Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, November 30, 2011

Mak Aihh..Banyaknya...

Mak Aiiiiihhh...
Byk kan souvenier yg nak di bawak balik nanti???...hihi
Kan da setahun x balik kampung...
Sekali-sekala kan namanya...
^
^
Ini antara souvenier yg kami belikan utk both family...
Ada juga antaranya...kakak saya kirim belikan...hikhik...
Kaya budak laki kat bawah ni...haha
Beli kat dorang ja dkt RM200...
Tadi lak ada makcik kirim melalui FB suh belikan dlm RM60 camtu...hihi ;p
^
^

*** Masyukkkkkkkkk la ko Cin ngn si Dani ***
Da tu siap le buat ikut apa customer mau...
Le buat delivery lagik tue..hihi...
Hahhh lagi satu...siap le dtg buat kat umah customer lagik...;p

Berjaya Ahkak Packingg

Akhirnya mlm smlm...
Berjaya jugak ahkak mempacking baju2 kami laki bini...
^
^
Idak la susah bebenor nak packing baju nih...
Cuma kemalasan ahkak nih yg x dpt nak dibendung...
Bila nak mempacking...
Mula la rasa ngantuk la..itu la...ini la...
^
^
Padahal ati nih da berbunga2 riang x tau nak habaq lagu mana dah...hiihii...
Jadi smlm ahkak nih kuatkan la semangat utk kemas kain baju suma masuk dlm beg cepat2...
Sblm mood malas dtg menjelma kata kooooooo ;p hikhak...
^
^
At lastttttttt...berjaya la ahkakkk siap packing beg...
Ahkak iron pulak baju uniform Hubby siap2 pas siap packing tue...
Jadik nanti da balik dr kmpg x la ahkak nih nak kena iron baju keja Hubby tue...
Tau ja la kalo kita travel jauh2 nih....
Nanti dtg penat la..tired la..letih la...
Haahaaa...kan maksudnya ada la sama...hihi ;>
Berjaya x ahkak mengelirukan u alllllll suma???hikhik

Ahkakkkk Yang TerOver Packing...

Ohhh...Ini kejadian smlm ;)
Sblm Hubby nak bertolak utk lapor diri di Pulapol,KK
^
^
Hubby kata saya pack beg dia mcm nak suh dia jgn balik umah da...hikhik...
Idak la begitu shayang oiiiiiiiii...
I takut u x cukup baju ja...hihi ;p
Sbb mcm saya kan kwn2 kalo pi mana pun...
Biar lebih baju...jgn kurang baju...haha
Jenuh tu smlm incik suami kuarkan baju2 yg saya buh...
Katanya bukan nak pi mana pun buh byk2...haha
^
^
Apapun kali nih Hubby kata mcm x da mood ja nak pi kursus...
Pasal kata Hubby...ati da melayang kat kmpg...
Bukan sbb rasa x beshhhhhhhhh nak tinggal bini ya shayang????hihi
^
^
Ate kan Sabtunya da nak fly balik kmpg..hihi ;p

Bukan X Penah

Ini bukanlah pertama kali berjauhan...
Malah dulu masa Hubby training...
Lagi la lama kami terpaksa berjauhan... ;(
^
^
Ini alahaiiiiiiiiii...
Takat kursus 2,3 ari kat Kota Kinabalu ja pun...
Ahkakkkkkk dok la rasa sebak x abis...
^
^
Bila Hubby dok call...
Lagi la ahkak ni rasa sedeyyyy...huhu...

