Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, April 30, 2010

Anak angkat

Tiba2 je arini saya akan dpt anak angkat ;p
X mo cita pjg la...
Nanti ari Isnin saya kenalkan pada u all suma ye ;)
Anyway, sempena esok 1hb Mei 2010
Saya nak wish kwn2 semua
Selamat Hari Pekerja ;)
N esok jugak adalah ari jadi adik saya Arina yg ke-20 ;)
Semoga pjg umur,sihat n murah rezeki selalu...Aminnnn....

Thursday, April 29, 2010

Saya sudah besar ;p


Wah...kembung2 pipi tiup belon ;p

Penat sungguh pas join aktiviti hari keluarga Mama nya...

Mama nya yg over pun...hehe...

Siap kerling itu baby...
Ini Tisha sgt garang maaa...

Ohh...nampaknya tiada perkara buruk berlaku...
Muka ada senyummmmmmmmmmmmmmmm ;)

Jgn la u all gelakkan saya lak bila saya kasi update itu tajuk ;p
Da sah2 saya sedar saya dah besaq ya amat ;)...hehe
Actually saya nak wish my lovely niece
Happy 3rd Birthday...
"Tisha sudah besar lorrrrrrrrrrr"
Bln8 da nak dpt adik pulak ;)
^
^
Tadi saya call si kenit tu...
Pandai lak tu berkata...
Skrg kalo call
Dia la org yg akan jwb call
^
^
Bila saya wish birthday dia...
Dia gelak...
"He..he"...chumel je bunyinya...
Pastu bila saya gtau
Maktok,Tokwan,Pandak ada kat umah Maknjang...
Suh dia dtg sini...
Dia jwb...
"Ok...nanti Tisya mandi,pakai baju,Tisya pegi la umah Maknjang"
Percakapan belum la jelas 100% tapi boleh faham la...
^
^
Saya n Hubby sgt syg ini bdk kenit...
Keletahnya ada saja mencuit hati
Lasak...Cerdik...
We love her so muchhhhhhhhhhhhh ;p

Wednesday, April 28, 2010

Menghitung hari


Begini la hidup bila berjauhan ngn Hubby
Ari2 menghitung hari
16 ari lagi...grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Dlm sehari...2,3 kali dok menghitung hari
Padahal nombor nya x kan berubah pun dlm sehari kan???...hehe...
^
^
Hanya mereka2 yg mengalami saja akan bisa mengerti
Rasa kagum pada mereka2 yg sentiasa berjauhan dgn Hubby
PJJ gitu...
Mereka2 yg Hubby nya slalu offshore lagik la...
Wah...hebatkan perasaan bila berjauhan nih...
Kita yg x pernah nih
Mmg rasa lain sikit la...
Susah nak dimengertikan...

Monday, April 26, 2010

19hari lagi ;p


Wah...arini I pakai shirt baru opis tau ;p
Kuning menyala gitu
Naik malu dibuatnya...
Terang bangat sehhhhhhhhhh
Tapi apa bule buat kan
Boss suh pakai ;)
^
^
Lagi 19 hari saya akan dpt bantal peluk saya balik
Yeye...yeye... ;p
^
^
N satu lagi perkara yg buat saya eppy ada lah....
Wah...wah...
Start next week kerja adalah hanya 5hari
wow weeeeee...
Happynya saya... ;p
Ehhhhhhhhhh....saya dah gtau ke sebelum nih???
Lupa da saya...
Almaklumlah...
Ari2 kepala pusing...
Ok la...
Nak sambung keja...

Sabtu pas balik keja


Abis keja kul 1.30pm
Tapi kul 4.30pm baru we all mkn
Sah2 la lapar kebulurkan...hehe ;p
Memandangkan we all kat Kuchai time tu
We all pun menuju la ke Pizza Hut Kuchai

Sempat bergayut tau ini bdk...
Ohhhhh...ini our new opismate...
Still young maaaaa...
Sweet 20 gitu...
Kiranya saya la yg paling tuoooooooooooooo di opis we all ;)
Ahhhhh...x kisah pun....
Janji tetap nampak muda...haha
Perasan lak kan???

