Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, November 25, 2009

Balik Raya

Kasi upload ini gambar raya ;p
Bagi mood raya tu naik cikit yeeeeeeeeeee...
^
^
My Big Family (tapi my big bro x dak dlm ini gmbr)

Ok la...
Memandangkan kita suma umat Islam nak menyambut Hari Raya Aidiladha pada Jumaat nih...
Saya nak wish kwn2 suma
"Selamat Hari Raya Aidiladha"
^
^
X kan Happy Deepavali pulak kan???hehehe...
^
^
Kpd yg pulang ke kampung...
Semoga selamat sampai ke destinasi yg ditujui
Begitu juga bila pulang dr kampung nanti...
Pandu Cermat Jiwa Selamat
Okae suma????
^
^
Saya akan balik kmpg pada mlm esok
Tapi x lama pun cuti nya
Ahad akan pulang semula ke KL nih...
^
^
Besh jgk kalo igt masa keja seniri dulu...
Cuti x hingat dunia...
Mmg beshhhhhhhh...
^
^
Beg pun dah siap packing...
Balik 3hari cam nak balik 3bln...kahkah
Pasnih nak iron baju keja siap2 utk next week...
^
^
Ok la ekk kwn2...
Kalo esok rajin...
Saya kasik update lagik...
^
Wahhhhhhh...
Cam la famous amos sgt blog saya nih kan????

Tuesday, November 24, 2009

Suspen je rasa...

Cutenya baby nih kan???

Agak suspen waktu ini
Kalo ada yg da tau...
Diam diam okae ;p
^
^
But seriously...
Debaran di dada kian berdebar kencang
Rasa takut pulak...
^
^
Antara YA atau TIDAK
^
^
Apapun saya kena bersiap sedia drpd segi fizikal dan mental...
Walaupun sudah lali dgn kekecewaan dlm situasi begini...

Thursday, November 19, 2009

Mak aiiiiiii penatnya...


Slalunya kalo balik kija...
Hubby akan amik saya...
Even walaupun bkn btl2 dpn opis ;}
Jauh jgk menapaknya...
Kahkah...
^
^
Tapi bila Hubby da start kija part-time mlm nih...
Maka nya saya harus balik kija seniri la...
^
^
Mmg agak penat la bcoz drpd opis nak ke Putra LRT...
Mak aiiii...
Jauh jgk...
Jalannya ala2 gitu...
Sat turun bukit...sat naik bukit...
Kira kalo x berhati2...
Le jatuh ar jugak...
*Kira exercise la jgk ari2 kan???...
^
^
Pas da naik Putra LRT
Kena naik STAR LRT pulakkkkkkkk...
Pastu nak balik ke rumah...
Kena naik cab pulak...
Adoiiiiiyai....
Kos balik saja dlm RM10
Itu nasib gi keja Hubby yg antar naik motor...
Kalo pegi balik....
Mau ceri-beri dibuatnya ;p
^
^
Tapi nak calculate balik btl2
Kalo kos sama...
Public transport ngn bwk keta...
Baik saya bwk keta kan????...
At least x la bersesak2 tercium ketiak org...
Haha...
^
^
Tapi satu perangai saya...
Saya x suka nak drive...
Bole gitu???

Sejuk betul la...

Tatap la wajahku ini sampai muntah gitu...
Kahkahkah....

Huhu...
Skrg kan selalu ujan...
Maka nya...
Sejuk la yg kita akan alami...
Tapi andai diberi pilihan...
Sejuk atau Panas???
Sure ramai yg pilih sejuk kan???
Jarang la yg pilih panas ;p
^
^
Tmbh kalo bulan posa...
Walaupun sejuk boleh menimbulkan tahap kelaparan yg melampau
Tapi lebih baik drpd dahaga tahap melampau bila cuaca panas kan???
^
^
Namun
Sejuk atau Panas
Suma itu kehendak dan kejadian drpd Allah Yang Maha Kuasa...
Apapun kita kena la bersyukur
"Bersyukur la nakkkkkkkkk"
Haha...
***Time mlm mmg sejuk x hingat skrg nih...Kipas pun x bukak padahal saya la antu kipas ;p x caya tanya Loveaqsha ;}

Apa korang buat???