Tuesday, November 29, 2011

Shayang Hubby ;p

Ayoooo...
Hubby da pi kursus kat Pulapol KK tadi...
Patutnya esok mula tapi arini makanya kena la lapor diri di sana kan???huhu...
^
^
Ari Jumaat baru Hubby abis kursus...
Waaaaaaa...now pun dah missing him so much nihhhhhhhhh....
So arini x da teman tido la...huuhuuu...
^
^
Best je tgk kwn2 kat sini...
Bila Hubby pi kursus...Ada family di samping...
Mana yg kampung dkt...
Bila Hubby dorang kursus...
Le la balik kmpg....
Yang daku nih???...
Apa leh buatkan...huhu
^
^
Kalo x da kwn yg nak teman nih
Makanya akan ku usung la si itam ku itu ke rumah kwn ku...hihi ;p
Beginilah hidup perantauan...
^
^
Ate kalo da penakut tu...
Mmg jgn harap la nak tido kat umah sorang2...hikhik ;
)

Monday, November 28, 2011

Sleepy Meihhhh

Tetiba rasa sgt mengantuk after came back from Beaufort...
Ala...bukan jauh mana pun...
About 45minutes from our place Sipitang.....hihi....
^
^
Now rasa mcm ngantuk sgt...
Hubby lak jam 3ptg nih keja sampai jam 7ptg....
Igt japgi nak kemas beg..
Brapa ari ja lagi mo fly balik kmpg da....
Hrp2 nanti kemalasan tu pi jauh2 la hendaknya....
^
^
Maybe mo lelapkan mata kejap kot bagi menghilangkan rasa ngantuk yg mcm x dpt nak bendung dah ni..hihi

Sunday, November 27, 2011

Tak Nak Merokok

Jom ramai2 kita join contest nih...
Ala..sng ja...
Just submit ja gmbr yg diperlukan...
Yang penting, setiap gambar haruslah menyampaikan mesej Tak Nak Merokok tanpa melibatkan sebarang rokok mahupun kotak rokok
Kamera pun x semestinya kalo ada DSLR ja anda le join...
Saya pun guna kamera digital biasa ja..hikhik...
Saja2 ja pun cuba nasib...
Kalo ada rezeki Alhamdulillah...Kalo x da..mak ok jeeeeeeeee...haha ;p
Jadi kalo nampak iklan mcm kat atas tu dlm blog saya nih...
Cepat2 klik okae...valid 22 November 2011 sehingga 10 Desember 2011...

Hubby Ku Mau

Skrg ni Hubby tgh sibuk mo beli Kamera DSLR...huhu...
Daku x kisah psl itu duit Hubby kan???...
For me...galak pun x..larang pun x...
Lagipun Hubby kata dia teringin sgt mo beli...
Biarlah...ye la...kdg tu penat keja...
Mo juga beli something yg diingini...
Ye x???
^
^
Pasni kalo Hubby beli...
Kena mo study sikit la function yg ada baru la hasilnya memukau...SUPERB kan???
Dulu masa study ada gak subject fotografi jadi ada la belajar function2 yg adooooo
Tapi itu taun 2001-2003...
Rasa mcm da lupa da pun suma tu...
Sbb kata ko kan lebih focus pada designing...
Almaklumlah study in Multimedia Technology ni kan luas...
Jadi myself tu lebih ke arah graphic design gitu...(idak la expert sgt yeeeeee cume focus lebih ke situ ja...hihi)

Hai Malasnya Kamu Nih

Next week ari yg sama makanya sudah berada di kampung la kami laki bini...
Igt nanti nak ajak family coti2 gitu...
Dalam plan nak pi coti2 kat Teluk Senangin yg pnh kami laki bini pi dulu...
Tapi smlm tgk kat TV...
Rasa mcm mo pegi Bukit Larut..
^
^
Nama ja Tepeng tu kampung halaman
Tapi x pnh sekali pun jejakkan kaki kat Bukit Larut...
Igt nak ajak both family tido kat sana nanti...
Atas tu kan ala2 Cameron gitu sejuknya...hihi ;p
^
^
Sbnrnya update blog ni bukan apa...
Saja nak share yg saya lum pun kemas satu apa lagik padahal next week da naik flight balik Semenanjung...
Beg dah tersedia tapi rasa mls nak packing baju...huhu
Excited nak balik kmpg tapi malas mo kemas baju...
Apa kes????hikhik

