Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, September 27, 2011

Ngantuk Sokmo

X tau apa penyakit...
Ari2 ngantuk lately nih...
^
^
Pagi...Petang...Siang...Malam...
Sumanya sama x kira walau saya tido awal ataupun lambat...
Pi keja pun drive ala2 mata mo terpejam tapi daku kuatkan semangat juga...
^
^
Fokus tetap mo ada dalam pemanduan...
^
^
Kalo x da fokus while driving...mungkin daku akan menjadi arwah...huhu...
Ok la...mo sambung tido balik...hihi...
^
^
Tadi balik keja dekat jam 7ptg...buat apa yg patut...
Trus gedebummmmmmmm tido...
Hopefully esok di opis x ngantuk lagi ;p
^
^
Ehh..walaupun ngantuk di opis tapi kerja tetap jalan okae ;) hihaaaaaa...hahaha....
Kunun staff yg berkaliber la tu...haha

Sunday, September 25, 2011

Due Peod

Kata rindu laki mesti la buh gmbr bersama laki kan?...hihi...
^
^
Tajuk utama da jelas terpampang kan???...jadi harus la sedia maklumkan...hiha... ;p
^
^
30hb ni makanya adalah tarikh due peod saya...
Jadi walaupun demam lebih seminggu...
Doc pun advice kalo rasa ragu2, jgn mkn ubat dulu...
^
^
Jadi demam tu skrg on n off la..
Kata x mkn ubat kan...haha...
^
^
Ada la simptom sikit2 tp x berharap la pasal da dkt 4taun kawin ni da mcm2 rasa...
Tanda2 org mengandung tu mmg da lali dgn diriku...hihi...
^
^
Jadi kalo ada rezeki, Alhamdulillah n kalo x da...Apa boleh buatkan?
Apapun hati ni sentiasa berdoa moga2 ada la keajaiban kali ni...
Aminnnnnn....

Syoknya Bersantai ;)

Huhu..seronoknya kalo ari Ahad mcmni dapat bersantai bagai kan???..Huhu...arini saya berkerja tapi x mengapa la coz ari Ahad kalo kerja adalah double payment gitu...hihi ;)
^
^
^
^
^
Apapun..arini Hubby da abis kursus di IPK, Kota Kinabalu...
^
^
^
X sabar mo menanti kepulangan incik suami...lalalala...

Saturday, September 24, 2011

Rindu Kamu

Hubby saya Kursus KPP di IPK, Kota Kinabalu arini dan besok makanya semalam da lapor diri di sana...
Huhu...
^
Serius saya rindu sangat pada hubby saya...
^
Haha...
^
Mcm la lama sgt kan padahal
**** ;p **** 

2,3ari ja pun berjauhannya...hihi ;p
^
^
X sabar nak tunggu Hubby balik besok..lalala...
^
^
Adoi....besok keja...huhu...
Malasnya..nasib la Ahad gajinya double...
Biasa la kalo keja ngn site company nih...
Anyway...next week maybe saya last keja di sana pasal projek mereka da hampir siap...
^
^
Ok la tu..dapat gak saya kumpul duit sikit dalam masa 2weeks saya keja nih...hihi ;p

Friday, September 23, 2011

Sabah Tea vs Cameron Highlands


Layan ja la 4pcs gmbr nih tapi yg penting sila abaikan keserabaiana dan kedebapan si tuan tanah kedaung ;)..Conclusionnya..saya rasa Cameron Highlands lagi cantik kot view ladang teh nya..hihi...

