Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, October 31, 2011

Makan Sup Aje ;p




*** Kisah malam semalam ***
^
^
Malam smlm saya adalah mkn Mushroom Soup bersama sekeping roti Gardenier
^
Motif penceritaan???...hihi...
^
X lalu mkn jadi mkn itu ja la...lallalala...
Napa..x percaya ke??? ;)
^
^
Anda fikir saya diet???
Ish..ish...ish...Idak la begitu...
^
^
Mungkin juga kot...hihi...
Segan pulak nak balik kampung kalo bdn da kembang2 sgt...
Jadi kita kasi turun la apa yg boleh turun... 
Itu pun kalo boleh turun la...hihi ;p
Manatau kot lemak2 ni da jadi tepu sgt...haha...

Friday, October 28, 2011

Gugur

Saya bukanlah keguguran tapi minggu lepas ada mimpi yg saya keguguran...
X pnh mimpi mcmni selama dkt 4tahun kahwin ni...
Kalo mimpi dpt baby tu..dulu2 mmg selalu la...
Org kata mimpi mainan tido
Ada org kata...kdg2 mimpi tu maksudnya terbalik...
Hrp2 begitulah hendaknya...
Tapi x la berharap pun...lalala
Ada sapa2 yg pnh mimpi keguguran???

Mau Pavlova

YumYum...
Sorry tuan punya blog coz saya publish gmbr nih kat my blog without ur permission ya ;p
Anyway...credit to tuan blog Life Is Sweet
Sapa nak resepi Pavlova nih...
Sila la pi kat blog itew ;)
^
^
Actually lama da saya amik resepi kat blog tu tapi sgt shedeyyyyyyyyyyyy okae ;(
^
^
Camna nak buat kalo x da oven???..huhu....
Harus la pi cari kat mana2 kedai kek untung2 kalo ada kan???
^
^
Atau cuba memujuk Hubby dengan penuh kemanjaan utk mendptkan oven???..hihi
Huh...tapi shian lak...
Smlm da la melayang RM300 repair aircond keta punya pasal...huhu....
Aduyaiiiiiiiiiii...sgt mengidam utk mkn Pavlova pas tgk sana-sini org update psl Pavlova...;(

Sedey Kot

Suddenly myself rasa sedey bangatttttttttt ;(
^
^
Anak Oh Anak...
Begini la nasib diriku yg malang...ohhh Tuhannnnnnnn...haha
X abis dgn keoveran ku kan???hihi...
^
^
*** Gmbr adalah sumber google mak ya nokkkkkkkkksssss***

Thursday, October 27, 2011

Shakit kah shaya???

Apa kes la tuan tanah kedaung kat sebelah ni???...
Igt comei la tu...hihi
^
^
Idak la...
Saya sedar diri ok...
X cantik pun x pa...
Yang penting hati tu mo cantik :p
^
^
Arini myself x sihat...huhu
Ehh..rasanya ari2 pun mmg demam on n off...
Tapi since mlm smlm mmg ketara terutama selsema...
^
^
Jadi now mmg down la mood nak msk heavy2 dgn hingus dok leleh ni...
Jadi japgi goreng nasi ja la...lalalala...

Wednesday, October 26, 2011

Gerammmmmmmmmmm

Hihi..gerammmmmmmmnya sama ini budak2 especially si kembar nih;p
Actually ni anak anggota kat Balai Sipitang nih...
Dulu ayah dorang nih bertugas di Bukit Aman...
Suami Isteri nih mmg org Kota Belud, Sabah...
^
^
^
Kata akak nih...
Bila dpt bertukar ke Sabah ni tetiba peknan kembar tanpa diduga...
Kiranya rezeki la katanya..hihi...
^
^
Seriusly...
1st time jumpa dorang nih
Sgt teruja ok...
Kakak2nya so friendly
Si kembar nih pun sgt la behave ;p
^
^
Sonok betul dpt peluk this twin...
Bayangkan lah...
Dorang nih baru 4bulan tapi berat dah pun 6kg camtu....
Mmg puas dpt peluk dorang nih...hihi ;)
Maka semangat nak anak kembar tu makin mencanak la...
Tapi ini suma kuasa Allah swt...
^
^
X dapat kembar pun x pa la...
Single pun ok yg penting ada zuriat...
Jadi kwn2...
Hargailah zuriat yg anda ada okae ;p