Saturday, November 26, 2011

Sayu Lak Ati

Arini Mummy Dania amik Dania...
Mummy Dania kan keja di KK jadi mummynya amik cuti a week utk jaga Dania
Igtkn dpt la spend a week be4 kami nak balik kmpg...
Nampaknya x da rezeki la....huuhuuu...
Tapi Mummynya ckp...
Pas saya balik dr kmpg nanti...
Dia mau saya yg jaga Dania...
Pada saya...mmg la sgt dialu2kan u oalsssssssss...
Ya la...kami laki bini pun syg sgt kat Dania kan....huhu ;p
1st time saya tgk Mummy Dania...
Cantik orgnya sbb tu la anaknya sweet n cute jugak ;p
Still young lagik Mummy Dania...
Umur baru 25tahun gitu...
Tp mmg rasa jeles ja bila org yg lagi muda dr kita beranak-pinak...
Tapi x pa la...
Itu rezeki masing2 kan???winkwink ;)

1week To Go

1 week to go...
Besa org dok hitung ari nak bersalin segala bagai...
Yang akak nih dok hitung brapa ari lagik nak balik kmpg...
^
^
WauWeeeeeeeeeeeee...mood yg sgt eppy horay2 gitu ;p
Makanya next week ari yg sama akan berangkatlah kami laki bini utk pulang ke kampung halaman
After a year x pulang ke kampung halaman...huhu
Tgk gmbr sista daku yg kat tangga nih pun da rasa rindu kat kampung...
Org kata ibarat x dpt balik kmpg tapi dpt tgk tangga umah pun jadi la..hiihii...
^
^
Agak2 kami laki bini akan sesat x nanti on dway nak masuk kampung???haha...
Akak mmg over kannnnnnnnnnnnnnn???hihi

Jahat La Ko Ni Lidah

Ayoooo...
Terasa2 mo mkn pizza yg baru nih...
Pulak tu bila si Loveaqsha tu dok ckp sedap...huhu...
Lagi la jiwa akak ni meronta2 gitu...
Ewah2...over tahap cipan da akak ni kan???hikhik...
^
^
Ayoooooooo lagik...
Ngapa la Sipitang ni x da Pizza Hut???...
Kalo la daku ni jutawan...
Bukan ja Pizza Hut daku bukak kat sini..tapi Mcd, Kenny Rogers...huhu..segala mak nenek la...
^
^
Fast food kat sini pun KFC ajeeee...
Tapi ya la pun...
Pekan kecik ja pun Sipitang nih...hihi...

Kencing Malam La Plak

Hikhik...
Kalo kencing mlm tu mmg sinonim ngn dak2 kecik kan?
Tapi kalo org besar....
Apa kes???hikhik ;p
^
^
Ayoooo...
Tadi malam tido...
Daku terkencinggggggggggggggggggg...haha
Nasib cepat tersedar n trus bgn ke toilet...hihi 
^
^
Ala...tipu la kalo kata kwn2 x pnh alami kan???...
Besanya sekali-sekala mesti akan berlaku...
Di mana dalam mimpi tu kita sbnrnya nak pi kencing...
Tapi alih2 terkencing di alam nyata....haha
^
^
Ehh...tapi napa incik somi ku x pnh lak alami mcmtu ekk???

Friday, November 25, 2011

MySelf with Dania

Kata MySelf with Dania tapi ngapa saya pulak yg terlebih over????hikhik...
Plz jgn salahkan saya okae...
Ini suma salah Baby Dania coz dia x mo duk diam2 time mo amik gmbr nih ;p
Elleh....dia yg x pandai nak snap gmbr..hikhik...
Salahkan Dania pulak...haha... 
Ayoooooooo...yg nih Dania da pandang tapi saya yg x dpt nak capture...

Hikhik...comei kannnnnnnnnnnn???
Percubaan memakaikan cekak daku pada si baby nih...hihi...
Tapi tau ja la budak2 tecikkkkkkkk nih...
Mesti nak dicabutnya apa saja yg kita nak buh atas kepala dia...
Nak ikat rambut ala2 pokok kelapa pun seksa mak nakkkkkkkkkk ;p
Shayang Daniaaaaaaaaaa...
Hihi...Cekci kan baby I???
Time tu cuaca panas sgt jadi daku bukak la baju si Dania nih...
Shian baby I panas...hihi...

