mlm...
Makanya kami laki bini akan berangkat dr Taiping ke KL...
Dalam jam 3pagi camtu maybe kami akan sampai di Puduraya...
Kemudian kami akan ke KL Sentral utk ke KLIA pula coz flight kami adalah pada pukul 9pagi 21/12/2011...
^
^
Mmg kami plan nak trus gi airport...
Maybe akan  awal la kami melepak di KLIA...hihi...
^
^
^
X pe la...janji nanti kami x terkocoh2...
Lagipun kami malas nak singgah sana-sini dgn beg2 yg ado...
Jadi begitulah alkisahnya plan kami...
Na mo la nyusahkan sesapa pun...
^
^
Harap2 la dr Labuan nanti nak ke Sipitang...
Angin dan ombak x jadi mcm aritu...
X sanggup rasanya nak naik speedboat mcm aritu...huhu...

Thursday, December 15, 2011

Sehari di Cameron Highland

Semalam kami jenjalan pi Cameron Highlands
Niat ati nak tido sana tapi disebabkan Mak Mertua I org yg sgt busy...
Jadi nan ado la kami stay sana...
Maybe next time la nampaknya...hihi...
^
^
Semalam ke sana kami melalui Simpang Pulai...
Kami x lalu Tapah coz dekat lagi Simpang Pulai dr Tapah..
Da sah2 Simpang Pulai dekat dgn Tepeng nih....
Jalan pun ok x cam bila kita melalui Tapah...
Nampak gaung mmg dekat sgt kalo lalu kot Tapah....
^
^
^
Sgt cantik replika Strawberry ini okae ;p
Kata Cameron Highland...
Mesti la simbolik dgn Strawberry kan???hikhik...
^
^
See...anak2 buah I...
Sangat happy nak bergambar di situ...
Danish...Trisya...Danny...
^
^
Mcm2 peel dorang nih...
Tapi da kata budak2...
Sabar ja la kita org tua2 nih...
Wahhhhhh....mcm la tua sgt kan ahkak nihhhhhhh????hikhik


Lupa lak tuan tanah nak bergambor kat sini....huhu...

















X pe la...tuan tanah bergambo kat sini ja la ;)
Mak saya at age 59...Ohhhh...Abah x follow kami jenjalan Cameron Highland...

Nih lak my Mom In Law ngn anak buah Hubby...Still young kan???Umur 50thn gitu...Hubby saya ikut gen Mom nya dr segi raut wajah n ketinggian...lalallaa
 




























Hahhhh..yg nih Ayah Mertua ahkakkkk la kalo da dok berdiri sblh Mom In Law I kan???Ayah lahir sama tahun dgn negara kita Merdeka...
^
^
^
^
Merdeka! Merdeka! Merdeka!
Haishhhh....tetiba lak semangat Merdeka nih...hihi...





















Kalo pi Cameron Highlands...
Jgn lupa mamam aiskrim Malaysia yg Pure Strawberry nih...
Walaupun arganya RM1.10
Sgt sedap what...hihi...
^
^
4 kanak2 mamam Aiskrim nih main2 okae...
Last2 org besar yg kena abiskan...huhu....
Ohhh...si Trisya not in picca maaaa coz budak kecik itu sgt x suka bergmbr skrg nih...hukhuk...

Sweet Memories of Mine












 

















































Balik kampung adalah kenangan yg sungguh indah apalagi setelah 1tahun x pulang ke kampung...
Pulak tu bila berkumpul satu family...
7bradik la katakan tapi abg x balik kmpg la psl kesibukan kerja...
Apapun...sungguh meriah x terkira...
Walau dgn 6org ja anak buah...
Itu sudah cukup utk buat umah Mak Abah di kampung bagai nak roboh...hihi...
^
^
Pejam celik..pejam celik...
X berapa ari ja lagi kami suami isteri akan pulang Ke Sabah...
Sgt berat hati sbnrnya tapi apa leh buat kan???
Demi tugas si suami...
^
^
Harap2 cuti Hubby bulan 4 nanti approve la hendaknya...Aminnnn...

Tuesday, December 13, 2011

Ngandung???

Ada nampak daku mcm ngandung x???hihi...
^
^
Balik kampung ni pi berurut dgn 3org bidan kampung...
Suma kata daku mmg ngandung...
^
^
Bila saya gtau saya ada je darah tiap bulan tapi sikit2..mcm stain2 ja...
Kata dorang kalo camtu org panggil..."baby cuci muka" gitu...
Ntah la...
Check UPT x da pun...
^
^
Tapi mmg ada kwn sekolah dulu da preggy 5bulan baru sedar...
Katanya x sedar dia ngandung pasal tiap bulan ada ja period...
Jadi skrg nih mmg x da perkara yg mustahil kan???
^
^
Myself...mmg malas mo pi klinik bagai nih...
Tunggu dan lihat ja la...
Kalo ada rezeki..Alhamdulillah...
Kalo x da rezeki...da biasa kan???
Jadi mmg da lali...
^
^
Tapi end of this month adalah 4th Wedding Anniversary...
Kalo mmg ya...
Syukur Alhamdulillah la jwbnya... ;)

Mood Sedey

Mood adalah sgt sedey...
Kerana org yg buat kita sedey adalah org yg paling rapat dgn kita...huhu...
Hati...bersabarlah....
*** Sila abaikan badan ku yg makin lemak berkrim ***

Monday, December 12, 2011

MySelf with My Nephew Baby Awish

Stresskah AKU?

