Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, May 17, 2010

dugaan


Disaat ini fikiran bercelaru... Hubby akan posting di Beaufort,Sabah next week Makanya,saya akan brpindah ke sana jgk... Mmg x expect Hubby posting kt Sabah Tp nak buat cmana kn.. Da namanya tugas so mmg x da pilihan... Ok la,not in mood...byk urusan yg nak diuruskn... Confirm2 kena resign keja trus masuk opis esok... Hubby suh stay ngn parents dulu sementara hubby dptkn berek/umah sewa kt sana... Ok la kwn2...jumpa lagi d lain masa...daaaa

Saturday, May 15, 2010

ok la tu

Dari kanan:my mom,hubby,my MIL,MIL kakak


Representing my hubby as a POLICEMAN :p apapun,saya merasa amat bangga...nak tau napa saya rasa bangga?sbbnya adalah krn sebyk 262pelatih,hubby saya adalah antara 20org pelatih yg layak ambil final exam bg menentukn pelatih trbaik.Walaupun x da rezeki hubby jd pelatih trbaik,saya sgt bangga :p Hopefully dgn trcapainya impian hubby yg da lama trsimpan ni,hubby akan menjadi seorg anggota polis yg brtanggungjwb,amanah,jujur kpd agama,bangsa&negara.Aminnnn...

Mau pegi PULAPOL

Now,im having our bekpas b4 nak g PULAPOL...Rindu sama hubby.X sbr nak jumpa hubby ;p ada 1 perkara yg buat saya rasa bangga ngn hubby.Nanti saya cita later ekk ;p

Friday, May 14, 2010

sampai suda di KK


Alhamdulillah,slamat sampai di KK pd pkl5lbh tadi.x mo cita pjg la bcoz nak rehat dulu.nanti free time,saya update ekk ;p

Wednesday, May 12, 2010

agak bz gitu


Arini saya agak busy coz nak settlekan keja mana yg patut...
Bermula esok saya akan bercuti sampai ari Isnin...
Byk tul cuti since awal tahun...
Sampaikan byk sgt unpaid leave...
^
^
Nak buat camana kan...
Dugaan dtg x henti2
Tapi Alhamdulillah saya mendpt boss yg memahami
Insyaallah setakat nih...
^
^
Start esok...
Nan ado la update blog sampai ke Isnin
Tapi le la update FB...hehe
Baru je join fb2mobile tadik...
Kan best kalo le update blog via mobile gak...hehe
^
^
Ok la...
Nak sambung keja yg menimbun sblm nak cuti
Kalo sempat...
Nanti saya standby Autopublish utk ari2 esok yg bakal tiba... p
Ok...
Daaaaaaaaaaa

Tuesday, May 11, 2010

Dag Dig Dug


"Dag Dig Dug
Dag Dig Dug
Di Dalam Kalbu...
Jantung bergetar
Aduh indahnya amboi........."
Haha...tah betul ke x lirik lagu tu..
Ahhhhhhhh tapi apa ada hal kan???
"Bukannya masuk program Jangan Lupa Lirik pun..hehe ;p"
^
^
Jumaat nih kul 2.10pm makanya saya akan fly ke KK,Sabah
Wahhhhh...ari2 cita psl nih...
Sure ada yg bosan ekk ;)
^
^
Ala..gi sana bkn le spend time ngn Hubby pun...
Sbbnya Hubby still terikat sampai la ari dorang akan fly balik ke KLIA 16/5 atau 17/5...
Itu pun x tau lagi Hubby posting mana
Last minute baru dorang dpt tau...
Agak suspen kan???
Tapi itu la langkah2 nya...haha...
^
^
Time dorang fly balik tu trus kena gi lapor diri kat balai yg ditugaskan
Bukannya boleh spend time ngn bini n family trus tau...
Schedule adalah pack
X da nya PDRM kasi chance utk cuti after abis training
Trus masuk keja okae...
X pe la...
Da namanya keja kan...
^
^
Yg penting saya x sabar nak jumpa Hubby...
Nak tgk Majlis Tamat Latihan Hubby pada 15/5 tu...
Nak tgk Hubby kawat ;)
Ntah dpt x saya kawat cam Hubby saya tu...
Da itam katanya
^
^
X kisah la itam ke putih
Hubby saya kan ;p...
Sayang bangat sehhhhhhhhhhhhh sama Hubby ku itewwwwwwww ;p