Thursday, November 24, 2011

Sunyi Tanpa Dania

Sunyi arini x da Dania ;(
Hubby pun kata dia rindu kat Dania...
I apa lagik kan???
Sure daku la yg jaga Dania sentiasa...
>>>>
>>>>>
Da nama pun pengasuh..hikhik ;p
^
^
Seminggu ja lagik dpt bersama dgn Dania...
Pasni x tau la ada jodoh lagi x kami bersama lagik...huhu...uwaaaaaaaaaaa

Wednesday, November 23, 2011

Nakal, Degil...Plz Don't Say That Ya ;p


Saya perasan sgt yg kebanyakan drpd kita2 nih selalu sebut perkataan nakal ataupun degil pada anak2...
Even saya x da anak...
Saya x gemar bila ibu2 bapak2 menyebut perkataan nakal mahupun degil kpd anak2...
^
^
Sorry kalo ada kwn2 yg berkecil hati dgn kata2 saya ini ya...
X maksud utk menyinggung perasaan sesiapa pun...
Seriuslyyyyyyyyyyyyy  ;p
Maaf ya kalo ada sesiapa yg tersinggung...
^
^
Just nak share satu cerita berkenaan dgn isu nih...
Actually Mak saya pernah ceritakan berkenaan arwah mak mertua dia...
Merangkap tok saya la al-kisahnya okae ;p
^
^
Masa dulu2 mak saya kawin ngn Abah saya...
Time tu paksu saya merangkap adik Abah yg bongsu tu masih budak kecil lagi...
Mmg nakal nauzubillah la...
Sampaikan Paksu pnh buat perangai amik pasir pastu baling byk2 dlm rumah...
Tapi Arwah Tok x pnh marah2 ataupun pukul walau senakal mana pun Paksu...
Sebaliknya kat mulut Arwah Tok selalu akan kuar perkataan " Bertuahhhhhhhh "...
See...bukan kah itu satu perkataan yg +ve gitu???
^
^
N mmg ternyata la hidup paksu saya skrg ni mmg bertuahhhhhhh...
Kira senang-lenang la kata koooooooooo...
Mungkin berkat drpd perkataan bertuahhhhhhhhhh yg slalu Arwah Tok dok sebut2 la kot...hikhik
^
^
Ayat yg lahir drpd mulut seorang Mak, Mama, Ibu, Umie itu adalah satu doa kan???
So berpada2 lah bila mengeluarkan sesuatu perkataan kpd anak2 anda...
Ini jugak yg slalu saya sematkan dlm hati bila ngasuh anak2 buah saya mahupun anak orang ;p
Semoga bila ada anak nanti saya pun camtu gak...
So start from now...jom kita sebut bertuahhhhhhhhhhh selalu okae ;)

Tisya The Kampung Girl

Lama kan akak x cita psl anak buah kesayangan akak nih???
Si Tisya ;p
^
^
Ini gegirl mmg sgt  suka balik kmpg...
Sampaikan masa Raya Haji aritu balik kampung...
Ikutkan dia na mo balik Banting...
^
^
Bila Mamanya kata x bwk baju banyak...
Tau apa yg dia jawab???
Katanya...
X pe la....Baju MakTok ada...
Haha..Rasa cam akak nak gelak guling2 gitu bila Mak I call cita psl nihhhhhhhhhhh...hihi...
^
^
Mana dia x suka balik dok kampung...
Kat sana mmg ramai kwn dia especially kwn2 Paksu dia...
Kawan Paksu pun kwn dia jugak...
Kdg2 kwn2 Paksu pun sibuk dok tanya bila Tisya nak balik kampung..hihi...
Pastu kan kat kampung ada la sikit ternakan Maktok n Tokwan...
Mmg favourite dia la tu...
^
^
Kucing yg nama John tu ntah ada ka x lagi kat kampung tu...
Kalo ada lagik...
<<<>>>
Mmg sawan sekejap la si John kalo balik si Tisya ni nanti..hihihi...
<<<>>>
Apapun sgt x sbr sebenarnya nak balik kampung jumpa family tercinta ;))

Sanggupkah Anda Bermadu???