Tuesday, September 20, 2011

Arini Usiaku Sudah 28tahun ;p

Arini 
20 September 1983 

seorang bayi yg x berapa nak comei telah lahir ke muka bumi ini tepat pada jam  

6.03 pagi di Hospital Besar Kuala Lumpur.
^
^
Ce tgk tajuk...see...saya sgt jujur kan bila bercakap tentang usia???. Seriusly saya x rasa malu utk mengaku umur saya. Saya pun pelik kenapa mesti ada di antara kita yg rasa malu2 utk berterus-terang tentang usia. Bila usia kita makin meningkat, bukan kah kita sepatutnya merasa bangga dan bersyukur???. Allah telah memanjangkan umur kita setiap kali meningkatnya umur kita ;p...wah..membebel pulak makcik nih mengalahkan ustajah..kata org Sabah ;)..hihi...
^
^
Di usia 28tahun ni, saya merasa sgt2 bersyukur kerana mempunyai suami dan keluarga tercinta yg selalu menyokong saya dalam apa jua keadaan. Walaupun saya x bekerja sebelum ni dan kerja sekarang yg x berapa nak menjamin masa depan saya, saya sgt2 bersyukur dgn apa yg ada. Walaupun kehidupan saya suami isteri mungkin x semewah kwn2 yg lain...saya sgt bersyukur. X da apa yg saya nak kejarkan dalam usia sebegini...wah...bunyi mcm tua bebenorrrrrrrr...haha...
^
^
Dalam perkahwinan, saya cuma mahu menjaga suami & rumahtangga saya sebaiknya. Kalau diizinkan Allah swt...saya berharap sgt saya dan suami dikekalkan jodoh sehingga ke akhir hayat kami n kalo boleh tu nak sehidup dan semati lorrrrrrrr ;p...Cuma dlm usia 28tahun dan perkahwinan yg menjangkau ke usia 4tahun ni...saya hrp saya dpt memberikan zuriat kepada suami saya...itu saja impian saya di saat ni.
^
^
Saya x impikan kemewahan dlm hidup kami suami isteri...cuma zuriat yg saya harapkan sebagai penyeri rumahtangga saya dan suami. Semoga saya dan suami akan mendapat zuriat daripada darah daging kami sendiri sebelum umur kami menjangkau 30tahun tapi kalo itu yg telah ditakdirkan oleh Allah swt...Apa daya kami kan??? Jika itulah kehendak-Nya..kami hanya mampu redha saja. Kami pasti, Allah semestinya sudah mengaturkan sesuatu yg terbaik utk kami. Itu Qada' dan Qadar yg harus kami suami isteri terima dgn hati yg terbuka.

Sunday, September 18, 2011

Tmpt Favourite di Ranau,Sabah

Saya sgt suka tmpt nih...walaupun saya x merendamkan kaki bersama ikan2 tu, saya rasa amat teruja ;)
^
^
Saya cuma tlg jadi tukang tangkap gambar ja masa di sana sbb saya penggeli orgnya kalo melibatkan binatang nih...hihi
^
^
Apapun..Fish Tagal amat mengujakan okae ;)
^
^
Kalo kwn2 pi ke Ranau..sila jgn lupa singgah di sini ok ;p...
^
^
Tmptnya bersebelahan ja dgn Sabah Tea.
^
^
Perjalanan memakan masa lebih kurang 45minit dr Kundasang.
^
^
Sekian, terima kasih ;)
^
^
Jadi..sila layan ja gmbr2 ni ya kwn2 ;p

Besaq2 tau ikannya...ceq geli laaaaa...;)

^
^
^
My Hubby yg kegelian...
Incik Suami dgn " Ikan Kelah "...tapi kat Sabah dorang panggil " Ikan Helang "...


Hubby skrg yg da ngalahkan bininya bergambar...



Jadi..kalo ke Ranau..mesti singgah sini...kalo nak mandi bersama ikan pun boleh dengan harga hanya RM10...

Friday, September 16, 2011

Walai Tokou

Apa tu Walai Tokou???
^^^
^^^
Nak tau apa tu???
^
^
^
Actually Walai Tokou tu adalah Walai Tokou Homestay di mana kalo kwn2 x mo stay di hotel...kwn2 bole juga menginap di homestay...
Agak byk juga homestay di sini utk pilihan kwn2...
Haha..yeye je nak explain psl Walai Tokou padahal saya pun x tau apa maksud Walai Tokou tu...hehe...
^
^
Ehhh..napa saya promote Walai Tokou ni sdgkan saya stay di Strawberry Garden Hotel???
^
^
Actually nak masuk ke homestay ni...mereka juga ada sediakan restoran mereka sendiri di tepi jalan...
^
^
Restorannya agak selesa dan mendamaikan...Bila lepak di sini mmg rasa syok sgt psl udaranya menyegarkan, mmg sejuk lepak kat sini...fresh air org kata...mmg gigil2 juga la dibuatnya suasana kat Kundasang nih...Dorang juga ada sediakan wifi ;), cafe dorang buka 24jam... yg penting kalo bab2 kedai makan ni..semestinya masakannya la kan...????...haha...ya...saya suggest kalo pegi Kundasang..sila la makan di sini sbb pada saya restoran ni bersih...masakannya pun not bad juga..Mmg kalo lepak situ mmg rasa mcm x mo angkat punggung da la..haha...overkan????hihi... 