Cita Baby Kembar

Huh...Skrg ni musim org beranak kembar ka ekk???
Sana-sini org beranak kembar...
Sejak ari yg saya n Hubby pi umah anggota yg beranak kembar yg da pun 4bulan...
Sejak tu la asyik dgr org beranak kembar...
^
^
Paling latest smlm masa teman Hubby pi JPN utk tukar IC kpd IC Polis/Tentera
Ternampak sorang nenek ngendong sorang baby yg sgt putih gebu...
Tetiba terpandang pulak akak depan ngendong baby yg rupanya seiras...
Terus saya tegur kakak tu n pi direct kat kakak tu...
Over kan???hihi..
^
^
Saya ni mmg idamkan anak kembar
Jadi bila tgk org ada anak kembar
Mmg excited gila pi terkam la...haha
^
^
Kakak tu kata masa dia bersalin 23hb ritu...
Ada org tu bersalin kembar 4...
Wah...excited ahkak mendengarnya...lalalaalallla
^
^
Pastu aritu sembang2 ngn adik nurse jiran sebelah ni...
Katanya baru ni ada org bersalin kembar 3 tapi sayang baby2 tu hanya bertahan 1hari ja...
Bayangkan baby yg paling berat pun baru 800gm...huhu...
Shian kan???
^
^
N tadi adik nurse tu dtg umah pinjam CD...
Ceritanya lagi ada sorang masuk ward peknan kembar 3...heeee...
Bestnya...
Kalo la saya ada rezeki mengandung n melahirkan anak kembar seperti yg diidamkan...
Kan best....huhu...
^
^
^
Tapi x kisah la...
Kembar ka x kembar...
Yang penting ada zuriat...
Itu sudah cukup melengkapkan sesebuah perkahwinan kan???...
^
Semoga akan berakhir lah penantian kami suami isteri...
Aminnnnnnn

Tuesday, October 25, 2011

Mcm Senggugut Rasanyaa




Adoi...
Memalam mcm ni tetiba mcm senggugut pula rasanya...
^
^
X kan la peod  nak dtg lak...
Baru ja clear awal bulan ritu...
X pnh lak dtg 2x dlm sebulan...huhu
Apapun kita tunggu dan lihat ja la...
^
^
N lately ni asyik ngantuk ja...
Mcm siang tadi...
Asyik nak tido ja + kepala pun penin memanjang...
^
^
Hikhik...
Eley...mula la tu verangan cam peknan...haha...
^
^
Nur Azeani Kamarudin...
Stop dreaming lorrrrrrrrr.... 
^
^
Ohh kwn2..kalo ada FB...sila add Nur Azeani Kamarudin ya...
Kat sana maybe kita boleh lagi mesra2 kan???hihi...

Bahaya Spa Ikan

*** Gmbr ni masa pi kat Ranau aritu...***
^
^
Apapun berita baru2 nih buat myself susah hati...
Napa la drpd dulu x dikaji dulu???
Skrg baru la nak keluar kenyataan mcmnih...
^
^
Bwh ni sikit sedutan dlm paper Berita Harian....
^
^
Kementerian Kesihatan nasihat orang ramai henti terapi ikan

PETALING JAYA: Kementerian Kesihatan memberi amaran risiko terapi ikan atau lebih dikenali sebagai spa ikan kerana boleh menyebarkan pelbagai penyakit berbahaya, termasuk Hepatitis C, HIV/AIDS dan tibi serta beberapa penyakit lain yang berjangkit menerusi bawaan air.

Monday, October 24, 2011

Mood Happy Gila

Yahuuuuuuuu...
Tiket da pun dibeli smlm petang via on9 la of coz..hehe
Tapi Alhamdulillah...
Dapat la kami tiket yg ok2 juga la harganya...
^
^
Flight ticket MAS RM800++ utk 2org pegi dan balik tapi itupun dr Labuan-KL, KL-Labuan...
^
^
^
Kalo tgk tiket dr KK-KL...
Mas n Air Asia...sumanya da mahallllllllllll...
Cuma dr Labuan ja boleh tahan harganya dlm RM159 cmtu per person ...
Ujung tahun n cuti sekolah la katakan...
Makin mencanak naik la harga flight ticket...huhu ;)
^
^
Labuan pun Labuan la...
Dr tmpt Azie...Sipitang ni pi Labuan naik Speedboat dlm 45minit ja...
^
^
Le la jumpa bakal adik ipar sekali kat sana..haha...
Apapun sgt x sabar untuk pulang ke Semenanjung...
Now start to counting the days...lalalalala ;p