Saya suka deco kat situ
Cantik gitu
Staff pun ramah ;)


Lapar gila di saat ini
Tapi muka mmg ngantuk gila la...

Amat ceria ye si Aishah itew walaupun lapar...

Meatball yg dirindui selalu...
Teringin nak mkn lagik coz masa mkm ritu dah kenyang sgt
So x sempat nak menghayati keenakannya sebetul2nya...
Arghhhhhhhhh...alasan betulllllllllllllllll

At last we all dua2 rasa full sgt pewut we all...
Tersandar la jgk...
Lepak sana sampai dkt kul 6
Da tu on dway balik bergaduh di jalanan dgn lori besar
Kuwang ajar betul lori tu
Mentang2 ko besar...main masuk je x bagi signal!!!!
Nasib sempat brake time tu
X sempat nak amik plat no lori tu...
Mentang2 nampak pompuan bwk keta...
Nak buli ekk...
Kan dah kena maki dgn I
Sudahnya dorang x puas ati
Mcm adegan kejar-ngejar la jgk
Sampai la saya masuk ke simpang Kampung Malaysia Tambahan
Dorang terjerit2 tunjuk fuck...
Aahhhhhh..gi mati la korang...
Mafia jalanan la korang!!!
Siap himpit2 keta saya lak...
Igt saya takut ke????
^
^
Jalan pack so berani la saya
Tapi kalo jalan sunyi
Diharap kwn2 suma
Jgn ikut aksi saya ye ;p
Bahaya...
Mcm2 boleh jadi...

Saturday, April 24, 2010

22 ari lagi ;p

***Apa kes la dok tayang gmbr kawin x abis2 kan??? ;p
Da dkt 3taun da pun...hehe
^
^
Apapun walau we all belum dikurniakan zuriat
Cinta,kasih&sayang antara kami x pernah berubah
Malah makin utuh
Tipu la kalo kata kami x pernah bergaduh kan???
Mustahil la somi isteri x bergaduh
Sdgkan lidah lagi tergigit
Ini kan pulak somi isteri
Apapun dlm perkahwinan
Mesti byk2 sabar...
Kalo x sabar
Mmg boleh bercerai-berai...

22 ari lagik saya akan fly ke KK
X sbr sgt rasanya
Ari2 dok menghitung hari gitu ;p
^
^
Hopefully Hubby posting kat KL 16/5 nanti
Kalo x dpt kat KL...
Makanya pas saya balik dr KK
Saya akan resign drpd keja
N siap apa yg patut utk berpindah
Dah pakat ngn Hubby camtu ;p
^
^
X sanggup la nak berjauhan drpd Hubby lagik...
Miss Hubby so muchhhhhhhhhhhh

Friday, April 23, 2010

x abis kapla pusing


Baru sempat nak update blog nih ;p
Agak busy dgn kerja
Da nama pun kerja kan???
^
^
Even kalo jadi housewife pun...
Sama jgk...
Msg2 ada kerja yg harus diuruskan ;)
^
^
Since this morning...
Kepala x benti berpusing
Rasa cam nak pitam pun ada...
Nak gi kinik dah naik malas
Tunggu dan lihat je la...
Kalo ada...
Rezeki anak polis la...
Kalo x da...
Pas Hubby abis training
Usaha lagik la...
Chaiyok...chaiyok...
^
^
Hari makin hari rasa dah x sbr sgt nak dok sebumbung balik ngn Hubby
Miss him so much ;p
Walaupun my Hubby tersgt la garang...hehe...
^
^
Smlm Hubby x call...
Maybe letey sgt la tu...
For sure schedule Hubby di sana adalah sgt pack...
Ye la...
Training yg patutnya 7bln cuma 3bln saja...
^
^

Ok la...
Nak sambung buat kerja...
Jumpa lagi bila saya free ;)