Ini of coz la my darling..bukan darling u ;)








Inilah Restoran Garden Cafe kepunyaan Walai Tokou Homestay letaknya betul2 di tepi jalan. Kalo anda berada di Pekan Kundasang sila jalan terus lagi dan anda akan jumpa di sebelah kanan anda iaitu sebelum Kinabalu Pine Resort ;) Terima kasih...
^^
^^^
^^^^ Agak sedap juga la Bihun Wantan Style dorang...kalo kat Semenanjung rasanya kita panggil Bihun Ladna... ;)
Sepanjang kami kat Kundasang, mmg cafe dorang la yg menjadi santapan kami ;)

Masih cerita Kundasang


Masih cerita ttg Kundasang...
Haishhh...x tau bila bole habis cita pasal Kundasang nih...
^
^
Ok bha...
Gmbr2 yg ada ni masa 1st day kami menginap di Strawberry Garden Hotel...bunyi mcm gah sgt tapi idak la mahal seperti yg disangka ;)
^^
^^
^^
Kami bermalam di situ hanya RM70 semalam tapi mmg selesa. Ada water hilter...ehh..pendek kata mmg selesa. Kalo pi Kundasang, saya recommend utk kwn2 stay di sana walaupun suasana nampak muram tapi drpd segi keselesaan mmg x boleh nak dinafikan. Actually saya bermlm di sini pun sbb kwn yg recommend kan...Kalo nak tau...hotel kat sini x pakai aircond atau kipas ya ;) faham2 ja la kenapa ya..hehe...
^
^
^
Kat hotel ni ada Strawberry n Rose Garden tapi kalo nak buat conclusion tu...saya rasa Cameron Highlands adalah the better place...ehh..best maaaa...Tapi memandangkan kami sbg pelanggan kat hotel ni jadi kami x perlu bayar apa2 utk melawat garden ni. Kalo bukan pelanggan, bayaran RM1 akan dikenakan. Jadi da free tu..apalagik...serbu ja la..haha.. 
^
Mcm la x boleh nak byr RM1 tu kan??? 
^
hehe...

^
Saya suggestkan kwn2 kalo nak pi Kundasang ni better dlm 3hari la paling sikit pun sbb tmpt2 yg menarik utk dilawati adalah jauh jaraknya...
^
Bukan mcm ko jalan sikit..ehhh...
Ko jumpa dah...hehe...x camtu ya kwn2 ;)... 
^
^
Ok..nanti saya continue dgn cerita kat Kundasang lagi..
X tau da apa mo karang dah ni...hehe...
^
^
Ok la...layan dulu ini wayang yaaaaa.... ;) 
*** Gmbr kat bwh ni suma kat hotel kami menginap ;p  


















 Ini kat dalam Strawberry Garden..Gadis dan bunga..
Gadis????haha...






Myself di Strawberry Garden yg letaknya belakang hotel ja pun...













 


Strawberry yg mashammmm tapi strawberry kan mmg mashammmmm ;)
Myself dgn strawberry...sila percaya kalo saya kata saya lagi manis drpd strawberry tu ya ;)..hehe...










Inilah tmpt kami menginap...
Strawberry Garden Hotel

Wednesday, September 14, 2011

Kinabalu Park Lagi

Layan ja dulu gmbr2 kat Kinabalu Park ni okae ;) 1st day kat sana...
Camera Digital buat hal...
HP dua2 pun buat hal..
^
^
Aduyaiiiii... 
^
^
^
^
^
^
DSLR???
^
Ohhh...belum mampu beli lagiiiiii..huhu...Jadi inilah gmbr2 yg ado di  
^
^
^
Kinabalu Park ;)


^
See my perut...cam org peknan kan???huhu...