X Sabar Rasa Hati




Alhamdulillah...
Baru la cuti Hubby approve utk balik kampung...
Walaupun x dapat beraya haji dengan family di kampung...
X mengapa la kan...
Apa boleh buat...
Sudah tugas incik Hubby...
^
^
Bila Hubby info cuti approve...
Rasa amat excited gitu...
Almaklumlah...
A year kan x balik Semenanjung...
Sgt merindui family n also kesesakan lalulintas di KL...haha
Serius maaaaaaaaa....
^
^
Adik-bradik saya da info tapi da habaq mai kat dorang jgn gtau Mak Abah...hihi ;p
Yeye ja suh dorang jgn bising2...
Silap2 ahkak ni yg sebok info Mak Abah nanti...hehe ;p
Tgk la kan tahap mana kesabaran nak berahsia...haha ;)

Mood Berkebun


*** Mood Berkebun gitu..hehe ***
^
^
See my pokok cili hidup...
Saya sgt excited ok...lalalala...
^
^
Semoga pokok cili ku ini membesar bagai juara...haha ;)
^
^
***Cam ada nak share sesuatu ja japgi..hihi ;p Suspen kan??? hihi***

Friday, October 21, 2011

Tiada Lagi Tangisan

Maka dengan rasminya, arini saya tdk menjadi baby-sitter sudah...lalalala...
^
^
Sayang sebenarnya pada baby tu tapi apakan daya...
Tidak berdaya rasanya mo jaga baby tu lagi...
^
^
Baby tu terlalu manja kata Mama nya....
Itu mmg x da masalah tapi yg big problemnya adalah...jeng...jeng...jeng
Si baby tu sgt kuat menangis...
Sampaikan kdg2 saya n Hubby naik buntu apa yg x kena ngn baby tu...
^
^
Mcmana saya jaga anak2 buah saya dulu...
Mcmtu la saya jaga baby tu...
Bayangkan sampai saya x le berjauhan dgn baby tu...
Kalo saya pi jauh ja drpd dia...dia akan nangis n nangis...
^
^
Dulu2 mak saya pesan kalo ada anak kecik ni...
Time dia tido la kita nak buat apapun...
Tapi dgn this baby...I can do nothinggggggggggggg....
Tido nak berdodoi ja...Kalo stop dodoikan dia akan bangun dr tido...huhu...
Kat rumah pun mcmtu la kata mama nya sampai mama nya pun susah mo buat keja rumah...huhu...
Parah..parah...hehe...
^
^
Pagi2 sblm baby tu sampai...saya kena msk siap2...
Ada satu hari tu saya x le nak msk sbb tunggu Hubby balik drpd keja pagi2 tu skali dia beli bhn-bhn nak msk...
Hubby pun balik lmbt makanya x sempat saya nak msk...
Lastly saya terpaksa guidekan Hubby saya utk masak...
What to do kan???..Hubby x larat mo dgr baby tu nangis mau kat saya...
Jadi dia kata biar dia yg masak...
That day jugak..saya mkn pun Hubby suapkan saya...huuhuu..
Hubby shiankan saya psl saya nak buat apa pun x bole
^
^
After thinking n bincang ngn Hubby...
^
Saya decide utk x ngasuh this baby lagik...
Shian juga Hubby balik keja x dpt nak rehat...
Nangis x benti ja this baby...
Mcm da dlm cita P-Ramlee, Ahmad Albab pula...
Kami laki bini naik buntu x tau apa yg x kena sdgkan kami da jaga sebaik mungkin seolah mengasuh anak sendiri....huhu
^
^

Apapun...ini pengalaman baru saya dlm mengasuh bayi yg kuat nangis...
Agak tertekan juga la coz selama mengasuh anak2 buah saya...
Anak2 buah saya bukan yg kuat nangis mcmni...
^
^
Semoga satu masa nanti kalau dikurniakan anak yg kuat nangis mcmni...
Saya n Hubby diberikan kesabaran yg tinggi...
Insyaallah...Aminnnnnnn


Tuesday, October 18, 2011

Sunday, October 16, 2011

Rindu..Rindu


*** Miss my Big Family...masa ni anak buah baru 3..sekarang da 6 ***

Bulan 11 nanti cukup la setahun x balik kampung...
Apa boleh buat...
Asal Hubby mintak cuti ja mesti x approve...huhu...stress..stress...
^
^
Lagi2 pilihanraya da nak dekat jadi cuti dibekukan...
Huhu...rindunya kat Mak Abah n kampung halaman...
Rindu juga pada Kuala Lumpur...
Walaupun KL tu amat sesak tapi seriusly...
I missed KL so much...
Maybe sbb di situla tempat tumpah darah ku kan???
^
^
Da x dpt balik kampung jadi Hubby tgh usha2 Air Asia utk belikan tiket flight kat Mak Ayah dia utk dtg ke sini...
Kalo ada tiket murah2..bole la belikan utk Mak Abah saya juga...
Tapi Mak Abah saya x mo dtg sini...
Huhu...Cedey...cedeyyyyyyyyyy ;(