*Gmbr pagi smlm
Venue nya sure la kat opis kan...
Da kata kilija ;p
^
^
Kalo kt umah,
I amik gmbr sama itew bantal lorrrrrrrrrr...

Ok...permulaan hari yg indah Insyaallah ;}
Nak share something nih....
^
^
Nak gtau suma yg saya?????????
Saya?????
Hahaha...
Saya?????
^
^
^
Sunyi sgt tgl sorang memalam...
Hubby kan buat kija part-time
^
^
Hahhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
Mmg bosan sgt sampai x tau apa nak buat...
^
^
Kan beshhhhhh kalo parent n adik2 still tgl kt Gombak...

Mmg la umah still ada but ahli2 nya???
Sorang ke hulu..
Sorang ke hilir...
^
^
Tapi begitu la lumrah idup kan
X kan selamanya nak tgl sebumbung...
Sure semuanya ada hala tuju memasing...
^
^
Apapun saya rasa sunyi sgt tgl sengsorang...
Nak follow Hubby gi kija...
Hubby x kasi coz sure saya nak tido kan???
^
^
So jwbnya...
Tgl la saya sengsorang kat umah...
Tgk TV,surfing...
Selebihnya x tau nak buat apa...
Huhhhhhhhhhhhhh...
Bosannya...
Kalo ada baby kan besh???
Ok...ok...x mo la cita psl baby2 nih....
Nanti saya cedeyyyyyyyyyyyyyyyy tau ;{
^
^
***Hubby kija mlm makanya kami posa la jwbnya...
Huhu...

Wednesday, November 18, 2009

Rumah Sewa

Cantikkan umah ini???
Saya sgt suka...
Bila la nak ada umah seniri...
Cantik cam gini kan???
^
^
Insyaallah someday kan???
Aminnnnnnnn...

Now we all laki bini ada plan nak cari umah sewa lain
Gombak pun ok pasal sana "mcm2 adaaaaa"
Tapi mmg best dok area Gombak...
Nak balik pindah umah parent kat Gombak...
Brg byk pulak kt umah parent
Kang jadi godangggggggg pulak umah parent i itewwwwwww ;p
^
^
Tgk la camne nanti...
Still dlm discussion between me n hubby
^
^
Umah skrg kat Sg.Besi nih bukan x beshhhhhhhhh
Cumanya public transport tu amat susah skt...
I malas ya amat nak drive la frenzzzzzzzz...
Bcoznya "Si Itam" ku itew adalah manual...
Sakit kaki mak nokkkkkkkkkkksssss kalo jalan jem...
Pastu da la buta jalan manyakkkkkkkkk I nih...

Mudah saja

Medium iklan yg paling famous lately nih ;p
No registration fee
No charges applicable
Sng je nak iklan apa2 saja kat sini
Sapa2 pun bole iklan kat sini
^
Di sini lah platform saya kalo nak iklan apa2 saja...
Anda apa lagik???
^
Wah...promote mudah pulak saya kat sini kan???
Haha...


Kisah Burger


Knapa nak cita kisah psl burger???
Apa kaitan saya dgn burger???
Adakah kami ada kaitan kekeluargaan????
^
^
Hah...
Soalan2 mengong yg of cozzzzzzzz direka oleh saya seniri ;p
Di saat otak sdg x center gitu!!!!
^

^
Actually skrg saya tgh pikir nak bukak stall burger
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Tgh dok memikir mcm2...
Quite berserabut n berselirat sana sini la wayar2 yg ada dlm kepala otak nih...
^
^
Yg penting nak kena tambah income even still lagik ber2 okae
^
^
Mcmana u all suma tambahkan income u all ye???
Le share kat sini sama2
If anda suma x kisah la okae ;p

Tuesday, November 17, 2009

Congratz My Friend ;p

Hah...
Baru arini saya tau yg kwn saya da jadi Daddy ;p
Itupun bcoz we all baru je chatting...
^
^
"Tahniah ye Adi"
"So cute la ur baby.Pinjam bole???"



