Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Saturday, February 28, 2009

Hari Yang Sungguh Sibuk...Letihnya...


Firzie Laundry Services...Sunway Batu Caves

Macam ni la besanya dobi aku pada hari Sabtu...busy sungguh apatah lagi setiap hari Ahad kami tutup jadi kebanyakan yg hantar pada hari Sabtu semuanya nak ambil pada hari Sabtu jgk tapi hanya normal wash saja bole diambil pada hari yg sama...ironing depends on queu n biasanya antar arini...besok siaplah...comforter pun sama jgk...tapi yg pasti semua proses kerja kami adalah secara indoor....x da jemur2 kat luar nih...so brg2 customer terhindar drpd habuk, asap...ilang2 pun x da sbb kami x campur brg2 customer dlm apa proses sekalipun...


I'm handling my family laundry biz with my sis...thats my sis...

2years ago...1/02/07...masa nih baru2 start meniaga...kedai nih mmg luas...anak2 buah siap bole berlari-larian lagik...me n my sis...siap le main badminton...skrg ni mmg aktif ngn badminton...n...skipping...


Ironing&dry clean yg da ready...di sini la comforter/selimut/langsir...dll...dijemur...all indoor processing...


Proses pengeringan...some waiting for drying process...
Normal wash&comforter yg da ready utk diambil customer...
ANYWAY...YEYE...BESOK NAK PICNIC...

Friday, February 27, 2009

LNJ patutnya ke peringkat akhir...

Eee...sedeynya...patutnya LNJ dapat pegi ke peringkat akhir tp syg...manusia kebanyakannya x menilai bakat...kdg pelik...tah apa yg dorang nilai sbnrnya...org gelak bukan pasal lawak yg 'si dia' buat tp 'si dia' yg jadi bahan lawak...kelakar lagi lawak Mr.Bean nak dibandingkan dgn lawak 'si dia' tu...nyampah tul....tp silap aku jgk psl x undi LNJ...sian LNJ...tp x pe la...kira dorang kuar dgn bermaruah...hope sinar dorang bersinar kat luar nanti...korang le pegi jauh...aku pinjam tagline 'rosma n khai'....chaiyok...chaiyok...
Dalam hati aku...inilah para peserta yg patutnya ke peringkat akhir...siapa no.1 pun aku x kisah sbb dorang suma ni berbakat...punya kekuatan yg tersendiri...
Kump. LNJ
Jihan
Kump. Sepah

Picnic Ahad ni 1/3/09


Ayam yg telah diperap...sedia utk dipanggang/digoreng


Coleslow...sedapnya.......


Equipment...

Awal betul preparation nak gi bekelah weekend nih..bukan apa...sy nih keja seniri...takut esok keja banyak...letih...x jalan 1 keja lagipun...nak gi betul2 morning ahad...coz sy nih x suka nak berebut2 tmpt...kalo gi dlm kul 730pg-8.00pg...time tu mmg clear...mmg kalo gi ngn seisi family...itu la timenya...Inilah antara menu...ayam panggang...coleslow...pagi ahad nanti nak buat nasi goreng...hubby mmg nak kena soru nasi tdk gastrik nanti...pastu maybe nak buat sandwich sardin jgk...my fren zura akan buat sandwich telur...belikan air minum...apa lagi ek...?nanti la sy update kan lagi sbb dia x sure nak bwk apa lagik...Actually nak gi picnic ni ngn hubby...my sis arina...my fren zura with hubby...n...adik sdaranya...ada gak ajak abg ipar yg sorang tu...ye la...sian dia..lone ranger...tp x tau la dia nak ikut ke tdk...coz slalunya ari ahad dia akan gi lepak kt kedai makan bakal mak mertuanya di Dengkil...Kira picnic ni nanti celebrate skali la 1st Wedding Anniversary Zura&Bard...Nak celebrate skali la 1st Wedding Anniversary sy ngn hubby...29/12/08..blum agak terlewatkan?Apa2 aje la...

Monday, February 23, 2009

Akhirnya...Siap Sudah....