Air Ohhhh Air

*** Gmbr sebelah adalah sewaktu daku beron9 di OUM,KK...semasa menantikan Hubby menghabiskan kelasnya...guna lappy seniri okae ;) bukan milik OUM...hehe...
^
^
Actually nak luahkan kebengangan di pagi ari ja pun...huhu
^
^
Very2 tension maaaa...
Da 3 ari air on n off...huhu...
Ni pepagi buta da off..arghhhhhhhhhhh...
^
^
Tapi apa boleh buat...
Inilah major problem di Sabah ni selain masalah bekalan elektrik...
^
^
Pepagi ni saya da melepak di rumah kwn...
Sblm Hubby pi keja tadi suruh dia antar melepak di sini...
Malas nak drive
Biarlah si itam tu berehat di rumah...hehe ;p
^
^
Nanti Hubby pick-up saya balik keja jam 11pagi ni...
Baru lah saya masakkkkkkkk...
^
^
Plan arini mo msk Kurma Ayam...
Hope air ada da la nanti...
Menyampah kalo masak time x da air ni...
Sumanya jadi remehhhhhh...
^
^
Jadi..ari2 minggu ni...
Apalah menu kwn2 ya?...

Wednesday, October 12, 2011

Baby-Sitter To Be


*** Rindu pula pada si Tisya nih***
^
^
Uhh...esok saya akan start jadi
^^
baby sitter pada budak lelaki umur 5tahun n adiknya...lelaki juga umur setahun lebih...
^
^
Risau pula esok pagi takut si adiknya tu meraung psl dorang x pnh di antar ke rumah baby-sitter...
Yang abangnya x pe coz pagi pi sekolah...
Jam 12tghari camtu baru dorang antar umah saya...
Budak da sekolah ni da biasa bergaul jadi rasanya x da masalah...
^
^
Yang adik tu je merisaukan saya..huhu...
Apapun hopefully ok la hendaknya...Aminnnnnnnn
^
^
Akan guna segala skill yg ada atas pengalaman mengasuh anak2 buah saya  ;)
^
^
Mcmana saya bole jadi baby-sitter pulak???haha...
Ini pun sbb maid dorang da balik Indon...
Jadi bapak bdk2 ni bertanyakan pada rakar sekerja Hubby saya kot ada org boleh jaga...
Jadi kwn Hubby saya pun suggest kan saya coz mmg sedia maklumkan saya x kerja da...
^
^
Saya ok ja...
Lagipun biasa juga jaga anak-anak buah kan?
X la sunyi sgt kalo Hubby saya pi kerja...hihi...

Namo Sentap2

Ok la..arini da x mo sentap2 da...
Lantak la apa org nak kata n kutuk...
Yang penting ahkakkkkkkkkk dpt pahala kan???
^
^
N3 arini cuma nak cita yg ada someone kata saya da kurus...
Hahhaha..ketawa ahkakkkkkkk okae...
^
^
X penah la org kata saya kurus...
Maybe that girl da lama x tgk saya kot...hihi
^
^
Bila saya cita kat Hubby saya...
Dia gelakkan saya...
Huhu..ahkak  x sentap pun psl mmg tau reaksi Hubby akan mcm tu...hihi ;p

Monday, October 10, 2011

Mak Sentap La Arini

Arini mmg bikin ati panas ja bila ada someone bercerita psl x officemate kami..huhu...
Dia bole ckp kat kwn saya bahawa staff  baru ni lagi okae drpd yg bini polis tu...means adalah saya okae...huhu...
^
^
We all mmg sedia maklum yg dia ni suka buruk-burukkan org lain...
N x sangka this time...
Saya pula yg diperburukkannya...huhu...
^
^
Project Manager, Safety Officer sumanya memujuk saya supaya x resign...
N ada sorang pekerja kontrak pun berkata bahawa saya n staff yg sebelum nih means kwn saya yg resign jugak sblm saya adalah kerani yg terbaik...x mcm si dia yg memburukkan saya....suka marah2 perkerja2 kontrak...katanya la...
^
^
Ada someone yg keja kat situ yg pangkat abang...kata rindu kat saya pasal kerani yg baru tu x ramah mcm saya...x mesra gitu...
N staff yg burukkan saya tu of coz la bukan kegemaran mereka kan???...
Kalo da suka tengking2 org, mrh2..siapa yg suka kan?
Pekerja kontrak pun manusia jugak...
Betul x???...
^
^
Actually pujukan, pujian itew adalah compliment utk saya kan?
Means saya kerja dgn penuh komitmen la sampai org2 penting company pun memujuk saya untuk x resign...hihi...
Bukan maksud utk mendabik dada ya kwn2 ;p

