Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, April 29, 2009

Arini 290409 Beday Trisya yg ke-2 :)


Tisya with Mama







Tisya with Maktok@My MUM


Gmbr2 nih masa Tisya baru beberapa bulan...blum cukup setahun lagik masa nih :)...1Mei nih pun kakak n family nak balik kmpg jgk so we all plan nak celebrate Beday Tisya n my Sis Ina yg arijadinya 1Mei nih...so celebrate sekali la Mother's Day&Father's Day...skali harung...ye la...x tau bila lagi nak balik kmpg kan???

Anyway...Kat sini Maknjang ngn Paknjang nak wish Tisya "Selamat Ulangtahun Sayang....Semoga panjang umur dan murah rezeki,sihat walafiat selalu hendaknya...Semoga Maknjang n Paknjang dapat baby macam Tisya.Aminnnnnn."


Tuesday, April 28, 2009

Layan TAG lagik...

Again...Thanx to Kak Farisya atas AWARD2 nih....


Syarat2 menerima award ini:
1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
Sudah pasti
2. Copy badge sebagai award anda
Sudah
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
1. Sebab perempuan cantik
2. Sebab perempuan boleh mengandung n bersalin, laki x boleh
3. Sebab perempuan boleh pakai skirt
4. Sebab perempuan dilahirkan dengan sifat sabar
5. Sebab perempuan boleh pakai make up
6. Sebab dosa perempuan ditanggung oleh ayahnya dan bila dah kawin ditanggung oleh suaminya (kalo dah kene tegur, tp buat lg - tanggung sendirila)
7. Sebab perempuan manja (jwpn org xder idea)
*Suma nih Azie tiru jawapan akak@PutraMama...jgn marah ye kak....Azie x bapa sihat la kak :)

Award2 nih nak bagi kat sapa pulak yeee?????
Sapa2 je yg sudi...


Nak balik kampung

Yeye...Kalo x Khamis nih...maybe 1Mei kami ber3 akan balik kampung....Eee bestnya...last balik kmpg pun masa Raya Cina ritu...kalo ikut plan...Selasa 5Mei baru kami akan balik Gombak tapikan...secara rasminya esok last saya ngn adik saya menjalankan biz dobi nih.Jadi pengganggur terhormat la saya pasni.Bukan apa,pasni saya nak rehat dulu dlm sebulan 2 then baru pikir nak buat apa sbb saya rasa letih sgt dlm tempoh 2tahun 2bulan yg berlalu nih.Adik saya pulak dlm bulan 6/7 nih akan sambung belajar...sian dia...spend setahun utk tlg saya manage dobi nih.Anyway we've got a lot of experince from this :) pahit manis suma ada...itulah rencah kehidupan kita semua kan???


* Ini candid pix masa kenduri saya 301207...x sabar nak balik kmpg jumpa Mak Abah,adik2 also MIL n FIL....Rindu kat suma... :p

Thanx Kak Farisya@Putra Mama

Kak Farisya,Thanx atas Award nih ye.... :)Sbnrnya byk lagi award yg x terambik...hope jgn ada yg berkecil ati ye...bukan x sudi tapi keadaan kesihatan dan kesibukan lately nih x mengizinkan...

So Azie nak bagi Award nih pada semua yg sudi lawat blog Azie nih :) Mereka2 yg ada dlm blog list/mereka2 yg SILENT READER...sila jgn malu,jgn segan ye...

Monday, April 27, 2009

Cerita Semalam

Smlm we all lepak kat umah kakak kat Banting...melayan gelagat Trisya nih...Tolak balik dlm kul 11.00mlm la jgk...ok la...still rasa x brapa sihat nak cita panjang...layan je la all the pix yaa :)

Mcm2 gelagat dak ketot nih



X berbaju daa....

Nak tau mana ilangnya baju dak kecik nih???

Taraaaaaa...nih haa kejanya...dia pakaikan pada teddybearnya...lawak tul...Tisya...Tisya...



Pecal

Lala

Rendang Sotong resepi Mak Mertua kakak
Ikan goreng ngn Keladi Masak Asam

Saturday, April 25, 2009

Layan TAG Mama Ayin

Tag Picture Profile
Baru je tukar nih...Actually baru terigt nak tukar pas dpt TAG Mama Ayin nih :) Bosan la pulak ngn gmbr lama tue.Layan gmbr Black n White pulak...
Terangkan maksud gambar tu
Actually x da maksud apa pun gmbr tu cuma nampak mcm misteri je...
Kenapa pilih gambar tu?
X da sebab la napa pilih gmbr tu :)
Sapa yg kena TAG ni pulak???
Sapa2 je la yg sudi :p

Waa...waa...Sedeynya Aril kuar :(


Rasanya ramai yg x setuju Aril kuar malam nih kan???Persembahan Aril best sgt malam nih.He could be the best student for tonight.Secara personally,mmg masa awal2 AF saya x brapa berkenan ngn Aril coz dia mcm poyo je kan tapi bila lelama saya jadi suka pulak kat dia sbb semangat setiakawan dia tue kuat tau...dia x pentingkan diri seniri...Whatever it is...Aril sure le pegi jauh coz dia ada pakej...Showmanship Aril mmg class wokkkkkk...Akim pun bestttttttt...yg pompuan2 punya performance x gempak sgt mlm nih...napa ekk???