Monday, May 10, 2010

bapa ari je lagik


X bapa ari je lagik saya akan fly ke Sabah...
Jumaat ni je...haha
X sbr nak jumpa En.Somi
Tapi suspen la jgk psl x tau Hubby posting tang mana kan...
Buat la lapor diri luar KL/Selangor...
Terpaksa la berjauhan seminggu 2 lagik...huhu
Hopefully idak la ye ;p
X sanggup I ;)
^
^
Anyway...ritu x sempat nak update psl Hari Ibu
Tapi pepagi buta smlm da call Mak n Mama
Wish they all...
Walaupun x da adiah utk Mak n Mama kan
Yang penting ingatan n tanggungjwb pada Mak n Mama,Abah n Ayah...adikbradik
X pnh padam gitu...
Adiah bukan segala-galanya kan???
Apa yg penting pada Ibu dan Bapa nih...
Anak2 ambik berat,bertanggungjwb
Bukan wang ringgit semata...
^
^
Bkn maksud saya kalo kwn2 kasi adiah
Kwn2 x amik berat/x bertanggunjwb pada Ibu Bapa tau
Jgn salah faham pulak...
Kang ramai la ngutuk saya nanti...
^
^
Cuma ada someone yg trdkt pnh tanya saya
"Ko bagi apa kat mak?"
Pastu org tu berkata yg dia beli kan something...
Something tu mmg berjenama gila la...
Mmg saya x mampu nak bagi adiah2 camtu....
Then penilaian saya adalah
Org tu mmg bab2 tu mmg nombor 1
Tapi kalo bab yg sepatutnya terhdp Ibu Bapa...
Mmg hampeh...
^
^
Sbg anak jgn kita lupa Ibu dan Bapa
Jgn lupa diri...
Kalo tanpa Ibu Bapa kita
Kita x lahir kat muka bumi nih...
Kita x berjaya mcm arini....
Sayangi la Ibu dan Bapa anda ye.... ;p
Kalo kita hidup sng lenang
Jgn lupa pd kedua org tua anda
Yg penting
Jgn jadikan Ibu dan Bapa anda musuh anda
^
^
Ok la...dah byk sgt makcik berleter nih
Kang meluat pulak u all suma kat saya...

Eppy Beday Cayang


Ptg Sabtu 08/05/2010 trus gi umah kakak kat Banting
Sbbnya adalah kerana....
Wah...agak skema kan ayat ku ini???...haha...
My sista buat beday Tisya yg jatuh pada 29/04/2010 ritu
Beday yg ke-3 taun ;p
"Dah besar da anak Maknjang nih ;)"

Abahnya pun join we all tiup belon...
Tiup x byk tapi kecohnya adalah berlebih-lebihan gitu ;p

My sista yg bekerja keras 2ari tu...
My sista buat nasi minyak berlaukkan Ayam Masak Merah,Jelatah,Daging Msk Mamak,Ayam Goreng Berempah,Papadom,Laksa pun dia buat jgk...
We all tlg sikit2 je...
Walaupun my sista peknan da nak masuk 6bln
Dia mmg sentiasa rajin
Peknan ke x peknan ke...sama je dia nih...
Dia mmg jenis x byk pe'el...
^
^
Anak pun ikut cam dia...
X byk ragam
Cuma lately nih je byk karenah
Almaklumlah da nak dpt adik ;p

Memandangkan her favourite adalah Mickey Mouse...
My sista beli kek Miney Mouse la kat dia...
Kan pompuan si Tisya tu...
"Cedap la kek ice-cream nih...Vanila pulak tu"
Mmg marbelesssssssssssssssssss ;p yumyum...

Menu of d day
Lupa lak nak capture Laksa...
Ohh...saya bukan penggemar laksa...
Kalo nak banja...jgn banja laksa ekk ;)
^
^
Ok la...
Semoga my niece nih membesar jadi anak yg berguna kpd agama,bangsa&negara
Aminnnnnnnnnnnnnnnnn
^
^
Adiah later ye cayangggggggggggggggggggg ;p

Friday, May 7, 2010

sgt happy+sgt cedey


Kwn2...arini da ari Jumaat 07/05/2010
Saya sgt eppy tau ;p
Da x lama saya akan fly ke KK
Kira2 7ari lagik gitu
Allah saja yg tahu bagaimana perasaan saya n Hubby ;p
Alhamdulillah...
Pejam celik dah nak abis training Hubby utk jadi seorang polis
Cita2 yg telah lama Hubby pendamkan
Semuanya kerana saya ;p
Akhirnya tercapai jgk impian Hubby...
Semuanya sbb saya jgk la...hehe...
Hebatkan kuasa saya???
Tapi tidak la saya jadi Queen Control gitu ;)
Uishhhhhhhhhh...mana bole saya jadi Queen Control
Pasalnya adalah....
Hubby saya of coz lagi garang drpd saya...kahkah
Takut tau kalo Hubby marah...