Topik mmg sangat panas kan?hikhik...
<<<<>>>>>
Sanggupkah Anda Bermadu???
^
^
Of coz la akak x sanggup...
Gila weiiiii...
Sanggup akak jadi janda drpd bermadu...
U all suma mcmana pulak???
Sila nyatakan jawapan anda gituuuuuuuuuuuuuu...
Sapa la yg nak layan kan n3 akak nihhhhhhhhhhhh..hihi ;p
^
^
X dapat Payung Emas pun x mengapa la nakkkkkkkkkkkkk...
Walaupun daku belum mampu kasi Hubby zuriat...
Mmg x la daku berhati suci nak suh Hubby kawin lainnnnnnnn...
Mintak maap ya incik suami ku...
Da lama daku ckp pada Hubby...
Kalo mo kawin lain..x kisah..tapi satu ja...lepaskan daku...hukhuk...
Kejam kan akakkkkkkkkkkkkkkkk???hikhik...X pedulikkkkkkkkk
*** Eeehhh..x pasan pulak gmbr kawin akak nih ada payung...
Main upload ja pun tetiba tgk ada payung...x da apa2 motip ya tuan puan sekalian..hihi ***

Sayang...Sayang...

Saya sgt suka tgk ini picca...
Adoiiii...
Daniaaaaaa...Daniaaaaaaa...
^
^
Napa la jadi sayang sgt kami ber2 sama kamuuuuuuuuuuu ;p
^
^
Ya la...Kamu kan baby yg chomellllllllllllll...
^
^
Napa la singkat sgt pertemuan kita kan???...huhu...
Tahukah kamu betapa Auntie n Uncle sayang sgt sama kamu Daniaaaaaaa???...uwaaaaaa...
^
^
X lama kita akan berpisah...uwaaaaa..sgt cedey okae
X puas rasanya mo peluk2 kamu sayangggggggggggg ;)...
^
^
Semoga nanti Auntie n Uncle ada anak yg

sweet mcm kamuuuuuuuuuuu...Aminnn

Sedey Pulakkkkkkkk...Huhu

Ishhhh..banyak lak perkara yg buat rasa sedey menjelang dekat2 mo balik kmpg nih ;(
^
^
^
^
^
Apa lagik kalo bukan psl Baby Dania nih...huhu
^
^
Nampaknya x dpt la saya terus mengasuh dia lagik pasni...
Sah2 kami balik cuti ni dlm 20hari camtu kan???...huhu...
^
^
^
^
^
^
Apa boleh buatkan???
Dorang pun for sure nak dptkan someone utk ngasuh Baby Dania for the time being saya x da di sini...
Suma pun masih samar2 lagik...
^
^
^
^
^
X pa la...
Kalo pas balik dr kmpg ni...
Kalo ada jodoh...
Bertemu lagik kami dgn Baby Dania nih ;)
Kalo x da jodoh...
Apa leh buat kan???...
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Apapun, kami husband n wife doakan Baby Dania membesar menjadi anak yg solehah, berguna kpd agama, bangsa dan negara...Aminnnnnnnnnn

Tuesday, November 22, 2011

Hati...Bersedia lah...

Next week da nak balik kampung daaaa...
Happy mmg happy gila tapi nanti takut ati manyak sakitttttt...huhu...
Apa lagik kalo bukan psl anak....huhu...
Mak pak n mertua x pa psl all of them are very understanding....
Kata2 sedarama-mara tu...
Ayoooo...igt anak nih boleh beli tepi jalan???
Hatiiiiiiiiiiii...
Sila la bersedia utk menerima segala kata2 yg mungkin melukakan hati...
Aminnnnnnn

Golllllllllllllllllllllllllll

Sana-sini org berckp pasal bola...
FB pun sumanya update psl bola...
Akak yg lmbt nak update kt blog nih...hihi;p
Apapun..Harimau Malaya mmg terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkk
^
Daku gt bangga dgn skuad kita...
Dorang suma mmg terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkk...
^
^
Cuma naik nyampah ngn org Indon nih...nak baca cita lanjut sila click