^
^
Perempuan ni la...
Dah la mentang2 aku assistant ko...
Ko berlagak x ingat...
Da tu siap pernah cakap "u kerani ja kerja senang"
Ehh...ko tu muda drpd aku la...byk lagi experience aku drpd ko...lebih drpd keja kerani aku pnh buat...
Sbb kat sini x da jawatan yg sesuai utk aku ja sbb tu keja kerani pun aku tibai...
Ko nak tunjuk hebat sgt...
^
^
Da la aku kat opis tu x berhenti keja buat itu ini...
Ko siap dgn FB bagai..psg lagu kuat2...mcm x keja ja aku tgk ko...
Sumanya aku kena buat...
Yang ko tau...merungut keja ko x siap bagai...
Abis kalo curi tulangnya banyak..
Camna keja nak siapkan???
Perempuan...Perempuan...
^
^
Huhu..
Da la..mls da nak igt psl pompuan tu...
Biar la dia nak kutuk apa pun...
Yang penting mereka2 suma tau mcmana saya bekerja...
^
^
Sorry la kwn2 coz en3 ni agak sentap sikit...sikit ka?..ka banyak sentap?haha...
Tetiba ja kan mak rasa bengang tahap gaban...huhu...
Saya pun manusia biasa juga bha...
Ada tika saya pun naik angin juga...huhu...

Sunday, October 9, 2011

Jual Kain Secara On9

 
Now saya nak berjinak2 jual kain ela secara on9 pulak jadi kwn2...
^
^
Jom tgk kain2 yg ada...pasti kwn2 akan berkenan...Insyaallah...
^
^
Kalo x mau beli pun x pa tapi jom la intai2 dulu ekk...Sila click kat title utk post ni okae ;p

Bila Free...

Ini la aktiviti kami di sini bila free...
Naik motor di gigi2 air...
N kdg2 tanpa di plan...
Tetiba kami terus mandi...
Best tul da jumpa port yg besh camni...
Tapi bila air surut ja la bole pi kat sini...
Memandangkan x da jalan bole pi kat sini kalo air x surut...
^
^
^
Kalo cuaca ok..maybe ptg ni nak ke sini lagi...
N kalo cuaca x brapa ok...
Pepagi esok baru kami ke sini ;p
Tapi x kisah pun bila masa coz tmpt kami ni mmg ada laut kan...hihi...





Saturday, October 8, 2011

X Habis Dgn Kisah Rambut

*** Sgt x puas ati. Tetiba rindu pulak saloon rambut favourite ku di Central Market, Kuala Lumpur.... D'Molly...yg letaknya dlm CM dkt dgn food court CM tue...hihi...Kalo dulu adalah the only one saloon tapi x tau la skrg ni...Sila pegi ke link ni Lambut Baru
^
^
Utk info..saya masih lagi bersiaran diOUM,KK...huhu
Ngantuk mak noksssss..
^
Okae..i continue my story ekk...hihi
Kan ritu ada saya cita yg saya buat rambut kan???
Ntah la...
Walaupun ok la juga tapi tetap saya x brapa puas hati...
^
^
X caya sila tgk perbezaan rebonding yg kat sebelah ni dgn yg kat link " Lambut Baru " kat atas tue...
Hubby saya kata yg saya buat ni x elok...
Hubby saya adalah pengkritk tetap saya okae ;p...hihi
^
^
Kalo saya tau..baik bila balik KL baru saya buat rambut...
^
Tapi apakan daya...
^
^
Rambut ku terlampau serabai sampai da x sanggup ku tunggu utk balik ke KL...hihi...
^
^
Apapun..redha ja la...
^
X pe la...as long rambut better drpd sblm ni jadi lah kan???
^
^
Bersyukurlah nak walaupun duit da abis buat rambut...hihi...
^
^
***P/S:
Kalo u all da serasi dgn satu2 saloon...better jgn pi ka saloon lain tapi mcm kes saya ni...susah sikit psl saloon favourite saya di KL n saya skrg stay di Sabah...Bukan sng nak cari saloon yg okae sehhhhhhhhhh...***...huhu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...