Siap sudah job aku Jumaat lepas 20/2/09...client pun puas ati...Harap2 pasni aku dpt job yg byk...Ye la...bukan sng keja seniri nih...income x fix...Bila teringat zaman2 keja makan gaji...x yah nak susah ati...gaji mmg da fix...cukup time dpt gaji...tp x pe la...bak kata pepatah melayu...bersakit2 dahulu, bersng2 kemudian tp mmg adventure idup aku 2taun kebelakangan ni...moga2 makin murah rezeki aku n hubby...n semoga murah rezeki jgk nak dpt baby...

Smlm da gi tgk Upin&Ipin...


Akhirnya...dpt jgk gi tgk Upin&Ipin...Smlm kami bertiga...with my hubby n my sis...kami menuju ke Time Square...best jgk citanya...mmg havoc la pawagam dgn gelak ketawa seisi panggung...hubby yg pada mulanya x mo tgk cita ni...akhirnya menyatakan "best jgk cita ni"...aku pulak x abis2 ngn 1dialog dlm cita ni..."betul...betul...betul..."cute betul la si Upin&Ipin ni :p
p/s: sila abaikan photo sy yg sengsorang tu...lemak bwh dagu mmg merunsingkan...tgh dlm proses nak buang lemak skt :)...jogging every weekend,badminton...skipping...adakah akan berjaya usahaku ini?kita sama2 nantikan ek...

Friday, February 20, 2009

Malam Esok nak pi tgk Upin&Ipin la...


Malam esok nak pi tgk la...da lama jgk x tgk wayang...dulu masa belum kawin...tiap minggu mesti menuju ke pawagam Times Square...Mesti pawagam tu rindu sgt kat kami husband n wife :p ...hope plan ni berjalan lancar la hendaknya...selalu sgt plan x jadi skrg ni... :(

Siapa Nak Beli Muffin?


RM5.50 per packing (3pcs) assorted flavoured...

Thursday, February 19, 2009

1 ari kepala pusing...nak muntah...x lalu nak mkn...

Apa kes ni...1 ari kepala pusing...nak muntah...x lalu nak mkn..tadi alas perut je...mkn nasi ngn lauk ikan keli masak cabai smlm...itu pun lalu x lalu je...tp skrg ni rasa nak mkn nasi ngn telur mata kerbau je...umph...sedapnya...yg bengangnya...napa dok berpusing kepala ni x benti2...tensionnya...

Monday, February 16, 2009

Napa Cheque X Clear Lagik nih?

Ish...Napa cheque x clear lagi nih...Da 2 ari dah ni...Apakah aku telah tertipu?...Kalo x da jgk by this friday...mmg aku hangin...Letih da aku check dr pg tadi still x dak jgk...Bengang tul...

Salahkah Jatuh Cinta Lagi?


Inilah cinta hati saya....Mmg sedap cookies ni...Dapatkan di pasaran sekarang...Wah...siap promosi lagi...Ni nak kena mintak royalti ni :p cookies ni setanding gak ngn Famous Amos cuma x la semahal Famous Amos...Ni ritu kakak yg belikan...semalam da abiskan sepeket...bukan makan sorang ek...Kakak beli kat SPEEDMART...kat sini x tau pulak kt mana SPEEDMART...Murah RM3.30 je...

Friday, February 13, 2009

Murah Rezeki :p

Alhamdulillah...mmg x sia2 aku iklankan kat mcm2 iklan percuma kt internet...smlm dpt job brochure...arini aku agak struggle menyiapkan artwork itu...n...lega sgt2...settle da keja aku cumaaa...skrg ni tgh tunggu confirmation artwork drpd client...En.Azan...drpd Kamal Kanopi, Melaka...mmg urgent sgt coz client nak brochure ni disiapkan dlm ari khamis...he's so lucky coz i did'nt charge rm50 for urgent cases...tapi sng keja ngn client ni...sempoi je...semuanya 'ikut u'...susah jgk kalo da suma ikut u :p Syukur kpd Allah s.w.t...biz on9 baju pun mendpt sambutan...pendek kata murah rezeki aku sejak akhir2 ni...cuma belum nak ada rezeki dpt baby je lagi :) insyaallah...ada la tu nanti...harap2 2nd anniversary pd 29/12/09 nanti...aku n hubby dpt timang baby...aminnnnnnn...



