Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, May 27, 2011

Jom ChurpChurp

Rasanya skrg nih ChurpChurp dah x asing lagik kan kat dunia cyber nih???
Jadi pada sesiapa yg ada Twitter tapi x da ChurpChurp...
Mmg la teramat rugi ya amat...
Jadi kwn2...jgn berlengah lagik sbb rugi kalo x join ChurChurp nih...
^
^
Berbanding Nuffnang yg kita buh kat blog tu...
ChurpChurp nih cpt sikit menjana duit...
Tapi yg penting kena rajin la...
Yg pastinya kita x perlu kuar modal...
Jadi...Apa tunggu lagi???

Ramai yg dah menjana duit kat sini...
^
^
Click kat link bawah ni ekk...

http://www.churpchurp.com/aziefirdaus83/share/churpchurp-invite

Thursday, May 26, 2011

Karaoke with LoveAqsha setahun yg lalu

Bila tgk blog kwn2 yg buh video karok...
Tetiba terigt pulak yg saya pun ada...hehe ;)
^
^
Actually saya x penah share kat sini video tu...
Kalo kat FB tu adalah share..haha...
Jadi kwn2..layankan je la ekk...
Lagipun saya x tau nak update apa kat blog...
^
^
N bila saya tgk video nih...
Rindu pulak pd my best friend nih si LoveAqsha...huhu
Ok la kwn2...layan ekk...




Wednesday, May 18, 2011

OrphanCARE


Kwn2 tau kan pasal OrphanCARE???
^
^
Ala...yg program Anak Angkat tue...
Masih x tau lagik????
IshIsh...
Ala...yg satu bdn bukan kerajaan yg buat satu tempat khas utk org yg x mau bayi...
Supaya elak dr dorang buang kat tmpt yg x sepatutnya tue...
^
^
Kalo masih x tau jugakkkkkk....
Tandanya pendek umur...hehe ;)
^
^
Jadi saya pun dah apply secara on9 tadi...
Walaupun saya tau peluang saya agak tipis...
Tapi saya tetap try jugak...hehe..
^
^
Dan saya ada jugak berikan Comment di FB OrphanCARE Malaysia...
Kalo nak tgk apa comment saya,sila terjah ke sana ye ;p
^
^
Gmbr di atas adalah anak buah saya si Sara...
Bukan anak dr OrphanCARE ye...hehe


Ehhh....Saya bukan maki la...

Kwn2..sorry ekk kalo ada yg salah faham...
Sila jgn salah faham...
^
^
N for sure ada yg tetiba mcm bengang je ngn saya kan???
^
^
Actually saya nak share ngn kwn2 nih...
^
^
Kalo kita di Semenanjung...
Kita akan sebut BONTOT kan????kan????...
Tapi di Sabah nih...
Dorang akan sebut PANTAT...hehe
^
^
Saya mula2 kat sini pun agak terkejut jgk...
Ye la...kita kat sana kalo sebut PANTAT tu mmg agak kasar bunyinya...
Dan boleh la dikatakan agak x senonoh gitu...
^
^
Jadi kwn2...Jgn marah2&fkr bukan2 pulak tentang saya...
"X kan la saya selama nih yg sopan-santun gitu akan jadi biadap camtu skali...hehe...perasan kan???"...haha...
^
^
Im Sorry ;)

PANTAT...

Pantat kau...!!!!!

Tuesday, May 17, 2011

Apa la sgt yg ada...

Huh....
Kat Sipitang nih x byk sgt aktiviti yg boleh dibuat..
Aktiviti yg slalu saya dan incik suami buat adalah...
Memancing...
Gi Cyber Cafe...(Almaklumlah..x da lappy n broadband seniri la katakan)


Cuma kalo bosan2 tue...
N kalo incik suami cuti la...
Pas siap2 masak
Trus packing utk berkelah...
^
^
Ye la...asyik mkn kat umah je...
Jadinya utk ubah angin...
Kita makan la tepi laut pulak kan???...