Thursday, April 22, 2010

x sempat nak update


Arini x sempat nak update ;p
Smlm off drpd keja atas urusan penting
Of coz la arini agak busy
Arini jgk da 90% le handle admin sepenuhnya
Kalo x, suma nak kena buat...
Dah + sorang staff so boss suh saya concentrate dgn Admin
Ok la tu kan...
Still handle urusan kaunter tapi more tu Poslaju Services
Kena la jgk entertain customer n promote apa yg patut...
^
^
Sok insyaallah saya update lagi ekk ;)
Mata mcm ada gam je nih
Mcm nak terpejam sgt2...
Ok suma...
Adios

Tuesday, April 20, 2010

Mesra sungguh ;p

***Sblm nak sambung cita...
Tuan umah mesti la tunjuk muka dulu
Walaupun saya tau ada yg rasa nak muntah asyik tgk muka saya je kan ;p
Apa I kisah kan???
Da nama blog saya ;p...hehe...
^
^
Ohhhhh...
Gmbr kat bwh ini adalah my BIL n aweknyaaaa....
Gadis Siam berumur 18tahun...
Anak tunggal...
Saya n Hubby pernah la jumpa Mak budak nih
Mak bdk nih pun ok...
Dulu maknya buka kedai makan kat Dengkil
Tapi da ttp n skrg hanya bekerja di kedai makan kat Puchong....
^
^
Gmbr nih panas lagik
Baru smlm dorang amik gmbr nih...
Mesra gila I tgk...
Trus I MMS kat mak mertua I tau ;p
Kalah la CNN gitu...
Ye la...dorang pun asyik dok tanya my BIL nih...
"Bila la Along nak kawin?"..."Along x mau kawin ke?"
Mak Ayah kan...mesti la nak tgk anak kawin bila da cukup umur...
Hopefully impian BIL tercapai la nak kawin ngn this gurl
Risau jgk sbb dulu BIL pernah putus tunang ngn dak kampung
My BIL dok bagi la bekas tunang duit belanja la,HP la...
Pastu bila da masuk U...
Agaknya masa tu baru kenal dunia...
Trus da x mau ngn my BIL...
Agak frust la jgk BIL time tu...
Tapi time tu saya x wujud lagik dlm family they all...
Bakal biras I nih n biras yg sedia ada...
Slim orgnya...
I je yg chubby ;p
Segan lak rasanya
Tapi peduli apa kan???
Janji Hubby sayang sudahhhhhhhhhhh...
N hubungan ngn family Hubby okae...
Ok la tu :)
^
^
Bwh ni pulak cewek dr Jakarta...
My BIL kenal masa gi Jakarta last week...
Company Trip ke Jakarta...
Cun kan cewek nih????
Tapi my BIL syg sgt kat awek dia tu...
Saya cuma doakan semoga impian Along nak kawin ngn Siamese Gurl tu tercapai hendaknya...
Aminnn.....
He's a good BIL ;P

Penin la


Suddenly kepala I pusing...
Pslnya smlm tido lambat
Borak dgn bro in law sampai ke pkl 1am
Nak tau cerita apa???
My bro in law cerita psl aweknya... ;p
^
^
Cian dia...
Adik2 da kawin
Dia je x lagik
^
^
Tapi awek2 yg dia berkenan sumanya dr jauh
Siam la...Jakarta la...
Adoiiiiii....
Tapi awek BIL nih dr Siam
Baru 18tahun bakal biras we all tu
Adoiiii lagik...
Da la we all lagik tua drpd itu bdk....
Tapi da kalo itu jodohnya...
Apa nak di kata kan???
^
^
Bila saya tanya BIL...
"Napa awek Along sumanya muda2 ekk???"
My BIL jwb...
"Abis...yg umur2 sebaya/tua sikit suma x mau kat dia"
Haha...cian kan???
^
^
My BIL tu bukan la org terpelajar
Bergaya pun x semcm Hubby saya /adik2 nya
Kerja pun hanya bwk lori Adabi saja...
Tapi saya puji sgt sikapnya...
Bertanggungjwb terhadap Mak Ayah, adik2...
Even adik2 da berumahtangga,my BIL still amik berat...
Still tlg kalo we all dilanda kesusahan...
^
^
Susah nak dpt abg/kakak yg bertanggungjwb ;p
Mesti ada kwn2 yg setuju dgn kenyataan saya kan???