Lately rasa sungguh stress!!!!
Adoi la..kenapa mesti stress???
Cuba buat cam masuk telinga kanan..kuar telinga kiri..
Kan sng tu!!!
Astaqfirullah hal azimmm

Friday, December 9, 2011

Org Ngidam

Balik kampung ni la baru puas mkn durian...
Kat Sabah durian mahal + x sedap mcm durian kat kampung...Batu Kurau...lalalala
Durian D24 kata ko....hikhik
^
^
Pepagi dah mkn durian...
Buktinya adalah baju tido ku itew..hihi ;p
^
^
Ko ade pepagi bekpas durian???hakhak...
Haaa...makan sampai lebammm...
Walaupun makan banyak durian...
X pulak panas...
Ate...kebal sungguh daku kali nihhhhh...
^
^
Kalo la ada baby dlm perut nih....
Shian dia pepagi dah bekpas durian...hihi...
^
^
Ahhh...Puan Azie berangan lagikkkkk...
Ohhh...ini suami ku si pembuka durian...
Haha...
Pepagi buta kami laki bini bekpas durian...
Shedappppppp whattttt...haha ;)
^
^
Tapi x la kami menghabiskan kesemua durian yg adooooo tue okae...

Sakan ehh makan Puan Azie nih???
Mcm makan nasi la pulak dibuatnya...
Ohh..tuan tanah nampak sungguh eppy ekk pas bekpas durian...hihi ;p
Amat terserlah ketembaman mu itu Puan Azie.....
Balik kampung ramai sedara tegur...
Daku nampak sihat...lalalala....

X Sanggup Rasanya

Adoi...
Lagi brapa ari da nak balik Sabah...
Huhu...
Rasa mcm sedey pulak...
Tapi demi kerana tugas suami ku...
Apa leh buat kan???
^
^
Tah bila pulak dpt balik kmpg...
^
^
X pa la...
Mana tau kalo ada rezeki...
Taun depan bersalin di kampung la...haha
^
^
Suh Hubby amik cuti sebulan masa pantang tu...
^
^
Haha...
Berangan lah Puan Azie ;p

Rasa Sgt Letey

Rasa sgt letey...huhu...
Urat tapak kaki menjadi sgt ketat since mlm smlm...
Mungkin sbb sejuk kot...
Or maybe sbb da sgt gumukkkkkkkkkkkk...haha
^
^
Not in mood juga...
Later on la kasi update ini blog...

Tuesday, December 6, 2011

KL...We missed U

Sesampainya umah Mak Abah di Gombak 04122011 jam 2pagi camtu...
Ohh..di sini la kami duduk since dr Mak Abah kawin tahun 1974 dulu lagik...
Tapi bila Mak Abah da pencen dorang mo duk kat kmpg pulak...
Abg la yg jaga umah Mak Abah sekarang...
Sekali-sekala baru turun Gombak ;p
Ohhh...sambung cita..hikhik
Saya n Hubby sembang2 ngn my abang sampai la ke jam 3 lebih...
^
^
Pastu Hubby suh mintak pinjam keta abang saya...
Mo ronda2 KL katanya...
Kata miss KL kan?hikhik..
Setahun lebih kami tinggalkan KL maaaa...
Of coz la rindu kan???
^
^
So kami pun meronda la sekejap pepagi buta..
Tapi tau ja la kalo kata KL nih..
Even jam 3pagi...
Amboi koooooo...tetap meriahhhhhhh...haha ;p
^
^
Ok la...layan ja la gmbr yg adoooooo....
Penyakit sleeping beauty dah datang...
*** Berblogging sambil baring atas katil..nyaman ehhhhhhhhhhh...hihi...japgi kita Zohor ekkk ***





Flight Delay....Huhhhhhhhhhhh

Flight kami balik ke KL from Labuan pukul 5.20 ptg 3 Disember 2011...
Adoi makkkkkkk...
Cukup lah menguji kesabaran yg tinggi...
^
^
Flight kami adalah delay gituuuuuuuu...
Patutnya jam 5.20ptg delay ke 7.10ptg...
But at last...
Kami fly dalam jam 8lebih gitu...
^
^
Apapun, thanx kpd MAS Airlines kerana support makan kami semua penumpang yg tergendala tu...hikhik ;p
Tapi bukan salah MAS Airlines pun...
Actually ini adalah disebabkan oleh keadaan cuaca yg mmg x berapa baik sejak akhir2 ini...
Even masa naik speedboat dr Sipitang ke Labuan pun...huhu...
Cukup lah menguji dakuuuuuuuu...
^
^
Apapun, terima kasih pada Allah swt kerana perjalanan kami selamat akhirnya dr Sipitang ke Labuan, dr Labuan ke KL dan dr KL ke Taiping....
Aminnnnn....