Bas skuad bola sepak Malaysia diserang penyokong Indonesia sebelum perlawanan

Ati Berbungeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;p

Da x lama 3hb makanya time tu daku n Hubby da pun mo naik flight from Labuan to KL...
1st time nih daku mo naik flight MAS...hikhik (bikin malu ja kan...org lain dah naik byk kali...akak nih baru nak naik...eeee...malu...malu...hihi)
^^
^^
*** Sila abaikan ketembaman akak yg tak pernah nak surut tu yaaaaaaaaaaaaaaa ;p
Org kata flight Mas lebih selesa...
X kisah la yang penting ati rasa eppy psl da lama x balik kampung...
^
^
Dalam ati ada tamannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn berbunge-bungeeeeeeeeeeeeeeeee ;p

Monday, November 21, 2011

Mo Update

Huh......pi la jauh2 mood malas nak mengupdate blog nih ....Fuhhhh...Fuhhhhh....

Sunday, November 20, 2011

Cinta Qaseh Dania - n3two

*** Entry Cinta Qaseh Dania ini adalah sticky mode dan x akan bertukar selagi belum bersambung ceritanya...Sila ke bawah untuk melihat n3 yg terbaru *** 



" Abang...Qaseh redha abang dah kahwin dengan perempuan tu tapi satu saja yg Qaseh pinta. "

  " Cakaplah Qaseh...apa yang Qaseh inginkan.” Zakuan bersuara.

" Qaseh minta abang lepaskan Qaseh...itu saja bang  "...tiada lagi tangisan Qaseh...

" Qaseh...abang  x kan buat macam tu ," Zakuan memeluk Qaseh seeratnya.

" Abang...Qaseh terlalu cinta, kasih dan sayangkan abang..."

" Tapi untuk meneruskan ikatan perkahwinan ini...Qaseh x sanggup bang ." terang Qaseh dalam nada sayu yang teramat sambil melepaskan diri daripada pelukan Zakuan yang terlalu erat itu.

" Qaseh...abang cintakan Qaseh...abang tak akan semudahnya untuk melepaskan Qaseh ." Zakuan menekup mukanya di atas meja makan.

" Qaseh tak boleh abang...Qaseh tak sanggup berkongsi kasih...itu bukan Qaseh..."



Mata Qaseh kembali berkaca.

Air matanya kembali berjuraian jatuh membasahi pipinya yang gebu kemerah-merahan itu.

Qaseh terus melangkahkan kakinya selaju mungkin keluar dari rumah meninggalkan Zakuan tanpa Zakuan sedar.

Zakuan hanya tersedar setelah enjin kereta Qaseh kedengaran.

Dan saat itu Zakuan cuba mengejar Qaseh tapi Zakuan x mampu mengejar Qaseh dengan hanya kelajuan sepasang kakinya.

Zakuan tersungkur.

Zakuan kemudiannya pulang semula ke rumah dan mendapatkan keretanya.



Seluruh KL Zakuan jelajahi untuk mencari Qaseh...

Ke rumah kawan-kawan Qaseh, ke pejabat, ke taman yang Qaseh amat gemari...

Semua tempat Zakuan jejaki namun kelibat Qaseh tak pun ditemui...

Telefon bimbit Qaseh entah berapa kali Zakuan hubungi tapi hanya disambut oleh peti suara.

Zakuan hampa...

Kini dia sedar...Qaseh terlalu kecewa dengan apa yang telah dilakukannya kepada Qaseh.

Terlalu kejam rasa dirinya memperlakukan Qaseh sedemikian rupa hanya kerana isu zuriat.

Zakuan sedar ajal, jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah s.w.t tapi apakan daya...

Zakuan tersilap langkah...tewas dengan nafsunya sendiri sehingga sanggup berlaku curang terhadap isteri yang amat setia kepadanya selama ini.

...bersambung...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...