Adi with his Princess ;)
Qaseh Nur Qashrina
Sedap bonar nama nya ehhhh...
Mak suka nokkkksssssssssss
Wahwahwah...
Lena gitu ;p
^
^
My friend nih x silap last year kawin...
Da pun ada baby ;p
Murah betul rezeki Adi n Wifey nya...
^
^
Sure rumahtangga akan lebih ceria kan??? ;p
X la sunyi rumahtangga...

Siapa Lelaki ini???


Seperti tajuk n3 ;p
Siapa kah lelaki ini???
^
^
Mesti u all suma suspen kan???
^
^
Hah...
Ini la my only BIG BRO...
^
^
Actually when I meet my old friend yg mmg dah lama lost contact ;}
She asking me...
"Awat dlm blog hang...Cita psl abg hang langsung x dak?"
^
^
^
Ok lah...
Let me story about this...
^
^
For info...
My bro nih jarang spend time ngn family
Maka nya x da la cita yg nak di share kan ngn u all suma...
^
^
Bcoznya my bro nih bukan la keja government ;}
Da tu pulak working hours nya adalah x normal
Maka nya kalo berkumpul on weekend...
Sah2 my bro x le nak join...
Sbbnya...
Dia cotiiiiii bukan pada ari Ahad...
^
^
Wah...
Musti ada yg tertanya2...
My Bro nih keja mana kan???
Keja bukan normal working hours,Ahad kilija...
Keja apa la kan????
^
Meh nak kasi tau ;p
X yah la pening2 kepala nak pikiaq...
Kang migrain pulak...
^
^
Actually my Bro nih Chef
Chef dkt The Social Restaurant,Bangsar...
Dkt la ngn Bangsar Village tu...
Umurnya 30thn,sebaya ngn Dato' Siti Nurhaliza...
Haha...Siap mention lagik tu...
^
^
Lum kawin lagik
Tapi x tau la available ke x okae ;>
^
^
Ramai yg kata muka my Bro nih mcm Norman Hakim gitu...
Dlm picca mmg x nampak sgt...
Tapi kalo kat luar...
Mmg ada iras2 la sikit...
^
^
X percaya???
X percaya x apa...
Haha...

Sunyi betul laaaaaa

Since yesterday...
Life saya amat la sunyi ya amattttttt
Bcoznya adalah kerana?????????????
^
^
^
Malam tinggal kat umah sengsorang....
Hubby keja part-time drpd pkl 8pm-3am...
^
^
Huh...
Sian my Hubby kan???
Da la siang ari bekerja drpd pkl 9am-6pm...
^
^
Tapi what to do???...
We need to gain more income ;p
^
^
But...
Im really proud of my Hubby ;}
X pnh kenal erti penat
n
X pnh say no dlm apa yg beliau nak buat...
Dlm hidupnya...
"Nothing is Imposible"
^
^
Even kami sebaya tapi
Dia seorang suami yg amat bertanggungjwb

"Terima Kasih Suami ku"
Love u so much ;p muahhhhhhhhhhh....

Sapa nak order coklat???


Sapa suka makan coklat????
Sila angkat ibu jari kaki ;p
^
^
^
Okae kwn2...
Kalo ada sesapa nak order coklat utk apa2 saja majlis
X kira utk wedding,birthday,perayaan...
Le usha2 kat http://www.chocolatewords.com/
^
^
Atau u all le ctc tuan tanah itu Chocolate Words okae ;}
Hanis 018 245 2488
^
^
Testimonial Pelanggan....
” Chocolate yang sangat sedap, tak terlalu manis, tulisan jelas, dapat menarik perhatian dan sangat-sangat creative. Sangat-sangat sesuai untuk dijadikan hadiah for any occassion. Congratulations! “
- Ochie, Kuala Lumpur