^
Jadi buat masa nih layan la apa saja gmbr yg ada ya...Nanti2 saya kasi update lagi...Huhu..Malas bebenor...Pas ja balik dr Kundasang nih...mood malas tu sesangat mengada2... 
^
^
^
Da la esok nak start keja...Aduhaiiiii....

^
^
Sila abaikan gmbr2 tuan tanah kedaung... 
^
kelihatan seperti org mengandung ja perut...
^
sgt2 melebar...
^
kalo kata mkn byk...mcm biasa ja... 
^
bukan x pnh jadi surirumah...Fast food pun jarang makan da...huhu... 
^
^
X pa la...
^
Mungkin esok da start keja...
^
Bdn akan mengecil sikit...haha...
^
Hrp2 la... 

Insyaallah...Amin....Ok la...mo buat keja sikit...Nanti2 saya update lagi okae ;) Da......

Kundasang..Rindu Sama Kamu





Malas mmg sungguh malas mo update tapi bila memikirkan esok lusa amat payah utk on9...maka ku gagahi juga...Wahhhhh...over mak kan???hehe...
^
^
^
Sorry sbb gmbr kat sebelah ni sedikit cekci tapi setelah mendpt kebenaran from Hubby...maka ku upload juga di FB n blog...hehe...gmbr2 nih masa kami kat Kinabalu Park. Lepas ja check in di Strawberry Garden Hotel..terus kami menuju ke Kinabalu Park ;)
^
^
X da apa sgt la kat sini...biasa la hutan belantara yg penuh dgn kabus gitu. Sini byk trek utk Jungle Trekking okae ;)...
^
^
Dengan suasana yg penuh kabus ni mmg rasa amat nyaman gitu...Mmg tenang kalo lepak2 sini...Suasana yg sungguh mendamaikan ;)...
^
^
Lepas ja jln2 di sini kami terus ke Pekan Kundasang utk melihat barang2 yg dijual.
^
^
Kami x beli pun dulu memandangkan byk ari lagi kami di Kundasang lagipun tujuan kami ke Kundasang lebih kepada hanya utk bercuti2 ;)
^
^
^
^
^
^
^
Honeymoon kot...hehe..
^
^
Ok la...nanti saya sambung cita saya kat Kundasang ye...tgh amik mood nih...huhu...

Cerita Kundasang

Cerita pasal Kundasang...
^
^
Saya n Hubby saya ke sana selama 3hari 2malam...huhu...nak cita pasal cuti2 ni tapi terasa amat malas bebenor...
^
^
Kalo kwn2 rajin sila la jengah ke FB say utk lihat lebih byk gmbr kat Kundasang tu ya ;)  
^
^^ Ni Albumnya...

Sunday, September 11, 2011

Ke Kundasang

Ohhh...seperti yg saya da bagitau dlm n3 yg terdahulu...lallalaa...
^
^
Hubby saya ada amik cuti 5hari kan???. Jadi we all plan mo pi Kundasang utk 2mlm mungkin...
^
^
Ari2 yg seterusnya akan difikirkan kemudian...
Yg penting 14hb mesti balik semula ke Sipitang la psl 15hb da nak start keja...huhu...
14hb juga ada jamuan raya di balai...
^
^
Ok...Cakap pasal mo pi Kundasang nih...
Pagi ni kami laki bini akan memulakan perjalanan kami ke Kundasang...
^
^
Ok la kwn2...nanti saya kasi update apa yg patut kat Kundasang nanti ya...
Insyaallah kalo berkesempatan la ye...
^
^
*** Aduhaiii...15hb ni pulak da start keja...
Rasa mcm malas pulak mo keja sbb da lama x keja kan...huhu...
"Mcm sonok pulak jadi housewife..wowwww weeeeee...."
^
^
K la...x mo la fikir psl keja nih lagi...
Yg penting mo enjoy2 dulu masa kat Kundasang nanti...
^
^
Mungkin juga kat Kundasang nanti adalah masa yg terbaik utk buat anak kan???huhu...
Kan sejuk tmptnya...
^
Lagipulak kan 1st raya Cik P da dtg jadi kan ari2 subur pasti la menjelma tiba kan..hihi...
^
Semoga berhasil la usaha kami nanti...
Aminnnn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...