***Hari psg DVD kat opis ;p Boss dah kasi green light gitu...besh besh...
^
^
Kisah cedey pulak...
Hanya Allah yg tahu mcmana bergelora perasaan saya tika ini...
Biasalah hidup nih...
X henti diuji dan diuji...
Hopefully kami semua tabah
N semoga semuanya x seteruk spt yg difikirkan....
Aminnnnnnnnnnnnnn

Wednesday, May 5, 2010

Kisah baju tido


Tgh dok plan nak cari baju tido baru
Tiba2 terigt lak kisah baju tido...haha...
Kisah mlm sblm diijabkabulkan gitu...
Beberapa ari sblm tu ada gi beli baju tido ngn bakal Hubby la time tu
Nak dijadikan cerita...
Hubby la yg simpan dulu baju tu...
Bcoznya saya malu nak simpan baju tu awal2...
Takut jadi bahan nanti..hehe
Baju tu cekci cikit la dr yg gmbr nih...
Colour itam
Itam kan menawan...
Tah mcmana mlm yg sedara-mara, jiran2 dok sibuk2 isi bunga telur...
Hubby pass baju tu pada adik x silap
Yg org memegang amanah tu pulak lupa nak pass kat saya...
Main letak je kat tepian2 pantai...hehe...
Sorang tok sedara ambik la sebungkus plastik yg tdk diketahui apa isinya itu...
Haha...
Bila dah bukak plastik tu
Sah2 la nampak baju tido kan???
Agak malu la jgk saya saat itu ;p
Still igt sampai ke hari ni ;)
^
^
Now tgh nak mencari new one lorrrrrrrrrrrr....
Next week kan Hubby nak balik ;p
Kena la lain dr yg lain sikit...
Sorry ekk kalo agak censored gitu ;}

Tuesday, May 4, 2010

kenyang


Alhamdulillah...kenyang suda ;p
Arini boss banja sempena arijadi boss smlm...
Anyway...tq boss
"Semoga pjg umur,murah rezeki n sihat selalu
Aminnnnnnnnnn..."

Nasi Goreng D'Studio...
Cedap la jgk..
Ke sbb dah lapar gila nih???
Apapun...we all suda kenyang.... ;p

Ini la mereka


Both of us
1st time saya join ini program anak angkat
3hari 2 mlm
Pendpt saya...
"Program nih bagus cuma pengisian program nih yg x bagus.
Sepatutnya program nih memberikan byk masa utk anak2 angkat nih
luangkan masa dgn keluarga angkat"
Tapi dorang dah diatur dgn aktiviti yg sgt pack
So bila mlmnya anak2 nih da cukup letih
Time nak berbual of coz la limited kan???
Anyway it's a nice experience
Even agak kekok bila dipanggil Mummy ;p

Ini la anak2 angkat Mummy Azie n Mummy Aishah
Yana n Syaza
They all nih form 4
Sek.Men Teknik KL...

Last day 02/05/2010
Majlis Penyerahan Anak Angkat
"Hope Yana n Syaza belajar rajin2 n semoga jadi anak2 yg berguna kpd agama,bangsa&negara"
Aminnnnnnnnnn

Monday, May 3, 2010

Menu apa???

Menu apa ye u all suma ari cuti smlm???
Mesti hebat2 kan menu nya...???
Saya cuma sediakan menu yg simple je...
Itupun sbb ada anak2 angkat n kwn2 ;p
Kalo saya sorang je
Mmg mood memasak tu nan ado la semenjak pemergian Hubby ke Sabah ;)

So mee kari smlm la menu lunch kat opis arini ;)
Jimat...jimat...ye adik2...
Nampaknya yg boss nak belanja arini
Di tunda ke ari esok la nampaknya
Apapun...Alhamdulillah...

Menu ari Sabtu pun very the simple je
Ayam Masak Merah ngn telur mata kerbau...
Anak2 angkat schedule mereka adalah pack
Diaturkan oleh Kampung Malaysia Tambahan...
My Boss adalah Setiausaha nya
^
^
Ok la...nanti free saya continue lagik ekk ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...