Friday, April 24, 2009

Firzie VS LoveyDobbey

Waa...title gempak kan???Da mcm nak berlawan bertumbuk :) Kitaorg kalo lepak...mmg huha huha...tu pun sbb husband LoveyDobbey da angkat punggung...kalo x...mau sembang sampai ke pagi...gilo apo sampai ke pagi?????!!!Aik...nogori la pulakkkk...

"Comei jgk kita kan Zura?"....hehehe...perasan tul...buat org gelak je...biar la...blog kita...suka ati kita la kan???
2 gadis comei...comei???gadis lagik ke???

Cutekan LoveyDobbey???

Terbang mana la pipi sebelah lagik tue???

Setengah lagik...X le jadi nih...Waa...control ayu LoveyDobbey :)

"Zura...nyampah tul aku tgk rambut dpn aku tue...tu la akibatnya nak berjimat...!!!!"Tgk LoveyDobbey tue...nak cium sapa la muncung2 tue...

"Aku suka la gambaq hang yg nih Zura :p"

LoveyDobbey ngn her hubby...my hubby lum balik keja laa..."Zura,Jom kita tgk Jgn Tegur malam esok nak...pas Konsert AF"

Saya ngn adik saya :)

Kami lagik...besar tul la muka saya kan???
Menu wajib...mushroom soup

Yee Mee Lovey Dobbey...suka pulak aku panggil hang LoveyDobbey

Chicken Chop menu utk saya n LoveyDobbey's Husband

Spagetthi Bolognese utk My Sis (betul ke eja nih??)

Our drinks
Alhamdulillah...kenyang daa...alhamdulillah jgk...nasib x dak anjing kejar tadi...kalo x...mau lintang-pukang larik...silap2 abis punggung kena gigit...da x bole nak duduk :o


Black n White

Cantik juga gmbr nih bila da adjust black n white.Ada x mcm model???Jgn tertipu ye...saya nih x secantik gmbr2 nih...Cantik ke???Kalo anda jumpa saya sure anda semua lari...betul...saya x tipu tau...bak kata org "indah khabar drpd rupa" :) apa pun saya bersyukur dgn kurniaan Illahi :p





Actually saya tgkp gmbr nih masa b4 nak gi klinik tadi dlm kul 8malam.Saya kan da 3bln x peod tapi no wonder la...peod saya nih mmg gelong so tadi da scan...resultnya...mmg kosong tapi rahim suma dlm condition yg sgt baik cuma maybe Allah tu nak duga umatnya.Ada la hikmahnya tue :)
Ni saya nak cita nih...saya suka la ngn doc Rosnah tu...very2 friendly...Penang mai...x silap saya...beliau salah sorang pengasas DBM Hospital kalo berdasarkan Carta Organisasi kat situ la.Betul la tu...very2 kind person la...Rasa comfortable sgt ngn doc tue :)
Doc ada suggest saya amik ubat peod tapi saya x mo sbb kali nih saya nak dgr advice mak ngn hubby saya.Semoga ada rezeki utk saya ngn hubby timang anak seniri.Aminnnn...
Cuma nanti saya nak beli BBT coz org mcm saya mcmanapun mesti ada waktu subur tapi cuma x le tau bila waktunya...so itu je la caranya utk saya detect waktu subur saya...
Anyway...Saya dan hubby redha ngn ujian Allah swt tapi biasa la kita nih hanya manusia biasa...kdgkala hanyut dgn perasaan seniri...


Thanx Kak Aieda_Adeq

Thanx kak sbb sudi kasik Azie award nih n thanx so much coz sudi dtg jenguk Azie kat dobi ritu even kita x pnh kenal.Nice knowing u :p Anyway nanti bebila kita lepak sesama ekk...ngn LoveyDobbey skali sbb kita dok x jauh mana kan???tapi mlm nih kitaorg nak ajak lepak kat kedai mkn...Azie x da no phone akak...LoveyDobbey pulak terdelete no akak....camne tue??Hope someday ekk :) Nak tgk kembar akak...manatau berkat jumpa baby kembar le dpt kembar...chewahhhh...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...