Monday, November 16, 2009

Topik kami ;p


Nak tau topik apa yg slalu jadi perbualan kami laki bini????
^
^
Selain hal2 rumahtangga,kewangan????...
^
^
^
The main topic of coz la...
Pasal ANAK
"Bila nak dpt anak???"
"Besh kan kalo kita ada baby???"...
"Bila la dpt tgk muka baby kita kan?"
"Mcmana la rupa baby kita nanti???"
^

^
Huhhhhhhhh....
Mcm2 la yg kami sembangkan kalo timbul psl anak nih...
^
^
Ciankan kami???
^
^
Ada sapa2 x nak kasi kami baby????
^
^
Sapa la nak kasi anak dorang kat org lain kan???
Haha...
^
^
Tapi tu la...
Bila yg x nak anak tu...
Sng sgt nak beranak-pinak
Pastu buang merata2...
Mmg kejam betul!!!!!...
^
^
X tahukah dorang bahawa ramai husband n wife yg berusaha keras nak dptkan anak???
Sanggup kuar duit ribuan ringgit semata2 nak usaha ke arah itu...
^
^
Mmg x bole blah la kalo dgr berita psl kes2 buang bayi nih!!!
^
^
Anyway nak wish congratz to 1 of our blogger Syaida coz tlh berjaya preggy ;p
Tumpang gembira sgt2 dgn goodnews itew...
Hope Syaida akan selamat menempuh alam peknan tanpa sbrg halangan...
Saya doakan Syaida n baby to be sihat walafiat hendaknya...Aminnnnnnnnnnn
^
^
Hope saya jgk akan menyusul pasnih.... ;}

*Jgn kata gemuk itu the reason why seseorg itu x bole preggy okae...
Even ada je org yg gemuk...
Beranak-pinak je dorang...
N ada jugak yg slim-melim still jgk lum ada rezeki nak dpt baby...
Pendek kata rezeki,ajal&pertemuan...
Semua di tangan Allah swt...
Bukan bentuk bdn yg jadi ukuran nya ye...
Bukan hak anda nak mengata kami2 nih itu dan ini!!!!!
Kalo rezeki kami belum ada nak timang baby...
Bukan kata2 nista yg kami pinta
Tapi cukup la hanya sekadar doa utk kami ;p....

Hubby n Wifey

Ini adalah picca yg sempat we all snap kat Putrajaya smlm ;p
^
^
X byk yg we all dpt snap...
Smlm kan ujan so nan ado la posing nan maut di sini ehhhhh...
^
^
"+ tuan tanah tidak la slim utk dipertontonkan..."
N
"I sedar la nokkkkkkkkkkkssssssss siapa diri I nih"
Kang berbakul2 pulak kutukan si ANONYMOUS melihat tubuh badanku yg gemokkkk ;)
Walaupun mak x kisah nokkkkkkkssssssss...
Tapi ini blog saya yg punya
"Kamu tarak suka plz jgn jenguk ini blog okae ;p"
^
^
But ini la lumrah hidup kan????...
X suma org suka pd kita ;}
^
^

Jalan Mana???


Huhu...
Smlm ptg kami berjalan laki bini ;p
Tapi tidak lah jauh perginya kami nih...
Ujung bulan pun lum sampai lagi...
Walaumcmanapun...
Kami laki bini mmg ada plan nak pegi honeymoon ujung taun nanti...
End of this year adalah the 2nd year of our marriage ;p
^
^
Hope ada lah peluang utk kami laki bini berhoneymoon
Memandangkan atas sbb yg x dpt dielakkan...
Kami x pnh dpt peluang utk berhoneymoon since we are getting married on 2007...
^
^
Sambung cita psl smlm...
Okae ;p....
Kami just merewang kt Putrajaya je pun...
But nothing much we can do...
Bcoznya adalah kerana ujan itu ada di sana-sini...
Hujan rahmat gitu ;}



Saturday, November 14, 2009

Oblong cedappppppppppp ;p

Oblong cedapppppppppppp sangatttttt ;p
^
^
Apa tu Oblong????
Sure ada gak yg tertanya2 kan???
^
^
Adakah ia sejenis sotong??????
Adakah ianya ada kaitan dgn lontong??????????
^
^
Ohhhhhhhhhh....No...No...No...!!!!
^
^
^
^
Sila scroll lagikkkkkk...
^
^
N inilah yg dinamakan Oblong ;p