Monday, December 5, 2011

Takut Weihhhhh

Ari yg sama saya n Hubby fly ke KL 3/12/2011...
Kami kan naik kat Airport Labuan...
Makanya dr Sipitang haruslah kami naik speedboat ke Labuan...
^
^
Da brapa ari yg sblm nih...
Mmg kat berita bagitau ada amaran angin...
So mmg masa naik speedboat tu...
Sungguh la menguji...huhu...
^
^
Mula2 naik ok ja...lagipun bukan x pnh naik speedboat kan???
Bila da lama tu...
Mula la rasa nak muntah ya amat...
Dengan berpeluhnya...Adoiiiiii...
Tuhan ja yg tau...huhu...
^
^
Ombak besar sampaikan terhentak2 dibuatnya...
Hanya mampu berdoa ja la...
Sakit mmg sakit la perut nih sbb terhentak2 kan
Tapi apa boleh buat...
^
^
Nak x nak...tahan  ja la..huhu...
Mmg very mencabar la...
Apapun...bersyukur ke hadrat Illahi...
Kerana kami masih bernafas sehingga ke hari ini...Aminnnnnnn.....
^
^
Setibanya di Terminal Feri...
Kami dijemput oleh BF adik saya yg bekerja sbg TUDM di Labuan...
Sblm tu kami singgah la kat satu shopping complex utk beli cekelat sikit buat buah tangan utk anak2 buah...hihi ;p
See...sempat jugak dorang tgk promosi Rayban...
X beli pun...tgk ja...hikhik


Ini lah budaknya...
Bakal adik ipar...
Kalo ada jodoh la...
Kan ajal, jodoh dan pertemuan tu di tangan Allah swt....
^
^
Sampai Airport Labuan tu si Apez ni blanja la kami mkn Mc'D...
Sekian, terima kasih...hihi ;)


Riang Hati

Arini baru sempat nak update...hihi...
Tapi just a simple update je la...
Ate bukan byk pun follower...
Setakat blog picisan ja...
Utk dijadikan sbg diari hidup ku ja pun...hikhik ;p
^
^
Gmbr2 nih actually the day after saya n my Hubby reached KLIA...
Time nih we all stay kat umah Mak Abah saya di Gombak...
^
^
N pepagi tu saya n Hubby tunggu my eldest sista coz suh dia antarkan kami kat Hentian Duta...
^
^
Gitu la alkisahnya...
Ok..nanti saya kasi update lagik ya...
Haha...cam la ada ramai yg dok intai nih..hihi ;p
Pasan kan ahkak????
Blog pun mcm blog syok sendiri ja....




Sunday, December 4, 2011

Sgt Letih

Arini hanya dpt update yg simple2 ja..
Masih keletihan..
Ni pun dlm bas utk pulang ke Taiping...
Nanti bila keletihan da ilang...
I kasi update  ya...hihi...

Saturday, December 3, 2011

Sudah Tiba Arinya

Sudah tiba ari yg dinantikan...
After a year, barulah kami dpt pulang bercuti di kampung halaman...
Sungguh x sbr rasa hati utk pulang...
Semoga semuanya berjalan lancar & perjalanan kami selamat hendaknya. Aminnnnn

Friday, December 2, 2011

Berminyak+Gelap

Ntah kenapa lately nih saya perasan...
Muka menjadi gelap n sgt berminyak...huhu
Gmbr kat sebelah ni pun jenuh nak mengadjust nak kasi nampak elok sikit
Pas dlm beberapa minit pakai cream muka...satgi2 jadi berminyak n nampak gelap...
Pelik pulak...
Nak kata x serasi...
Lama jugak da saya gunakan produk Syahirah...
Setau saya la kan...
Selalunya org hamil akan alami keadaan mcm tu...
Tapi saya x hamil pun...
Adoyaiiiiiiii....
Ngapa la jadi begini pulak???huhu...

Saya Da Check-In

Hihi...
Bukan la saya check in kat hotel ke apa...
Esok jam 5.20ptg kan saya n Hubby da nak fly da...
Jadi mlm smlm saya da buat Web Check-In la siap2...
Selamat da juga saya print-out our flight boarding pass ;p
^
Besok makanya kami akan bertolak ke Labuan la jwbnya...
Kan kami amik flight from Labuan to KL...
Sbb dr KK-KL mahal meihhhhh...
Sorang ja mencecah RM300++
Tapi Alhamdulillah la jugak sbb dapat tiket arga RM159...MAS lak tu...
Ya la...Air Asia tu nampak ja murah tapi bila campur itu ini..gedebak-gedebuk...last2 mahal jugak kan???...
Mcm MAS ni 1st time la saya naik...
Hubby banyak kali coz waran tiket kan???
Bila kita beli tiket MAS nih da masuk sekali ngn baggage...
Pastu siap boleh pilih seat tanpa sebarang charge lagi tu...
Kalo Air Asia kan ada extra charges kalo nak pilih seat...hihi... 
Apapun sgt x sbr utk balik kampung after a year x balik kmpg ;p


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...