***Incik suami sdg asyik menjamu selera...yumyum...
(Gmbr ini adalah gambar Ahad lepas)
^
^
Menu yg dibawa adalah...jengjengjeng...
**** Pajeri Terung
**** Sotong Goreng kicap Bercili
**** Sambal Belacan Berulamkan Petai
**** Ikan Masin

^
^
Memandangkan kat umah byk bekas tapau jadinya x payah la kita masuk tupperware...
Jadi pas abis makan...
Kita buang sajaaaaaaaaaaaaaaaa....haha...
Kan mudah tu...
Balik umah x yah la nak cuci-mencuci lagik ;)
Boleh baring2 layan TV pulak...hehe...

Sunday, May 15, 2011

Baby oh Baby...


Ini ada gak yg terkejut tgk incik suami saya kendong baby nih ;)
^
^
Errmmmmmmmm...
Mmg ada gak terfikir nak amik anak angkat tapi buat masa nih...
Masih belum ada rezeki lagi utk dpt anak angkat...
^
^
Ok la...
Biar saya cita sikit psl baby spt gambar yg tertera nih ok ;p

Actually baby nih adalah anak buah saya ;p
Nur Qalisya Qaisara...
Adik kpd si Tisya tue ;)
Igt lagi x anak buah saya yg slalu saya dok cita dulu tu????
^
^
Kalo ada yg sentiasa follow blog saya sure tau kan???
Walaupun saya tau brapa kerat sgt yg ikut blog saya yg x seberapa nih...uwaaaa... ;(
Haha...

Last week kakak saya n family hubby nya bercuti di Sabah...
Jadi dikesempatan itu sempatlah saya ke KK utk bertemu dgn mereka...
Dan yg semestinya sudah pasti la saya kangan sangat nak jumpa sama anak buah gegirl saya yg dua org nih ;)
Tisya n adiknya Sara...
^
^
Opppppsss....gmbr ngn Tisya masih dlm kamera daaaaaaaa...
Gmbr2 nih pun via HP je pun...huhu...

Baby Sara nih kalo nak tido dia akan isap jari-jarinya...
So cuteeeeeeeeeee...
Rindu pulak sama Tisya n Sara ;)

^
^
Walaupun sekejap je dpt luangkan masa ngn anak2 buah...
At least terubat juga rindu pada dorang...huhu...
^
^
Bila dah berjauhan drpd family nih...
Rasa susah ati pulak...
"Pasal takut anak2 buah x kenal Maknjang nih...huhu..."
^
^
Ritu saya jaga Sara nih masa mamanya pantang jadinya masa tu Sara masih baru lahir...
Samar2 je la nampak saya ni kan???...huhu...
^
^
Masa mula2 jumpa kat KK ritu pun...
Bila saya dukung...
Dia pandang je saya&tersenyum....
Tapi x lama...
Dia nangis...
^^
^
^^
Ngan Hubby saya dia ok je...
Sara x mau saya dukung dia...
Tapi bila saya dok acah2 dia...
Dia layan je...
^
^
X byk meragamnya si Sara nih...
Yg byk meragamnya si kakak tu...
Yang pasti mmg betul kata family dikampung...
^
^
Tisya nih mulut x henti2 bercakap mcm Maknjang nya nih...haha...
Nak buat camne kalo da cucu-cicit Arwah Tok Peah...hehehehe

Sunday, May 8, 2011

Slamat Hari Ibu ;)



Slamat Ari Ibu kpd Mak Salmah Othman&Mertua Sharifah Abd Rahman yg brada di Batu Kurau,Taiping.Kpd Mak,thanx 4 everything.Trlalu besar jasamu yg pastinya x mampuku balas.Kpd Mama,thanx coz u're such a sporting Mom In Law&slalu back-up&support my mentally when my marriage are in trouble.Mak,Mama..I love both of u so much.Kpd kakak2ku,Slamat Ari Ibu.P/S ikhlas,jgn garang mcm singa daa For me,hope will become a MOM soon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...