^
^
Adik-bradik burger jugak tapi dagingnya bukan cam daging Ramly biasa yg kita besa dok makan tue...
^
^
Dagingnya cedap tau ;}
Pastu cara "penghasilan"wah...wah...
Burger Oblong nih sgt sepeciaaaaaallllllllllllllllllll maaaa...
^
^
Tertarik I melihatnyaaaaaaaaaaaaa...
Suka I makkkkkkkkkkkkk!!!!
^
Kasi zoooooooooooooommmmmmmmmmm cikit...
Adakah anda mula menginginkannyaaaaaaaa???????
Haha....

Actually smlm mlm saya n Hubby kuar kejap...
Tetiba perut rasa lapar pulak...
Walhal we all da soru da sblm kuar umah...
^
^
Apalagik???

On d way balik tu Hubby suggest beli burger...
N memandangkan we all masa tu lalu kat Pekan Sg. Besi...
So Hubby kata nak try beli kat Oblong Burger kt Pekan Sg. Besi tu la...
^
^
Dgr pasal Oblong nih pun drpd penceritaan kakak saya
Masa tu cam bodo2 alam je...
X tau apa minatang nya itew...
Haha...
^
^
So nak try la jgk kan???...
X kan nak dgr cita kakak je...
Kami pun beli Oblong Ayam Special...
1 je pun...
Besar tau so le share ber2..
Arganya RM5.30...
Amat berpuas ati la...
So next time le la beli lagik....
^
Burger nih ala2 Prosperity Burger kat MC'D tu
Tapi yg nih lagi cedapppppppppppp...
Lagi besar!!!!
Cpt kwn2...
Gi ar cari kat mana2 tmpt yg berdekatan okae ;p
Promote lak saya kan???
Nak kena mintak komisen nih drpd owner Oblong burger....
Haha....
^
*Anonymous,kalo nak ngutuk saya lagik...Silakan lah ye ;p
Makkkkkk ada duit,suka ati mak lah yeeeeeeee nak mkn apa...
Nak kurus ke x nak...
Ada I kisahhhhhhhhh???

N3 ari Sabtu




*N3 ari Sabtu apalagik kalo bukan menu masakan ;}
Haha...

Da nama nya Wifey kan....
Masak adalah harussssssssss...
^
^
So menu arini very d simple one laaaaa....
Ikan Masak Cabai(cili la tu bahasa we all org Utara ;p)
+
Kobis Goreng Ikan Masin
^
^
Apa menu u all utk ari ni???
^
^
X kira apa menu anda...
Yg penting kita akan rasa happy bila dpt makan bersama org2 yg tersayang ;)
X gitu????

Thursday, November 12, 2009

x sempat nak reply comment...


Hai kwn2 ;p
Sorry ye bcoz x sempat nak reply comment kwn2 kat n3 yg sblm nih...
X dan la nak reply sbb mlm smlm follow Loveaqsha ngn Hubby nya ke Semenyih...
Apapun saya sgt terharu dan amat menghargai setiap kata2 semangat drpd anda semua ;p
Love u all lahhhhhhh....
^
^
Sbnrnya saya x da idea nak update new n3 nih...
^
^
Bcoznya lately nih agak tension ngn training...
N mood idak la begitu bagusssssssssss...
^
^
^
Ohhhhhhhhhhh...
Bukan kerna itu ANONYMOUS ye...
^
^
Walaupun pada mulanya saya agak down la jgk dgn penghinaan si ANONYMOUS yg perfect kot orgnya itew...
Mak x layan nokkkkkkkkkkkssssssss...
Ada aku kisah??????
^
^
Mak peduli apa!!!!!
^
^
Bodoh la mak nih kan kalo nak amik ati gegila sampai nak bunuh diri dgn kata2 si ANONYMOUS!!!
^
^
Sorry bangat ye si ANONYMOUS ;p
Maybe awak tgh dok view blog saya nih kan????...
"Saya nak say TQ lah ye pasal awak telah meramaikan kwn2 saya kt dunia blogging nih"
Sayang awakkkkkk...
Mmg x bole blah la kenyataan saya nih kan???
^
^
Selalunya idak la ramai pun yg menggomen kat sini...
Almaklumlah follower pun berapa kerat je pun...haha... ;}
Tq sgt2 la ANONYMOUS ye...
Buat la lagi keja yg x dak faedahnya itewwwwww...
^
^
Tapi saya nak tanya 1 je soalan kt awak...
^
^
Apa awak dapat ye dgn menyakitkan hati org lain????
^
^
Setahu saya kat blog nih...kita nak cari ramai kenalan baru dan lama...
Buat apa nak cari musuh...
Betul x kwn2????