Mak Abah is coming


Yeye...
Ptg nih Mak Abah n adik2 will come from Tepeng ;p
Sekejap je pun dtg
Esok balik Tepeng balik ;(
^
^
Apapun saya rasa amat happy
Dpt jumpa Mak Abah n adik2

Monday, April 19, 2010

Perut lapar

Perut lapar...
Sure makan kan???
Ada yg lapar...tido????
Sure x le tido punya lah
Kalo perut dah berdangdut ;p

Ohh...saya bukan lah Model Kenny Rogers ;p
X lalu they all amik saya jadi Model...
Sudah la gomukkkkkkkkkzzzzzzzzzz....

After beli tiket wayang...
We all pun gi la soru sapdam dulu...
Kang x feel lak tgk movie kan ;)

We all msg2 amik set Quarter Meal
Gila tamak kan???
Share kan jimat...
Sudah nya bkn abis pun psl ayam tu byk isi sgt...
We all x suka tau...
Pasal tu we all slim...
Kahkahkahkah...
X baikkan gelakkan diri seniri...???

Pn. Zura amat cun sehhhhhhhh haritu
Sampai I rasa sgt malu la mau seiring&sejalan dgnnya ;)

Kasi can la sama ini bini org utk feel2 cun gitu...
Tapi mmg cun pun kan???
Putih lagi gebu...
X cam I...
Gebu tapi itam ;p
I redha ok ;p

Our dish that evening...
Sampai ke besok pagi I kenyang tau...
Caya x???
^
^
X caya sudah ;}

Ok la..
Sampai di sini saja coretan shayaaaaaaaaaaa
Nanti u all suma naik bosan lak ;p
Babai suma....

Sgt unikkkkkkk gitu


Agak unik kan bila ada sign2 camnih???
Agak terkedu jgk saya melihatnya...
Agak jakun la jgk saya tgk sign nih...kahkah
Buat malu je kan???
^
^
Kiranya dgn ada sign2 sebegini...
X yah la saya nak jenguk tgk
Mana 1 jamban cangkung...jamban duduk...
Kelas gitu...

Best gila Semerah Cinta Stilleto

Sabtu ritu pas abis keja...
Rehat2 jap kat umah ;p
Pastu saya pun ajak la Pn. Zura gi Mines,
Tujuannya adalah utk tgk cita Semerah Cinta Stilletto
Ye la..dgr feedback drpd ramai org sumanya kata beshhhhhhhhhhh
So apalagik???
Mines pun x jauh dr umah...
Makanya we all pun pegi la ke sana...

Lalalalala..
^
^

*** Ini buktinya...
Nanti u all x caya pulak ;p
Hehe...

Conclusionnya...
Movie nih mmg beshhhhhhhhhhhh tau
All the way mmg gelak saja...
Mcm nak terputus la urat kentut Pn. Zura tu...haha
X psl2 lak Pn. Zura jadi mangsa kan?????
^
^
So kengkwn...
Gi la tgk...
Sure anda gelak sampai x igt dunia...
Mmg besh gila...
Tapi idak la kami jadi gila dibuatnya ;)

Wanginya shayaaaaaaaaa ;p


Ohhhhh...arini saya pakai perfume baru tau...
Tapi bukan lah yg berharga beratus2 tu ;p
^
^
Just beli yg Pure A...
Bau nya memikat hati I u ;p
Ritu ada new staff pakai trus I terpikat...
Trus I order pada si Aishah tu ;)...
^
^
RM28 utk 4botol iaitu...
Chewahhhhhhh...
Britney Spears Fantasy, Paris Hilton, JLO Live, DKNY Be Delicious
Jadi la kan...???
Le tukar2 bau ;p
Nak beli real punya...
Byk lagik benda yg penting gitu
Lagipun gaji I kecik je...x cam u all... ;}
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...