Tuesday, February 10, 2009

VITAGEN PADA HARGA MURAH



Kepada mereka2 yg dok area Gombak, Selayang dan sewaktu dengannya...
3set (15botol) for RM10.50,call sy utk buat tempahan. Pick-up bole...delivery pun bole...tapi di kwsn2 yg berhampiran saja.

Saturday, February 7, 2009

AROMATHERAPHY OIL-VERY CHEAP


* HARGA ASAL RM244 1LITER
* JUAL PADA HARGA RM70 1LITER
* PRICES INCLUDING POSTAGE
* BUY MORE THAN 2LITER...I'LL CONSIDER ON PRICES
* HURRY...DON'T MISS IT...

Thursday, February 5, 2009

Semakin Tembammmmm...









Inilah wajah-wajah aku yg semakin hari semakin tembammmm...da lama x surut2 pipi tu...apa nak jadi ni???... Semakin chubby dan chubby...

Wednesday, February 4, 2009

Minyak Kelapa Dara- Mai La Beli...Baguis Utk Kesihatan








Hai...kengkwn...ini produk mak mertua sy selain produk kuih2 tradisionalnya...Lets check it out apa sbnrnya Minyak Kelapa Dara yg lebih dikenali sebagai VCO

APAKAH MINYAK KELAPA DARA ?
Minyak Kelapa Dara ( Virgin Oil Coconut ) adalah minyakyang dihasilkan melalui proses bio teknologi yakni tanpamenjalani proses pemanasan atau dengan menggunakanbahan-bahan kimia sebagaimana proses yang biasadigunakan untuk menghasilkan minyak masakan biasaoleh kerana pemanasan tidak berlaku dan bahan kimiatidak digunakan maka unsur-unsur penting yang tingginilai perubatan dan kesihatan di dalam minyak ini dapatdikekalkan serta tidak mengalami kerosakan khasiat sertakeperawanan minyak kelapa dara dipertahankan. Justeruitu, ia dinamakan Minyak Kelapa Dara ( Virgin Coconut Oil ).

JADINYA MINYAK KELAPA DARA ITU ?
- Adalah Minyak Kelapa yang DARA SIFATNYA
- Bukannya Minyak BUAH KELAPA DARA
- Sebenarnya MINYAK NYA YANG DARA
- Daripada buahnya yang TUA

CIRI-CIRI UTAMA MINYAK KELAPA DARA
- Dihasilkan daripada kelapa segar / santan
- Tidak daripada proses RDB ( Refine, Bleached, Deodorized )
- Tidak menggunakan bahan kimia dan pemanasan
- Tidak mengandungi Aflatoxin
- Mengekalkan kandungan vitamin khususnya Vitamin E dan Antioxidant
- Kaya dengan Asid Lauric ( 50%- Sejenis Asid semulajadi yang terdapat di dalam susu ibu
yang membantu menguatkan sistem ketahanan tubuh )
- Mengandungi Medium Chain Fatty Acid ( MCPA ) yang senang dihadam oleh tubuh dan
menukarkannya kepada tenaga
- Mudah menyerap jika disapu pada kulit dan tidak melekit

KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA
- Anti Virus, Bakteria, Fungus dan Protozoa
- Anti Oksida Semulajadi
- Mengawal Kencing Manis
- Mengurangkan kesan demam
- Mengurangkan kesan resdung
- Mengurangkan kesan lelah dan asma
- Menghapuskan kolestrol
- Mengurangkan kesan buasir
- Mengurangkan kesan sembelit
- Menghapuskan dan menghilangkan kelemumur
- Mengurangkan kesan kanser
- Mengurangkan kesan ulser perut
- Menggalakan kehilangan berat badan
- Membekalkan sumber tenaga yang pantas
- Melembut dan melembapkan kulit
- Mengurangkan kesan kedutan kulit
- Menggalakan pertumbuhan rambut yang sihat
- Menghindarkan sakit jantung
- Menggalakan pertumbuhan sel baru
- Menggalakan metabolisma yang tinggi
- Mengurangkan kesan batuk
- Mengurangkan kesan selsema
- Mengurangkan kesan Hepatitis C
- Pemangkin pertahanan badan
- Pemangkin kelenjar tiroid
- Mengekalkan kesegaran 2-3 tahun tanpa dibekukan

CATATAN :
Minyak Kelapa Dara boleh diambil oleh ibu yang mengandung bila-bila masa terutama bila hampir cukup bulan keranaboleh meninggikan metabolisma, kulit anak menjadi cantik, memudahkan proses bersalin, mengurangkanjangkitan kuman dan lain-lain ianya dipanggil minyakselusuh.

CARA MAKAN DAN MENGGUNAKANNYA :
- 1 sudu kecil untuk kanak-kanak
- 1 sudu besar untuk dewasa
- Titik ke dalam susu bagi kanak-kanak bawah 5 tahun

TINDAK BALAS :
1) Rasa letih dan mengantuk
2) Rasa lenguh dan sakit badan
3) Sakit yang bertambah pada tempat yang tertentu
4) Kentut dan sendawa yang luar biasa
5) Rasa loya, pening dan termuntah
6) Keluar ruam atau bintik merah pada badan

KEGUNAAN LAIN MINYAK KELAPA DARA :
- Boleh dijadikan sebagai makanan tambahan
- Boleh digunakan sebagai minyak masakan
- Dressing dan lepa
- Minyak sapuan dan urutan
- Minyak rambut
- Boleh juga digunakan sebagai bahan Aromaterapi
- Bahan utama dalam sabun dan syampu

HARGA MINYAK KELAPA DARA :
- RM10 (botol besar) 60ml
- RM5 (botol kecil) 30ml

Nak tayang camera baru n angpow hubby nih...










Cantik kan?Pink colour lagi...actually smlm company hubby ada ubat majlis Gong Xi Fa Cai...hubby dpt RM400 cash n RM400 voucher Jusco...pastu kwn hubby dpt camera nih...memandangkan dak tu da ada camera...dak tu request tkr ngn hubby voucher tu...apa lagi...kalo nak beli pun duit gak...rm599...lagipun untung apa...voucher tu RM400 je...so...camera ni jadi milik saya la...warna pink x sesuai utk lelaki...(saja je...husband n wife kena la berkongsi itu n ini...x gitu?)


Ni lak antara angpow yg hubby dapat drpd company,manager...n...customer...mcmni la company hubby bila time raya cina...company cina la katakan...deal ngn customer cina kebanyakannya...pas cuti raya cina mmg kumpul angpow...ni baru bapa ari punya collection...tgk la dlm seminggu ni bapa le dpt...japgi nak kira angpow ar...jgn marah ( tgh senyum nih... : p )duit hubby...duit saya juga...

Tuesday, February 3, 2009

On d way gi beli Yong Tau Foo, Bomba...ngn anak kami...hehe







Semalam sblm balik KL...gi Bomba dulu...cari Yong Tau Foo yg diidamkan...last mkn dulu 6 taun lepas...ikutkan selalu balik kmpg tp x berasa nak mkn...kali ni pulak nak sesgt...nak kata ngidam x...mcm2 betul la i ni...wah...tp hubby bwk gi beli gak...katanya takut btl2 ngidam...x pasal nak kena balik kmpg...tapiiiiii...x sesedap dulu la...Baik beli kat pasar malam umah aku...lagi sedap kuahnya...ni la namanya...rasa sekali...x mo lagi..wakaka...

Gelagat si Tisya di kampung...











X larat nak melayan gelagat si Ticha ni...mcm2 jadi mainan...time ni tgh dok main rokok daun...terigt lak masa kecik2 dulu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...