Wednesday, November 11, 2009

Thanx to ANONYMOUS ;p


Terima Kasih kpd semua kwn2 yg sudi comment kat n3 yg sblm nih ;}
^
^
Azie amat terharu dgn kata2 semangat drpd kwn2 semua...
Azie sgt2 menghargainya kwn2 ;p
"Thanx kwn2..."
^
^
Even Azie agak terkedu&sedih dgn comment drpd Anonymous itew...
Azie x simpan dendam...
Tapi Azie jugak manusia biasa...
Yg ada hati&perasaan ;(
^
^
"Mungkin org yg bersembunyi di sebalik Anonymous itew...
Hatinya kacau kot...
Itu dia saja yg tau"
^
^
Yg penting Azie x kaco sesiapa pun...
This is my blog...
So kalo ada sesiapa yg x suka or rasa meluat...
Tlg jgn jenguk blog Azie okae ;p
^
^
Tapi walauapapun...
Biarpun diri ini mmg serba kekurangan...
Azie bersyukur coz Azie punya Hubby yg menerima Azie seadanya dr 7taun yg lalu sehinggalah ke hari ini...
N Insyaallah utk selamanya...
Aminnnnnnnn....

Tuesday, November 10, 2009

Pregnancy Ticker...I'm Preggy ;p

I'm preggy...
^
^
^
^
Idak la benar kenyataan itu ye kwn2 ;p
^
^
^
X tau la bilakah waktunya akan tiba...
Masih menanti dan terus menanti saat indah itu...
Pulak tu kalo dpt kembar 2 atau 3 atau 4...
Kira mmg berbaloi la kalo tunggu lama pun...
Hahaha...
^
^
Tapi kalo dpt 1 pun kira ok la tu...
Bak kata "trademark" one of my fren,Lindud Lohan...
"Syukur la nakkkkkkkkkkkkk"

* Bengang bila dgr kes buang2 bayi...Sng je dorang buang suka ati!!!!...KEJAM betul!!!

x sihat maaaaa


Waaaaaaaaa...
Suddenly arini rasa x sihat...
Kalo demam saja still okae...
Tapi bila disertakan dgn bersin,selsema...
Tu yg sakit tue...!!!!!!!!!!!
^
^
Jgn diteka apakah saya peknan ye kwn2...
Bcoznya saya pun x tau...
Apakah keadaan diri ini....????????
^
^
Adoi......
Da la training sebulan nih x le nak MC...
Rekod kena baik maaa...
^
^
Lagipun kalo x dtg takut missing something nanti...
Memandangkan every week ada Role-Play n Mock-Call ;p

So kena well-prepared la jwbnya...
2aktiviti yg membuatkan jantung bagai nak gugur nyahhhhhhhhhhhh
^
^
Hahhhhhhhhh...
Tensionnya......
^
^

Bila la 1month nih akan berakhir...????
^
Bagaikan 1penyeksaan sungguh laaaaaaaaa....
Kalau lah saya punya pilihan lain..........

Monday, November 9, 2009

Tetiba je







Aahhhhhhhhhhhhh...
Tetiba pulak rasa rindu sama ini bdk kicik ;p
^
^
Gmbr2 nih saya amik masa saya ngasuh budak kicik nih...
1week b4 saya start training kat TM ;}

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...